נבחרת הקדטים באליפות אירופה דרג ב'

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

נבחרת הקדטים באליפות אירופה דרג ב'

הודעהעל ידי misha » 08 אוגוסט 2013, 08:28

את ההכנה פתחו הקדטים עם ניצחונות על קבוצות נוער בארץ והפסד מול הנבחרת של אריק אלפסי. לאחר מכן יצאו שחקניו של שמיר לשלושה מפגשים נגד רומניה שהסתכמו בשני ניצחונות והפסד בודד. המכביה באה בזמן מתאים מאוד לישראל, ולמרות שפגשה בשלב המוקדם נבחרות חלשות מאוד, בחצי הגמר נגד קנדה (ניצחון 44-66) ובגמר מול ארה"ב (הפסד 62-78) כבר היה לה מבחן אמיתי שלבטח יסייע לה באליפות עצמה.

הקדטים הוגרלו לבית ג' שלא הולך להיות טיול קליל (האליפות מתחילה ב-8 באוגוסט). דנמרק ובוסניה יהיו היריבות המרכזיות על שני המקומות הראשונים המובילים לשמונה הגדולות. במידה וישראל אכן תעפיל לשלב הבא היא תצלב עם שתי הראשונות מבית ד' הכולל את בלארוס, הונגריה, גאורגיה, צ'כיה ולוקסמבורג. שתי הנבחרות שיסיימו ראשונות את שלב ההצלבה יעלו לחצי הגמר. שלושת הראשונות בתחרות יעפילו לדרג א'. משימה קשה, אך בהחלט אפשרית.

http://www.safsal.co.il/article.aspx?id=21431

גארדים:

תמיר בלאט (16, 1.80)
הבן של דיוויד ושחקן מצוין בפני עצמו החליט בקיץ הקודם להצטרף לאקדמיה בוינגייט אחרי שזכה פעמיים ברציפות עם הפועל לב השרון בגביע המדינה (ילדים ונערים). ה"מוח" של הקדטים והבחור של דן שמיר על המגרש. חכם מאוד, זריז, יכולת חדירה מצוינת, סוחט המון עבירות, יד טובה מבחוץ. כשהוא לא על המגרש לנבחרת קשה. צבר ניסיון כבר באליפות הקודמת (11.6 נק', 2.9 אס' ו-2.5 רב'), והיה מהבולטים בקאמבק של הקדטים בשלבים המאוחרים של הקמפיין.

רועי הובר (16, 1.86)
מגדירים אותו כשחקן הטוב בשנתון הנוכחי. הוכחה להשפעה שלו על הנבחרת ניתן היה לראות בגמר המכביה מול ארה"ב. הובר סבל מיום חלש, אחד מאנשי הנבחרת אף אמר כי "זה היה המשחק החלש ביותר שלו בשלוש השנים האחרונות". כתוצאה מכך הנבחרת הפסידה בקלות יחסית לאמריקאים. על פניו להובר יש הכול, הוא אתלט, חודר נהדר לסל, יעיל, יודע לעשות סלים וגם למסור כשצריך. גם הוא בדומה לבלאט שיחק בקמפיין הקודם (9.4 נק', 4.1 רב ו-1.8 אס').

נרי הריסון (15, 1.78)
הסיפור המעניין ביותר בנבחרת הקדטים הנוכחית. בן למהגרת פיליפינית. החל את דרכו באגודת בני יהודה הצנועה. כבר לפני שנה הגיע לאקדמיה כשהוא בקושי בן 14. גם עכשיו הוא עדיין הצעיר ביותר בסגל של דן שמיר. יחד עם זאת, קיבל ויקבל מהצוות המקצועי דק' רבות. פתח ברוב משחקי ההכנה בחמישייה. שומר מצוין, אתלט, יד טובה מבחוץ. שחקן למשימות מיוחדות. אמור להיות השחקן המוביל בקמפיין הבא.

גיל מייזליץ (16, 1.82)
הגיע לאקדמיה ממחלקת הנוער של הפועל ירושלים. עשה קפיצת מדרגה משמעותית בחצי השנה האחרונה. עולה בדרך כלל מהספסל ונותן מנוחה לבלאט והובר. גם הוא קולע היטב מבחוץ, שקט מאוד במשחקו, חכם, יעיל. יכול לתרום הרבה לנבחרת. לפי משחקי המכביה הוא יהיה ככל הנראה המחליף הראשון לגארדים.

שי בסיס (16, 1.76)
תגלית העונה בליגה לנוער. הגיע לנבחרת אחרי שסחף את גלבוע/מעיינות עד לחצי גמר גביע המדינה. בדומה למייזליץ ישמש כמחליף. נתן כמה משחקים טובים בהכנה. שיפר מאוד את קבלת ההחלטות. עדיין הנשק העיקרי שלו הוא הקליעה לשלוש. שומר טוב, חייב להתחזק בחלק הגוף העליון.

אדם זלקינד (16, 1.89)
הגארד המצוין של מכבי ת"א שזכה בעונה החולפת בגביע המדינה לנערים אומנם לא זוכה להרבה דק' בנבחרת, אולם יכול לתרום ברגעים בהם הוא נמצא על הפרקט. כשיתבקש לכך יכול לקלוע הרבה מאוד נק', כפי שעשה במדי הצהובים במהלך השנה האחרונה. יהיה מעניין לראות אם שמיר ייתן לו הזדמנות.

פורוורדים:

נתנאל ארצי (16, 1.98)
הצלע השלישית במשולש השחקנים המרכזי של הקדטים. מבחינת יכולות פיזיות לארצי יש הכול. הוא גבוה, חזק, אתלטי, וכשהכול מתחבר לו יחדיו קשה מאוד לעצור אותו. החיבור בינו לבין בלאט והובר השתפר במהלך העונה אותה כזכור החל במכבי חיפה ובמהלכה עבר לאקדמיה. האפקטיביות שלו במגרש תלויה רבות במצב הרוח בו הוא נמצא. אם יידע לבוא לכל משחק בצורה האופטימלית ביותר מבחינה מנטאלית אין ספק שהנבחרת תרוויח.

מוחמד אבו ערישה (15, 1.95)
"השחקן הערבי הראשון באקדמיה" אלה היו הכותרות לפני קצת פחות משנה באתרי הספורט השונים. אבו ערישה שהגיע ממשפחה של כדורסל (אחיו שיחקו ועדיין משחקים בליגות הנמוכות ונחשבו לכישרונות בגילאים הצעירים), החל את דרכו בזיכרון יעקב ולאחר מכן עבר לאליצור עירוני נתניה. אחרי שהרשים באימוני הטרום קדטים גוייס לאקדמיה. שמיר מאוד אוהב אותו ומרבה להעיר לו במהלך האימונים כדי לשפר אצלו עוד אספקטים במשחק. השחקן האתלטי ביותר בנבחרת, יכול להטביע כמעט מכל מקום בצבע. עדיין צריך לשפר את קבלת ההחלטות וכמובן את הפיזיות. יקבל דק' באליפות בעיקר מהספסל.

דיוויד מוסינדי (16, 1.93)
במקור מהפועל חולון, עבר לפני שנתיים למכבי ת"א אחרי שהיה בהסגר. בן לאב אמריקאי/קנדי ואימא ישראלית. עזר לצהובים לזכות בגביע המדינה לנערים בעונה החולפת. פתח ברוב המשחקים בחמישייה של הקדטים. נוכח פציעתו של דניאל קופרברג עתיד לראות בעיקר את הפרקט במהלך האליפות. יד טובה מחצי מרחק, אתלטי מאוד, עדיין חייב לשפר את הסיומת מתחת לטבעת ואת הכדרור. יכול להתפתח לשחקן בוגרים לגיטימי.

גיא מאיו (16, 1.88)
שחקן האקדמיה, הגיע לוינגייט מהפועל גבעתיים. ארוך מאוד, קליעה טובה מבחוץ, צריך לעבוד על הפיזיות והעזרה ברב'. יעלה מהספסל של הקדטים וכמות הדק' שלו באליפות תלויה בעיקר בלקיחת הצ'אנסים שיקבל משמיר וארז דגן.

עמית קמרי (16, 1.88)
השחקן הבולט של אלופת הנערים, מכבי חיפה. מקומו בסגל לא היה מובטח והוא אף לא יצא למסע ההכנה ברומניה. יכולת טובה בישורת האחרונה באימונים וכן במכביה, יחד עם הפציעה ביד של דניאל קופרברג הכניסה אותו ל-12 האחרונים. קמרי מציג בעיקר יד מצוינת לשלוש, חזק יחסית פיזית ויכול גם לתרום בהגנה. גם הדק' שלו תלויות בצ'אנסים שייקח.

סנטרים:

רון נקרשביץ' (15, 2.04)
הסנטר של מכבי ראשל"צ לא היה אמור לקבל יותר מדי דק' באליפות, אבל השבר בידו של דניאל קופברברג הוביל לכך שהוא למעשה הסנטר היחיד בסגל. מזכיר במבנה גופו את האחים קזרנובסקי שעשו חיל במדי הנבחרות הצעירות של ישראל לאורך השנים, אך לא הצליחו לייצר קריירת בוגרים כפי שצופה מהם. יש לו עוד המון לאן להשתפר, בעיקר בכל מה שקשור ליכולות בהתקפה. לא בטוח שיקבל הרבה הזדמנויות באליפות, אבל אם כן יהיה חייב להוכיח את מקומו.

http://www.safsal.co.il/article.aspx?id=21430

http://u16men.fibaeurope.com/enDivB/default.asp פותחים היום נגד דנמרק ב-19:30.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

Re: נבחרת הקדטים באליפות אירופה דרג ב'

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 08 אוגוסט 2013, 18:51

חבל שבלאט ג'וניור כזה גמד
בן 16 אז אני מקווה בשבילו שיצמח עוד איזה 2-3 ס''מ, רק שעל הנייר יראה יותר נורמלי
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 08 אוגוסט 2013, 19:12

http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... meID=23954

בינתיים הולך די קשה נגד הדנים (פיגור 5). על הנייר יש להם יתרון גובה די גדול עלינו והשחקן היחיד שלנו מעל 2 מטר עוד לא ראה פרקט.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי felix_r » 08 אוגוסט 2013, 19:34

misha כתב:http://live.fibaeurope.com/www/Game.aspx?acc=1&gameID=23954

בינתיים הולך די קשה נגד הדנים (פיגור 5). על הנייר יש להם יתרון גובה די גדול עלינו והשחקן היחיד שלנו מעל 2 מטר עוד לא ראה פרקט.

כרגיל בנבחרות הגילאים: הסנטרים לא משחקים!
וזה למרות שהסנטר הדני עושה עלינו 21 נקודות במחצית! :rolleyes
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי misha » 08 אוגוסט 2013, 20:44

נגמר 80-64 לרעים. לארסן הדני, שיותר גבוה ב-10 ס"מ לפחות מכל מי ששמר עליו, חגג עם 29 נק' ו19 ריב. בלאט ג'יוניור כמעט עשה quadruple-double, סיים עם 14 נק', 10 ריב, 7 אס' ו8 חט'.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי rc4991 » 08 אוגוסט 2013, 21:09

misha כתב:נגמר 80-64 לרעים. לארסן הדני, שיותר גבוה ב-10 ס"מ לפחות מכל מי ששמר עליו, חגג עם 29 נק' ו19 ריב. בלאט ג'יוניור כמעט עשה quadruple-double, סיים עם 14 נק', 10 ריב, 7 אס' ו8 חט'.

וואו :o
נקווה שאבא שלו ישקיע בו הרבה ויהפוך אותו לשחקן מצויין שישחק במכבי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 08 אוגוסט 2013, 21:30

rc4991 כתב:
misha כתב:נגמר 80-64 לרעים. לארסן הדני, שיותר גבוה ב-10 ס"מ לפחות מכל מי ששמר עליו, חגג עם 29 נק' ו19 ריב. בלאט ג'יוניור כמעט עשה quadruple-double, סיים עם 14 נק', 10 ריב, 7 אס' ו8 חט'.

המספרים באמת יפים, אין טענות (גם אם ניקח בחשבון, שהוא שיחק כמעט 40 דקות), אבל מה זה שווה כאשר הנבחרת מפסידה 16 הפרש לפאקינג דנמרק, מדינה שהנבחרות שלה בדרך כלל נמצאות בין דרג ב' לדרג ג'...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי rc4991 » 08 אוגוסט 2013, 21:31

felix_r כתב:
rc4991 כתב:

המספרים באמת יפים, אין טענות (גם אם ניקח בחשבון, שהוא שיחק כמעט 40 דקות), אבל מה זה שווה כאשר הנבחרת מפסידה 16 הפרש לפאקינג דנמרק, מדינה שהנבחרות שלה בדרך כלל נמצאות בין דרג ב' לדרג ג'...

מה זאת אשמתו?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 08 אוגוסט 2013, 21:40

rc4991 כתב:
felix_r כתב:
rc4991 כתב:

מה זאת אשמתו?

אני לא מאשים אותו או מישהו אחר, כי לא ראיתי את המשחק.

אבל תיאורטית זה יכול להיות גם באשמתו. לדוגמא, היה לו רק 6/15 מהשדה וגם 5 איבודים (סתם כדי קצת להכנס לפרופורציות).
לך תדע, אולי הוא לא ממש השקיע בהגנה ולכן הצליח לשרוד כמעט 40 דקות עם 2 פאולים בלבד...
לך תדע, אולי הוא באמת היה מצוין וכל השאר היו חלשים.
גם אנקראם בזמנו היה עושה אחלה מספרים, אבל מכבי הייתה מפסידה..

הקיצר, אני לא יודע מה היה. מה שאני כן יודע, זה שהסטטיסטיקה האישית לא חשובה, מה שחשוב זה הנצחון. ונצחון לא היה פה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Asf » 08 אוגוסט 2013, 21:52

felix_r כתב:
rc4991 כתב:

יש דרג ג'? :eek

האמת זה הגיוני כשחושבים על זה...
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Asf

הודעהעל ידי rc4991 » 08 אוגוסט 2013, 22:02

felix_r כתב:
rc4991 כתב:
felix_r כתב:
rc4991 כתב:

מה זאת אשמתו?

אני לא מאשים אותו או מישהו אחר, כי לא ראיתי את המשחק.

אבל תיאורטית זה יכול להיות גם באשמתו. לדוגמא, היה לו רק 6/15 מהשדה וגם 5 איבודים (סתם כדי קצת להכנס לפרופורציות).
לך תדע, אולי הוא לא ממש השקיע בהגנה ולכן הצליח לשרוד כמעט 40 דקות עם 2 פאולים בלבד...
לך תדע, אולי הוא באמת היה מצוין וכל השאר היו חלשים.
גם אנקראם בזמנו היה עושה אחלה מספרים, אבל מכבי הייתה מפסידה..

הקיצר, אני לא יודע מה היה. מה שאני כן יודע, זה שהסטטיסטיקה האישית לא חשובה, מה שחשוב זה הנצחון. ונצחון לא היה פה.

יש את ההביט הקבוצתי וההיבט האישי
בהיבט הקבוצתי היינו גרועים כי הפסדנו לפאקינג דנמרק,בהיבט אישי בלאט נתן משחק מצויין
צריך לדעת לעשות הפרדה בין שני ההיבטים
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי גל מקל » 09 אוגוסט 2013, 21:04

נצחון יפה היום על סלובקיה 103:66 .

אני לא מכיר כמעט אף אחד מהשנתונים האלו, חוץ מרועי הובר שהוא באמת תכשיט.
לפי הסטיסטיקה דויד מוסינדי הוא פוטנציאל כמו שמספרים עליו, קלע 10-11 מהשדה.
גל מקל

הודעהעל ידי felix_r » 10 אוגוסט 2013, 10:31

גל מקל כתב:נצחון יפה היום על סלובקיה 103:66 .

אני לא מכיר כמעט אף אחד מהשנתונים האלו, חוץ מרועי הובר שהוא באמת תכשיט.
לפי הסטיסטיקה דויד מוסינדי הוא פוטנציאל כמו שמספרים עליו, קלע 10-11 מהשדה.

היו לנו 26 חטיפות במשחק הזה, אז אני מניח שהאחוזים של מוסינדי כל כך גבוהים בגלל שהרוב נקלע במתפרצות 1 נגד 0
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי גל מקל » 11 אוגוסט 2013, 18:19

נצחון יפה של הקדטים על הולנד. 64:55 (הובר 19 נק)
למרות הפסד בריבאונד 51 \30 ! (לזכותו של שמיר הסנטר שלנו קופרבג נפצע וכנראה שאין עומק בשנתון הזה.)
אני קצת מודאג שהמשחק הקובע יהיה נגד המארחת בוסניה הגבוהה והפיזית , אבל נקווה לטוב.
גל מקל

הודעהעל ידי felix_r » 11 אוגוסט 2013, 19:51

גל מקל כתב:נצחון יפה של הקדטים על הולנד. 64:55 (הובר 19 נק)
למרות הפסד בריבאונד 51 \30 ! (לזכותו של שמיר הסנטר שלנו קופרבג נפצע וכנראה שאין עומק בשנתון הזה.)
אני קצת מודאג שהמשחק הקובע יהיה נגד המארחת בוסניה הגבוהה והפיזית , אבל נקווה לטוב.

קודם כל הסנטר שלנו הוא רון נקרשביץ', והוא לא שיחק היום שניה!

דבר שני, וחשוב יותר, כנראה שלא נעלה לשלב הבא גם אם ננצח את בוסניה החזקה בגלל ההפסד הגבוה לדנמרק במשחק הראשון.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי גל מקל » 11 אוגוסט 2013, 20:15

felix_r כתב:
גל מקל כתב:נצחון יפה של הקדטים על הולנד. 64:55 (הובר 19 נק)

קודם כל הסנטר שלנו הוא רון נקרשביץ', והוא לא שיחק היום שניה!

דבר שני, וחשוב יותר, כנראה שלא נעלה לשלב הבא גם אם ננצח את בוסניה החזקה בגלל ההפסד הגבוה לדנמרק במשחק הראשון.

מתפלא עלייך פליקס, בדר"כ אתה טוב בנושא הסיכויים.
לדנמרק יש כבר 2 הפסדים.
ניצחון על בוסניה, ואנחנו עולים.
גל מקל

הודעהעל ידי felix_r » 11 אוגוסט 2013, 20:49

חחח... שכחתי שההולנדים עשו לנו טובה :laugh2
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 12 אוגוסט 2013, 19:01

ישראל פתחה טוב מול בוסניה ומובילה 17-13

http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... =9474-C-10
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 12 אוגוסט 2013, 19:02

לאחד משחקני נבחרת בוסניה קוראים אטיף דוראק (DURAK)
מה שמצחיק בזה, שברוסית DURAK זה מטומטם :laugh3

http://u16men.fibaeurope.com/enDivB/cid ... _2602.html

עדכון: ואחרי שצחקתי על הדוראק הזה, הוא קלע 4/5 לשלוש ! :grin
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 12 אוגוסט 2013, 20:10

אני זוכרת שהייתה כתבה על הבן של בלאט ואני לא זוכרת אם זה היה סניור או ג'וניור שאמר שבתור שחקן הוא צריך להיות שחקן שלם
נראה שהוא באמת שחקן שעושה הכל, לפחות לפי הסטטיסטיקה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־25 אורחים