המשכיות והמחיר שהיא גובה(?)

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: המשכיות והמחיר שהיא גובה(?)

הודעהעל ידי LIAV10 » 19 נובמבר 2013, 23:51

אין שום בעיה עם ההמשכיות העונה, השאירו שחקנים טובים, לא סטארים, אבל שחקנים שעושים עבודה טובה, גם החזירו שני שחקנים טובים שלנו וקינחו באינגלס הנפלא.
באמת יפה מה שעשו, יש חולשה בעמדה 4 אבל זה גם היתרון שלנו במקרים מסויימים, לא נורא בכלל.
הבעיה היא שהנחיתו את רייס האידיוט, אחח כמה שרכז טוב עם חוצפה היה עושה את ההבדל, איך פארגו היה מתאים פה, אם הקבוצה הייתה מתחברת אז בכלל פוטנציאל לפיינל פור, שוב לא הביאו בעל בית והחליטו לבנות לרוחב, אם פארגו (או רכז אחר ברמתו) היה פה והיו מוותרים על נעימי וכהן (השאלה מבחינתי) הייתה פה קבוצה באמת מצויינת.

אנשים פה שוכחים מה הבאת שחקן אחד בודד יכולה לעשות לקבוצה, זוכרים את התקופה שלאנגפורד הגיע והיה פצוע והתקופה אחרי שהבריא? הקבוצה שידרגה את עצמה באיזה 60%
דוגמא יותר קיצונית היא אולימפיאקוס, תורידו את ספאנוליס והיא נאבקת על טופ 16 בשנתיים האחרונות, ליד חברה באמת טובים כמו סמית', היקמן וכו' היה מספיק עוד רכז תותח שהיה משדרג את הקבוצה בהבדלים עצומים.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי Asf » 20 נובמבר 2013, 00:03

שחף כתב:
MTA2311 כתב:קודם כל, סופו לא צריך להיות ברשימה הזאת. מכבי לא יכולה להביא להביא סנטר יותר טוב ממנו, גם בחוזה גדול פי 2 ממה שהוא מקבל.

אמרת לכרמל שאתה לא רוצה להפוך את זה לדיון על ההנהלה, אבל אין ברירה.
כמה משלמים להיקמן? בסכום הזה אפשר למצוא שחקן טוב ממנו? רוב הסיכויים שלא. לכן עדיף כבר להשאיר אותו.
כנ"ל דווין סמית. אפשר למצוא 3 טוב ממנו ב800 אלף דולר לעונה? אני בספק רב.
משון ג'יימס אני לא מחזיק, אז אין לי יותר מדי מה להגיד.

לכולם פה ברור שמכבי חיה מהימורים. לדעתי, הימורים שנחלו הצלחה יחסית, צריך להשאיר. היית מעדיף לראות פה עוד 4 רייסים? כי בכסף שמכבי משלמת, יש סיכוי לא רע שזה בדיוק מה שתקבל.

לגבי האמירה על החוזים הארוכים. שוב, קבוצה שחיה מהימורים, צריכה לקחת את הסיכון ולהחתים שחקנים על חוזה ארוך טווח, עם סעיפי יציאה מוגבלים\מסוייגים. אחרת כל שחקן שייתן קצת יותר מהתפוקה שלו, יעוף לקבוצה אחרת בשביל חוזה גדול יותר. יש לא מעט דוגמאות למקרים כאלה.

מה שאתה מציג פה זה חשיבה לא כל כך יצירתית. או ליתר דיוק, להסתכל על הסגל של אשתקד כמודל שעל פיו צריך לבנות את הקבוצה, רק עם שיפורים. נניח שג'יימס עולה 500K וסופו עולה 600K. כלומר, שניהם ביחד עולים משהו כמו 1.3M(אם נתחשב בזה שעל ג'יימס יש בעצם מיסוי של ישראלי כרגע ולכן הוא טיפה יותר יקר). האם מה שאתה אומר היה נכון גם אם מכבי הייתה מחלקת את העוגה קצת אחרת פה, ומביאה סנטר במיליון דולר ועוד סנטר ב-300K? כלומר, אפילו שחקן כמו לאזמה שהוא לא רע בכלל עולה באיזור ה-300K לדעתי, או שחקן כמו אג'ינסה משטרסבורג שכרגע מרוויח לדעתי פחות מזה אפילו. ובכל מקרה, נניח שהיינו נופלים עם הזר השני, מה כבר היה קורה? אופציה אחרת הייתה לשחק עם ת'יוס בתור הסנטר המחליף ולהשקיע את כל הסכום בסנטר אחד דומיננטי.

בכל מקרה, הבעייתיות בהשארה של 3 שחקנים בסגל שנשאר+ רוב הסגל הישראלי(חוץ מאליהו) היא שהקבוצה שנשארה היא פלוס מינוס אותה רמה.

אם אני לא טועה לאזמה מרוויח יותר באיזור המליון דולר. אין מצב להביא את אג'ינסה במחיר שפוי לאחר אליפות אירופה האחרונה- אני באמת לא חושב שאפשר לשפר את עמדת הסנטר, לפחות לא משמעותית גם אם נחלק את הסכומים שמוציאים עליה כרגע, באופן שונה.
אני מסכים עם כל מי שאמר פה שהבעייה העיקרית היא בעמדת הרכז ושהתקציב שהוצא על השחקנים שבקצה הספסל שלנו סתם מנופח בצורה מוגזמת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Asf

הודעהעל ידי felix_r » 20 נובמבר 2013, 00:53

Asf כתב:
שחף כתב:
MTA2311 כתב:קודם כל, סופו לא צריך להיות ברשימה הזאת. מכבי לא יכולה להביא להביא סנטר יותר טוב ממנו, גם בחוזה גדול פי 2 ממה שהוא מקבל.

אמרת לכרמל שאתה לא רוצה להפוך את זה לדיון על ההנהלה, אבל אין ברירה.
כמה משלמים להיקמן? בסכום הזה אפשר למצוא שחקן טוב ממנו? רוב הסיכויים שלא. לכן עדיף כבר להשאיר אותו.
כנ"ל דווין סמית. אפשר למצוא 3 טוב ממנו ב800 אלף דולר לעונה? אני בספק רב.
משון ג'יימס אני לא מחזיק, אז אין לי יותר מדי מה להגיד.

לכולם פה ברור שמכבי חיה מהימורים. לדעתי, הימורים שנחלו הצלחה יחסית, צריך להשאיר. היית מעדיף לראות פה עוד 4 רייסים? כי בכסף שמכבי משלמת, יש סיכוי לא רע שזה בדיוק מה שתקבל.

לגבי האמירה על החוזים הארוכים. שוב, קבוצה שחיה מהימורים, צריכה לקחת את הסיכון ולהחתים שחקנים על חוזה ארוך טווח, עם סעיפי יציאה מוגבלים\מסוייגים. אחרת כל שחקן שייתן קצת יותר מהתפוקה שלו, יעוף לקבוצה אחרת בשביל חוזה גדול יותר. יש לא מעט דוגמאות למקרים כאלה.

מה שאתה מציג פה זה חשיבה לא כל כך יצירתית. או ליתר דיוק, להסתכל על הסגל של אשתקד כמודל שעל פיו צריך לבנות את הקבוצה, רק עם שיפורים. נניח שג'יימס עולה 500K וסופו עולה 600K. כלומר, שניהם ביחד עולים משהו כמו 1.3M(אם נתחשב בזה שעל ג'יימס יש בעצם מיסוי של ישראלי כרגע ולכן הוא טיפה יותר יקר). האם מה שאתה אומר היה נכון גם אם מכבי הייתה מחלקת את העוגה קצת אחרת פה, ומביאה סנטר במיליון דולר ועוד סנטר ב-300K? כלומר, אפילו שחקן כמו לאזמה שהוא לא רע בכלל עולה באיזור ה-300K לדעתי, או שחקן כמו אג'ינסה משטרסבורג שכרגע מרוויח לדעתי פחות מזה אפילו. ובכל מקרה, נניח שהיינו נופלים עם הזר השני, מה כבר היה קורה? אופציה אחרת הייתה לשחק עם ת'יוס בתור הסנטר המחליף ולהשקיע את כל הסכום בסנטר אחד דומיננטי.

בכל מקרה, הבעייתיות בהשארה של 3 שחקנים בסגל שנשאר+ רוב הסגל הישראלי(חוץ מאליהו) היא שהקבוצה שנשארה היא פלוס מינוס אותה רמה.

אם אני לא טועה לאזמה מרוויח יותר באיזור המליון דולר. אין מצב להביא את אג'ינסה במחיר שפוי לאחר אליפות אירופה האחרונה- אני באמת לא חושב שאפשר לשפר את עמדת הסנטר, לפחות לא משמעותית גם אם נחלק את הסכומים שמוציאים עליה כרגע, באופן שונה.
אני מסכים עם כל מי שאמר פה שהבעייה העיקרית היא בעמדת הרכז ושהתקציב שהוצא על השחקנים שבקצה הספסל שלנו סתם מנופח בצורה מוגזמת.

אתה צודק. אני לא זוכר את הסכום המדויק אבל הוא מרוויח באיזור 800K-1M
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי misha » 20 נובמבר 2013, 02:06

אם היו בונים פחות לרוחב בשנים האחרונות וכל הכסף המיותר שהלך שחקני קצה הספסל, שחקנים שלא מתלבשים או בכלל לא נמצאים בקבוצה היה הולך למקומות הנכונים - אולי היה מספיק גם להצטמצם פה ושם. למשל שחקן אחד ברמה של פארגו (לא חייב להיות הוא, אולי מישהו מ-NBA) במקום היקמן, רייס, נעימי, כהן + האקסטרות שמשאירים להחלפת שחקנים שאנחנו עושים כמעט כל עונה. במקום סגל של 5 זרים, 5 ישראלים ו2 ילדים שמשלימים לחוק הצעירים אנחנו מקבלים 13 שחקנים "בכירים", 15 סה"כ ומשחק הכיסאות שיש כרגע, כשברור שבסוף יצטרכו לשלם על שחקן או יותר שישוחררו/יושאלו כשעוד משלמים ל-2 שחקנים מעונה שעברה שלא נמצאים פה (פלאנניץ' ומדלי). כל עונה עושים שטויות וגוררים אותם לעונה הבאה.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 20 נובמבר 2013, 02:57

misha כתב:אם היו בונים פחות לרוחב בשנים האחרונות וכל הכסף המיותר שהלך שחקני קצה הספסל, שחקנים שלא מתלבשים או בכלל לא נמצאים בקבוצה היה הולך למקומות הנכונים - אולי היה מספיק גם להצטמצם פה ושם. למשל שחקן אחד ברמה של פארגו (לא חייב להיות הוא, אולי מישהו מ-NBA) במקום היקמן, רייס, נעימי, כהן + האקסטרות שמשאירים להחלפת שחקנים שאנחנו עושים כמעט כל עונה. במקום סגל של 5 זרים, 5 ישראלים ו2 ילדים שמשלימים לחוק הצעירים אנחנו מקבלים 13 שחקנים "בכירים", 15 סה"כ ומשחק הכיסאות שיש כרגע, כשברור שבסוף יצטרכו לשלם על שחקן או יותר שישוחררו/יושאלו כשעוד משלמים ל-2 שחקנים מעונה שעברה שלא נמצאים פה (פלאנניץ' ומדלי). כל עונה עושים שטויות וגוררים אותם לעונה הבאה.

חושבים שעושים עסקה בזה שמביאים 4 שחקנים בינוניים שכל אחד יודע לעשות משהו אחד במקום להביא שחקן שלם באותו הסכום
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 נובמבר 2013, 08:01

שחף כתב:אז אתה טוען שמתוך סגל שהפסיד אליפות וקיבל סוויפ של 3 תבוסות ברבע הגמר ביורוליג היו צריכים 3 זרים להישאר, כולם, בתוספת לעוד סנטר שהיה פה ולא יכול לשחק יותר מ-15-17 דקות?

כן.
הסגל הזה בדיוק+ רכז כמו פארגו לדוגמה, זה סגל לפיינל פור.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי rc4991 » 20 נובמבר 2013, 08:38

misha כתב:אם היו בונים פחות לרוחב בשנים האחרונות וכל הכסף המיותר שהלך שחקני קצה הספסל, שחקנים שלא מתלבשים או בכלל לא נמצאים בקבוצה היה הולך למקומות הנכונים - אולי היה מספיק גם להצטמצם פה ושם. למשל שחקן אחד ברמה של פארגו (לא חייב להיות הוא, אולי מישהו מ-NBA) במקום היקמן, רייס, נעימי, כהן + האקסטרות שמשאירים להחלפת שחקנים שאנחנו עושים כמעט כל עונה. במקום סגל של 5 זרים, 5 ישראלים ו2 ילדים שמשלימים לחוק הצעירים אנחנו מקבלים 13 שחקנים "בכירים", 15 סה"כ ומשחק הכיסאות שיש כרגע, כשברור שבסוף יצטרכו לשלם על שחקן או יותר שישוחררו/יושאלו כשעוד משלמים ל-2 שחקנים מעונה שעברה שלא נמצאים פה (פלאנניץ' ומדלי). כל עונה עושים שטויות וגוררים אותם לעונה הבאה.

מסכים,עם פארגו היינו יכולים להגיע השנה לפיינל פור
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 20 נובמבר 2013, 10:57

הבנייה לרוחב היא כבר שנים בעוכרינו. ההנהלה הקמצנית שלנו חוסכת כסף ומביאה שחקנים קיקיוניים כמו רייס, מתבלת בישראלים זולים כמו נעימי, טיוס וכהן, ואז משחררת אותם במהלך העונה ומפצה אותם. וזה חוזר כל עונה, עיין ערך מאלט, פלאניניץ', מצ'באן, מדלי, שרמדיני ותומאס. ויסלחו לי אלו ששכחתי אותם. בסופו של יום במקום לחסוך ההנהלה המטופשת הזו מוצאת עצמה בגירעון בסוף העונה. במקום להביא שני קליברים לעמדות הגארד, כמו פארגו/פלאניניץ' ולנגפורד, ולהחתים אותם על חוזה ארוך טווח, אני מבטיח שזה לא היה עולה הרבה יותר מרכבת השחקנים דרג ז שחותמים ומפוצים כל עונה. פשוט חלם. טמטום שאין דוגמתו. והכל זה באשמת הקמצנות והאידאולוגיה החדשה שלא לשלם לאף שחקן מעל מליון דולר, יהא השחקן אשר יהא. בשביל לעקור את התופעה הזו צריך לטאטא את כל משפחת פדרמן ורקאנטי החוצה, לקחת גם את המניות של מזרחי ולהציע לו להישאר בתפקיד היושב ראש, ולהעביר 100 אחוזים מהשליטה במועדון לבעלים עשיר שיכול לתרום לקבוצה, כמו גולדהאר למשל. עד שזה לא יקרה אנחנו נמשיך לדשדש, לגרד את ההצלבה ביורוליג, להפסיד אליפויות מעת לעת, ולהתבזות בדרבי. שימו לב לזה:
1. אוחיון, רייס, נעימי
2. היקמן, לנדסברג
3. אינגלס, פניני
4. סמית', בלו, כהן, טיוס
5. סופו, ג'יימס
נערי פוסטר: אלטיט והררי

ומה היה קורה אחלו היינו מוותרים על היקמן, רייס ושלושה ישראלים שמחממים גם ככה את הספסל, ומסתפקים באלטיט והררי?
1. פארגו או פלאניניץ', אוחיון
2. לנגפורד, לנדסברג, הררי
3. אינגלס, פניני
4. סמית', בלו
5. ג'יימס, סופו, אלטיט

גילחנו 3 שחקנים, נשארנו עם 6 זרים ו-6 ישראלים, ולהגיד את האמת, לא יודע אם הגירעון התקציבי היה עמוק באופן ניכר מאשר במתודה המטופשת שמתנהלת בשנים האחרונות.
er79

הודעהעל ידי felix_r » 20 נובמבר 2013, 12:18

rc4991 כתב:

מסכים,עם פארגו היינו יכולים להגיע השנה לפיינל פור

של הליגה הישראלית
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yzafrir » 20 נובמבר 2013, 15:53

er79 כתב:הבנייה לרוחב היא כבר שנים בעוכרינו. ההנהלה הקמצנית שלנו חוסכת כסף ומביאה שחקנים קיקיוניים כמו רייס, מתבלת בישראלים זולים כמו נעימי, טיוס וכהן, ואז משחררת אותם במהלך העונה ומפצה אותם. וזה חוזר כל עונה, עיין ערך מאלט, פלאניניץ', מצ'באן, מדלי, שרמדיני ותומאס. ויסלחו לי אלו ששכחתי אותם. בסופו של יום במקום לחסוך ההנהלה המטופשת הזו מוצאת עצמה בגירעון בסוף העונה. במקום להביא שני קליברים לעמדות הגארד, כמו פארגו/פלאניניץ' ולנגפורד, ולהחתים אותם על חוזה ארוך טווח, אני מבטיח שזה לא היה עולה הרבה יותר מרכבת השחקנים דרג ז שחותמים ומפוצים כל עונה. פשוט חלם. טמטום שאין דוגמתו. והכל זה באשמת הקמצנות והאידאולוגיה החדשה שלא לשלם לאף שחקן מעל מליון דולר, יהא השחקן אשר יהא. בשביל לעקור את התופעה הזו צריך לטאטא את כל משפחת פדרמן ורקאנטי החוצה, לקחת גם את המניות של מזרחי ולהציע לו להישאר בתפקיד היושב ראש, ולהעביר 100 אחוזים מהשליטה במועדון לבעלים עשיר שיכול לתרום לקבוצה, כמו גולדהאר למשל. עד שזה לא יקרה אנחנו נמשיך לדשדש, לגרד את ההצלבה ביורוליג, להפסיד אליפויות מעת לעת, ולהתבזות בדרבי. שימו לב לזה:
1. אוחיון, רייס, נעימי
2. היקמן, לנדסברג
3. אינגלס, פניני
4. סמית', בלו, כהן, טיוס
5. סופו, ג'יימס

ומה היה קורה אחלו היינו מוותרים על היקמן, רייס ושלושה ישראלים שמחממים גם ככה את הספסל, ומסתפקים באלטיט והררי?
3. אינגלס, פניני
4. סמית', בלו
5. ג'יימס, סופו, אלטיט

גילחנו 3 שחקנים, נשארנו עם 6 זרים ו-6 ישראלים, ולהגיד את האמת, לא יודע אם הגירעון התקציבי היה עמוק באופן ניכר מאשר במתודה המטופשת שמתנהלת בשנים האחרונות.

אתה רציני ? פארגו מקבל מעל 2 מליון יורו נטו לעונה ולאנגפורד מעל 1.5 מליון נטו ...איך בדיוק אתה רואה אותם ניכנסים בתקציב ?
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי er79 » 20 נובמבר 2013, 16:33

yzafrir כתב:
er79 כתב:הבנייה לרוחב היא כבר שנים בעוכרינו. ההנהלה הקמצנית שלנו חוסכת כסף ומביאה שחקנים קיקיוניים כמו רייס, מתבלת בישראלים זולים כמו נעימי, טיוס וכהן, ואז משחררת אותם במהלך העונה ומפצה אותם. וזה חוזר כל עונה, עיין ערך מאלט, פלאניניץ', מצ'באן, מדלי, שרמדיני ותומאס. ויסלחו לי אלו ששכחתי אותם. בסופו של יום במקום לחסוך ההנהלה המטופשת הזו מוצאת עצמה בגירעון בסוף העונה. במקום להביא שני קליברים לעמדות הגארד, כמו פארגו/פלאניניץ' ולנגפורד, ולהחתים אותם על חוזה ארוך טווח, אני מבטיח שזה לא היה עולה הרבה יותר מרכבת השחקנים דרג ז שחותמים ומפוצים כל עונה. פשוט חלם. טמטום שאין דוגמתו. והכל זה באשמת הקמצנות והאידאולוגיה החדשה שלא לשלם לאף שחקן מעל מליון דולר, יהא השחקן אשר יהא. בשביל לעקור את התופעה הזו צריך לטאטא את כל משפחת פדרמן ורקאנטי החוצה, לקחת גם את המניות של מזרחי ולהציע לו להישאר בתפקיד היושב ראש, ולהעביר 100 אחוזים מהשליטה במועדון לבעלים עשיר שיכול לתרום לקבוצה, כמו גולדהאר למשל. עד שזה לא יקרה אנחנו נמשיך לדשדש, לגרד את ההצלבה ביורוליג, להפסיד אליפויות מעת לעת, ולהתבזות בדרבי. שימו לב לזה:
1. אוחיון, רייס, נעימי
2. היקמן, לנדסברג
3. אינגלס, פניני
4. סמית', בלו, כהן, טיוס
5. סופו, ג'יימס

3. אינגלס, פניני
4. סמית', בלו
5. ג'יימס, סופו, אלטיט

אתה רציני ? פארגו מקבל מעל 2 מליון יורו נטו לעונה ולאנגפורד מעל 1.5 מליון נטו ...איך בדיוק אתה רואה אותם ניכנסים בתקציב ?

אתה מסתכל על זה לא נכון. אני מדבר על תחשיב של שנים אחורה, במהלכן בוזבזו כספים מיותרים על עשרות שחקנים זולים שהוחלפו, שוחררו ושמכבי שילמה וממשיכה לשלם על חלקם. בהנחה שהדוקטרינה המטופשת הזו ממשיכה גם השנה ותמשיך גם בשנים הבאות (וכבר אני רואה איך מכבי הולכים לשלם בעתיד על נעימי, טיוס וכהן מבלי שיזכו לדקות פרקט משמעותיות), הרי שהדבר הנכון לעשות היה להחתים על חוזה ארוך טווח שחקנים איכותיים, למספר שנים, כמו אלו שהצעתי. בחישוב של טווח ארוך, הדרך הזו לא בהרבה יותר בזבזנית מהדרך הנוכחית, וחכמה יותר ואף פרודוקטיבית יותר מקצועית. אגב, פארגו ככל הידוע לי חתם על חוזה המוערך ב-2 מליון דולר, לא יורו, וגם השכר של לנגפורד אם אני זוכר נכון היה גבוה מהשכר שמכבי הייתה מוכנה לשלם עליו בחצי מליון דולר, לא יורו, כך שגם המספרים שלך מוגזמים
er79

הודעהעל ידי yzafrir » 21 נובמבר 2013, 08:01

er79 הבנתי , אתה פשוט משחק בפאנטזיה "what if..." , הבעיה שכל עונה לגופה וכשאתה מחתים שחקן שהוא הימור אתה לא יודע לאן הוא יתפתח כמו שלא ידעו עם פארגו או סמית' או מוריס או כל שחקן זול אחר שהביאו לפה... הבעיה היא שלהנהלה הייתה פילוסופיה שלא מדברים עם שחקנים על חוזה עד לסוף העונה וזה מאוד בעייתי . אגב , פארגו חתם על 5.2 מליון דולר לשנתיים שזה בדיוק 2 מליון יורו נטו לעונה...
רוצים המשכיות ? שחקן שהמרתם עליו וכבר בתחילת העונה רואים שזה מצליח (וכרגע אינגלס הוא כזה) , כבר בשלב כזה צריך לשבת איתו על חוזה לעונה הבאה...התקציב צריך לעלות הדרגתית בגלל שידרוגים לאלו שהם כן פגיעה בול .
אני יודע שהרבה פה לא אוהבי את זה שדני מדבר על המודל של אולימפיאקוס , אבל הוא צודק לגבי זה . רק הבעיה שהוא לא מיישם !!!
אולימפיאקוס התחילו בשנה הראשונה שאחרי הקיצוץ עם סגל שכלל שחקן על וחבורה של שחקנים זולים לידו (הימורים) כשכולם חתומים ליותר מעונה . אחרי שתי זכיות כשהחוזים הסתיימו , הם דאגו לשמר את הגארד על שלהם ולשדרג חלק מהשחקנים הזולים שהתבררו כפגיעה בול מבחינתם בצורה משעותית על חשבון ויתור על שחקנים אחרים שלדעתם יש להם מחליף (היינס , ופאפא ) שהתברר שהמחליפים עושים גם כן את העבודה לא רע בכלל...בכך התקציב שלהם לא גדל משמעותית והרמה שלהם פחות או יותר נשמרה והם לא ממש בנו את הקבוצה מחדש כמו שקורה במכבי . די ברור שהם לא יקחו עוד פעם את הגביע אבל הם תמיד יהיו יריבה ראוייה ומפתיעה...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי er79 » 21 נובמבר 2013, 14:31

מה פנטזיה? על איזה הימור אתה מדבר? זה לא הימור להחתים במשך שנים שחקנים סוג ז', זה טמטום. אילולא הטמטום החסכני הזה, התסריט שלי לחלוטין לא היה בגדר פנטזיה.
er79

הודעהעל ידי yzafrir » 21 נובמבר 2013, 15:33

er79 כתב:מה פנטזיה? על איזה הימור אתה מדבר? זה לא הימור להחתים במשך שנים שחקנים סוג ז', זה טמטום. אילולא הטמטום החסכני הזה, התסריט שלי לחלוטין לא היה בגדר פנטזיה.

כשפארגו הוחתם בשנייה האחרונה זה לא היה הימור ? כשמוריס הוחתם אחרי חצי עונה ביורשלים זה לא היה הימור ?
כשמביאים שחקנים מההתחלה במחיר נמוך אז הם הימור . הבעיה היא זה להשאיר אותם אחרי שהם מתבררים כהצלחה גדולה ופה ההנהלה כושלת .
הם צריכים להבין שהשארת שחקן שהתברר כהצלחה תעלה הרבה כסף .
פארגו קיבל בשנה הראשונה שלו 250K , אם היו מחתימים אותו בתום אותה עונה על 1.5 מליון אז סך הכל שולם עליו 1.75 מליון לשנתיים שזה מציאה עבור שחקן כזה שהיום מקבל 2 מליון יורו נטו לעונה...
אבל היום השווי שוק שלו הוא כזה שאין בכלל מה לדבר עליו...
אי אפשר לדעת מראש איך יתפתחו שחקנים שאתה מחתים בסכומים נמוכים אבל צריך להיות מוכנים שאם הם מצליחים חייבים להעלות את התקציב משמעותית כדי להשאיר אותם .
היו הרבה החתמות שעל הנייר נראו הגיוניות לחלוטין . מדלי למשל אחרי עונות מאוד מוצלחות מאוד בספרד וביורוקאפ הוא החתמה הגיונית למרות שאישית העדפתי את דולמן בגלל הגיל והמחיר (הגיעה מקבוצה קטנה...) אבל לא התנגדתי להחתמה שלו...זה שהוא נכשל זה כבר סיפור אחר (בעיקר תעלומה ) . כך גם החתימה של הגרוזיני שהגיע אחרי שתי עונות יורוליג טובות והיה במגמת התקדמות...אני לא רואה בהחתמות האלו ביזבוז אלא יותר הימור די בטוח שכשל באופן לא כלכך צפוי...
העונה "בוזבז " כסף על ישראלים בעיקר בגלל המצב הלא ברור שהיה עם אוחיון ליואר ובמובן מסויים גם עם הלפרין ואפילו בלו שבהתחלה בישקו ממנו לחזור והוא סרב ורק לאחר שנסגר הסגל החליט לחזור...המצב בגזרת הישראלים הוא כזה שלמכבי לא היו הרבה אופציות...
טיוס הוחתם בצדק כסנטר ישראלי מחליף בליגה וסנטר שלשי ליורוליג , כהן הוחתם כשעוד לא היה ידוע מה קורה עם ליאור ובלו עוד לא היה בתמונה , ונעימי הוחתם כשלא היה ידוע מה קורה עם אוחיון ... הטעות היא בעיקר בסעיפי השחרור שלהם...אבל שוב , זה כסף קטן ואי החתמתם כולל היקמן ורייס לא היה מנחית פה את פארגו ולאנגפורד ביחד , כך שהסגל של ממש לא רלוונטי אפילו לא בדיעבד לעונה הזאת...את מי העפת בסגל ? את נעימי שגם ככה לא משחק , את כהן כנ"ל , את טיוס כנ"ל שהעלות של שלושתם יחד זה 2 מליון דולר ברוטו שזה שווה לזר של 1.5 מליון דולר נטו (אולי לאנגפורד...) ועוד שני זרים שיחד מרוויחים מליון דולר נטו שזה פחות מחצי ממה שפארגו מרוויח...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי er79 » 21 נובמבר 2013, 15:38

yzafrir כתב:
er79 כתב:מה פנטזיה? על איזה הימור אתה מדבר? זה לא הימור להחתים במשך שנים שחקנים סוג ז', זה טמטום. אילולא הטמטום החסכני הזה, התסריט שלי לחלוטין לא היה בגדר פנטזיה.

כשפארגו הוחתם בשנייה האחרונה זה לא היה הימור ? כשמוריס הוחתם אחרי חצי עונה ביורשלים זה לא היה הימור ?
כשמביאים שחקנים מההתחלה במחיר נמוך אז הם הימור . הבעיה היא זה להשאיר אותם אחרי שהם מתבררים כהצלחה גדולה ופה ההנהלה כושלת .
הם צריכים להבין שהשארת שחקן שהתברר כהצלחה תעלה הרבה כסף .
פארגו קיבל בשנה הראשונה שלו 250K , אם היו מחתימים אותו בתום אותה עונה על 1.5 מליון אז סך הכל שולם עליו 1.75 מליון לשנתיים שזה מציאה עבור שחקן כזה שהיום מקבל 2 מליון יורו נטו לעונה...
אבל היום השווי שוק שלו הוא כזה שאין בכלל מה לדבר עליו...
אי אפשר לדעת מראש איך יתפתחו שחקנים שאתה מחתים בסכומים נמוכים אבל צריך להיות מוכנים שאם הם מצליחים חייבים להעלות את התקציב משמעותית כדי להשאיר אותם .
היו הרבה החתמות שעל הנייר נראו הגיוניות לחלוטין . מדלי למשל אחרי עונות מאוד מוצלחות מאוד בספרד וביורוקאפ הוא החתמה הגיונית למרות שאישית העדפתי את דולמן בגלל הגיל והמחיר (הגיעה מקבוצה קטנה...) אבל לא התנגדתי להחתמה שלו...זה שהוא נכשל זה כבר סיפור אחר (בעיקר תעלומה ) . כך גם החתימה של הגרוזיני שהגיע אחרי שתי עונות יורוליג טובות והיה במגמת התקדמות...אני לא רואה בהחתמות האלו ביזבוז אלא יותר הימור די בטוח שכשל באופן לא כלכך צפוי...
העונה "בוזבז " כסף על ישראלים בעיקר בגלל המצב הלא ברור שהיה עם אוחיון ליואר ובמובן מסויים גם עם הלפרין ואפילו בלו שבהתחלה בישקו ממנו לחזור והוא סרב ורק לאחר שנסגר הסגל החליט לחזור...המצב בגזרת הישראלים הוא כזה שלמכבי לא היו הרבה אופציות...
טיוס הוחתם בצדק כסנטר ישראלי מחליף בליגה וסנטר שלשי ליורוליג , כהן הוחתם כשעוד לא היה ידוע מה קורה עם ליאור ובלו עוד לא היה בתמונה , ונעימי הוחתם כשלא היה ידוע מה קורה עם אוחיון ... הטעות היא בעיקר בסעיפי השחרור שלהם...אבל שוב , זה כסף קטן ואי החתמתם כולל היקמן ורייס לא היה מנחית פה את פארגו ולאנגפורד ביחד , כך שהסגל של ממש לא רלוונטי אפילו לא בדיעבד לעונה הזאת...

עזוב, נו, על פארגו אחד קיבלת 8 מאלטים. מספיק עם השטויות. גניבות כאלו זה אחד לדור. הסטטיסטיקה יותר נוטה לכיוון השני. ביום שהנהלת מכבי לא יחשבו כמו שאתה חושב, המצב ישתפר.
er79

הודעהעל ידי yzafrir » 21 נובמבר 2013, 15:44

היום הזה יקרה כשיהיה פה הנהלה שמוכנה לשים יותר מ1.5 מליון דולר לשחקן ולהביא לפחות שניים שלושה כאלו...ולכן אמרתי שזה פאנטזיה...
אי אפשר להסתכל על כספים שהבזבזו במשך שנים על שחקנים שניכשלו ולהגיד למה מכבי לא שילה מההתחלה על פארגו 2 מליון יורו...התקציב של מכבי או כל אירגון אחר הוא שנתי ולא רב שנתי .
אם מההתחלה היו מגדילים את התקציב זה סיפור אחר אבל זה כבר פאנטזיה...
ואגב , מה שקורה היום זה לא מה שאני רוצה אבל זה הדרך הכי נכונה לאיך שהם צריכים להתנהל בתקציב הנמוך שלהם...
ברור שגם אני מעדיף שיגדילו את התקציב משמעותית אבל אני לא רואה את זה קורה בזמן הקרוב ולכן קראתי לסגל שלי בחתימה סגל הפאנטזיה , כי ברור לי שכרגע הוא לא מציאותי...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי er79 » 21 נובמבר 2013, 16:36

עזוב, נו, הסכמנו שלא הסכמנו. גם לי הרבה פנטזיות, הפוינט פה שהפנטזיה הזו הייתה יכולה להפוך למציאות בקלות אם ההנהלה שלנו לא הייתה מפגרת. והיא עדיין יכולה להתממש אם כבר עכשיו יחליטו להחתים שחקנים איכותיים על חוזה ארוך טווח, במקום להביא רכבת של זרים קיקיוניים ולהוציא עליהם את אותה עלות, לאחר הפיצויים שלהם. ההימור על שחקן כמו לנפורד בטוח יותר מהימור על שחקן כמו רייס. צריכים לשנות את הדרך.
er79

הודעהעל ידי rc4991 » 21 נובמבר 2013, 18:59

yzafrir כתב:er79 הבנתי , אתה פשוט משחק בפאנטזיה "what if..." , הבעיה שכל עונה לגופה וכשאתה מחתים שחקן שהוא הימור אתה לא יודע לאן הוא יתפתח כמו שלא ידעו עם פארגו או סמית' או מוריס או כל שחקן זול אחר שהביאו לפה... הבעיה היא שלהנהלה הייתה פילוסופיה שלא מדברים עם שחקנים על חוזה עד לסוף העונה וזה מאוד בעייתי . אגב , פארגו חתם על 5.2 מליון דולר לשנתיים שזה בדיוק 2 מליון יורו נטו לעונה...
רוצים המשכיות ? שחקן שהמרתם עליו וכבר בתחילת העונה רואים שזה מצליח (וכרגע אינגלס הוא כזה) , כבר בשלב כזה צריך לשבת איתו על חוזה לעונה הבאה...התקציב צריך לעלות הדרגתית בגלל שידרוגים לאלו שהם כן פגיעה בול .
אני יודע שהרבה פה לא אוהבי את זה שדני מדבר על המודל של אולימפיאקוס , אבל הוא צודק לגבי זה . רק הבעיה שהוא לא מיישם !!!
אולימפיאקוס התחילו בשנה הראשונה שאחרי הקיצוץ עם סגל שכלל שחקן על וחבורה של שחקנים זולים לידו (הימורים) כשכולם חתומים ליותר מעונה . אחרי שתי זכיות כשהחוזים הסתיימו , הם דאגו לשמר את הגארד על שלהם ולשדרג חלק מהשחקנים הזולים שהתבררו כפגיעה בול מבחינתם בצורה משעותית על חשבון ויתור על שחקנים אחרים שלדעתם יש להם מחליף (היינס , ופאפא ) שהתברר שהמחליפים עושים גם כן את העבודה לא רע בכלל...בכך התקציב שלהם לא גדל משמעותית והרמה שלהם פחות או יותר נשמרה והם לא ממש בנו את הקבוצה מחדש כמו שקורה במכבי . די ברור שהם לא יקחו עוד פעם את הגביע אבל הם תמיד יהיו יריבה ראוייה ומפתיעה...

מה אנחנו לובליאנה שאנחנו צריכים להיבנות מהימורים?
מראש צריכים להגיע לפה 2-3 שחקנים טובים ולהפסיק עם השטות הזאת של "אף שחקן לא שווה יותר ממיליון דולר"
אפשר להביא אפילו הימור או שניים לצד 2 תותחים וכמה שחקנים משלימים טובים אבל זה ממש לא הגיוני שקבוצה כמו מכבי בונה את עצמה רק מהימורים ושחקנים משלימים
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 21 נובמבר 2013, 19:36

לא יודע אם שמתם לב אבל פדרמן הופך אותנו לסוג של לובליאנה . קבוצה שמחתימה שחקנים זולים שאחרי שהם מצליחים פה הם בורחים לכסף הגדול . המצב שלנו גרוע יותר כי אנחנו גם לא מרוויחים עליהם , אפילו מפסידים....
הפתרון לא יגיע מהבעלים הנוכחים אלה רק עי החלפת הבעלים ולכן כל הדיבורים על החתמת שחקנים במעל 1.5 מליון זה בגדר פאנטזיה...ולכן כל הדיבורים על שחקנים כמו לאנגפורד או פארגו בסכומים שהם מרוויחים היום לא רלוונטים....אני לא אומר שזה בסדר , זה פשוט ככה ולי אישית נימאס לפנטז כל עוד פדרמן בקבוצה....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־22 אורחים