LIAV10 כתב:felix_r כתב:אני אספר לך אחר כך גם מה הסיבות לכך שממשלת קנדה החליטה ללכת כנגד הזרם בפוליטיקה העולמית
בטח בגלל התנגדות של הרפר לאיסלאם הרדיקאלי.
את יחסו לאיסלאם אינני יודע. אני יודע על סיבות כלכליות .
לפני כמעט שנתים נערך בקנדה כנס בשם "Canada and The New Middle East Conference". היו שם מומחים בכל מיני תחומים, והנושא היה לאן הולך המזרח התיכון ואיך זה ישפיע על קנדה.
המומחים אמרו, שהאביב הערבי של האידיוט אובמה מוליך את האיזור לאנרכיה מוחלטת. הם ניבאו, שבשנים הבאות חלק ממדינות ערב (כמו סוריה ועיראק) , שנוצרו באופן מלאכותי , יתפרקו למדינות קטנות בהן ישלטו כל מיני קיצוניים, וכו.
הם אמרו שהמסחר בנפט יהיה בעיתי, כי אי אפשר לנהל משכר נורמאלי, כאשר יש מלחמות אזרחים, או שלחלופין אין שלטון מרכזי ויש רק בלגן. מצד שני כלכלת רוב מדינות ערב מבוססת על יצוא של נפט, ובלעדיו הם יחזרו לימי הביניים.
הם ניבאו, שההשפעה של מדינות ערב על הפוליטיקה והכלכלה העולמית תפחת מאוד, וההשפעה יכולה לעבור דווקא לישראל! אתה תשאל איך ישראל?
אחת הסיבות העיקריות היא פצלי שמן (חומר גלם דומה לנפט שגם ממנו מפיקים דלק). הבעיה עם פצלי שמן היא שהפקתו בשיטות הקונבנציונאליות מאוד מזהמת והורסת את הסביבה, ולכן עד לשנים האחרונות לא השתמשו בו הרבה. לישראל יש מאגרים גדולים מאוד של פצלי שמן, מקום 3-5 בעולם (תלוי את מי שואלים) ואילו לקנדה היא במקום הראשון בעולם במאגרי פצלי שמן (שהיא כמעט ולא נגעה בהם לחלוטין)! איך זה קושר אותנו ביחד? בשנים האחרונות פותחה בישראל שיטה מהפכנית להפקת פצלי שמן. אני די מכיר את הפרטים, כי הדוד שלי פרופ' מירון לנדאו מאוניברסיטת בן גוריון הוא אחד המומחים הגדולים בנושא , והוא היה אחד המפתחים של הטכנולוגיה המהפכנית הזאת, שהופכת את התהליך להרבה יותר זול ומזהם הרבה פחות. מה שקורה, זה שבעזרת הטכנולוגיה הישראלית החדשה, הפקת פצלי שמן יכולה בקלות להתחרות במחירים של הנפט, והיא
מבטלת את השליטה של מדינות ערב על מקורות האנרגיה!דרך אגב, מאז הפיתוח שדיברתי עליו, הצוות שדוד שלי חלק ממנו, פיתחו משהו חדש וגאוני, שיכול להפוך את הכלכלה העולמית עוד יותר
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000894326