מלפפונים / סגל 2012

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מלפפונים / סגל 2012

הודעהעל ידי מקאדו » 18 אפריל 2011, 10:23

Mta_atic כתב:
החציל האצטקי כתב:יש לי שאלה. מדוע מכבי צריכה שדרוג לקו הקדמי כשזה הוכיח את עצמו מעל ומעבר עד כה?
סופו, ליאור, בלו, הנדריקס ומצ'באן יוצאים מן הכלל- כל אחד מבצע את תפקידו בצורה מעוררת כבוד- ללא אגו- ומובילים לנצחונות.
יש כאן הכל. שחקן פוסט רצחני, פאוור אתלטי, קלעי, מכונת חסימות וריבאונד והאסל פלייר עם פוטנציאל עצום.

רבאק, מה צריך יותר?

אני לא ממעיט לרגע מערכם של הגבוהים של מכבי, אבל קבוצת יורוליג כמו מכבי צריכה גבוהים דומיננטיים.
סופו כזה בכמה אספקטים, אבל אני מדבר יותר על גבוהים כמו ג'ואל פרילנד ממלאגה (אין סיכוי שיגיע למכבי כי הוא חתום במלאגה לעוד כמה שנים) או אפילו כמו באראץ (שגם אין סיכוי שיגיע). השנה ההרכב הזה הלך טוב למכבי. בשנה הבאה דברים יראו אחרת וגם מכבי צריכה לעשות התאמות.
ההנחה שאם הרכב מסויים הגיע ליורוליג אז אין מה לעשות שינויים קטנים ולא כ"כ מהותיים (כמו להביא עוד שחקן לעמדה 5) הינה טעות.

לגבי פול דיוויס, ראיתי אותו משחק ולצערי לא כ"כ התלהבתי.
הוא יכול להיות הימור טוב לעתיד (בהנחה שאפשר להביא אותו במחיר נמוך), אבל צריך לזכור שהוא בערך בן 27 והוא לא כ"כ צעיר בשביל שינויים.

למה מכבי צריכה אחד כמו באראץ ? הוא היה דיי אנמי בסדרה נגד מכבי וסופו היסתדר איתו מצויין ( במשחק הראשון הוא עשה לו בית ספר ) וממש לא הרשים , לגביי פרילנד אני לא ממש מכיר וממה שהבנתי הוא שחקן יקר מדיי בשביל מכבי בתור שחקן משלים , בכלל להשאיר את הסגל הקיים בתוספת שון ג'יימס או גבוהה חוסם אחר והלפרין זה הכי חכם לדעתי , כמובן שייש את עניין פרקינס והפציעה שקשה לי להאמין שיחזור לעצמו כבר בעונה הבאה מה שיחייב את מכבי לחפש שחקן גם בעמדת הרכז , בתקווה שאת פארגו מכבי תצליח להשאיר ...
מקאדו

הודעהעל ידי Mta_atic » 18 אפריל 2011, 10:40

החציל האצטקי כתב:אההההה?
התגובה שלך היא הכי אידיוטית שקראתי מזה הרבה זמן.

ג'ואל פרילנד הוא גבוה דומיננטי וסופו לא?
שמע, אתה זקוק לטיפול.

לא קראת היטב.
לא אמרתי שסופו לא גבוהה דומיננטי להיפך, כללתי אותו בתוך הרשימה הזו (למרות שיש דברים שהוא ממש לא דומיננטי בהם בעמדה 5).

וכן, לדעתי ג'ואל פרילנד הוא גבוהה די דומיננטי, בן 24 שעוד ילך וישתפר ובטחוני שהוא יבסס את עצמו כאחד הגבוהים הטובים באירופה.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי Mta_atic » 18 אפריל 2011, 10:45

מקאדו כתב:
Mta_atic כתב:
החציל האצטקי כתב:יש לי שאלה. מדוע מכבי צריכה שדרוג לקו הקדמי כשזה הוכיח את עצמו מעל ומעבר עד כה?
סופו, ליאור, בלו, הנדריקס ומצ'באן יוצאים מן הכלל- כל אחד מבצע את תפקידו בצורה מעוררת כבוד- ללא אגו- ומובילים לנצחונות.
יש כאן הכל. שחקן פוסט רצחני, פאוור אתלטי, קלעי, מכונת חסימות וריבאונד והאסל פלייר עם פוטנציאל עצום.

רבאק, מה צריך יותר?

אני לא ממעיט לרגע מערכם של הגבוהים של מכבי, אבל קבוצת יורוליג כמו מכבי צריכה גבוהים דומיננטיים.
סופו כזה בכמה אספקטים, אבל אני מדבר יותר על גבוהים כמו ג'ואל פרילנד ממלאגה (אין סיכוי שיגיע למכבי כי הוא חתום במלאגה לעוד כמה שנים) או אפילו כמו באראץ (שגם אין סיכוי שיגיע). השנה ההרכב הזה הלך טוב למכבי. בשנה הבאה דברים יראו אחרת וגם מכבי צריכה לעשות התאמות.
ההנחה שאם הרכב מסויים הגיע ליורוליג אז אין מה לעשות שינויים קטנים ולא כ"כ מהותיים (כמו להביא עוד שחקן לעמדה 5) הינה טעות.

הוא יכול להיות הימור טוב לעתיד (בהנחה שאפשר להביא אותו במחיר נמוך), אבל צריך לזכור שהוא בערך בן 27 והוא לא כ"כ צעיר בשביל שינויים.

למה מכבי צריכה אחד כמו באראץ ? הוא היה דיי אנמי בסדרה נגד מכבי וסופו היסתדר איתו מצויין ( במשחק הראשון הוא עשה לו בית ספר ) וממש לא הרשים , לגביי פרילנד אני לא ממש מכיר וממה שהבנתי הוא שחקן יקר מדיי בשביל מכבי בתור שחקן משלים , בכלל להשאיר את הסגל הקיים בתוספת שון ג'יימס או גבוהה חוסם אחר והלפרין זה הכי חכם לדעתי , כמובן שייש את עניין פרקינס והפציעה שקשה לי להאמין שיחזור לעצמו כבר בעונה הבאה מה שיחייב את מכבי לחפש שחקן גם בעמדת הרכז , בתקווה שאת פארגו מכבי תצליח להשאיר ...

לצורך הדיון ההיפותטי,
באראץ שחקן מצויין שרק הולך ומשתפר.
במשחקים מול מכבי הוא שיחק טוב ועשה בעיות להגנה שלנו.
ובכלל - מה אפשר עוד לבקש מ 2.17 עם קליעה מבחוץ ומשחק טוב בצבע?

פרילנד יקר מאד, הוא חתום במלאגה על חוזה של 4.5 מיליון יורו ל-5 שנים ככה שאפשר לשכוח מזה.

לגבי שון ג'ימס כבר כתבתי באחת התגובות שלי - הוא יכול להתגלות כגניבה וכפלופ.
אם אפשר להביא אותו בזול - מה טוב, אם לא אז לא בטוח שהייתי לוקח את ההימור.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 18 אפריל 2011, 10:58

לא מבין מה אנשים כ''כ מתלהבים מג'יימס. הוא לא 5 והוא לא יכול לשמור על מספרי 5 באירופה. אם תהיה שביתה יהיו פנויים שחקנים הרבה יותר טובים ממנו,(סתם דוגמאות בשליפה- דיאנדרה ג'ורדן מהקליפרס, רוי היברט מאינדיאנה) וגם בלי, אפשר למצוא סנטר עם קצת בשר וגובה שייתן לסופו זמן לנוח.
נערך לאחרונה על ידי שחף בתאריך 18 אפריל 2011, 11:10, נערך פעם אחת בסך הכל.
שחף

הודעהעל ידי yellowaura » 18 אפריל 2011, 11:05

yehooda כתב:לדעתי מכבי צריכה בראש ובראשונה לדאוג לשמר את סגל השחקנים של העונה הזאת.

נתחיל קודם בפרקינס.

לדעתי יש להלחם על החתמתו לתקופה של שלוש שנים על אף הפציעה הקשה שלו, אלא שהחתמתו לא תעלה על 200-250 אלף דולר לעונה כיוון שמכבי לוקחת סיכון בהחתמתו כשלא ברור איך הוא יהיה לכשיחזור וגם משלמת על עונה אבודה מראש.

העונה הקרובה קרוב לודאי שפרקינס לא יוכל לשחק המתבקש הוא שבמקום פרקינס יש להחתים רכז איכותי. לדעתי מכבי יכולה למצוא שחקן שהוא רכז בכל רמ"ח אבריו - קוראים לו אהרון ג'קסון.

1. אהרון ג'קסון. בן 25. 193 ס"מ.

משחק העונה בבילבאו שהגיעה העונה למקום החמישי ב-ACB. שחקן סולידי רכז בנשמה רואה משחק טוב מאוד נמרץ ואיכותי במגרש הפתוח ובעל אחוזי קליעה נהדרים מכל טווח.

סטטיס' - 12 נק' ב-25 דק'. (89-185) ב-48% ל-2. (36-79) ב- 45% ל-3. 3.4 ריב'. 2.7 אסיס'.

וידאו: http://www.youtube.com/watch?v=obgKC34MYls

2. פארגו.

פארגו העונה הוכיח מעבר ליכולות האישיות שלו שהוא שחקן של מאני טיים והתעלה ברגעים הקשים של הקבוצה. אם בתחילת העונה היתה מחלוקת בקשר ליכולותיו הוא נתן לנו תשובה ניצחת במשחקים נגד בארסה ובסדרה נגד טאו. אם פארגו בתחילת העונה היה רק ערך מוסף ככל שמכבי התקדמה לרגעים המכריעים הוא הוכיח שהוא אבן יסוד למכבי ועל כן עליה לעבוד קשה לא להתקמצן ולשלוף מהארנק ואפילו אם הוא לא שווה מיליון דולר למכבי הוא שווה אפילו יותר כיוון שהוא הוכיח את עצמו כרכז וכמנהיג אמיתי. ברגעים שאיידסון שיקשק ופיספס בורשטין לא תיפקד ופרקינס נפצע ולא חזר הוא היחיד שנתן את הטון. ולכן דוקא הנקודה הזו קריטית ואסור לחזור על טעות מוריס ופישר פעם נוספת. אם במכבי דאגו לזרוק 700 אלף לעונה על מאצ'בן כשלא ברור מה הוא יכול לתת אז על פארגו הייתי מוציא על אחת כמה וכמה ואפילו מיליון.

3. הלפרין: את הלפרין ויכולותיו כולם מכירים. לדעתי יש להחתימו על סכום שלא יעלה מעל 400K זאת משום שבברוטו מכבי תשלם עליו 800K ויותר מזה למכבי הוא לא שווה. בנוסף אם הוא יוחתם יש להוציא מהסגל את בורשטיין ואת גרין שלא הוכיחו את עצמם בשום אספקט של המשחק ועולים למכבי 850K נטו (1.7 מיליון דולר ברוטו)לעונה. בכל מקרה אם הלפרין לא מסכים לסכום הזה מכבי יכולה להציע לג'ון שייר שמשחק ב- "די ליג" חוזה דומה או אפילו פחות מכך.

4. אידסון: אידסון מבחינתי הוא אכזבה גדולה. שחקן שנופל במשחקים גדולים ואפילו בקטנים. אלא שבמקביל הוא הראה יכולת טובה בהגנה על נמוכים ואולי גם על חזקים ממנו והוא מוסיף בהובלת הכדור ובאסיסטים ולכן בהרכב כזה וביחס של עלות/תועלת אם אין שחקן איכותי יותר ממנו לא הייתי מוציא אותו מהקבוצה.

5. פניני - הוחתם ל-3 עונות וטוב שכך.

6. בלו - הוחתם וטוב שכך.

7. אליהו - חתום

8. הנדריקס - חתום.

מאצ'באן - חתום. לדעתי טוב תעשה מכבי אם תשאיל אותו בעונה הבאה ותעשה כמעשה וויצ'יץ' הוא לא מתאים לסגל שנבנה במכבי בעיקר בגלל איטיותו והגנתו הלקויה. כך שלשלב אותו עם סופו ולהסתמך על הקליעה שלו משלוש זה כבד ובעייתי ומצד שני לשלב אותו עם הנדריקס זה בינוני מידי כי גם הנדריקס וגם מאצ'בן הם אנדר סייז מול המפלצות של אירופה. בכל אופן שנה של השתלמות באחת הקבוצות ביוון או בספרד זה יהיה לטובתו ולטובת מכבי.

במקום מאצ'בן - הייתי מחתים את ג'ימס גיסט.

9. ג'ימס גיסט- 2.03 בן 25.

שיחק בעונה החולפת בפרטיזן בלגרד. שחקן אתלט חוסם נהדר וקולע טוב מחוץ לקשת. מזכיר במשהו את לאזמה ביכולת ההגנתית שלו אלא שבניגוד אליו הוא ניחן גם ביכול קליעה.

10. סופו- חתום.

11. שון ג'ימס- על יכולותיו של ג'ימס אין להכביר במילים יכולת ההגנה והחסימה (3.5 חסימות למשחק) שלו איכותיות מאוד ולכן חוזה של 350K ל-3 עונות רצוי ומומלץ.

הסגל אם כן:

PG

-------------------------------------------------------
פרקינס (188) עלות - 250K (פצוע לכל העונה הבאה)
--------------------------------------------------------
אהרון ג'קסון ( 1.93) עלות: 500K
יותם הלפרין (1.96) עלות- 400K
גו'ן שייר (1.96) עלות: 350Kׂ

SG

פארגו (1.88) עלות - מילון דולר
איידסון (2.01). עלות - 700K

SF

פניני (2.01) עלות - 350K
בלו (2.01) עלות - 700K

PF

אליהו (2.06) -עלות - 750K
הנדריקס (2.04) עלות 700K
גיסט (2.03) עלות 500K

C

סופו (2.06) עלות 800K

ג'ימס (2.08) עלות 350K

עלות (8) זרים (30% מס): נטו - 4.800,000 . ברוטו - 6.240,000
עלות (5) ישראלים (50% מס): נטו - 2.550,000 . ברוטו - 3.825,000.
--------------------------------------------------
סה"כ רכש: 10.065,000 ברוטו.
--------------------------------------------------

בהנחה ומכבי היא קבוצה שהתקציב שלה הוא 20M דולר אז נותר לה 10 מילון דולר להוצאות שוטפות - נראה לי שזה מספיק.

נקודות חיוביות:

1. ג'קסון מגיע מקבוצה קטנה/בינונית בספרד. מבחינתי בדיוק המקום בו צריך לחפש. שחקן טוב בליגה תחרותית ואיכותית מקבוצה קטנה. בהחלט שחקן שמכבי יכולה להרשות לעצמה. רואים שהוא מוביל כדור מצויין ויש לו ראייה טובה. מצד שני לא ממש רואים עד כמה הוא טוב במשחק העומד. ממה שקראתי מדובר גם בשחקן הגנה טוב למדי.

2. עומק בעמדת הגארדים. במיוחד בעמדת הפוינט.
3. ספסל חזק בעיקר בקו האחורי

נקודות שליליות:

1. אין צורך בגיסט+ ג'יימס. לטעמי גיסט הוא אובר רייטד ומדובר בשחקנים שעושים פחות או יותר את אותם הדברים (ג'יימס מסוגל לשחק יותר על גדולים).
2. הגדולה של אידסון הוא בתחושת העומק שהוא נותן. אנחנו רואים שלמרות הפציעה של פרקינס יש תחושה שיש עומק בקו האחורי. לטעמי הרבה בזכות הכושר הגופני והורסטיליות של אידסון. אני לא בטוח עד כמה אנחנו צריכים ומסוגלים להרשות לעצמנו 2 שחקנים איכותיים כמו הלפרין ושייר שיעלו מהספסל. השחקן השני שעולה מהספסל בקו האחורי משחק דקות מצומצמות ולא צריך שהוא יהיה שחקן ברמה הרבה יותר גבוהה מבורשטיין (הבעיה כרגע שבורשטיין משחק כמחליף ראשון לגארדים). לטעמי או הלפרין או שייר. השנה הבעיה של אולימפיאקוס הייתה בין היתר סגל רחב מדי (חוק התפוקה השולית הפוחתת בכלכלה).
3. פארגו צריך להילקח בחשבון כפוינט גארד. אני חושב שג'קסון יכול לשמש כסקנד כמו פרקינס. בכל מקרה פארגו הוכיח שהוא טוב יותר כאשר הוא מרכז את המשחק.

סה"כ אני בהחלט חושב שהעלת שם מעניין (ג'קסון) לבורסת השמות. מבחינת הגבוהים אני עדיין חושב שחסרים לנו עוד שמות איכותיים. לגיסט אין מספיק SIZE לטעמי.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי itai7 » 18 אפריל 2011, 11:26

הלו חצילוב תרגע חבר :happy2 , עברת את שמואל ותעבור גם תחדשים האלה, רילקס באדי ;)
itai7

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 18 אפריל 2011, 11:29

יהיה בסדר.
לפחות אני לא מתעסק עם אירוטיקה של ירקות...
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי yellowaura » 18 אפריל 2011, 11:35

Mta_atic כתב:

רבאק, מה צריך יותר?

גואל פרילנד הוא PF. ממי שראה אותו משחק במלאגה יכול להבין שחוץ מסטטיסטיקה הוא לא נותן יותר מדי. מאצ'באן הוא שחקן עם פוטנציאל גדול יותר והוא עוד יוכיח את זה. סופו טוב מפרילנד בכמה רמות ומשני הצדדים של המגרש.
לטעמי סופו גם טוב בהרבה מבאראץ' בהתקפה. למרות שספציפית מול באראץ' סופו התקשה.

הגבוהים של מכבי היום איכותיים מאוד. סופו, מאצ'באן, הנדריקס זו שלישייה חזקה למדי.

לטעמי אתה קצת שקוע בסטטיסטיקה. במכבי השנה ממש לא הורגש נחיתות פיזית של גבוהים מלבד אולי מול ברצלונה ומשחק אחד מול קאחה.

לכל קבוצה יש יתרונות וחסרונות... לאוהדים יש נטייה לראות רק את החסרונות.

אתה יכול לראות את הסטטיסטיקה הקבוצתית של כל קבוצות היורוליג ולראות מי הקבוצה הטובה ביותר באירופה מבחינה סטטיסטית כוללת.
בהחלט לא מדובר בפוקס.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 18 אפריל 2011, 11:39

Mta_atic כתב:

שמע, אתה זקוק לטיפול.

לא קראת היטב.
לא אמרתי שסופו לא גבוהה דומיננטי להיפך, כללתי אותו בתוך הרשימה הזו (למרות שיש דברים שהוא ממש לא דומיננטי בהם בעמדה 5).

וכן, לדעתי ג'ואל פרילנד הוא גבוהה די דומיננטי, בן 24 שעוד ילך וישתפר ובטחוני שהוא יבסס את עצמו כאחד הגבוהים הטובים באירופה.

שמע, פרילנד אחלה שחקן. באמת אחלה שחקן. יש לו את כל החבילה- אתלטיות, אורך, מהירות, יכולת להוריד כדור לרצפה, טאץ' בקליעה, הגנה לא רעה.
מצד שני הוא שוקל כמו 200 גרם קשיו ובנוי הרבה יותר טוב לשחק בעמדה מספר 4, בוודאי לנוכח הסקילסט המעניין, וגם משחק בבית קברות של הליגה הספרדית- מלאגה.

סופו לעומת זאת הוא חיית פוסט במלוא מובן המילה. מביא מאסה מטורפת, כשרון יוצא דופן ליצירת נקודות מחוץ לצבע, פותח את המשחק לקלעים, נותן גוף ונוכחות מרשימים בהגנה ו-וואלה- גם מביא בראש ל"אריות אירופה" כמו באראץ', לורבק, ועליי- יתן גם לטומיץ' ובאטיסט.
אז אני לא יודע למה עכברי המלפפונים (אני ביניכם, אל תיעלבו!) מחפשים לשנות איפה שלא צריך- אבל חלאס, when it ain't broken- don't fucking touch it.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 18 אפריל 2011, 12:06

אני לא חושב שצריך לשנות את כל הסגל של מכבי, אבל לצפות שאם מכבי תשאיר אותו כמו שהוא היא גם תשחזר את ההצלחה השנה זה משהו שהוא קצת מנוגד למציאות. ברצלונה, לכל הדעות קבוצה עם סגל יותר טוב מזה של מכבי, עפה השנה ברבע הגמר אחרי שהיא נשארה עם אותו סגל שלפני שנה לקח אותה לזכייה דומיננטית ביורוליג. ב-2005 כשמכבי השאירה את כל הסגל היו לה שלישיית שחקנים הכי טובים בעמדות שלהם ועוד פאוור פורוורד בטופ של העמדה שלו גם כן. זה לא המצב כרגע. אם מכבי לא תנסה לשפר את החסרונות של העונה האחרונה היא בקלות יכולה למצוא את עצמה גם עפה בטופ 16 מול קבוצה שיהיה לה מאצ' אפ לא טוב מולה כמו ברצלונה השנה.
שחף

הודעהעל ידי מה מכבי » 18 אפריל 2011, 12:44

שחף כתב:לא מבין מה אנשים כ''כ מתלהבים מג'יימס. הוא לא 5 והוא לא יכול לשמור על מספרי 5 באירופה.

אני אומנם לא מתלהב מג'יימס כמו כמה מהאנשים פה אבל המשפט הזה ממש לא ברור. להגיד שג'יימס לא יכול לשמור על מספרי 5 באירופה זה בדיחה, ג'יימס חיסל השנה את סופו פעמיים מתוך 3 מפגשים בינהם, פשוט הרג אותו. וסופו הוא אחד ממספרי 5 הטובים באירופה ובטח מאלו שקשה לשמור עליהם. ובשנה שעברה ג'יימס עשה בית ספר כמעט בכל מפגש שלו עם פישר שגם הוא היה אחד מהגבוהים וממספרי 5 הטובים ביורוליג (וגם קיבל חוזה בהתאם לזה בסוף השנה). אפשר להגיד על ג'יימס שהוא לא הכי פיזי ורך הרבה פעמים, אבל אם יש דבר שג'יימס הוכיח זה שהוא בהחלט יכול לשמור וטוב מאד גם על שחקני יורוליג מובילים וזה בטח לא החיסרון שלו.

ג'יימס הוא 4-5, יכול לשחק ב2 העמדות האלה גם בארץ ובטח ביורוליג, עם חסרונות ויתרונות (גם בהתקפה וגם בהגנה) אבל בהחלט יכול לשחק ב2 העמדות האלה.
מה מכבי

הודעהעל ידי ankram » 18 אפריל 2011, 13:55

אין שום צורך בשינוי בשחקני הפנים , אלא אם למכבי ימאס ממצבי הרוח של סופו.
נכון להיום למכבי יש קו גבוהים מוכשר מהטובים ביורוליג.

אני מאד מקווה שאידסון יגרום לנו לכאב ראש גדול (לטובה) בפיינל פור האירופאי , הוא בכושר טוב מאד היום. חייבים להשאיר את פארגו.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי Mta_atic » 18 אפריל 2011, 13:59

החציל האצטקי כתב:
Mta_atic כתב:

שמע, אתה זקוק לטיפול.

לא קראת היטב.

שמע, פרילנד אחלה שחקן. באמת אחלה שחקן. יש לו את כל החבילה- אתלטיות, אורך, מהירות, יכולת להוריד כדור לרצפה, טאץ' בקליעה, הגנה לא רעה.
מצד שני הוא שוקל כמו 200 גרם קשיו ובנוי הרבה יותר טוב לשחק בעמדה מספר 4, בוודאי לנוכח הסקילסט המעניין, וגם משחק בבית קברות של הליגה הספרדית- מלאגה.

סופו לעומת זאת הוא חיית פוסט במלוא מובן המילה. מביא מאסה מטורפת, כשרון יוצא דופן ליצירת נקודות מחוץ לצבע, פותח את המשחק לקלעים, נותן גוף ונוכחות מרשימים בהגנה ו-וואלה- גם מביא בראש ל"אריות אירופה" כמו באראץ', לורבק, ועליי- יתן גם לטומיץ' ובאטיסט.
אז אני לא יודע למה עכברי המלפפונים (אני ביניכם, אל תיעלבו!) מחפשים לשנות איפה שלא צריך- אבל חלאס, when it ain't broken- don't fucking touch it.

אסביר בפעם השלישית:

גם לדעתי סופו עולה על פרילנד, ושווה הרבה יותר ממנו.
אני דיברתי על חיזוק נקודתי בעמדות ולא על החלפת מערך שלם של שחקנים.
לא חשבתי לרגע לוותר על סופו (אם זה מה שהובן על ידך) ולכן אין צורך שתזכיר לגביו את מה שאני ועוד הרבה כבר יודעים.
אבל אני לא ביקשתי לשנות איפה שלא צריך אלא רק לעבות עמדות מסויימות ולא בגלל שמכבי משחקת רע כי היא משחקת מצויין,
אלא בגלל שבקיץ כל קבוצה תעשה את ההתאמות שלה ומן הראוי שגם מכבי תגיע מוכנה לעונה הבאה.

לגבי פרילנד - אני לא מוצא לנכון להתווכח על היותו שחקן טוב/לא טוב.
כתבתי את דעתי האישית ואני מאמין שימים יגידו.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי מקאדו » 18 אפריל 2011, 14:44

Mta_atic כתב: לגבי פרילנד - אני לא מוצא לנכון להתווכח על היותו שחקן טוב/לא טוב.
כתבתי את דעתי האישית ואני מאמין שימים יגידו.

באראץ ופרילנד ? הם שנייהם שחקנים מאוד יקרים אפילו יותר מסופו ובטח לא שחקנים משלימים , בכנות לא הייתי מחליף את סופו באף אחד מהם ועם כל המינוסים שלו ומצביי הרוח הוא עדיין יתרון עצום על כל סנטר ושחקן פנים באירופה , אני מקווה שבמכבי לא ישתגעו ויותרו עליו , עד שייש סוף סוף שחקן פנים כל כך דומיננטי וקלאסי שגם רוצה להישאר פה אז חבל מאוד לאבד אותו גם אם זה אומר ליבלוע קצת צפרדעים ולינשוך את הלשון.
מקאדו

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 18 אפריל 2011, 16:44

חציל, אני לא לגמרי מסכים עם הגישה שהצגת.
באירופה, (בניגוד לאנ.בי.אי) תחלופת השחקנים הבכירים היא גבוהה מאוד וכמעט בכל עונה אנו עדים למהפך של שחקנים מאלמנויות לכוכבות.
כל דבר שעובד עובד טוב כרגע, בכלל לא בטוח שיספיק לעונה הבאה.
הדבר מתבטא גם ברמה הקבוצתית; הבט במכבי של העונה שעברה. על פניו, קבוצה הרחוקה מרחק נגיעה מפיינל-פור, אבל בדיעבד, שימור אותו סגל ככל הנראה בקושי היה מספיק להעפלה לשלב ההצלבה העונה, בטח לאור השדרוג של אותן יריבות משלב הטופ 16 של העונה שעברה (גם ריאל, גם פילזן וגם סיינה השתדרגו הרבה העונה).

אני גם לא חושב שיש יותר מדי בעיות בקו הקדמי, ובעיית הגובה הגנתי די נופחה.
עם זאת, כרגע מצ'באן לא תורם יותר מדי למכבי וגם אי-אפשר לומר שיש לו הרבה מניות בהצלחה של מכבי העונה.
יכול להיות שהשאלת מצ'באן והבאת גבוה חוסם היא דוקא מהלך נכון שיש לבצעו וכמובן, יכול להיות גם שלא.
בכל מקרה, אני חושב שאם ניתן לשדרג משהו, יש לעשות זאת.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 18 אפריל 2011, 16:51

אני אומר, להפך. סופו, אליהו ובלו הם באנקרים. ברגע שמגיעים להנדריקס ומצ'באן אפשר לפטפט. אני אומר, מה באמת דרוש למכבי? נוכחות הגנתית? היא מקבלת אותה בענק מהנדריקס, שלמרות גובהו (2.03) מספק מטריה אווירית מרשימה, ברגע שנדרש ונרתם לכך. מצ'באן הוא פוטנציאל עצום, באמת עצום, ואני בטוח שמשנה לשנה יקבל נתח דקות משמעותי ויתרום הרבה יותר- הניצוצות בליגה הם לא לחינם- זו תוצאה של עבודה אישית, ותזמון מתוכנן של הדקות של מילאן. יהיה בסדר. אפשר תמיד לשפר תוך כדי תנועה, למה להרוס את הדבר שעובד כל כך טוב?

ההשוואה לעונה שעברה היא לא במקום. הסגל בעונה שעברה היה מלא בתחלואים. העונה, בקו הקדמי, פשוט אין כאלה. אם יופיעו בעונה הבאה- תמיד אפשר יהיה ללטש במהלכה.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 18 אפריל 2011, 19:37

נראה לי שאתה מושפע מהסדרה של הנדריקס מול קאחה. לי אישית העונה שלו מזכירה את דאלאס קומג'יס. בת'כלס הוא שחקן לא רע אבל לא אמור לשחק סנטר בגלל הגובה שלו, ומבחינה התקפית הוא די מוגבל לרמות האלה.
שחף

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 18 אפריל 2011, 21:06

החציל האצטקי כתב:אני אומר, להפך. סופו, אליהו ובלו הם באנקרים. ברגע שמגיעים להנדריקס ומצ'באן אפשר לפטפט. אני אומר, מה באמת דרוש למכבי? נוכחות הגנתית? היא מקבלת אותה בענק מהנדריקס, שלמרות גובהו (2.03) מספק מטריה אווירית מרשימה, ברגע שנדרש ונרתם לכך. מצ'באן הוא פוטנציאל עצום, באמת עצום, ואני בטוח שמשנה לשנה יקבל נתח דקות משמעותי ויתרום הרבה יותר- הניצוצות בליגה הם לא לחינם- זו תוצאה של עבודה אישית, ותזמון מתוכנן של הדקות של מילאן. יהיה בסדר. אפשר תמיד לשפר תוך כדי תנועה, למה להרוס את הדבר שעובד כל כך טוב?

ההשוואה לעונה שעברה היא לא במקום. הסגל בעונה שעברה היה מלא בתחלואים. העונה, בקו הקדמי, פשוט אין כאלה. אם יופיעו בעונה הבאה- תמיד אפשר יהיה ללטש במהלכה.

מסכים עם רוב הדברים.
אני גם חושב שלקו הקדמי של מכבי יש יכולת להתמודד עם כל גבוה באירופה והנדריקס בהחלט מתגלה כגבוה הגנתי מצוין, שנותן גם לא מעט בונוסים כמו משחק התקפה לא רע ויכולת שאיבת רבאונדים יוצאת מן הכלל.
עם זאת, מכבי היא עדיין לא קבוצה שחוסמת טוב (מדורגת בין האחרונות ביורוליג ובליגה המקומית בחסימות) וגם נראה שחסר למכבי של השנה גובה (למרות שהיא לא סובלת מזה יותר מדי), בטח לאור העובדה שמכבי היא אחת הקבוצות הנמוכות ביותר ביורוליג.
הרעיון שהוצע פה, לפיו שון ג'יימס יחליף בעונה הבאה את מצ'באן, הוא בהחלט מתקבל על הדעת. גם אם זה לא הדבר הנכון לעשות (וייתכן מאוד שכך), אני לא רואה כיצד הדבר באמת יכול לפגוע ושוב, אני גם לא יודע אם אני בכלל בעד מהלך שכזה.

בכל מקרה, אני חושב שמתחילת העונה, החסרון בגבוה הגנתי שיהיה מחליף לסופו, נופח יתר על המידה.
הקו הקדמי של מכבי הוא בפירוש אחד הטובים באירופה ועד עתה, בכל משחק מכבי מקבלת ממנו תפוקה נאה ביותר.

אם קיימות בעיות יותר רציניות, הן נמצאות דוקא בקו האחורי.
מכבי של העונה סובלת מחוסר יציבות בקליעה, דבר שגם גרם לה להפסיד משחקים חשובים וגרם למכבי להיות לא אחת בעמדת נחיתות מול קבוצות שקולעות היטב.
הנושא הזה הרבה יותר בוער מאשר בעית הגבוה ובפירוש מצריכה שינוי לקראת העונה הבאה. אני לא חושב שליטוש קטן בקו האחורי או צירופו של יותם הלפרין בלבד הם הפתרון לבעיה זו.
נערך לאחרונה על ידי חביב אורנג'ד בתאריך 18 אפריל 2011, 23:57, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי שמוליק » 18 אפריל 2011, 23:18

חביב, אתה צודק שאין מדובר בליטוש. בורשטיין נפקד. את הסתייגויותיי ביחס לבלו ראית נגד נתניה. הוא קלע מחונן אך כל כך לא יציב.
אני מאוד מסוקרן לראות כיצד שייר יתאקלם אם יוחתם. הוא פוטנציאל אדיר. יש לו יד טובה ורכז מצוין. קל וחומר כשפרקינס ייעדר תקופה ארוכה.
על הלפרין אין להכביר מילים. אין ספק שיוחתם. שון ג'יימס צריך לחלוק את מספר 5 עם סופו. מילאן וליאור מס' 4 והנדריקס יזגזג בינהם.
פדרמן ורקנאטי קוברים את מכבי.
שיעופו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמוליק

הודעהעל ידי שמוליק » 18 אפריל 2011, 23:35

החציל האצטקי כתב:אני אומר, להפך. סופו, אליהו ובלו הם באנקרים. ברגע שמגיעים להנדריקס ומצ'באן אפשר לפטפט. אני אומר, מה באמת דרוש למכבי? נוכחות הגנתית? היא מקבלת אותה בענק מהנדריקס, שלמרות גובהו (2.03) מספק מטריה אווירית מרשימה, ברגע שנדרש ונרתם לכך. מצ'באן הוא פוטנציאל עצום, באמת עצום, ואני בטוח שמשנה לשנה יקבל נתח דקות משמעותי ויתרום הרבה יותר- הניצוצות בליגה הם לא לחינם- זו תוצאה של עבודה אישית, ותזמון מתוכנן של הדקות של מילאן. יהיה בסדר. אפשר תמיד לשפר תוך כדי תנועה, למה להרוס את הדבר שעובד כל כך טוב?

בכל שנה רצוי לרענן. תראה מה קרה לצסקא שלא עשתה כן.

לדעתי ישנן סוגיות שיש לטפל בהם ולא "ללטש במהלכה":
בורשטיין לא שווה החלפה? הרצון שלו לשחק ברמה המצופה ממנו מעורר אמפטיה ותו לא. הלפרין יעשה זאת היטב.

מי יחליף את גרין? מצבאן לא סנטר ולא יהיה. הוא שומר פחות טוב מאליהו. במשחק השיא שלו נגד אשדוד הוא חטף בראש על כל סל שקלע. הבחור רך כמו מצה בחלב. שון ג'ימס יפתור בעיה זו עם 3.5 חסימות למשחק העונה. הוא צריך להגיע על המשבצת של גרין.

בלו הוא גארד הממוקם בעמדה 4. כשהוא בZONE, אין עליו. הבעיה שהוא נותן תפוקה מדהימה לפרקי זמן קצובים ופורש למילוי מצברים לתקופות של שבועיים שלושה. צריך לתת מענה לנפקדויות שלו. שלח לא טיפש. הוא סימן את בלו (בפרשנות לפני המשחק נגד נתניה) כאיש מפתח שיכול לבנות או לחרב את הפיינל פור. לדעתי הוא קצת הגזים אך היכולת הפנומנלית שלו הינה מלכודת דבש: כשהוא קולע, מכבי בורחת. כשהוא לא, כל מאמן נותן לו את הבטחון לנסות לזרוק בתקווה שיאפס את הידית (גם בלאט) ואז הוא מייצר 3 מ700. להוסיף את קארול? תלוי במחיר.
פדרמן ורקנאטי קוברים את מכבי.
שיעופו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמוליק

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot], Jazzman, Shay_uzan, מרסר ו־12 אורחים