יורובאסקט: ישראל נגד בלגיה - ראשון, 22:00, ספורט5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יורובאסקט: ישראל נגד בלגיה - ראשון, 22:00, ספורט5

הודעהעל ידי CYellow7 » 09 ספטמבר 2013, 00:01

misha כתב:
Holiday_Armadillo כתב:כספי לא משחק טוב כי הוא לא משחק טוב כבר שלוש שנים בערך, לא כי הוא סופסל במשחק הזה(שזה המשחק הראשון ששיחקנו בו טוב)

לפני שנה במוקדמות הוא היה מצוין עם משהו כמו 20 נק' למשחק ואחוזים מאוד גבוהים (אם אני זוכר נכון (אין לי כוח לבדוק) משהו כמו 50 אחזו מחוץ לקשת). אבל השנה הוא לא הגיע בכלל, מסריח את הפרקט מהמשחק הראשון של ההכנה. בכושר הזה הוא רק מזיק.

כי אין פה קסמים. הוא לא שיחק שנה שלמה ורמת המשחק שלו ירדה.
תמונה
CYellow7

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 09 ספטמבר 2013, 00:01

misha כתב:
Holiday_Armadillo כתב:כספי לא משחק טוב כי הוא לא משחק טוב כבר שלוש שנים בערך, לא כי הוא סופסל במשחק הזה(שזה המשחק הראשון ששיחקנו בו טוב)

לפני שנה במוקדמות הוא היה מצוין עם משהו כמו 20 נק' למשחק ואחוזים מאוד גבוהים (אם אני זוכר נכון (אין לי כוח לבדוק) משהו כמו 50 אחזו מחוץ לקשת). אבל השנה הוא לא הגיע בכלל, מסריח את הפרקט מהמשחק הראשון של ההכנה. בכושר הזה הוא רק מזיק.

לפני שנה אם אני לא טועה הוא נעדר ממשחקי הנבחרת
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 09 ספטמבר 2013, 00:05

Holiday_Armadillo כתב:
misha כתב:

לפני שנה אם אני לא טועה הוא נעדר ממשחקי הנבחרת

לא, הוא נעדר מיורובאסקט של לפני שנתיים בגלל פציעה. לפני שנה במוקדמות כששיחקנו נגד סרביה מונטנגרו, אסטוניה וכו' הוא היה.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 09 ספטמבר 2013, 00:06

roy1000 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:אז אם כספי לא ישחק טוב זה בגלל הספסול?
כי הוא קיבל קרדיט מפה ועד מחר במשחקי האימון+בכל המשחקים עד עכשיו
ובוא לא נשכח את הריב שלו במשחק הקודם מול הפרשנים של המשחק
ועכשיו יהיה את התירוץ של הספסול

כספי לא משחק טוב כי הוא לא משחק טוב כבר שלוש שנים בערך, לא כי הוא סופסל במשחק הזה(שזה המשחק הראשון ששיחקנו בו טוב)

אני מסכים, אבל בלי כספי כשחקן דומיננטי, הנבחרת הזו צריכה את עדי גורדון. קיבלנו אותו היום. עוד כמה פעמים זה יקרה?
אני מתקשה להבין איך ולמה כספי נראה כל כך כבר ואיטי. מילא אתה לא בכושר משחק, אבל למה הוא שומר כמו איזה קונוס שלידו אליהו נראה כמו נדב הנפלד? אני באמת לא מבין מה קרה לשחקן הזה, ואם ככה הוא נראה, למה הוא מתעקש להישאר ביוסטון? שיחזור לאירופה כל עוד הוא יכול לקבל קצת כסף, כי אחרי עוד עונה כזו, הוא אולי יקבל הצעות ממגדל.

החולשה המדהימה של כספי קצת מסתירה את העובדה שאוחיון נראה כמו בדיחה מהלכת. גם שם אני לא בדיוק מבין מה קורה.

כספי כבד ואיטי לא מהיום
כל מה שהיה בעונה הראשונה שלו בסקרמנטו נעלם לחלוטין והוא החליט שהוא נשאר מחוץ לקשת וזורק
אין לו שום אפשרות להוריד כדור לריצפה, הוא נראה כמו ילדה בכיתה ו' שמנסה לכדרר
למה הוא מתעקש? כי הוא באמת מאמין שהוא מתאים ל-NBA וכי אם ה''ישראלי הראשון ב-NBA'' חוזר לארץ עכשיו אז הוא מודה בכישלון והוא לא מוכן לעשות את זה
כל שנה הוא אומר אחרי זוועה של עונה ''זה בסדר, השנה אני רק בן 22\23\24\25''

אתה לא מבין מה קורה לאוחיון? כי אם תוציא את החצי הראשון של הסידרה נגד פאו זה בדיוק השחקן שהיה פה מהרגע הראשון - בינוני ותו לא, בטח שלא רכז
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 09 ספטמבר 2013, 00:10

CYellow7 כתב:
misha כתב:

מה שגורם לחשוב מה יקרה עם גם השנה כספי יסופסל וגם מקל יהנה לראות משחקי נ.ב.א ממושב על הפרקט + אליהו ישיג חוזה שם וגם יחטוף יבלות בתחת.
איך הנבחרת תיראה בקיץ הבא??
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי CYellow7 » 09 ספטמבר 2013, 00:13

חנו'ש כתב:
CYellow7 כתב:
misha כתב:

מה שגורם לחשוב מה יקרה עם גם השנה כספי יסופסל וגם מקל יהנה לראות משחקי נ.ב.א ממושב על הפרקט + אליהו ישיג חוזה שם וגם יחטוף יבלות בתחת.

העיקר יש לנו 3 שחקני NBA!!!!
מזה משנה שהם לא משחקים?העיקר הגיעו לNBA. זאת השאיפה שלהם.
תמונה
CYellow7

הודעהעל ידי EulGam05 » 09 ספטמבר 2013, 00:15

חנו'ש כתב:
CYellow7 כתב:
misha כתב:

מקל יהיה בסדר, הוא יקבל מספיק דקות בתור הרכז הפותח של הטקסס לג'נדס.
EulGam05

הודעהעל ידי jol9 » 09 ספטמבר 2013, 00:21

roy1000 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:אז אם כספי לא ישחק טוב זה בגלל הספסול?
כי הוא קיבל קרדיט מפה ועד מחר במשחקי האימון+בכל המשחקים עד עכשיו
ובוא לא נשכח את הריב שלו במשחק הקודם מול הפרשנים של המשחק
ועכשיו יהיה את התירוץ של הספסול

כספי לא משחק טוב כי הוא לא משחק טוב כבר שלוש שנים בערך, לא כי הוא סופסל במשחק הזה(שזה המשחק הראשון ששיחקנו בו טוב)

אני מסכים, אבל בלי כספי כשחקן דומיננטי, הנבחרת הזו צריכה את עדי גורדון. קיבלנו אותו היום. עוד כמה פעמים זה יקרה?
אני מתקשה להבין איך ולמה כספי נראה כל כך כבר ואיטי. מילא אתה לא בכושר משחק, אבל למה הוא שומר כמו איזה קונוס שלידו אליהו נראה כמו נדב הנפלד? אני באמת לא מבין מה קרה לשחקן הזה, ואם ככה הוא נראה, למה הוא מתעקש להישאר ביוסטון? שיחזור לאירופה כל עוד הוא יכול לקבל קצת כסף, כי אחרי עוד עונה כזו, הוא אולי יקבל הצעות ממגדל.

החולשה המדהימה של כספי קצת מסתירה את העובדה שאוחיון נראה כמו בדיחה מהלכת. גם שם אני לא בדיוק מבין מה קורה.

תגיד, מה יש לך מעדי גורדון? נתן משחק אחד גדול בכל הקריירה שלו בנבחרת, והפכו אותו לאיזה אייקון בלתי נשכח...
ג'מצ'י סופר משחקים של 20+ בכמויות מסחריות, גם לקטש היו את הרגעים שלו... אני בכלל לא זוכר את עדי גורדון כאיזה שחקן משמעותי בנבחרת. אלה תמיד היו רביעיות וחמישיות של ישראלים
של מכבי ועוד איזה סנטר מהליגה כמו שטיינהאור או פליישר.

לעומת זאת, מה שאמרת לגבי כספי ואוחיון זה בינגו. שניהם נמצאים בכושר ירוד במיוחד, וזה בולט מאוד למי שמסתכל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 09 ספטמבר 2013, 00:47

עדיין, עם כל הבעיות של כספי בNBA, יש לו הרבה מה לתרום לנבחרת, והבעיה שלו היא יותר פסיכולוגית.

כספי חושב, שכשחקן NBA הוא צריך להוביל את הנבחרת. וזאת הטעות הגדולה שלו! בקבוצה שלו הוא שחקן ספסל, שרגיל לעשות תפקיד קטן: לעלות מדי פעם, להרביץ קצת בהגנה ולזרוק כמה שלשות (אם ימסרו לו).

זה בדיוק התפקיד שהוא צריך לעשות גם בנבחרת: לעבוד קשה בהגנה, לעזור בריבאונד, ולזרוק שלשות אם וכאשר ימסרו לו.

הינה לדוגמא, אפיק ניסים רגיל לקחת קבוצה על הגב, כי הוא עשה את זה מספר שנים בנימברוק. זה התפקיד שהוא יודע לעשות. נכון, נימבורק קבוצת יורוקאפ, אבל לא שיחקנו היום נגד ספרד.

כל אחד חייב לעשות בנבחרת את התפקיד שהוא רגיל לעשות. כשכספי יבין את זה, הוא יחזור לכושר טוב
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 09 ספטמבר 2013, 01:21

felix_r כתב:עדיין, עם כל הבעיות של כספי בNBA, יש לו הרבה מה לתרום לנבחרת, והבעיה שלו היא יותר פסיכולוגית.

כספי חושב, שכשחקן NBA הוא צריך להוביל את הנבחרת. וזאת הטעות הגדולה שלו! בקבוצה שלו הוא שחקן ספסל, שרגיל לעשות תפקיד קטן: לעלות מדי פעם, להרביץ קצת בהגנה ולזרוק כמה שלשות (אם ימסרו לו).

זה בדיוק התפקיד שהוא צריך לעשות גם בנבחרת: לעבוד קשה בהגנה, לעזור בריבאונד, ולזרוק שלשות אם וכאשר ימסרו לו.

הינה לדוגמא, אפיק ניסים רגיל לקחת קבוצה על הגב, כי הוא עשה את זה מספר שנים בנימברוק. זה התפקיד שהוא יודע לעשות. נכון, נימבורק קבוצת יורוקאפ, אבל לא שיחקנו היום נגד ספרד.

כל אחד חייב לעשות בנבחרת את התפקיד שהוא רגיל לעשות. כשכספי יבין את זה, הוא יחזור לכושר טוב

הוא היה שחקן כזה בשנה הראשונה שלו בסקרמנטו ובגלל זה נתן קמפיין נבחרת מדהים אחרי העונה הזאת כי הוא נלחם והוביל את הנבחרת
עכשיו הוא חושב שהתפקיד שלו זה לקלוע שלשות וזהו אז למה שהוא יעשה משהו אחר בנבחרת?
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 09 ספטמבר 2013, 09:57

jol9 כתב:תגיד, מה יש לך מעדי גורדון? נתן משחק אחד גדול בכל הקריירה שלו בנבחרת, והפכו אותו לאיזה אייקון בלתי נשכח...
ג'מצ'י סופר משחקים של 20+ בכמויות מסחריות, גם לקטש היו את הרגעים שלו... אני בכלל לא זוכר את עדי גורדון כאיזה שחקן משמעותי בנבחרת. אלה תמיד היו רביעיות וחמישיות של ישראלים
של מכבי ועוד איזה סנטר מהליגה כמו שטיינהאור או פליישר.

לעומת זאת, מה שאמרת לגבי כספי ואוחיון זה בינגו. שניהם נמצאים בכושר ירוד במיוחד, וזה בולט מאוד למי שמסתכל.

אפיק ניסים שיחק אתמול בצורה שמאוד הזכירה את גורדון בזמנו (והיו לגורדון הרבה משחקים טובים בנבחרת). ברור שהיה נחמד אם היה לנו איזה ג'מצ'י או קטש, אבל מה שאני אומר זה שחסר לנו עוד שחקן אחד. בין אם בעמדה 1 או בעמדה 3. בסה"כ אליהו, הלפרין וגרין/קוז'יקרו משחקים סביר. פניני נותן את שלו כשחקן שישי. אם רק היה לנו עוד סקורר אחד, הנבחרת הזו הייתה במקום אחר לגמרי. בהקשר הזה, היכולת של כספי מפתיעה גם את הפסימיים ביותר. הרי בקיץ שעבר הוא ניפק משחקים של 20 נקודות פלוס בהכנה. מה השתנה מאז?
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 09 ספטמבר 2013, 10:02

felix_r כתב:עדיין, עם כל הבעיות של כספי בNBA, יש לו הרבה מה לתרום לנבחרת, והבעיה שלו היא יותר פסיכולוגית.

פלקס, כספי בשנה שעברה (בדיוק באותו מצב) היה מרכז ההתקפה של הנבחרת ועשה את זה בצורה מצויינת. לא ברור לי מה השתנה ולמה הוא לא יכול לעשות את זה שוב.
יש המון שחקני שהם רול פליירים ב- NBA והופכים לכוכבים באירופה. לואל דנג לדוגמא הוא לחלוטין רול פלייר בשיקגו שלא מסוגל ליצור לעצמו שום מצב קליעה ב- NBA ופתאום בנבחרת בריטניה הוא קולע 30 נקודות למשחק והולך אחד על חמש.

האכזבה הכי גדולה מכספי זה ההגנה. מילא הוא לא קולע. למה הוא קונוס בהגנה? נראה לי שהאגו של כספי גדול מדי בשביל שהוא יוכל להבין שהוא לא בכושר טוב שאיך לצאת מזה (דרך הגנה, ריבאונד, וריצה למתפרצות). נראה שאין בבחור הזה טיפת רוח לחימה. הוא רגיל שהכל בא לו על מגש של כסף, וזו אולי גם הסיבה לכישלון ב- NBA.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 09 ספטמבר 2013, 11:20

אתה שוכח שזה היה בסך הכל טורניר מוקדמות, וזה שונה מאוד.

1) זה לא היה טורניר של שבוע. היה זמן להיכנס לכושר ולסדר את הראש.
2) לא היה כזה לחץ שכל משחק קובע.
3) היו כמה משחקי בית נגד קבוצות חלשות, שנתנו את האפשרות לבנות בטחון עצמי

וכו, וכו.

אני לא אומר שכספי לא יכול להיות שחקן מרכזי בנבחרת. כמובן שהוא יכול. אבל כשחקן, שלא רגיל ללחץ הזה שכל הקבוצה יושבת לך על הכתפים, כספי גם לא רגיל לזה בנבחרת, ולא יודע איך להתמודד עם הלחץ של חוסר הצלחה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yzafrir » 09 ספטמבר 2013, 11:32

הבעיה של כספי זה שהוא לא מנסה להיכנס בצורה נכונה לקצב . הוא בונה על הזריקה מבחוץ יותר מידי במקום להוריד את השחקן שלו לפוסט אפ או לחדור פנימה....
זה די מזכיר לי את מדלי שהיה מנסה להיכנס בכוח וזורק כל כדור שהוא קיבל....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי roy1000 » 09 ספטמבר 2013, 11:37

felix_r כתב:אתה שוכח שזה היה בסך הכל טורניר מוקדמות, וזה שונה מאוד.

1) זה לא היה טורניר של שבוע. היה זמן להיכנס לכושר ולסדר את הראש.
2) לא היה כזה לחץ שכל משחק קובע.
3) היו כמה משחקי בית נגד קבוצות חלשות, שנתנו את האפשרות לבנות בטחון עצמי

וכו, וכו.

אני לא אומר שכספי לא יכול להיות שחקן מרכזי בנבחרת. כמובן שהוא יכול. אבל כשחקן, שלא רגיל ללחץ הזה שכל הקבוצה יושבת לך על הכתפים, כספי גם לא רגיל לזה בנבחרת, ולא יודע איך להתמודד עם הלחץ של חוסר הצלחה.

זה עדיין לא מסביר איך משחקן שקולע מצויין ואפילו הצליח ליצור לעצמו מצבים הוא הפך לגופה שאנחנו רואים באליפות אירופה. גם במשחקי ההכנה היה לחץ. אני מופתע שכספי פשוט קורס למין דיכאון שכזה בצורה שבה זה קורה. בכלל, מעבר לעניין המקצועי, ההתנהגות של כספי מעצבנת (וכנראה שלא רק אותי). הוא עומד לו על המגרש בדיכאון מופגן. לא זז, ותוקע את ההתקפה. בהגנה הוא קונוס ונראה שהוא בכלל לא מנסה. פתאום ברגע שהוא יוצא, יש תנועה ומגיעים לסלים קלים. שחקנים טובים (ואני אל מדבר על שחקנים גדולים כי כספי הוא לא כזה) יודעים איך להוציא את עצמם ממקום שלא הולך להם. עושים את זה עם אנרגיות ודברים פשוטים. כספי עד עכשיו לא מראה שהוא יודע.

האנטי-כספי באליפות הזו הוא דווקא אליהו. הוא דווקא כן מנסה לשמור (לא תמיד בהצלחה, אבל לפחות מנסה), הוא נמצא תמיד בתנועה בהתקפה, הוא השחקן היחיד בנבחרת שיודע למסור (קצת עצוב שאוחויון לא יודע למצוא שחקנים פנויים), והוא לא כופה את עצמו והולך כמעט רק על סלים קלים (למרות שלפעמים נראה שהוא בורח מאחריות הלפרין סטייל). ההתקפה של הנבחרת עובדת הכי טוב כשהכדור עובר דרך אליהו ולא דרך כספי/אוחיון. הוא מאבד הכי פחות מבין עושי המשחק שלו ומקבל את ההחלטות הכי טובות. הייתי גם רוצה לראות יותר פיק אנד רול בינו לבין הלפרין/אוחיון/ניסים כי בכל פעם שניסו, זה עבד.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 09 ספטמבר 2013, 11:41

yzafrir כתב:הבעיה של כספי זה שהוא לא מנסה להיכנס בצורה נכונה לקצב . הוא בונה על הזריקה מבחוץ יותר מידי במקום להוריד את השחקן שלו לפוסט אפ או לחדור פנימה....
זה די מזכיר לי את מדלי שהיה מנסה להיכנס בכוח וזורק כל כדור שהוא קיבל....

כל פעם שכספי מוריד את הכדור על הרצפה הוא נראה כמו ילד בן שלוש שמנסה לכדרר. אתמול הוא קיבל גג מביך עם הנסיונות שלו. הדבר היחידי שהוא יכול לעשות כרגע זה לקחת שלשות חופשיות ולהתפלל שזה ייכנס או לנסות לרוץ למתפרצות (קצת להשתחרר מהדיכאון וחוסר האנרגיה שלו). הוא צריך לצאת מהאגו המטורף שלו ולקחת BACK SEAT לאליהו והלפרין עד שיימצא את המשחק שלו. הדבר הכי מעצבן בכספי זה לא שלא הולך לו. הדבר הכי מעצבן בו זה שלמרות שברור שהוא בכושר נוראי, הוא עדיין בא בפוזה של כוכב שלא עושה הגנה וצועק על כל העולם. אז גם אנטי כדורסל וגם בעיות חברתיות? זה קצת יותר מדי.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 09 ספטמבר 2013, 12:06, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 09 ספטמבר 2013, 11:46

בטח שזה מסביר. לחץ, לחץ, לחץ. איך ישראל קלעה 1/9 מהעונשין בסיומת של המשחק נגד אנגליה? זה מה שלחץ עושה לאנשים. שחקנים, שלאורך כל העונה מובילים את קבוצתם, יודעים להתמודד עם הלחץ הזה בצורה טובה יותר. השחקנים שאין עליהם אחראיות גדולה בקבוצתם, מתמודדים עם הלחץ בצורה פחות טובה.

יש גם את העניין של אופי. יש אנשים שהלחץ מוציא מהם את המייטב, ויש כאלה שהלחץ מרסק אותם לגמרי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 09 ספטמבר 2013, 12:05

felix_r כתב:בטח שזה מסביר. לחץ, לחץ, לחץ. איך ישראל קלעה 1/9 מהעונשין בסיומת של המשחק נגד אנגליה? זה מה שלחץ עושה לאנשים. שחקנים, שלאורך כל העונה מובילים את קבוצתם, יודעים להתמודד עם הלחץ הזה בצורה טובה יותר. השחקנים שאין עליהם אחראיות גדולה בקבוצתם, מתמודדים עם הלחץ בצורה פחות טובה.

יש גם את העניין של אופי. יש אנשים שהלחץ מוציא מהם את המייטב, ויש כאלה שהלחץ מרסק אותם לגמרי.

נכון. בכל מקרה, אין ספק שאפילו בתחום ה"אופי" כספי מצליח לאכזב. לא רק שהוא לא מנהיג, נראה שהוא הצליח להשניא את עצמו על כל שאר השחקנים. יש שחקן שהוא לא רב איתו?
roy1000

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־28 אורחים