בלאט ייאמן עד סוף העונה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

בלאט ייאמן עד סוף העונה

הודעהעל ידי roy1000 » 03 דצמבר 2013, 10:15

אני חושב שאתמול הייתה התחנה הסופית באפשרות לפטר את בלאט. אחרי שהוא שרד את המשחק אתמול, הוא ככל הנראה ייאמן את מכבי עד סיום העונה. ברור שגם הפסד בנוקיה לקובאן לא ישנה משהו, ובשלב הטופ 16 כבר יהיה מאוחר מדי לשינויים.

זהו, דייויד בלאט יסיים את השנה השלישית במכבי וגודס כנראה יחליף אותו בעונה הבאה. למען האמת, אני חושב שהגיע לו להיות מפוטר העונה, אבל זה כבר לא יקרה.
roy1000

Re: בלאט ייאמן עד סוף העונה

הודעהעל ידי jol9 » 03 דצמבר 2013, 10:29

roy1000 כתב:אני חושב שאתמול הייתה התחנה הסופית באפשרות לפטר את בלאט. אחרי שהוא שרד את המשחק אתמול, הוא ככל הנראה ייאמן את מכבי עד סיום העונה. ברור שגם הפסד בנוקיה לקובאן לא ישנה משהו, ובשלב הטופ 16 כבר יהיה מאוחר מדי לשינויים.

זהו, דייויד בלאט יסיים את השנה השלישית במכבי וגודס כנראה יחליף אותו בעונה הבאה. למען האמת, אני חושב שהגיע לו להיות מפוטר העונה, אבל זה כבר לא יקרה.

נכון.
אם הסיכויים של בלאט לסיים את העונה אחרי הדרבי היו נניח 40% ואחרי המשחק עם קובאן 20%, אז איכשהו כרגע הסיכויים עלו לאיזור ה-70% להערכתי.

מדהים ששני ניצחונות דחוקים והפסד דחוק במלחה משנים את התמונה באופן כה חד, אבל זאת המציאות להערכתי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי dod » 03 דצמבר 2013, 10:29

roy1000 כתב:זהו, דייויד בלאט יסיים את השנה השלישית במכבי וגודס כנראה יחליף אותו בעונה הבאה. למען האמת, אני חושב שהגיע לו להיות מפוטר העונה, אבל זה כבר לא יקרה.

הרביעית
dod

הודעהעל ידי er79 » 03 דצמבר 2013, 10:34

אני דווקא לא בטוח שהפסד בקובאן יישמר את מצבו הנוכחי. לגבי העונה הבאה, אני דווקא חושב שייתכנו הפתעות, ובאופן אישי אני גם מקווה שיהיו הפתעות כי אני לא חושב שגודס קורץ מחומר של אלופים
er79

הודעהעל ידי ankram » 03 דצמבר 2013, 10:41

את העונה הזאת אפשר לזרוק לפח. בחירת זרים רעה ושערוריתית שבכל קבוצה
נורמאלית המנהל המקצועי והמאמן היו עפים הביתה.
בכל עמדה בקבוצה אין שום ייתרון על הקבוצות בליגה.
רייס לא יותר טוב מ 80% מרכזי הליגה כנ״ל היקמן. קרלון בראון סתם לדוגמא טוב משניהם ומרוויח רבע מהם.
אינגלס לא מתאים לעמדה 2 וכנראה הוא לא היה סתם שחקן ספסל בבארסה. אין אויר וכושר להיות שחקן מוביל.
גם האניקט וגם דונטה עולים על סמית.
לסופו יש יותר חסרונות מיתרונות ושון זה לא אותו שחקן משנה שעברה ועמיד כמו זכוכית.
אין לנו שחקני חיזוק.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי jol9 » 03 דצמבר 2013, 10:44

er79 כתב:אני דווקא לא בטוח שהפסד בקובאן יישמר את מצבו הנוכחי. לגבי העונה הבאה, אני דווקא חושב שייתכנו הפתעות, ובאופן אישי אני גם מקווה שיהיו הפתעות כי אני לא חושב שגודס קורץ מחומר של אלופים

השאלה היא האם עדיף לנסות לקחת את גודס + סגל מעט יותר איכותי, או איזה פיני כזה שגם יעלה בהתאם, מה שיפגע בתקציב השחקנים. לא יודע לענות על זה.

מה שכן, אני מרגיש שגודס הרוויח ביושר את הזכות לקבל הזדמנות. זה לא אפי או קטש שהגיעו משום מקום למכבי. גודס כבר שנים במערכת, ויש לי תחושה
שאולי הוא למד קצת מהטעויות של קודמיו בתפקיד. הוא גם היה על הקווים במלחה ובראשון, כך שהוא לא טירון.
לא הייתי פוסל זאת מראש, כי כל אחד מתישהו התחיל במצב שבו גיא נמצא היום (ואולי אף למטה מזה). פיני לא נולד אלוף אירופה, וגם לא זליקו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קובי » 03 דצמבר 2013, 10:46

roy1000 כתב:אני חושב שאתמול הייתה התחנה הסופית באפשרות לפטר את בלאט. אחרי שהוא שרד את המשחק אתמול, הוא ככל הנראה ייאמן את מכבי עד סיום העונה. ברור שגם הפסד בנוקיה לקובאן לא ישנה משהו, ובשלב הטופ 16 כבר יהיה מאוחר מדי לשינויים.

אני דווקא חולק עליך. אני סבור שהפסד נגד קובאן ישלח אותו הביתה ולא אתפלא אם נופתע גם קודם לכן.
זה נכון, שהקרדיט שבלאט מקבל הוא כמעט חסר תקדים במונחים של מכבי, אבל היי - מאמנים במכבי הלכו, באופן מסורתי, אחרי הפסדים בליגה. בלאט רושם כבר 4 כאלה ב-9 משחקים, כולל 2 נגד היריבות המושבעות.

לא לעולם חוסן.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי קובי » 03 דצמבר 2013, 10:50

jol9 כתב:
er79 כתב:אני דווקא לא בטוח שהפסד בקובאן יישמר את מצבו הנוכחי. לגבי העונה הבאה, אני דווקא חושב שייתכנו הפתעות, ובאופן אישי אני גם מקווה שיהיו הפתעות כי אני לא חושב שגודס קורץ מחומר של אלופים

השאלה היא האם עדיף לנסות לקחת את גודס + סגל מעט יותר איכותי, או איזה פיני כזה שגם יעלה בהתאם, מה שיפגע בתקציב השחקנים. לא יודע לענות על זה.

מה שכן, אני מרגיש שגודס הרוויח ביושר את הזכות לקבל הזדמנות. זה לא אפי או קטש שהגיעו משום מקום למכבי. גודס כבר שנים במערכת, ויש לי תחושה
שאולי הוא למד קצת מהטעויות של קודמיו בתפקיד. הוא גם היה על הקווים במלחה ובראשון, כך שהוא לא טירון.
לא הייתי פוסל זאת מראש, כי כל אחד מתישהו התחיל במצב שבו גיא נמצא היום (ואולי אף למטה מזה). פיני לא נולד אלוף אירופה, וגם לא זליקו.

פיני לדעתי שרוף ולא רלוונטי ואני חושב שבמכבי יעדיפו את שמיר בעונה הבאה על פני גודס, ששותף להצלחות, כמו גם לכשלונות המקצועיים במערכת. כל זה בטל בשישים, אם גודס יחליף את בלאט עוד העונה והקבוצה תתרומם איתו באופן משמעותי.

עוד מועמד שלא הייתי פוסל מראש, לקראת העונה הבאה, הוא אדלשטיין. לא חושב שהוא 'מוקצה', בטח לא בהשוואה לפיני ואפי שהיו כאן על תקן מאמנים ראשיים.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי roy1000 » 03 דצמבר 2013, 11:24

אני לא חושב שאפשר לפטר מאמן שמפסיד לקבוצה טובה יותר בלי הסנטר הפותח שלו. אלא אם כן זו תהיה תסובה של 30 הפרש, קשה להאמין שבלאט יפוטר דווקא אחרי קובאן. היה אפשר לפטר אותו אחרי הדרבי ואחרי אילת. כרגע, אני מאמין שהכרבת נסעה והוא בסבירות גבוהה מאוד יסיים את העונה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 03 דצמבר 2013, 11:25

קובי כתב:
jol9 כתב:

פיני לדעתי שרוף ולא רלוונטי ואני חושב שבמכבי יעדיפו את שמיר בעונה הבאה על פני גודס, ששותף להצלחות, כמו גם לכשלונות המקצועיים במערכת. כל זה בטל בשישים, אם גודס יחליף את בלאט עוד העונה והקבוצה תתרומם איתו באופן משמעותי.

עוד מועמד שלא הייתי פוסל מראש, לקראת העונה הבאה, הוא אדלשטיין. לא חושב שהוא 'מוקצה', בטח לא בהשוואה לפיני ואפי שהיו כאן על תקן מאמנים ראשיים.

אדלשטיין בוודאי לא מוקצה ולא פסול. אין סיבה שיהיה כזה. גם שמיר מאמן טוב מאוד, והעונה הוא מן הסתם מקבל ולומד הרבה ממסינה.
אבל גודס נמצא במערכת כבר הרבה זמן, ואני לא בטוח שיש לי משהו מבוסס נגד זה שיהיה מאמן חוץ מזה שאין לו רקורד.
וואלה, גם למאמן של אול' אין רקורד. גם לפאסקוואל ולאסו לא היה רקורד כזה מרשים...
כמה מאמנים כבר עם רקורד מרשים יש באירופה היום?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 03 דצמבר 2013, 11:26

קובי כתב:פיני לדעתי שרוף ולא רלוונטי ואני חושב שבמכבי יעדיפו את שמיר בעונה הבאה על פני גודס, ששותף להצלחות, כמו גם לכשלונות המקצועיים במערכת. כל זה בטל בשישים, אם גודס יחליף את בלאט עוד העונה והקבוצה תתרומם איתו באופן משמעותי.

אלדשטיין הוא מוח כדורסל מצויין שהאופי שלו לא מאפשר לו לשרוד במערכת כמו של מכבי.
אני חושב שאחרי שהבטיחו לגודס את השמרה והוא מחכה לה בסבלנות כבר 3-4 שנים, אני לא רואה מצב שמעדיפים את שמיר על פניו. אם לא גודס, אז רק מישהו הרבה יותר גדול כמו פיני (סבירות נמוכה) או מאמן זר עם שם.

אישית, אני נוטה לגודס, כי גודס מכיר את המערכת טוב מאוד מבפנים והוא יוכל לתמרן יותר טוב מאחרים מול ההנהלה. לפחות ככה אני מקווה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 03 דצמבר 2013, 11:38

לכל מי שמדבר על דן שמיר כמועמד ריאלי, שימו לב לציטוט מהפייסבוק שלו:

http://www.one.co.il/Article/226244.html
roy1000

הודעהעל ידי er79 » 03 דצמבר 2013, 11:59

jol9 כתב:

חלילה אני לא פוסל את גודס מראש, זו רק תחושת בטן שלי, שאני לא חושב שהוא יכול להוביל קבוצה כמו מכבי. אני הראשון שישמח לטעות. לגבי מה עדיף - מאמן יקר עם סגל זול או מאמן זול עם סגל יקר, אני אענה לך חד משמעית: עדיף מאמן יקר, ואני אסביר לך גם למה: 1. עם הפדרמנים, הרקנאטים ואחיהם, לא משנה זהות המאמן - תתחיל להתרגל שהסגל תמיד יהיה זול. בשנים האחרונות נדיר למצוא שחקן שמשתכר במכבי מעל ל-750 אלף דולר, ומרבית הסגל מרוויח מתחת לחצי מליון דולר. זו המציאות העגומה, לא משנה איזה מאמן יבוא. 2. למה אתה חושב שמאמנים כמו פיני או צביקה יבואו בדרישות שכר מוגזמות? אני לא חושב שפיני, במעמדו הנוכחי, אם הוא בכלל רוצה לחזור לאמן, יכול לבוא בדרישות שכר מופרזות. חובת ההוכחה היא עליו. בשנת האימון האחרונה שלו הוא הפסיד אליפות, והוא לא מאמן ראשי כבר כמה שנים. השכר שהוא ידרוש צריך להיות בהתאם, בדיוק כמו שהשכר שאליהו דרש היה צריך להיות בהתאם ליכולותיו בעונה שעברה. אם הוא רוצה להשתכר יותר, הוא מוזמן לנסות את מזלו ביוון, לא פה. פה הוא צריך לקבל שכר שפוי במונחים שלנו. צביקה באותה הסירה. שניהם צפויים להשתכר יותר מגודס, אבל לא שכר בומבסטי להערכתי, ובטח שלא שכר שאמור להשפיע על בניית הסגל. הם גם צפויים להשתכר פחות מבלאט. אז תשובתי היא, ברור שאני מעדיף סגל איכותי, אבל מתוך הבנה שתחת ההנהלה המחורבנת הזו אנחנו כבר לא נבנה סגל כזה, הייתי הולך על מאמן מנוסה יותר ומתאים יותר למעמד של היורוליג. לגבי אדלשטיין/שמיר, לאדלשטיין יש יותר כריזמה ורעב לדעתי, שמיר הוא וואחד לפטופ אבל אני מפקפק ביכולותיו במבחן התוצאה. הוא המאמן הכי טוב להעביר אותי תאוריה, לא יודע איך הוא יצליח להעביר אותי טסט. אני דווקא מחבב את אדלשטיין, ימים יגידו אם הצהרת ה"אני לא אאמן לעולם את מכבי" תחזיק מים או תסתיים כמו משל הכבשים של אפי.
er79

הודעהעל ידי felix_r » 03 דצמבר 2013, 12:46

הפסד בקובאן כבר לא יהיה בשלב הזה, כי כבר ניצחנו בקובאן ;)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 03 דצמבר 2013, 16:54

Er79,
אני חושב שאנחנו ממהרים לבטל את גודס. סהכ הנסיון האחרון גם של פיני וגם של צביקה (וגם של בלאט), לא היה מוצלח. אז במקרה הזה דווקא חוסר הנסיון של גודס אולי עדיף.
גודס היה בעונות הקשות האלה וראה את המערכת מבפנים בשעות הקשות.
הוא גם בוודאי לא מקובע כמו בלאט ולא תהיה לו שום בעיה להפוך את נעימי לשחקן הרכב על חשבון רייס למשל.

אני חושב שגודס הרוויח את הזכות להיות המאמן ולא כברירת מחדל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי dod » 03 דצמבר 2013, 16:59

roy1000 כתב:לכל מי שמדבר על דן שמיר כמועמד ריאלי, שימו לב לציטוט מהפייסבוק שלו:

http://www.one.co.il/Article/226244.html

אחרי שפיני ואפי אימנו במכבי באמת אין שום משמעות לעקיצה כזאת.
אין ספק ששמיר עדיין מתוסכל מהגמר ההוא שהיה לו בידיים.
זה שעונה אח"כ השופטים נתנו לו גביע זה לא באמת פיצוי...
dod

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 דצמבר 2013, 19:30

jol9 כתב:Er79,
אני חושב שאנחנו ממהרים לבטל את גודס. סהכ הנסיון האחרון גם של פיני וגם של צביקה (וגם של בלאט), לא היה מוצלח. אז במקרה הזה דווקא חוסר הנסיון של גודס אולי עדיף.
הוא גם בוודאי לא מקובע כמו בלאט ולא תהיה לו שום בעיה להפוך את נעימי לשחקן הרכב על חשבון רייס למשל.

יוני, אני לא ממש מבין על סמך מה אתה קובע שהוא הרוויח את הזכות להיות המאמן הבא.
אין לנו שום יכולת לשפוט את ההשפעה שיש לעוזר מאמן על הקבוצה. לא נראה לי שרק מעצם העובדה שהוא היה העוזר כל כך הרבה הוא הרוויח את הזכות הזאת.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 03 דצמבר 2013, 20:31

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:Er79,

יוני, אני לא ממש מבין על סמך מה אתה קובע שהוא הרוויח את הזכות להיות המאמן הבא.
אין לנו שום יכולת לשפוט את ההשפעה שיש לעוזר מאמן על הקבוצה. לא נראה לי שרק מעצם העובדה שהוא היה העוזר כל כך הרבה הוא הרוויח את הזכות הזאת.

זאת התחושה שלי. לא משהו מבוסס.

מצד שני, אני לא בטוח שזה פחות מבוסס ממי שאומר מראש שהוא לא יצליח.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חציברטאס » 03 דצמבר 2013, 23:05

שיאמן עד סוף העונה, מה זה משנה כבר. הרי לא נזכה ביורוליג (אפילו לא פיינל פור) גם אם המאמן הכי טוב בעולם יבוא לכאן. ואליפות ישראל גם ככה מוכרעת במשחק אחד, אז למה להשקיע מאמץ.

שנה הבאה נקווה לטוב.
חציברטאס

הודעהעל ידי חנו'ש » 03 דצמבר 2013, 23:07

חציברטאס כתב:שיאמן עד סוף העונה, מה זה משנה כבר. הרי לא נזכה ביורוליג (אפילו לא פיינל פור) גם אם המאמן הכי טוב בעולם יבוא לכאן. ואליפות ישראל גם ככה מוכרעת במשחק אחד, אז למה להשקיע מאמץ.

שנה הבאה נקווה לטוב.

אליפות המדינה מוכרעת ב-2 משחקים.

למה כל הזמן אני ממשיכה לשמוע את האמירות הרגילות על הפיינל פור ועל כך שהליגה כבר לא משנה כלום כי יש גם ככה פיינל פור??
תפנימו כבר - הפיינל פור נגמר!! (לפחות לתקופה הקרובה...)
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־17 אורחים