roy1000 כתב:er79 כתב:אז כנראה לא הפנמת את מה שכתבתי. בלי שום קשר לאליהו, אינגלס או כהן, הבעיה של מכבי איננה בעמדה 4 כיום. היא גם לא הייתה עמדה בעייתית בעונה שעברה, כשאליהו שיחק בקבוצה ואיבדנו אליפות. לגבי אינגלס, אולי אתה צודק, אבל אני הייתי רוצה לראות את תפקודו במשחקי המאניטיים של העונה, שעוד לא הגיעו בכל מקרה. מכבי טובה יותר מירושלים, ללא קשר לאליהו בהפועל או לא בהפועל. וכשמכבי נכנסת לקשיים במשחק נתון, זה בדרל כלל לא בא מעמדה 4: בלו נותן את התפוקה שלו, סמית' כסמול בול נותן תפוקה מצויינת. נושא ריבאונד ההגנה של מכבי (שבין כה וכה אליהו לא מצטיין בו, ואתמול היה היוצא מן הכלל ולא הכלל) נפתר לאט לאט והיא טובה יותר בקטיפת כדורים חוזרים. אין שום אלמנט כרגע, שבעטיו חסרונו של אליהו מורגש במכבי. הקו הקדמי של מכבי, בעיקר במחזורים האחרונים, פנטסטי, ולא צריך לגעת בו. סמית, בלו, טיוס וסופו מעולים, וגם ג'יימס חוזר לעצמו. אז חלאס להעלות את אליהו באוב.
פעם אחרונה שאני מגיב בנושא הזה, כי העניין מיצה את עצמו. אחת הבעיות הגדולות של מכבי זה סלים קלים ומשחק ריצה - שני הדברים שאליהו מצטיין בהם. לגבי ריבאונד - הוא לקח אתמול 15 ריבאונד שזה קצת יותר טוב מבלו וסמית'. לא ברור לי איך הבעיה של מכבי היא לא (גם) בעמדה 4, אבל לא משנה.
לא ברור לי על בסיס מה אתה אומר שמכבי טובה מירושלים. אני מסתכל על סגל השחקנים של שתי הקבוצות וממש לא ברור לי איך הלפרין קיצ'ן ורייט פחות טובים (שלא להגיד הרבה יותר טובים) מרייס, אוחיון, היקמן ואינגלס, ואיך דופרי, אליהו, ודאנקן פחות טובים מבלו, פניני, סמית' וטיוס. אני לא חושב שהטבלה משקרת, אבל כל אחד יכול לחיות בסרטי דני פדרמן שהוא בוחר בהם.
הטבלה משקרת. מכבי מצאה לעצמה את ההיררכיה ואת סגנון המשחק הנכון. זה לקח זמן והרבה תסכול ועצבים, אבל הרצץ של מכבי הרבה יותר מרשים מהרצף של הפועל, לרבות נצחונות יורוליג לא פשוטים. אני מניח שבמשחק הבא בין שתי הקבוצות בנוקיה תיווכח מי טובה יותר. לגבי אליהו ומשחק הריצה, מכבי רצה הרבה יותר טוב מבחלק הראשון של העונה, קולעת מעל 80 נקודות למשחק בלי צורך באליהו, למדה לשפר את משחק הריצה לאחר שיפור התיאום בין אוחיון, רייס וטיוס. מכבי של החודש וחצי האחרונים שונה ממכבי של תחילת העונה. ישנם מספיק שחקנים שיודעים לקלוע היום במשחק ריצה ואין צורך באליהו. שוב אומר, ה-15 ריבאונדים שלו הם מדד חריג ביותר. הוא לא תרם כמות כזו במכבי, ולא יתרום בדרך כלל גם בירושלים. יש לנו מספיק ריבאונדרים על חשבונו, ואם לאמר את האמת טיוס עושה את זה הרבה יותר טוב ממנו. לגבי ההשוואות שלך:
אוחיון עדיף על קיצ'ן.
את דעתי על רייס כולם פה יודעים, אבל הוא במגמת שיפור ואני לא כל כך מחזיק גם מרייט כדי להגיד לך מי כרגע עדיף על מי.
גם בהשוואה של הלפרין לעומת היקמן עין מישהו שידו על העליונה כרגע.
סמית ופניני טובים מאליהו ודופרי. גם טיוס תורם יותר מהם, והוא לא נופל מדאנקן, למרות שהתקפית מדובר בשחקנים עם סגנונות משחק שונים.
סופו וג'יימס טובים מפרחובסקי.
שורה תחתונה - מכבי עדיפה על ירושלים ברוב העמדות, אין החלטה לגבי יתר העמדות. אינגלס לא הכנסתי בכלל למשוואה, וגם לא צריך. כרגע הוא שחקן ספסל מבחינתי. רק דאנקן לדעתי בקונסטלציה מסויימת הוא שחקן שיש לו יתרונות בקו הקדמי. שורה תחתונה מכבי טובה יותר מהפועל. לקח למכבי זמן, אבל היא נראית קבוצה חזקה יותר כרגע.