מבצע "צוק איתן"- נכנסה לתוקף הפסקת האש

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מבצע "צוק איתן"- נכנסה לתוקף הפסקת האש

הודעהעל ידי jol9 » 28 אוגוסט 2014, 00:12

שמואל1 כתב:
jol9 כתב:
שמואל1 כתב:רוני דניאל דיבר גם על ההפסד התודעתי של ישראל במלחמה מול ארגון טרור .
זה בדיוק הקונטקסט בדעה שלי.
בעניין ההפסד הצבאי של חמאס אין מחלוקת.

מה זה ההמצאות האלה? הפסד תודעתי...
לא מעניין אותי כל הקשקושים. מה שמעניין אותי זה שהם חטפו בראש ושאיבדנו 64 חיילים ועוד 6 אזרחים, בינם ילד בן 4. זה מה שמעניין אותי.

אז מבחינה מקצועית (צבאית) הם חטפו מאוד חזק וזה ברור, אבל המחיר היה כבד מאוד, ואם כבר יש סיבה להיות חמוצים, אז זאת הסיבה, ולא "הפסד תודעתי" או
"ריצוץ ראש הנחש" או "מיטוט החמאס".

אז ההצעות שלך ושל דומיך להיכנס לעוד סיבוב מוטרף עם עוד נפגעים רבים, פשוט לא מתאים ולא במקום, והכי חשוב - לא אחראי.

אתה צודק, אנחנו דמוקרטיה, אבל יש רק סקר אחד חשוב (רמז - הוא לא נערך בערוץ 2).
לאובמה יש אחוזי תמיכה נמוכים ואכזבה גדולה מתפקודו, אבל הוא יסגור 8 שנים בבית הלבן.
מביבי יש אכזבות, יורדים עליו ועל אשתו בלי הפסקה, אומרים שהוא איש לחוץ שלא מסוגל לקבל החלטה, אבל עוד מעט הוא יסגור על בן גוריון בכמות השנים שהוא ראש ממשלה.

אז בינתיים בסקרים החשובים ביבי עומד במבחן, והעם בוחר בו, והוא הנבחר של העם, והוא זה שמקבל את ההחלטות, ואת ההחלטות האלה אנחנו צריכים גם לדעת לכבד,
ולא רק לבקר ולקטול.

זאת לא המצאה.
מלחמה זה לא שחור ולבן. מעבר לתוצאות הצבאיות המקצועיות, יש עוד הרבה גורמים מסביב שמשפיעים לא פחות.
אז נכון, ניצחנו צבאית, אבל הנזק העתידי גדול- ההרתעה של ישראל נהרסה לחלוטין וארגוני טרור מסביבנו ממש לא יפחדו לפצוח במלחמה נגד ישראל. בזירה הזאת ישראל נכשלה.

כמו כן, אני ממש לא קורא להיכנס לעוד סיבוב. ההפך הוא הנכון! אני חושב שכבר ב 2006 היה צריך לסיים את מרחץ הדמים הזה. ישראל הייתה צריכה לחסל את החמאס עוד כשהוא עלה לשלטון.
מה קרה מאז? שלושה מבצעים במהלכם ספגנו המון נפגעים וזה רק הולך ונעשה גרוע יותר ממבצע למבצע.
אז מי פה חסר אחריות? מי פה מטורף? מי שמאפשר לארגוני הטרור להילחם נגדנו בסבבים חוזרים ונשנים כל שנתיים- שלוש. אם היינו מחסלים את החמאס קודם, לא היינו צריכים לצאת כל שנתיים למבצע והיינו חוסכים מעצמנו מאות הרוגים.
ברור לך שעוד שנתיים יהיה עוד מבצע, נכון? ויהרגו עוד לפחות 70 אנשים במקרה הטוב. ושנתיים אחר כך עוד מבצע שבו יהרגו עוד אנשים. אז למה לא לשים לזה כבר סוף למען השם במקום להיכנס למעגל הדמים הזה שלא נגמר?!
כן, יהיו לנו הרבה מאוד חיילים הרוגים. עד כמה שידוע לי, תפקיד הצבא הוא להגן על המדינה. עם כל הצער שבדבר, נצטרך לספוג את המכה הזאת שהיא בהחלט לא פשוטה על מנת להבטיח עתיד טוב יותר ולחסוך את כל אותם הרוגים של השנים הבאות.

לגבי ביבי- אנחנו נראה בבחירות הבאות. התחושה שלי היא שהמנייה שלו בצניחה מוחלטת. יכול להיות שהוא ייבחר פעם נוספת לראשות ממשלה, אבל המפלגה שלו תהיה חלשה הרבה יותר וזה כמעט וודאי.

מלחמה זה בהחלט לא שחור ולבן, אבל משום מה כשזה נוח לך, אז זה לא שחור ולבן, וכשזה לא נוח, יש רק דרך אחת... "למוטט את החמאס".

אני גם מבקש להפסיק עם הסיסמא הזאת "תפקיד הצבא הוא להגן על המדינה". זה נכון, אבל הצבא שלנו הוא צבא העם, ולא צבא שכירים, ואני ממש לא הייתי
רוצה להיכנס לאיזו משימה מסוכנת, שהסוף שלה לא ברור, ומה זה ייתן לנו גם לא ברור. מה שברור הוא שעשרות רבות של חיילים ימותו, ובגלל שזה צבא העם,
ואלה הילדים של כולם, אנחנו צריכים להיות קצת יותר זהירים.
עם כל הכבוד, זאת לא מלחמת אין ברירה או סכנה קיומית למדינה.

אתה בעצמך היית רוצה לעבור שם בית בית, ולהדביר אותם? אני מניח שלא, אז אני לא מבין את הקלות שבה אתה רוצה לשלוח אחרים לעשות את זה.

אפשר לדבר על העבר, אבל זה לא יעזור לנו. אם זה היה פשוט להשמיד אותם, אז כבר היו עושים את זה, גם לחמאס, וגם לחיזבאללה ולכל החרא הזה שמסתובב סביבנו.
מה שעשינו בינתיים זה כלאנו את החלאות בעזה וחיזבאללה מורתע ולא מסתכל אפילו לכיוון שלנו.

המאבק הזה הוא לא פשוט, וצריכים להיות יצירתיים. להיכנס פנימה עם חיילי חי"ר, כשברור שמה שהם יצטרכו זה להתמודד מול לוחמת גרילה אכזרית, עלול להביא לתוצאות
דומות כמו מלחמת וייטנאם. ואז כל החכמים יבואו ויבקרו את הרמטכ"ל, ואת האלופים ואת כל האחרים, רק לא את עצמם שדחפו לפעולות מהסוג הזה.

ולגבי ביבי - אני לא יודע מה יהיה, אבל אם הוא שוב יהיה ראש ממשלה, אז מן הסתם הליכוד תהיה המפלגה הכי גדולה. כבר היום היא בקושי הכי גדולה, ככה שאין הבדל גדול.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 28 אוגוסט 2014, 00:13

הנייה הובהל לבית חולים, אני מקווה שזה לא סתם משהו שגרתי של מנהיג אחרי חודשיים מתחת לאדמה אלא איזה משהו שמתים ממנו.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 אוגוסט 2014, 00:33

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
jol9 כתב:
שמואל1 כתב:רוני דניאל דיבר גם על ההפסד התודעתי של ישראל במלחמה מול ארגון טרור .
זה בדיוק הקונטקסט בדעה שלי.
בעניין ההפסד הצבאי של חמאס אין מחלוקת.

מה זה ההמצאות האלה? הפסד תודעתי...
לא מעניין אותי כל הקשקושים. מה שמעניין אותי זה שהם חטפו בראש ושאיבדנו 64 חיילים ועוד 6 אזרחים, בינם ילד בן 4. זה מה שמעניין אותי.

אז מבחינה מקצועית (צבאית) הם חטפו מאוד חזק וזה ברור, אבל המחיר היה כבד מאוד, ואם כבר יש סיבה להיות חמוצים, אז זאת הסיבה, ולא "הפסד תודעתי" או
"ריצוץ ראש הנחש" או "מיטוט החמאס".

אז ההצעות שלך ושל דומיך להיכנס לעוד סיבוב מוטרף עם עוד נפגעים רבים, פשוט לא מתאים ולא במקום, והכי חשוב - לא אחראי.

אתה צודק, אנחנו דמוקרטיה, אבל יש רק סקר אחד חשוב (רמז - הוא לא נערך בערוץ 2).
לאובמה יש אחוזי תמיכה נמוכים ואכזבה גדולה מתפקודו, אבל הוא יסגור 8 שנים בבית הלבן.
מביבי יש אכזבות, יורדים עליו ועל אשתו בלי הפסקה, אומרים שהוא איש לחוץ שלא מסוגל לקבל החלטה, אבל עוד מעט הוא יסגור על בן גוריון בכמות השנים שהוא ראש ממשלה.

אז בינתיים בסקרים החשובים ביבי עומד במבחן, והעם בוחר בו, והוא הנבחר של העם, והוא זה שמקבל את ההחלטות, ואת ההחלטות האלה אנחנו צריכים גם לדעת לכבד,
ולא רק לבקר ולקטול.

זאת לא המצאה.
מלחמה זה לא שחור ולבן. מעבר לתוצאות הצבאיות המקצועיות, יש עוד הרבה גורמים מסביב שמשפיעים לא פחות.
אז נכון, ניצחנו צבאית, אבל הנזק העתידי גדול- ההרתעה של ישראל נהרסה לחלוטין וארגוני טרור מסביבנו ממש לא יפחדו לפצוח במלחמה נגד ישראל. בזירה הזאת ישראל נכשלה.

כמו כן, אני ממש לא קורא להיכנס לעוד סיבוב. ההפך הוא הנכון! אני חושב שכבר ב 2006 היה צריך לסיים את מרחץ הדמים הזה. ישראל הייתה צריכה לחסל את החמאס עוד כשהוא עלה לשלטון.
מה קרה מאז? שלושה מבצעים במהלכם ספגנו המון נפגעים וזה רק הולך ונעשה גרוע יותר ממבצע למבצע.
אז מי פה חסר אחריות? מי פה מטורף? מי שמאפשר לארגוני הטרור להילחם נגדנו בסבבים חוזרים ונשנים כל שנתיים- שלוש. אם היינו מחסלים את החמאס קודם, לא היינו צריכים לצאת כל שנתיים למבצע והיינו חוסכים מעצמנו מאות הרוגים.
ברור לך שעוד שנתיים יהיה עוד מבצע, נכון? ויהרגו עוד לפחות 70 אנשים במקרה הטוב. ושנתיים אחר כך עוד מבצע שבו יהרגו עוד אנשים. אז למה לא לשים לזה כבר סוף למען השם במקום להיכנס למעגל הדמים הזה שלא נגמר?!
כן, יהיו לנו הרבה מאוד חיילים הרוגים. עד כמה שידוע לי, תפקיד הצבא הוא להגן על המדינה. עם כל הצער שבדבר, נצטרך לספוג את המכה הזאת שהיא בהחלט לא פשוטה על מנת להבטיח עתיד טוב יותר ולחסוך את כל אותם הרוגים של השנים הבאות.

לגבי ביבי- אנחנו נראה בבחירות הבאות. התחושה שלי היא שהמנייה שלו בצניחה מוחלטת. יכול להיות שהוא ייבחר פעם נוספת לראשות ממשלה, אבל המפלגה שלו תהיה חלשה הרבה יותר וזה כמעט וודאי.

מלחמה זה בהחלט לא שחור ולבן, אבל משום מה כשזה נוח לך, אז זה לא שחור ולבן, וכשזה לא נוח, יש רק דרך אחת... "למוטט את החמאס".

אני גם מבקש להפסיק עם הסיסמא הזאת "תפקיד הצבא הוא להגן על המדינה". זה נכון, אבל הצבא שלנו הוא צבא העם, ולא צבא שכירים, ואני ממש לא הייתי
רוצה להיכנס לאיזו משימה מסוכנת, שהסוף שלה לא ברור, ומה זה ייתן לנו גם לא ברור. מה שברור הוא שעשרות רבות של חיילים ימותו, ובגלל שזה צבא העם,
ואלה הילדים של כולם, אנחנו צריכים להיות קצת יותר זהירים.
עם כל הכבוד, זאת לא מלחמת אין ברירה או סכנה קיומית למדינה.

אתה בעצמך היית רוצה לעבור שם בית בית, ולהדביר אותם? אני מניח שלא, אז אני לא מבין את הקלות שבה אתה רוצה לשלוח אחרים לעשות את זה.

אפשר לדבר על העבר, אבל זה לא יעזור לנו. אם זה היה פשוט להשמיד אותם, אז כבר היו עושים את זה, גם לחמאס, וגם לחיזבאללה ולכל החרא הזה שמסתובב סביבנו.
מה שעשינו בינתיים זה כלאנו את החלאות בעזה וחיזבאללה מורתע ולא מסתכל אפילו לכיוון שלנו.

המאבק הזה הוא לא פשוט, וצריכים להיות יצירתיים. להיכנס פנימה עם חיילי חי"ר, כשברור שמה שהם יצטרכו זה להתמודד מול לוחמת גרילה אכזרית, עלול להביא לתוצאות
דומות כמו מלחמת וייטנאם. ואז כל החכמים יבואו ויבקרו את הרמטכ"ל, ואת האלופים ואת כל האחרים, רק לא את עצמם שדחפו לפעולות מהסוג הזה.

ולגבי ביבי - אני לא יודע מה יהיה, אבל אם הוא שוב יהיה ראש ממשלה, אז מן הסתם הליכוד תהיה המפלגה הכי גדולה. כבר היום היא בקושי הכי גדולה, ככה שאין הבדל גדול.

קודם כל אני לא חושב שהדרך היחידה היא למוטט את החמאס. יש גם את הפתרון המדיני. הבעיה שהמדינה שלנו לא בוחרת באף פתרון, ולמעשה גורמת למצב הבלתי נסבל הזה להימשך כבר 14 שנה.

לגבי הצבא- גם "צבא העם" זאת סיסמה יפה. אין מה לעשות, צריך להניח את הקלפים על שולחן. מטרת הצבא להגן על המדינה ואם הצבא לא מסוגל לעשות זאת אז הוא שווה לקליפת השום.
אם במלחמות ישראל היינו פוחדים לשלוח חיילים אז המדינה כבר מזמן לא הייתה קיימת. חיילים הקריבו את חייהם כדי שנוכל לחיות כאן, כי זה היה התפקיד שלהם באותו רגע.

ברור שזה קשה שיש הרבה חיילים הרוגים וסביר להניח שבמבצע מהסוג הזה כל אחד מאיתנו יכיר באופן ישיר או עקיף חייל שנהרג. אבל עם כל הכאב, זה שווה את השקט שיהיה אחר כך.
אני לא אוהב לעשות "חשבונות" בהרוגים, אבל אם תחשב את כמות ההרוגים מאז חמאס עלה לשלטון ועד עכשיו תקבל מספר הרבה יותר גדול מאם פשוט היינו עושים מבצע אחד גדול כדי לחסל שם את הסיפור.
דרך אגב ב- 2006 היה הרבה יותר קל לחסל אותם. המימדים שלהם היו הרבה יותר קטנים, מאגר הנשק מצומצם מאוד בהשוואה להיום וכך גם ההערכות שלהם בשטח.

יש פה בהחלט סכנה קיומית למדינת ישראל וחבל שאנשים לא מבינים את זה. המדינה לא מתייחסת בתקיפות לארגוני הטרור והם רק הולכים ומתעצמים. תראה מה דעאש עושה בעירק.
לא רחוק היום שארגוני הטרור יחזיקו בנשק כימי (אני לא באמת מאמין שהנשק הכימי פורק מסוריה, וארגוני הטרור האיסלאמיסטיים יכולים להשתלט על המאגרים בבוא היום) , וכולנו נתחרט על הסבבים שלא הביאו לתוצאות בשטח.

אני בעצמי עשיתי שירות קרבי ואף גוייסתי למילואים בתחילת המבצע. אם תשאל כמעט כל מילאומניק או סדירניק תבין כמה אכזבה יש מהדרג המדיני שלא הייתה פעולה רחבה יותר. הייתה מוטיבציה עצומה כי החיילים מבינים את הצורך בחיסול הטרור.
לא מבין את ההשוואה לוייטנאם. מתאר הלחימה שונה לחלוטין, זה סיפור אחר לגמרי.
לצבא יש יכולת לכבוש את כל עזה בצורה הרמטית תוך פרק זמן של שבועיים עד חודש לכל היותר, כמובן עם הפעלת סד"כ מאסיבי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 28 אוגוסט 2014, 00:41

LIAV10 כתב:הנייה הובהל לבית חולים, אני מקווה שזה לא סתם משהו שגרתי של מנהיג אחרי חודשיים מתחת לאדמה אלא איזה משהו שמתים ממנו.

רעל דליקטס?? :whistle
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Roni1 » 28 אוגוסט 2014, 00:45

כנראה תוצאה של התרגשות יתר מהניצחון ששמואל ומשתתפי הסקר בערוץ 2 העניקו לו
Roni1

הודעהעל ידי שחף » 28 אוגוסט 2014, 21:02

שחף

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 28 אוגוסט 2014, 23:56

תמונה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 31 אוגוסט 2014, 15:18

יורט מטוס ללא טייס שלא צבא סוריה ברמת הגולן על ידי טיל פטריוט. אירוע מאוד חריג.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 13 ספטמבר 2014, 23:10

:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 13 ספטמבר 2014, 23:11

אין לי ממש כוח לראות את זה, אבל אני אוהב את ברידג׳יט.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי michael » 14 ספטמבר 2014, 12:23

ראיתי מההתחלה ועד הסוף.
יוצא מן הכלל.
חבל שהיא לא השגרירה שלנו באו"ם.
:clap2 :clap2 :clap2 :clap2 :clap2
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי שמואל1 » 14 ספטמבר 2014, 17:15

חשש בפיקוד הצפון: "אנשי חיזבאללה יפשטו על אזור הגבול בישראל"
ביממות הראשונות יפשטו כמה פלוגות על אזור היישובים המרוחקים עשרות מטרים מהגדר, לוחמים מהארגון השיעי ינסו להביא הישג תודעתי, ובהמשך ישגרו רקטות בורקאן קצרות טווח הנושאות חצי טון חומר נפץ. בצה"ל מכינים תוכנית מגירה לפינוי יישובים הסמוכים לגבול לבנון
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4570834,00.html

הלחימה בעזה הולכת להיות כלום לעומת מה שמחכה לנו בעימות הבא מול החיזבאללה. זאת התשובה, דרך אגב, לכל מי שחושב שחיזבאללה מורתע מלבנון השנייה. הם צברו ניסיון צבאי רב במלחמתם בסוריה וכנראה גם ישתמשו בשיטות הדומות לחמאס (חדירות באמצעות מנהרות והתשה רקטית).
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 14 ספטמבר 2014, 17:46

חזבאללה הוא ארגון טרור שהוקם על מנת להילחם בישראל. הישגיו נמדדים אך ורק בנזק שהוא מסב לנו. אם הוא פחות או יותר שקט כבר 8 שנים, הוא מורתע.
אין שום קשר בין התעצמות להרתעה, שנמדדת בפרמטרים שונים לחלוטין.
נערך לאחרונה על ידי MTA2311 בתאריך 14 ספטמבר 2014, 17:58, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 14 ספטמבר 2014, 17:57

אוטוטו מצביעים על תקציב הביטחון
שחף

הודעהעל ידי LIAV10 » 14 ספטמבר 2014, 21:45

זאת המלחמה שלי, לא? :)
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי שמואל1 » 14 ספטמבר 2014, 23:35

LIAV10 כתב:זאת המלחמה שלי, לא? :)

חייל קרבי בוודאות ישתתף במלחמה, אם לא בסדיר אז במילואים. אני השתתפתי במלחמה גם בסדיר וגם במילואים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 14 ספטמבר 2014, 23:41

מה היה התפקיד שלך?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי שמואל1 » 14 ספטמבר 2014, 23:54

LIAV10 כתב:מה היה התפקיד שלך?

התחלתי כלוחם אבל סיימתי בתפקיד עורפי שקשור להכשרות מילואים. בשני התפקידים השתתפתי במלחמות, היה לי אחלה גיוון.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 16 ספטמבר 2014, 20:25

מסתבר שההרתעה מול החמאס "החזיקה" בדיוק 3 שבועות.
רקטה נורתה לעבר אשכול. תתחילו להתרגל שוב לשגרת טפטופים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 17 ספטמבר 2014, 14:47

הבנתי מבפייסבוק שאחד שעובד בניקוי חלונות היה על סנפלינג כחלק מהעבודה ועובדים ערבים קרעו את החוט והוא נפל למותו.
אומרים שם שזה לא בתקשורת מחשש למהומות.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים