המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
שמואל1 כתב:jol9 כתב:שמואל, ומה יהיה אחרי שתכבוש את עזה? תנהל מלחמת גרילה של שנה? תהיה אחראי על 2 מליון דגנרטים?
יש דרכים אחרות. הגיע הזמן להשתמש במנופי התשתיות, הקפאות של כספים, הרעשות ליליות וכמובן חיסולים ממוקדים.
כרגע הנושא של כיבוש הרצועה והכנעת החמאס כבר לא רלוונטי.
דבר ראשון אני מתנגד לכיבוש עזה.
אני חושב שמה שצריך לעשות זה להיכנס בכוחות מאסיביים על מנת להשמיד את כל תשתיות הטרור ולהשיג את בכירי כל הארגונים.
לאחר מכן לסייע לרשות הפלסטינית להקים שלטון מתון בראשות אבו מאזן.
זו בעצם פעולה ממש דומה לחומת מגן. אם זה הצליח בגדה, אין סיבה שלא יצליח גם בעזה.
LIAV10 כתב:לא, זה אומר שצריך לכבוש את הרצועה, פשוטו כמשמעו.
לא משנה לכמה זמן, ליברמן תומך בכיבוש הרצועה לזמן מוגבל כדי להשמיד את הטרור (שנה-שנתיים).
jol9 כתב:שמואל1 כתב:jol9 כתב:שמואל, ומה יהיה אחרי שתכבוש את עזה? תנהל מלחמת גרילה של שנה? תהיה אחראי על 2 מליון דגנרטים?
יש דרכים אחרות. הגיע הזמן להשתמש במנופי התשתיות, הקפאות של כספים, הרעשות ליליות וכמובן חיסולים ממוקדים.
כרגע הנושא של כיבוש הרצועה והכנעת החמאס כבר לא רלוונטי.
דבר ראשון אני מתנגד לכיבוש עזה.
אני חושב שמה שצריך לעשות זה להיכנס בכוחות מאסיביים על מנת להשמיד את כל תשתיות הטרור ולהשיג את בכירי כל הארגונים.
לאחר מכן לסייע לרשות הפלסטינית להקים שלטון מתון בראשות אבו מאזן.
זו בעצם פעולה ממש דומה לחומת מגן. אם זה הצליח בגדה, אין סיבה שלא יצליח גם בעזה.
נראה לי שאתה קצת חי בסרט.
הגדה זאת הגדה. כאן יש לך 2 מליון תושבים....
זאת חתיכת מלחמה, שלא נצא ממנה טוב. הטרור של החמאס והאיום לא מצדיק דבר כזה (ושוב אני אומר את זה כתושב הדרום).
אני כבר לא מדבר על זה שאחרי 3 ימים ו200 ילדים הרוגים מאיזה פגז של טנק, תקבל בקשה מנומסת מהעולם להפסיק ולא..
ישראל צריכה לדעת להשתמש בכלים אחרים מאשר כח צבאי. הידיים על השאלטרים בכל התשתיות החשובות, המחסומים בשליטתנו, הכסף (לפחות בחלקו אני מניח) גם אצלנו,
וכו'.
לחץ כלכלי יכול להיות לא פחות אפקטיבי מלחץ צבאי.
אפשר להוסיף לזה גם את חידוש מדיניות החיסולים, ולחץ צבאי מסויים מהאוויר ובארטילריה.
זה יחסוך מאות ואלפי הרוגים, ומלחמה שלא ברור למה היא תביא בסוף
Roni1 כתב:תגיד שמואל אתה רציני? תשלח את החברים שלך למסור את חייהם בשטח כדי להעביר אותו אח״כ לידיו של טרוריסט מדיני מכחיש שואה שהקים ממשלת אחדות עם חמאס.
יש לי רעיון יותר טוב, אולי ניתן למשטרה הפלסטינית של אבו מאזן נשק כדי שתילחם בחמאס בלי בג״ץ, בלי בצלם ובלי אמהות נגד שתיקה, יא אללה איך לא חשבו על זה קודם?
שמואל1 כתב:Roni1 כתב:תגיד שמואל אתה רציני? תשלח את החברים שלך למסור את חייהם בשטח כדי להעביר אותו אח״כ לידיו של טרוריסט מדיני מכחיש שואה שהקים ממשלת אחדות עם חמאס.
יש לי רעיון יותר טוב, אולי ניתן למשטרה הפלסטינית של אבו מאזן נשק כדי שתילחם בחמאס בלי בג״ץ, בלי בצלם ובלי אמהות נגד שתיקה, יא אללה איך לא חשבו על זה קודם?
אבו מאזן הוא ממש לא האיש האידיאלי, אבל אין ברירה אחרת. הוא יחסית מתון, ויש לו הכרה בינלאומית. יש לך מישהו אחר?
שמואל1 כתב:שוב, אבו מאזן הוא המנהיג הפלסטיני המתון ביותר שידענו זה זמן רב. אפשר להגיע איתו לשולחן הדיונים, בשונה מהמחבלים שיושבים בעזה.
ברור שהוא לא ידיד ישראל, אבל אני מעדיף אותו שולט בעזה מאשר מוחמד דף.
שמואל1 כתב:הפסקת אש נוספת הלילה ל 72 שעות.
מתחיל לשעמם כל הסיפור הזה.
rc4991 כתב:שמואל1 כתב:הפסקת אש נוספת הלילה ל 72 שעות.
מתחיל לשעמם כל הסיפור הזה.
מראה כמה חמאס רחוק מלקבל את מה שרצה במשא ומתן
Holiday_Armadillo כתב:אני אומרת מראש שאם יש אזעקה לפני 1 בלילה אני לא הולכת לממ''ד
אמות באזעקה האחרונה לפני הפסקת האש? מה לעשות, זה כנראה היה אמור לקרות ככה
שמואל1 כתב:Holiday_Armadillo כתב:אני אומרת מראש שאם יש אזעקה לפני 1 בלילה אני לא הולכת לממ''ד
אמות באזעקה האחרונה לפני הפסקת האש? מה לעשות, זה כנראה היה אמור לקרות ככה
כרמל, את קצת לא מעודכנת.הפסקת האש נכנסה לתוקף בחצות .
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים