צ'שר כתב:מה שמטריד אותי בעונת המלפפונים הזו היא מה יהיה בעונות המלפפונים הבאות...
משום מה, באמת שבלי שום סיבה רציונאלית, המשכורות של שחקני טופ יורוליג הולכות ונהיות דומות למשכורות של שחקני כדורגל האירופי. כיום המצב הוא כזה שהשחקנים המאוד בכירים מרוויחים כמו שחקני כדורגל מהדרג השני, למשל, ובאופן הזוי לחלוטין, רודי פרננדז מרוויח כמו אנחל די מריה... ושאר שחקני הטופ מרוויחים כמו הדרג השלישי של שחקני הכדורגל (אלכס סונג, פדרו אלבה ואראן וכו' מרוויחים דומה לרייס תאודוסיץ' וכו). מה שמדאיג פה היא שזו מגמה שהולכת וגוברת...כיום אתה לא יכול להביא שחקן ששיחק ביורוליג ושווה משהו בפחות ממיליון דולר....בקרוב ולא בעוד הרבה זמן יהיה זה המחיר של שחקני היורוקראפ שמכבי ככ אוהבת להביא . ומה נעשה אז? נקנה מהיורוצ'אלנג'?!
אני לא חושבת שהמחירים של השחקנים ממשיכים לעלות, דווקא נראה שהם הגיעו לאיזו רוויה בשנים האחרונות ונשארו יציבות.
תזכור מה שאראס קיבל כשחזר מהנ.ב.א, או פאפא בשיאו, או נבארו גם כשחזר מהנ.ב.א. השיאנים היום לא נראה לי מרוויחים יותר מאז.
מה שהולך וגדל זו כמות הקבוצות שיכולות להציע סכומים גבוהים.
אם לפני כמה שנים זה היה בעיקר חוג סילון של קבוצות כמו צסקא, ריאל, בארסה, והיווניות, היום אומנם היווניות ירדו קצת אבל במקום הצטרפו טורקיות ועוד כמה רוסיות ומילאנו ואפילו בגרמניה עלו הסכומים ועוד כל מיני שמות חדשים בכדורסל (אפילו ההתחזקות של י-ם תקציבית יכולה להיכנס לכאן).
אז אם פעם היו כמה כוכבי על שהוויחו סכומים מטורפים, היום הצטרפו הרבה מאוד שחקנים שמרוויחים סכומים שמכבי לא מוכנה לשלם בגלל שיש כל כך הרבה קבוצות שכן מוכנות לשלם (ולא משנה עם הן מהיורוליג או מהיורוקאפ), מה שמשאיר למכבי כל כך מעט פירורים שלרוב כמעט לא שווים את ההשקעה.
וכל זה אפילו יותר מקשה על מציאת מציאות כי יש עוד המון קבוצות שגם מחפשות מציאות וגם להן יש סקאוטינג ועדיין יש להן יותר כסף ממכבי, אז גם מציאות כבר קשה להביא (ע"ע שחקני ליגה כמו סמית' או דאנקן ואולי אפילו קרלון בראון).
בקיצור, הבעיה היא כנראה לא באיכות אלא בכמות - בסוף נגמרים השחקנים, וכנראה שיש יותר קבוצות עם כסף משחקנים ששווים משהו....