jol9 כתב:
ארויו זה כמובן שקר גס שלך. די מספיק עם זה. ברגע שהוא נהיה מועמד (לא יודע איך, אולי הסוכן שלו הציע אותו לכמה קבוצות באירופה) הוא הזיז את כל האחרים הצידה.
גם אם סלומון היה פנוי באותה התקופה, הוא היה מוזז הצידה, כי מדובר בשחקנים באיכות שונה. באמת שמיצינו את הנקודה, אתה יכול להמשיך לעוות את העובדות בעניין הזה, זה לא יהפוך את זה לנכון.
אני אשמח אם עוד גולש אחד בפורום יסכים איתך בהקשר הזה, אבל לא נראה לי שזה יקרה.
ושוב, זה פשוט
לא נכון.
סולומון ובראון הועלה לפני שמו של ארויו וחמקו למכבי בין הידיים. אולי ארויו הזיז "את כל האחרים הצידה", אבל זה קרה רק אחרי שלפחות שניים ש
הוזכרו לפניו כבר ברחו וחתמו במקום אחר. כמו כן, אם היו "מועמדים שהוא הזיז הצידה", זה היה כנראה רק מועמד אחד וזה היה גי'סון ווליאמס שלגביו היו לבטים.
אז במקרה הזה אומר רק שלושה דברים:
1. ארויו לא היה השם הראשון שהוזכר ולפניו היו נסיונות להחתים שמות שכשלו. רק לאחר שהנסיונות נכשלו סופית, שמו של ארויו עלה - אם זה לא הופך אותו למועמד השלישי או הרביעי, אז את תקבע אתה איך קוראים לדבר הזה.
2. יש לך כאן שוב עוד דגומא לכך שמכבי לפני ה"ג'וניורים" כשלה להביא את העדיפיות הראשנות שהיו למאמן.
3. בפעם המי יודע כמה, העניין פה זה לא ארויו ולא לפני מי הוא הוזכר. אתה טענת שמכבי מביאה שחקנים זולים שאין להם ביקוש, אז חוסר הביקוש מתבטא גם בשחקנים היקרים יותר והמוכחים שנחתו כאן.
הנה, אפילו שאראס הגיע לכאן במצב נדיר שבו לשחקן כמו לא היה ביקוש - שאראס נזרק מברצלונה (שאוטמתית מוריד אותה כמתחרה עליו) ובשלב מאוחר של הקיץ בו לרוב הקבוצות הגדולות כבר היה רכז מוביל חתום. אני באמת נוטה להאמין שאם היו נוצרים יותר מצבים כאלו, אז מכבי היתה מצליחה להביא יותר שמות גדולים.
שוב, כאשר מכבי מביאה שם גדול ושחקן במליון דולר או יותר, תמיד יש שם איזו כוכבית. זה לא שאנחנו זוכרים מקרים שמכבי כברה בתחילת הקיץ מחתימה איזה כוכב יורוליג בו חצי מן היבשת מעוניין. זה לעולם לא קרה.
אגב, אם אתה כ"כ מתעקש - אז הנה לך הוכחה עד כמה מכבי ואפי רצו את סולומון
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3574419,00.html - כאן גם תוכל לראות שהיו עוד יותר מ3 שמות שהוזכרו לפני ארויו.
jol9 כתב:לגבי סיינה ומה שרוי כתב, אתה כמובן שוב מעוות את הכל. אתה זה שנותן את סיינה ואת פרטיזן כדוגמא, כשבפועל גם אתה יודע שאין שום סיכוי לשחזר הצלחות עם תקציב נמוך באופן קבוע.
אני אישית לא חושב שזה נכון. אבל אם זה נכון, בשביל מה כל הויכוח וכל האכזבה? למכבי אין תקציב של כמו של צסקא, ברצלונה וריאל מדריד ואם אין שום סיכוי לשחזר הצלחות כמו אילו של אותן קבוצות, אז בשביל מה כל הבכי והביקרות? אם הדברים הם באמת ככה, אז מה זה כבר ישנה אם יוחתם כאן שם גדול במליון דולר או לא? גם ככה אנחנו למדים ששחקנים כאלו קשה יותר להשאיר אז אולי דוקא המנעות מהחתמות שחקנים כאלו הוא דוקא דבר טוב?
שוב, לדעתי האישית כן ניתן לשחזר השגים ואני כאן נוטה להאמין שאני לא היחיד כאן. הנה, בעונה שבאה אחרי עונת פרקינס פארגו נטען כאן שמכבי היא מועמדת לפיינל-פור וזה אפילו הודגש מספר פעמים - אז הנה לך, היו כאן אנשים שחשבו שלמרות מגבלות התקציב מכבי יכלה לחבר שני פיינל-פורים רצופים.
בעיניי אגב, עונת 11/12 היא אכזבה ענקית ובה טמון כשלון ממנו הקבוצה סובלת עכשיו (בין השאר)- שווה בעיניי לדון על מה שקרה באותה עונה ומה היו ההשלכות אם כן היתה נבנת כאן קבוצה שבאמת מביאה פיינל-פור.
jol9 כתב:
לגבי החלק המצוטט למעלה. סופסוף החלטת להעלות את הדעות שלך גם על כתב, ולא להסתתר מאחורי כל מיני סיסמאות.
אז יש לי שני דברים להגיד:
1 - אני חושב שמועדון כמו מכבי צריך לשאוף ליותר מפיינל פור מקרי ומזליקי פעם בחמש שנים
2 - אני מסכים שפדרמן והג'וניורים לא יכולים לעזור, ולכן אנחנו מאוד מקווים שהם יימצאו את דרכם החוצה מהקבוצה, או שלפחות ידללו את השליטה שלהם במועדון וייתנו אותה למישהו בעל
אמצעים ורצון להצלחה מקצועית.
אני לא חושב שכשמבי העפילה לפיינל-פורים האחרונים זה היה במזל. מכבי בנתה קבוצות טובות שהיו ראויות לשלב הזה. זה שהרבה אנשים לא החזיקו כאן מהקבוצה של פרקינס ופארגו כשזו נבנתה, לא הופכת את זה למזל.
חוץ מזה, אם נזכר רגע למה אנחנו בכלל דנים כאן במכבי, בפיינל-פורים ובשחקנים כמו שאראס ופרקר, אז הדבר נעוץ בלא מעט מזל
ובהרבה הימורים. מה שסלל את השושלת השניה של מכבי, היתה השושלת הראשונה וזו נבנתה במצב בו מכבי סבלה מירידה חדה בתקציב וצירפה שחקנים אלומניים. אם מחפשים שוב פירצת דרך, אז אין מנוס מלהמר או אם תרצה מ"לחשוב מחוץ לקופסה".
דבר שני, אתה מדבר על העלפה לפיינל-פור כדבר חד-צדדי שמכבי צריכה לעשות, אז בוא רק נתעורר ונודה בעובדה שהעפלה לפיינל-פור תלויה בהרבה פרמטרים שהם
אינם רק מכבי וחלק מאותם פרמטרים הם גם הקבוצות האחרות. אתה חושב שזו רק מכבי שיש לה "שאיפות" או "הצהרות" להגיע למעמד הזה? אתה חושב שזו רק צסקא, ברצלונה וריאל מדריד שהן בעלות תקציב גדול יותר משל מכבי?
אז בוא רגע ניישר קו - בפיינל-פור יש מקום רק לארבעה - בכדי להעפיל לשם צריכים לגבור על קבוצות טובות שחלקן הן בעלות משאבים ותצקיבים גדולים יותר משל מכבי. הציפיה שמכבי תעלה לפיינל-פור ע"ח קבוצות אחרות טומנת בתוכה את ההנחה שיהיו כמה קבוצות חזקות יותר (לפחות מבחינה תקציבית) שיעשו טעויות. אז אנחנו התרגלנו כבר לזה שמכבי באופן די קבוע מגיע להשגים טובים יותר מאשר קבוצות כמו אנאדולו אפס ופנרבחצ'ה, אבל זה לא דבר שצריך לקחת כמובן מאליו.
jol9 כתב:לגבי שאר הדברים - בוודאי שאתה מציע לשחק בינגו. מה, רק לך יש סקאוטינג? היום לכל קבוצה יש עשרות אנשים שרואים קלטות ומחפשים מציאות. תתפלא אבל גם ברצלונה היתה מעדיפה להביא איזה שחקן צעיר
שיפרוץ אצלה, ולא תמיד כוכבים מוכנים ומבושלים.
היתרון של מכבי מול הקבוצות האחרות, הוא דווקא לאתר את היהלומים בליגה המקומית שלנו, וכאן האתגר הגדול הוא לראות את העתיד ולראות האם אותם יהלומים יצליחו לפרוץ גם ביורוליג,
כמו שעשו מוריס ופארגו או לא.
למשל סקוטי הופסון נראה כמו שחקן שהיה שווה להמר עליו.
ושוב, במכבי זה לא כ"כ נדיר לשים שחקן של 300K בחמישיה, לתת לו דקות ולקדם אותו. בברצלונה זה לא קורה וגם לא בצסקא. אפשר להפוך את הסיטואציה הזו ליתרון.
הזכרתי קודם את זה שיש כאן הנחה שהקבוצות הגדולות יטעו, אז אחת הדרכים לגרום להן לטעות היא להביא שחקנים שהן פיספסו. (ושוב, לאו דוקא מדובר בשחקנים זולים).
jol9 כתב:ועוד משהו - אם אתה רוצה שנתחיל להתייחס יותר ברצינות למה שאתה מציע, אתה חייב להפסיק להשתמש בשמות של שאראס, פרוביץ' ופרקינס. אנחנו בשנת 2013, לא 2010, והשמות האלה
לא רלוונטיים כבר לשום דבר.
באמת טענה די הזויה. לא אני הפכתי את השמות האילו לרלונטיים ב2013 (או לכל המוקדם, 2012). לא אני טענתי שמישהו מהם עשוי להתאים ושמישהו מהם הוא "שחקן טוב" או "אופציה טובה".
jol9 כתב: מכבי של שנות ה2000 הצליחה להשאיר בקבוצה כמעט כל שחקן שהיא רצתה כולל שני סנטרים הכי טובים באירופה,
כולל שני הרכזים הכי טובים באירופה, כולל השחקן הכי טוב באירופה ששיחק במועדון 5 שנים!!
וזה לא סותר את העובד שמכבי של שנות ה2000 נכשלה להשאיר כמעט כל שחקן בו חפצה וגם לא משנה את העובדה שבשנים האחרונות, בפרט בשנה האחרונה קל יותר למכבי להשאיר את שחקנים.
שוב נציין שהעונה הנוכחית היא הראשונה מזה כמעט עשור בו ישנם שני זרים המתחילים את עונתן השלישית במועדון ועל הדרך ישנו זר נוסף שמתחיל עונה שניה וזר אחר שמתחיל עונה שלישית (אם כי לא ברצף).
אני אישית די מתבייש להזכיר את שמות הקבוצות שציינת יחד עם מכבי ועוד לטעון שמכבי הפכה לכמותן. במקומך, הייתי לוקח את דבריי חזרה ולא רק בגלל שהם מנוטרלים לחלוטין מן המציאות. יש כאן גם עניין של "חילול הקודש".
jol9 כתב:שני שחקנים שמכבי לא מצליחה להשאיר לא הופכים אותנו לפרטיזן, אבל הפסדים משפילים בהצלבה, תקציב שיורד משנה לשנה, איבוד תארים מקומיים, והתנהלות כללית רעה - הם אלה שהופכים אותנו
מאימפריה אירופאית לקבוצה בינונית ומדשדשת.
אה, וכמובן - לקחנו 3 תארים אירופאים ופיינל פור כמעט בכל עונה בתקופה הזאת.... אבל זה בקטנה.
1. הפסדים משפלים ואיבוד תארים היו עוד הרבה הרבה לפני הג'וניורים. הנה, הקבוצות של ארוי הגדול הפסידה פעם ב 23 הפרש, פעם ב20 הפרש, פעם ב19 הפרש, פעם ב 16 הפרש, פעם ב14 הפרש ואפילו לא
העפילה לשלב ההצלבה ואפילו אפילו לא לחצי גמר גביע המדינה. כל זאת כאמור כאשר היה תקציב, היה רענן כץ ולא היו הג'וניורים (התנהלות כלכלית טובה?). כל הנסיון להחריג את התקופה שבה ה"ג'ונרים" נמצאים במכבי באמת לא מחזיקה מים. מכבי מתנהלת היום פחות או יותר כמו בעבר ומגיעה לפחות או יותר אותם השגים. לפחות עם הג'וניורים עוד לא עפנו בשלב הטופ 16.
2."תקציב שיורד משנה לשנה" - אם זה היה נכון, אז היינו נמצאים בתקציב אפסי והקטן ביותר בשנים האחרונות. זה כמובן לא נכון והתקציב היום הוא האופן די ברור גבוה יותר משל עונת 10/11. בעונת 11/12 היתה עלייה בתקציב (וזה עוד נתון שמוכיח שהטענה הזו לא נכונה) וזה אגב, לא עזר הרבה.
3. תרד מהחללית שאתה ושחף חיים בה. מה שקרה באמצע העשור הקודם היה דבר נדיר שלא יחזור. התרפקות על העבר לא משנה כיום שום דבר בפרטף אם מדובר על מקרה יוצא מן הכלל שממנו מנסים להקיש על הכלל. זהו, עונות כמו 03/04 ו04/05 לא יחזרו. הנה, גם אותה צסקא ואותה ברצלונה ואותה פאו שזוכות פה לכל כך הרבה מחמאות לא מסוגלות לשחזר כאלו השגים. כאשר החללית תתקרב לאטמספירה, תדווח.