אדגר פו כתב:האמת אני מתקשה להבין את הקונספט מאחורי הבנייה של הקבוצה השנה.
אם חושבים ללכת מראש על סמול בול וקבוצה שרצה ועושה בלאגן, סופו נראה לי פחות קשור לעסק. אולי היה צריך ללכת על פורוורדים ארוכים ואתלטים שגם לוחצים בהגנה וחוסמים, שגם לא היו עולים הרבה ואז היה אפשר להשקיע יותר בגארדים איכותיים. ( הקבוצה תגיע בסופו של דבר לאן שהגארדים יקחו אותה ).
אולי יש כאן ניסיון לשחזר את מכבי של לפני שלוש שנים עם סופו וצמד פ"פ, אבל אני חושש שסופו היום לא שחקן שמסוגל לשחק כמעט שלושים דקות כמו אז , לא בטוח שצמד רייס - היקמן יהיה ברמה שאפילו קרובה לזו של פארגו - פרקינס, בטח הגנתית - אתלטית. ( אני מבין שהשמירה של רייס בינונית מאוד והוא גארד קטן יחסית ).
בעצם ברגע שהחליטו להשאיר את סמית בשכר משודרג ( וגם בעל השכר הגבוה ביתר בקבוצה ואולי הכוכב שלה, זה גם מה שקורה עכשיו בפועל ), את היקמן ואת שון ג'יימס ( גם משודרג ) כשחקנים מובילים די סגרו כאן את האופציה לשדרוג משמעותי בקבוצה כי הם עדיין השחקנים שיצטרכו להוביל ולנווט, אלא אם כן רייס יתן משהוא לא צפוי.
אינגלס בעיניי חידה - לא ברור לי עדיין על איזה תקן הוא הגיע. אם הוא יוכל לתת אקסטרא בעניין ניהול משחק , קליעה יוצאת דופן, אולי יהיה כאן שדרוג מסויים לעומת שנה שעברה.
לדעתי זו השנה האחרונה של בלאט במכבי , לפחות בסיבוב הזה בחיים, והרושם שהוא יותיר העונה יקבע די הרבה לגבי המורשת שהוא ישאיר בקבוצה ואיך תהיה הפרספציה לגביו.
יש לו הרבה נסיבות מקילות כמובן, אבל כדאי מאוד, גם לו אישית, שהוא יצליח יותר העונה מאשר בשנה שעברה.
זה בהחלט נראה שניסו ללכת על הקונספט של לפני שנתיים . הסיכוי שזה יצליח כמו אז הוא קטן כי קשה להמר ולפגוע כמו שקרה עם ההימור על פארגו בזמנו , אבל לדעתי יותר טוב ממה שראינו פה בעונה האחרונה בטוח יהיה בגלל השידרוד של שחקנים כמו סופו , אינגלס ואפילו טיוס....
אבל זה לא משנה את זה שעדיין יש בעיה מהותית בעמדה 4 שאפילו לא מנסים לפתור אותה בצורה רצינית אלא לאלתר (סמית' ב-4) .
בכל אופן אני די סקרן לגבי הקבוצה הזאת ומאמין שהיא תציג כדורסל לא בכלל . לאן זה יוביל אותנו ? במקרה הטוב הצלבה כשאנחנו גם ניראים כמו קבוצה בהצלבה , במקרה החלומי פיינל פור . במקרה הרע טופ 16....
אם זו השנה האחרונה של בלאט במכבי זה רק בגלל העלות שלו ולא כל התרוצים המקצועיים שמנסים להפיל עליו . אני לא רואה מאמן אחר בסכומים האלו (וכנראה שבהרבה פחות) שיכול להצליח יותר ממנו...