על ידי קובי » 23 אפריל 2014, 12:57
אני בהחלט מסכים על עניין חשיבות הזרים במכבי שהיא מכרעת.
כלומר, בהתעלם מכל מגבלה - מכבי תתקדם רק באמצעות זרים טובים והישראלים לא באמת יישנו את זה וזאת מהסיבה הפשוטה: אין ישראלים ברמת טופ יורוליג נכון להיום.
אליהו וכספי הם היחידים שיכולים לתת דקות כאלה וגם זה לפרקים ולא באופן קונסיסטנטי, בטח לא כשחקני מטרה \ שחקנים מובילים. אוחיון, פניני, מקל, או הלפרין גם יכולים, אבל במידה פחותה בהרבה. דווקא טיוס מוכיח את עצמו כאחד שיכול לייצב עמדה ולאורך דקות מרובות ברמה הזו.
אני גם מסכים, שבהחלט לא משתלם לשבור קופות חיסכון ובטח שלא מוניטין של קבוצה, לא במקרה של אליהו (קופת חיסכון) ולא במקרה של אוחיון (שעם התרגיל המסריח שעשה למכבי, היה נבעט מכל המדרגות ולא חוזר למכבי בחיים, בזמן אחר...).
ועכשיו נחזור למציאות - ארגון השחקנים הוכיח את עצמו כארגון חזק שמצליח לכופף לא פעם את האנשים החזקים בעולם הכדורסל שלנו.
החוק הרוסי הוא החותמת הענקית בהצלחה הזו.
תחילה, אפילו למספר 'מביני עניין' זה היה נראה כמו משהו שיהיה טוב לכדורסל הישראלי שנמצא בדעיכה. היום כבר קל יותר להבין, שמלבד המשכורות המתנפחות של השחקן הישראלי, לקידום משמעותי זה לא הביא אותנו. ע"ע נבחרת ישראל, העניין הציבורי בכדורסל והמרחק של השחקן הישראלי מ'אחיו' האירופאיים.
כעת, איגוד השחקנים, בראשון ניר אלון ומיקי ברקוביץ' מנסים להוביל את הכדורסל שלנו לרמת ליגת העל לתיכונים: רק לפני כשנה בדיוק עמד על סדר היום 3 ישראלים בכל רגע נתון על הפרקט, ביטול חוק 4 זרים מול רוסי, הגבלת הטבת המס על זרים וכנראה שזו רק ההתחלה.
מנסים למכור לנו אשליה שהקהל יחזור למגרשים בזכות דגן יבזורי ולא בגלל פארקר, או שאראס.
במקום לשאוף לקדם את השחקן הישראלי, באמצעות השקעה בבתי ספר לכדורסל לילדים, נערים ונוער, מתקנים, מאמנים וכד', מנסים לכופף את החוקים והעיקר שלשחקן הישראלי יהיה מקום עבודה.
אז במציאות העקומה הזו, אני חושב שצריך היה להביא את ליאור תמורת סכום מופחת, לפני שחתם בירושלים.
ליאור הוא לא הקאפ אוף טי שלי מבחינת ההתנהלות, אבל הוא בחור נחמד ושחקן מוכשר, בטח שביחס למצוי פה.
כל עוד מכבי משחקת במשחק הזה של איגוד הכדורסל, מנהלת הליגה ואיגוד השחקנים, צריך גם לחשוב על הזירה המקומית, כי זה בלתי אפשרי כמעט לעלות עם 2 קבוצות שונות ל-2 משחקים שבועיים ולקוות לטוב.
קבוצת כדורסל, מעבר לכשרון, צריכה גם שיטה, יציבות, ובטחון.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט