קודי כתב:עם כל האהבה לבלאט, ואני מאוד אוהב ומעריך אותו, ניהול המשחק שלו ביום חמישי היה זוועתי. הוא שוב השתמש ברוטציה ארוכה מדי, כאילו ששחקנים לא יכולים לשחק יותר מחמש דקות רצוף, וקטע את הרצף של שחקנים שהיו חמים. הוא שיתף ברבע הראשון 10 שחקנים וטיוס עלה בתחילת הרבע השני כשחקן ה-11. אין משהו שאפילו דומה להיררכיה ולכן פתאום פניני החלש עולה מהספסל לפני לנדסברג שהיה השחקן הכי טוב במשחקי ההכנה. גם החילופים היו מתוזמנים רע: רייס הוחלף דווקא אחרי שנתן סוף סוף כמה דקות טובות ומיד אחרי שנתן פנימה מסירה טובה לסופו (כנראה חילוף מהבית) וסופו הושאר פעמיים יותר מדי דקות ברצף על המגרש והיה עייף מדי, מה שפגע בהגנה שלו וגרם לו לבצע עבירות.
לא ברור לי למה בלאט לא מסמן את שמונת השחקנים המובילים: אוחיון, היקמן, לנדסברג, אינגלס, סמית׳, בלו, סופו וג׳יימס - ואת היתר משתף רק כשיש בעיה נקודתית או בעיית עבירות/פציעה של אחד מהשחקנים המובילים. אחת הסיבות ששחקן כמו ג׳יימס הצטיין בעונה שעברה היתה הבטחון שהיה לו והשנה, בתחנת הרכבת של החילופים, ברור שיהיה לו הרבה יותר קשה לבוא לידי ביטוי. אני חושב שבלאט פשוט לא יודע לנהל בצורה טובה סגל כל כך ארוך ומוטב היה שהיו מצמצמים לו את הסגל הזה, מה שהיה גם מעלה את איכות השחקנים. אין שום סיבה שיהיו למכבי 12-13 שחקנים מובילים - מספיק 10 כאלה (5 זרים ו-5 ישראלים).
תראה, לצערי לא רק אתה, גם אני וגם אחרים כאן, מתחילים לאט לאט לראות את הפגמים של דייויד עולים ומשתלטים על הדברים הטובים.
אם אתה לא מסתדר עם סגלים ארוכים, אז למה לעזאזל אתה דורש מההנהלה להחתים עוד ועוד שחקנים? ולמה הקבוצה כל שנה ושנה מתחילה את העונה ומתקנת מיד או קצת אחרי תחילת העונה?
כמובן שגם הגנת החילופים שלו והחילופים הבעייתיים הן גם שתי נקודות לרעתו.
מצד שני, אני לא רואה כרגע מאמן, ברמות השכר של דייויד ומטה שיכול לקחת ספינה כזאת כמו מכבי, עם ההנהלה שלה, ולנווט אותה באופן שקט יחסית לאורך העונה, עם די מעט משברים,
עד כמה שאפשר.
סה"כ התקופה של בלאט מאופיינת בכדורסל לא מבריק, אבל ביעילות גבוהה יחסית גם בזירה המקומית וגם ביורוליג. אני לא בטוח שתחת גודס, הקבוצה לא תתפרק פתאום, כמו שקרה עם קטש
ועם אפי. גם העונה של ספאחיה אופיינה בתקופה לחוצה, שבה מכבי כמעט ונתנה למגדל לקחת דאבל היסטורי.
זה החשש שלי.