כולם יודעים שרציתי לחזור לישראל. אני מקווה שהאוהדים מבינים את זה", הוא אומר בשיחה עם וואלה! ספורט. "השארתי חצי מהבגדים שלי ואת רוב הדברים בדירה בתל אביב, רשמתי את הבן שלי לבית ספר, עשיתי את כל ההכנות.
"קיבלתי פניות מקבוצות אחרות מיד עם סיום העונה. היו גם גישושים מצד קבוצות ב-NBA. אבל ההחלטה העקרונית שלי הייתה להישאר במכבי, בכפוף לשדרוג בשכרי", אומר רייס.
החוזה המקורי של רייס במכבי היה לשנתיים: עונה פלוס עונה. כ-500 אלף דולר נטו בעונה הראשונה, שדרוג של כ-150,000 דולר בעונה השנייה. בהתאם למדיניות החוזית של מכבי, הצדדים החזיקו באופציית יציאה הדדית עד לסוף חודש יוני, בכפוף לפיצוי כספי מן הצד העוזב לצד הנעזב.
מה באמת דרש רייס?
"להכפיל, בערך, את החוזה שלי מהעונה הראשונה. זאת אומרת, תוספת של כמה מאות אלפי דולרים", מגלה רייס. "מכבי סירבה. הציעו לי שדרוג כספי מסוים, אבל לא מה שחשבתי שמגיע לי".
בזמן הזה, ההצעות שקיבל מקבוצות אחרות הלכו ותפחו והגיעו לממדים מפלצתיים. "רק אחרי שהבנתי ממכבי שהם לא יזוזו מהעמדה שלהם הוריתי לסוכן שלי להתקדם עם האופציות האחרות. קיבלתי הצעה נהדרת מחימקי, הצעה כספית שמשנה חיים, דיברנו ודיברנו, ובסוף אמרתי 'כן'. התחייבתי שאני מגיע".
על קו הסיום - או בעצם, ממש לאחריו - התרחשה דרמה נוספת. "בסוף מכבי כן שינו את דעתם והסכימו למה שביקשתי, אבל זה כבר היה באיחור של יום או יומיים. זה היה משונה, כי אם הם היו מסכימים 24 או 48 שעות קודם, לכן הייתי היום במדים של מכבי. ככה מצאתי את עצמי בחימקי, למרות שרציתי להישאר. היה לשני הצדדים תכנון מסוים, אבל זה לא הסתדר. זה לא עבד בינינו כפי שחשבתי שיעבוד".
http://sports.walla.co.il/?w=%2F151%2F2765776