הקבוצה הזאת חייבת זעזוע

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הקבוצה הזאת חייבת זעזוע

הודעהעל ידי er79 » 11 נובמבר 2014, 09:51

פשוט להקיא. שחקן שרצה לברוח לרוסיה ועשה לנו בושות יהיה קפטן. במצב הנוכחי הייתי מעניק את הסרט לסמית', אף אחד אחר לא ראוי. לגבי הופסון, אכן סווינג, אכן שחקן טוב, אבל לחלוטין לא מה שמכבי צריכה. מכבי חייבת קודם כל גארד שיסייע לפארגו בהובלת הכדור וניהול המשחק, האופציה האוטופית היא מקל כי הוא גם רכז מעולה וגם ישראלי, ולאחר מכן להביא גבוה, סוג של 4.5, עם יכולות קליעה מרשימות מחוץ לקשת, כי לא רק שגם ככה בלי בלו טענתי ללא הרף שאנחנו קבוצת שלשות רעה, המצב חמור יותר בלי פניני.
er79

הודעהעל ידי Roni1 » 11 נובמבר 2014, 10:03

my man כתב:אז הנה הגיע הזעזוע- אוחיון יהיה הקפטן.. :taunt

זה מגוחך כמו שהלפרין הוא הקפטן של מגדל. סמית׳ היה צריך להחליף את פניני.
Roni1

הודעהעל ידי שמואל1 » 11 נובמבר 2014, 10:12

אני דווקא הייתי לוקח את סופו להיות הקפטן.
הוא נכון להיום השחקן שהכי מחובר לקהל והכי מחוייב למועדון.
אולי זה גם היה מעיר אותו מתרדמת הקיץ.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 11 נובמבר 2014, 10:27

האמת שסוגיית הקפטן היא בערך הכי פחות רלוונטית כרגע.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי ankram » 11 נובמבר 2014, 10:31

סיכום עונה

תמונה

לא באמת , בערך , כי העונה לא נגמרה , אבל העונה של הסגל הזה במתכונת הנוכחית שלו , די נגמרה.
זה נכון שגם אמרנו את זה בשנה שעברה , אבל שנה שעברה הייתה הרבה יותר רצף של מקרי מזל שלא תחזור שוב, מאשר הברקה כלשהיא של הצוות המקצועי , לא חסר החלקה של מלי , איבוד של חריאפה , או קבלת החלטה לא טובה של דונטה סמית , כדי שהעונה שעברה תהיה כישלון.
השנה נגמר המזל, למען האמת הוא נגמר מיד בתום העונה שעברה.
איך אני יודע?
כי במהלך של שבועיים אולי פחות , מכבי אבדה את המאמן שלה , המנהיג שלה , את כל הקו האחורי , ואת השחקן הכי חשוב שלה בעידן החוק הרוסי. מאמן מונה כי לא היה נעים ממנו , לא שיקול מקצועי , לא שיקול פיננסי , כן אתם קוראים נכון , לא היה נעים ממנו.
בגלל שלא היה נעים ממנו ובגלל שלא סמכו עליו , מינו על הראש את פיני , אז אולי פיני התבגר ולא עושה לגודס סבוטאז , אבל תראו את השחקנים , ותראו את היחס שלהם למאמן.
סופו , שהיה צריך בתום העונה שעברה לעוף על אירועי הדרבי , המשיך בקבוצה , ובא לעונה לא מוכן , לא בכושר שנכון להיום הוא מציג את הסופו הכי רע בכל שנותיו במכבי.
ועכשיו באה הפציעה של פניני שגמרה לו את העונה , מה שמצטרף לפציעות של סמית', טיוס ,רנדל ואוחיון. אכן כל מה שהלך שנה שעברה מבחינת מזל , הולך השנה הפוך.

יש הרבה נתוני כשל בעונה הנוכחית של מכבי , וכמה אנקדוטות מעניינות שיש לחשוב עליהם:

1. הצביון הישראלי – הרבה דובר על הנושא הזה , הרבה קיתונות של בוז נשפכו על התחום הזה , בפועל , משנה לשנה תהליך האמריקניזציה\בנאום של מכבי, הולך ומתגבר , במכבי של היום , יש יליד הארץ אחד בקבוצה!! , אחד. מבחינת חוק רוסי מכבי מחזיקה רוסטר שך ישראלים , שאני לא בטוח אם הוא יותר טוב מקבוצה אחת בליגת העל ממקומות 8 ומעלה.
אז נכון שהישראלים יותם הלפרין וליאור אליהו לא יכולים להיות פקטור ביורוליג , אבל משהו בכלל מטיל ספק שיותם הלפרין במקום לאנסברג , ואליהו במקום כהן , זה לא שדרוג? מילא אם במכבי היו באמת הישראלים הטובים ביותר , כספי , מקל. אבל מי באמת לנדסברג יותר טוב? על מי עולה בדיוק ג'ייק כהן? שלא לדבר על המחנאות בקבוצה , מחנאות של ישראלים, מתאזרחים וזרים , פעם מכבי הייתה משפחה , היום היא בית הרוס.
מכבי נמצאת בבור בתחום הזה , ומשלמת ביוקר על השחיקה במעמד השחקן הישראלי שלה , עד רמה כזאת שיש רוב של שחקנים ישראלים שפשוט לא מוכן להגיע למכבי.
אם מכבי מעוניינת להחזיר את כח ההרתעה של בליגה היא חייבת לשפץ לחלוטין את מצבת הישראלים שלה , ובראש וראשונה , להעיף מפה את לאנדסברג הלא שומר , וטיוס עם הקפריזות שלו.
2. הגיע הזמן לשנות קונספציה בסגל כולו. פחות או יותר מאז עונת קטשרף , למעט מספר שנים עם ליאור אליהו ,מכבי הפכה לשחק סמול בול כשיטה , מהקבוצה שהציגה לעולם צמדי גבוהים כמו מגי וג'ונסון , ניקו ובאסטון , הפמן ונדב , נשאר סנטר אחד בודד , ואיזה טווינר גבוה, שמשחק בעמדה 4.
למספר דקות בודדות , הרכב של 4 נמוכים הוא הגיוני ואף הכרחי, כשיטה? ממש לא , יש סיבה פשוטה לזה שמכבי סובלת מנחיתות בריבאונד בכל משחק שבו היא משחקת, הסמול בול , הרכב הגארדים הנמוך (אוחיון , פארגו והיינס – לאף אחד מהם אין 1.90 ס"מ גובה), לפעמים שמשחקים ברכב הזה עם בלו ב4 , זה הגיוני ואף מסוכן , כשיטה? אסון.

3. נכון לרגע זה , למכבי יש 2 שחקנים בקבוצה שהם השומרים הכי גרועים ביבשת על העמדה שלהם (סופו ולאנדסברג) , גארד שחיי כבר 4 שנים על חצי עונה מוצלחת במכבי , שאינו שומר , שמרעיל את המשחק הקבוצתי , ובעיקר שאין לו אופי כמו פארגו, מרקיז היינס שפשוט לא מחובר לקבוצה ובדרך החוצה , שורה של פורוורדים שחלקם לא משחק (לינהרט, כהן, אלטיט) וחלקם פריך עד מרותך כמו סמית' ורנדל. בעמדת הסנטר מתהדרת הקבוצה בסנטר שכל מה שהוא עושה בהגנה זה לפרק אותה , ועוד סנטר שמשחק מתי שבא לו , ועדיין כועס על הקבוצה כי הוא לא מקבל מליון דולר למשחק , איך בדיוק סבורים הצוות המקצועי שהקבוצה הזאת תשמור?
4. זה נראה כאילו גודס איבד לחלוטין את הקבוצה , ההתקפה נראית כאילו רק אתמול התחילו לשחק , ההגנה והריבאונד מתחת לכל ביקורת , הוא לא מצליח להוציא את העגלה הזאת מהבוץ , ויש לחתור לסיום תפקידו , שמיר כבר בהיכון.
5. יש הרבה שחקנים מיותרים בקבוצה , ומצד שני חסרים פונקציות קריטיות בקבוצה , חסר לקבוצה הזאת שחקן בעמדה 4 שייתן קליעה מבחוץ וריבאונד, חסר לקבצה הזאת עושה משחק ברמה גבוהה , מאריץ' ,לינהרט , היינס פשוט מיותרים , במכבי לא מסוגלים להפנים שעדיף סגל צר ואיכותי מאשר סגל ארוך ובינוני. זה גם לא בריא לקבוצה שיש בה כל כך הרבה שחקנים שפשוט לא משחקים ע"ב קבוע.
6. אי אפשר שלא לחשוב שמדובר באיזו נקמה מתוקה של הגורל , סופו לא היה צריך להשאר פה אחרי הדרבי ההוא , ואת התשלום על מה שהוא עשה הקבוצה קיבלה בדמות ההגעה שלו עם עודף משקל ובעיות בעניים , עד למופע האימים שלו בהגנה.
פארגו לא היה צריך להגיע למועדון , אחרי הקטע שעשה למכבי (פעמיים) ואחרי ששלוש שנים הוא כמעט לא שיחק , והעונש מגיע בדמות שחקן שמפרק את הקבוצה מהדקה הראשונה , שלא מוסר , שמזלזל ביכולת של החברים שלו , שתופס מעצמו מינימום שחקן NBA, ומציג יכולת של זר בלאומית.
גם אוחיון , אחרי שברח מחוזה , לא היה צריך להחזיר אותו למועדון , את העונש מכבי מקבל בריבית דה ריבית כבר שלוש שנים.
יש משהו סמלי בכל שמכבי מקבלת בראש משחקנים שהיא עצמה זרקה במהלך חמשת או ששת השנים האחרונות , ליאור אליהו, לימונד, כדיר והלפרין מציגים את השנים הכי טובות שלהם בקרייריה(חלקם מחוץ למכבי) ומפרקים אותם משחק אחרי משחק , שכל אחד מ ה4 האלו , עזב\הועזב באמצע חוזה , מקל כבר לקח למכבי 2 אליפויות , רוט עוקץ לפעמים ,זה מחזיר אותנו לסעיף 1.
7. אז מה צריך לעשות??
הנה מה שצריך לעשות , ומה שברור שלא יקרה , מכבי חייבת לשחרר לאלתר את לינהרט ומאריץ' ולהביא במקומם סטרץ' 4 שלוקח ריבאונד , ולעבור לאלתר להרכב של 2 גבוהים כל הזמן במגרש.
מכבי צריכה לפתוח את הארנק וללכת בכל הכוח על מקל, נוכח הפציעה של פניני מכבי חייבת לחזק את הסגל הישראלי שלה , אופצייה אחרונה שיש על המדף היא מורן רוט , אבל זאת האופצייה הכי פחותה שיש.
את היינס יש לשחרר ולהביא במקומו רכז או גארד סקורר שיכול לשמור (במידה ומקל מגיע).
הכדור לא צריך להיות בידיים של פארגו. רנדל יהיה מצויין כ4 מחליף , סמית' צריך לחזור לעמדה שלו 3.
לגבי צוות האימון , גודס אינו מתאים לערוך שינוי כזה , עם כל הצער שבדבר , שמיר צריך להחליפו , ולהתחבר לפיני כצוות המקצועי שפיני הוא המאמן.
להתחיל לעבוד לשנה הבאה , בהנחה שהשנה הזאת טופ 16 הוא הטופ של הקבוצה , יש להחליף את כל הזרים ב 5 שאשכרה שווים את הכסף , הגיע הזמן שלמכבי יהיה סנטר שמסוגל לשחק 30 דקות במשחק ולא טלאים של שחקנים שיש להם טריק אחד בשרוול.

ומה באמת יהיה? לדעתי גודס לא יוחלף ויחכו לסוף הקטסטרופה , אולי יביאו לפה 4 בינוני , ותו לא , הרבה שינויים לא נראה , הקבוצה במצב באמת קטטוני , והבעלים צריכים להוציא בין מליון למליון וחצי דולאר כדי איכשהו להציל את העונה הזאת , ברור לכולכם שזה מה שלא יקרה.
8. בנימה אישית – 35 שנה אני מלווה את הקבוצה , מבחינת סגל, פציעות יורוליג , ורמת משחק העונה הזאת מאד מזכירה את עונת 92-93 , גם בעונה הזאת היו למכבי בעיות אקוטיות של פציעות (גודס-פניני) , אוסף של זרים למקצוע(אנקראם-פארגו ,היינס והסנטר ההוא של אז), גם בעונה ההיא היה למכבי צוות אימון חדש , גם בעונה ההיא היתה למכבי יריבה חזקה בליגה ,איך העונה ההיא נגמרה כולנו זוכרים , לדעתי העונה הזאת הולכת להיות גרועה ממנה. 35 שנה אני מלווה את הקבוצה הזאת , ומעולם לא הרגשתי כ"כ הרבה כאב לב כמו שהקבוצה הזאת עשתה לי.
ביום חמישי משחקים נגד מלאגה בחוץ – זה המשחק של העונה , של הקבוצה , של גודס , של פארגו , של ההנהלה , רוב הסיכויים שזה ייגמר במחצית עם 20 הבדל לרעתנו , אלא אם עוף החול שנקרא מכבי ישוב ויתרומם , ויציג את מה שאנו מכנים "רוח המועדון" , הפסד וגם ה טופ16 בסכנה , במקרה כזה , ברור לי שיהיו שינויים מרחיקי לכת , עד רמת שחרור מסיבי של שחקנים , עקב אובדן הכנסות. לצערי "רוח המועדון" כמו בלו , כמו בלאט וכמו רייס עזבו בקיץ האחרון.

בשורות טובות
נערך לאחרונה על ידי ankram בתאריך 11 נובמבר 2014, 10:55, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי er79 » 11 נובמבר 2014, 10:53

מסכים כמעט עם כל מילה שלך, למעט דעותיך על סופו ופארגו. סופו יחזור לכושרו לדעתי, אין ספק שזה היה בזיון איך שהגיע הקיץ, אבל סופו במיטבו בלתי עציר באירופה. בנוסף, יש לו חיבור ענק לקהל ולמועדון. לגבי פארגו, המעשה שאוחיון עשה הרבה יותר מסריח בעיניי, וזה שהוא הלך לכסף הגדול של צסק"א - זכותו. בסופו של דבר הוא חזר לפה, וכדורסל זה ביזנס לפני פלז'ר ואמוציות, ההחלטה להביא את פארגו אחרי שרייס חתך הייתה מצויינת. זו הייתה בערך, אולי למעט החתמת רנדל שגם הייתה מסתבר נכונה, ההחלטה היחידה נכונה בקבוצה שנבנתה השנה. מסכים איתך במאת אחוזים לגבי כל היתר, טיוס, אוחיון, היינס, והצורך בסטרץ' 4 ובגל מקל, שאלו שחקנים שהרכבתי בסגל שהצעתי עוד לפני שנבנה הסגל הנוכחי. חבל שהסגל לא נבנה כך, עדיין ניתן אולי לשנות זאת, לגבי מקל זה לא תלוי רק במכבי, אבל אפשר למצוא סטרץ' 4 גם היום. לא קל אבל אפשרי. בכל מקרה מסכים איתך שצריך לעשות חריש עמוק. אני גם הייתי מפטר את גודס והולך על הקיצוני יותר, אבל סיכום כדורבנות.
er79

הודעהעל ידי my man » 11 נובמבר 2014, 11:02

לגבי הצביון הישראלי- כל השמות שעלו פה ביממה האחרונה גורמים לי בחילה...אין ישראלים היום שמתאימים למכבי פשוט אין.
בנושא הזה פניה של מכבי כפניו של הכדורסל בארץ.
לא בכדי הליגה השנה מהחלשות שידענו בכל הזמנים. רבאק התחתית מתחילה ממקום 4!!!
לא הלפרין ולא אליהו ולא יבזורי יחזקו את המעמד של הקבוצה בטח שלא רוט ודאוסן.

מה שאני חושב זה שאלטיט צריך להיות מעכשיו שחקן חמישיה ככה גם אם נפסיד לפחות נגדל פה שחקן שבאמת נראה שיכול להיות הדבר הגדול הבא..

מעבר לזה 10 ימים באוקלוהומה או מליון ביד זה השיקול שצריך להיות למקל. אבל עזבו זה רק אני וההזיות שלי...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי er79 » 11 נובמבר 2014, 11:28

my man כתב:לגבי הצביון הישראלי- כל השמות שעלו פה ביממה האחרונה גורמים לי בחילה...אין ישראלים היום שמתאימים למכבי פשוט אין.
בנושא הזה פניה של מכבי כפניו של הכדורסל בארץ.
לא בכדי הליגה השנה מהחלשות שידענו בכל הזמנים. רבאק התחתית מתחילה ממקום 4!!!
לא הלפרין ולא אליהו ולא יבזורי יחזקו את המעמד של הקבוצה בטח שלא רוט ודאוסן.

מה שאני חושב זה שאלטיט צריך להיות מעכשיו שחקן חמישיה ככה גם אם נפסיד לפחות נגדל פה שחקן שבאמת נראה שיכול להיות הדבר הגדול הבא..

מעבר לזה 10 ימים באוקלוהומה או מליון ביד זה השיקול שצריך להיות למקל. אבל עזבו זה רק אני וההזיות שלי...

דווקא יבזורי ככוח מהספסל שמוסיף מימד קליעה זה שחקן שאני יכול לראות במכבי. לגבי הפרסום הכרגיל מגוחך של גלדסטון על מקל ואוקלהומה, מארק סטיין כבר הפריך את זה. מקל עדיין ללא קבוצה.
er79

הודעהעל ידי yzafrir » 11 נובמבר 2014, 13:28

די ברור שבלאט או מאמן בכיר היה מוציא מהסגל הזה הרבה יותר (אני מתכוון כולל פניני ) . לא הגיוני שלפני קצת יותר משבוע מכבי נראו כמו קבוצת NBA ופתאום הם ניראים כך . זה דברים שלא קשורים רק לכדורסל...
הפציעה של פניני מחייבת שינוי בסגל במיוחד בגזרת הישראלים ו אני גם חושב שחוץ ממקל אין אף ישראלי שיוכל לתרום בטווח הקצר . הלפרין ואליהו מבחינת רמה הם מה טובים ביותר אבל הם כבר אבודים בהקשר של מכבי ולכן אני לא חושב שהם בכלל אופציה גם לעתיד . מכבי צריכה להתמקד בישראלים הכי טובים שנישארו לחלקם כבר במכבי היחיד לדעתי שלא פה ו צריך ו יכול להיות פה זה מקל .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי sweety » 11 נובמבר 2014, 15:15

לא יודעת מה ראיתי אתמוך בהיכל אבל כדורסל זה לא היה...וזו לא הייתה מכבי....כאילו
מישהו אסף אנשים מהרחוב הלביש אותם והעלה אותם לפרקט...מעולם לא ראיתי דבר כזה...
שאוהדים בשער 11 מסובבים את הגב למגרש בגלל העליבות שהפגנו! ויצא לי להיות בכמה תבוסות,
כולל שנה שעברה נגד ירושלים...משהו חייב להשתנות ומהר...בשלב מסויים זה
נראה כאילו השחקנים בסוג של שביתה...
במילים של שער 11 אתמול: איפה הכבוד של מכבי... :sad1
מרגע של עצבות נצא גדולים וחזקים
סמל אישי של המשתמש
sweety

הודעהעל ידי קובי » 11 נובמבר 2014, 15:16

ankram כתב:סיכום עונה
לא באמת , בערך , כי העונה לא נגמרה , אבל העונה של הסגל הזה במתכונת הנוכחית שלו , די נגמרה.
זה נכון שגם אמרנו את זה בשנה שעברה , אבל שנה שעברה הייתה הרבה יותר רצף של מקרי מזל שלא תחזור שוב, מאשר הברקה כלשהיא של הצוות המקצועי , לא חסר החלקה של מלי , איבוד של חריאפה , או קבלת החלטה לא טובה של דונטה סמית , כדי שהעונה שעברה תהיה כישלון.
השנה נגמר המזל, למען האמת הוא נגמר מיד בתום העונה שעברה.
איך אני יודע?
כי במהלך של שבועיים אולי פחות , מכבי אבדה את המאמן שלה , המנהיג שלה , את כל הקו האחורי , ואת השחקן הכי חשוב שלה בעידן החוק הרוסי. מאמן מונה כי לא היה נעים ממנו , לא שיקול מקצועי , לא שיקול פיננסי , כן אתם קוראים נכון , לא היה נעים ממנו.
בגלל שלא היה נעים ממנו ובגלל שלא סמכו עליו , מינו על הראש את פיני , אז אולי פיני התבגר ולא עושה לגודס סבוטאז , אבל תראו את השחקנים , ותראו את היחס שלהם למאמן.
סופו , שהיה צריך בתום העונה שעברה לעוף על אירועי הדרבי , המשיך בקבוצה , ובא לעונה לא מוכן , לא בכושר שנכון להיום הוא מציג את הסופו הכי רע בכל שנותיו במכבי.
ועכשיו באה הפציעה של פניני שגמרה לו את העונה , מה שמצטרף לפציעות של סמית', טיוס ,רנדל ואוחיון. אכן כל מה שהלך שנה שעברה מבחינת מזל , הולך השנה הפוך.

יש הרבה נתוני כשל בעונה הנוכחית של מכבי , וכמה אנקדוטות מעניינות שיש לחשוב עליהם:

1. הצביון הישראלי – הרבה דובר על הנושא הזה , הרבה קיתונות של בוז נשפכו על התחום הזה , בפועל , משנה לשנה תהליך האמריקניזציה\בנאום של מכבי, הולך ומתגבר , במכבי של היום , יש יליד הארץ אחד בקבוצה!! , אחד. מבחינת חוק רוסי מכבי מחזיקה רוסטר שך ישראלים , שאני לא בטוח אם הוא יותר טוב מקבוצה אחת בליגת העל ממקומות 8 ומעלה.
אז נכון שהישראלים יותם הלפרין וליאור אליהו לא יכולים להיות פקטור ביורוליג , אבל משהו בכלל מטיל ספק שיותם הלפרין במקום לאנסברג , ואליהו במקום כהן , זה לא שדרוג? מילא אם במכבי היו באמת הישראלים הטובים ביותר , כספי , מקל. אבל מי באמת לנדסברג יותר טוב? על מי עולה בדיוק ג'ייק כהן? שלא לדבר על המחנאות בקבוצה , מחנאות של ישראלים, מתאזרחים וזרים , פעם מכבי הייתה משפחה , היום היא בית הרוס.
מכבי נמצאת בבור בתחום הזה , ומשלמת ביוקר על השחיקה במעמד השחקן הישראלי שלה , עד רמה כזאת שיש רוב של שחקנים ישראלים שפשוט לא מוכן להגיע למכבי.
אם מכבי מעוניינת להחזיר את כח ההרתעה של בליגה היא חייבת לשפץ לחלוטין את מצבת הישראלים שלה , ובראש וראשונה , להעיף מפה את לאנדסברג הלא שומר , וטיוס עם הקפריזות שלו.
2. הגיע הזמן לשנות קונספציה בסגל כולו. פחות או יותר מאז עונת קטשרף , למעט מספר שנים עם ליאור אליהו ,מכבי הפכה לשחק סמול בול כשיטה , מהקבוצה שהציגה לעולם צמדי גבוהים כמו מגי וג'ונסון , ניקו ובאסטון , הפמן ונדב , נשאר סנטר אחד בודד , ואיזה טווינר גבוה, שמשחק בעמדה 4.
למספר דקות בודדות , הרכב של 4 נמוכים הוא הגיוני ואף הכרחי, כשיטה? ממש לא , יש סיבה פשוטה לזה שמכבי סובלת מנחיתות בריבאונד בכל משחק שבו היא משחקת, הסמול בול , הרכב הגארדים הנמוך (אוחיון , פארגו והיינס – לאף אחד מהם אין 1.90 ס"מ גובה), לפעמים שמשחקים ברכב הזה עם בלו ב4 , זה הגיוני ואף מסוכן , כשיטה? אסון.

3. נכון לרגע זה , למכבי יש 2 שחקנים בקבוצה שהם השומרים הכי גרועים ביבשת על העמדה שלהם (סופו ולאנדסברג) , גארד שחיי כבר 4 שנים על חצי עונה מוצלחת במכבי , שאינו שומר , שמרעיל את המשחק הקבוצתי , ובעיקר שאין לו אופי כמו פארגו, מרקיז היינס שפשוט לא מחובר לקבוצה ובדרך החוצה , שורה של פורוורדים שחלקם לא משחק (לינהרט, כהן, אלטיט) וחלקם פריך עד מרותך כמו סמית' ורנדל. בעמדת הסנטר מתהדרת הקבוצה בסנטר שכל מה שהוא עושה בהגנה זה לפרק אותה , ועוד סנטר שמשחק מתי שבא לו , ועדיין כועס על הקבוצה כי הוא לא מקבל מליון דולר למשחק , איך בדיוק סבורים הצוות המקצועי שהקבוצה הזאת תשמור?
4. זה נראה כאילו גודס איבד לחלוטין את הקבוצה , ההתקפה נראית כאילו רק אתמול התחילו לשחק , ההגנה והריבאונד מתחת לכל ביקורת , הוא לא מצליח להוציא את העגלה הזאת מהבוץ , ויש לחתור לסיום תפקידו , שמיר כבר בהיכון.
5. יש הרבה שחקנים מיותרים בקבוצה , ומצד שני חסרים פונקציות קריטיות בקבוצה , חסר לקבוצה הזאת שחקן בעמדה 4 שייתן קליעה מבחוץ וריבאונד, חסר לקבצה הזאת עושה משחק ברמה גבוהה , מאריץ' ,לינהרט , היינס פשוט מיותרים , במכבי לא מסוגלים להפנים שעדיף סגל צר ואיכותי מאשר סגל ארוך ובינוני. זה גם לא בריא לקבוצה שיש בה כל כך הרבה שחקנים שפשוט לא משחקים ע"ב קבוע.
6. אי אפשר שלא לחשוב שמדובר באיזו נקמה מתוקה של הגורל , סופו לא היה צריך להשאר פה אחרי הדרבי ההוא , ואת התשלום על מה שהוא עשה הקבוצה קיבלה בדמות ההגעה שלו עם עודף משקל ובעיות בעניים , עד למופע האימים שלו בהגנה.
פארגו לא היה צריך להגיע למועדון , אחרי הקטע שעשה למכבי (פעמיים) ואחרי ששלוש שנים הוא כמעט לא שיחק , והעונש מגיע בדמות שחקן שמפרק את הקבוצה מהדקה הראשונה , שלא מוסר , שמזלזל ביכולת של החברים שלו , שתופס מעצמו מינימום שחקן NBA, ומציג יכולת של זר בלאומית.
גם אוחיון , אחרי שברח מחוזה , לא היה צריך להחזיר אותו למועדון , את העונש מכבי מקבל בריבית דה ריבית כבר שלוש שנים.
יש משהו סמלי בכל שמכבי מקבלת בראש משחקנים שהיא עצמה זרקה במהלך חמשת או ששת השנים האחרונות , ליאור אליהו, לימונד, כדיר והלפרין מציגים את השנים הכי טובות שלהם בקרייריה(חלקם מחוץ למכבי) ומפרקים אותם משחק אחרי משחק , שכל אחד מ ה4 האלו , עזב\הועזב באמצע חוזה , מקל כבר לקח למכבי 2 אליפויות , רוט עוקץ לפעמים ,זה מחזיר אותנו לסעיף 1.
7. אז מה צריך לעשות??
הנה מה שצריך לעשות , ומה שברור שלא יקרה , מכבי חייבת לשחרר לאלתר את לינהרט ומאריץ' ולהביא במקומם סטרץ' 4 שלוקח ריבאונד , ולעבור לאלתר להרכב של 2 גבוהים כל הזמן במגרש.
מכבי צריכה לפתוח את הארנק וללכת בכל הכוח על מקל, נוכח הפציעה של פניני מכבי חייבת לחזק את הסגל הישראלי שלה , אופצייה אחרונה שיש על המדף היא מורן רוט , אבל זאת האופצייה הכי פחותה שיש.
את היינס יש לשחרר ולהביא במקומו רכז או גארד סקורר שיכול לשמור (במידה ומקל מגיע).
הכדור לא צריך להיות בידיים של פארגו. רנדל יהיה מצויין כ4 מחליף , סמית' צריך לחזור לעמדה שלו 3.
לגבי צוות האימון , גודס אינו מתאים לערוך שינוי כזה , עם כל הצער שבדבר , שמיר צריך להחליפו , ולהתחבר לפיני כצוות המקצועי שפיני הוא המאמן.
להתחיל לעבוד לשנה הבאה , בהנחה שהשנה הזאת טופ 16 הוא הטופ של הקבוצה , יש להחליף את כל הזרים ב 5 שאשכרה שווים את הכסף , הגיע הזמן שלמכבי יהיה סנטר שמסוגל לשחק 30 דקות במשחק ולא טלאים של שחקנים שיש להם טריק אחד בשרוול.

ומה באמת יהיה? לדעתי גודס לא יוחלף ויחכו לסוף הקטסטרופה , אולי יביאו לפה 4 בינוני , ותו לא , הרבה שינויים לא נראה , הקבוצה במצב באמת קטטוני , והבעלים צריכים להוציא בין מליון למליון וחצי דולאר כדי איכשהו להציל את העונה הזאת , ברור לכולכם שזה מה שלא יקרה.
8. בנימה אישית – 35 שנה אני מלווה את הקבוצה , מבחינת סגל, פציעות יורוליג , ורמת משחק העונה הזאת מאד מזכירה את עונת 92-93 , גם בעונה הזאת היו למכבי בעיות אקוטיות של פציעות (גודס-פניני) , אוסף של זרים למקצוע(אנקראם-פארגו ,היינס והסנטר ההוא של אז), גם בעונה ההיא היה למכבי צוות אימון חדש , גם בעונה ההיא היתה למכבי יריבה חזקה בליגה ,איך העונה ההיא נגמרה כולנו זוכרים , לדעתי העונה הזאת הולכת להיות גרועה ממנה. 35 שנה אני מלווה את הקבוצה הזאת , ומעולם לא הרגשתי כ"כ הרבה כאב לב כמו שהקבוצה הזאת עשתה לי.
ביום חמישי משחקים נגד מלאגה בחוץ – זה המשחק של העונה , של הקבוצה , של גודס , של פארגו , של ההנהלה , רוב הסיכויים שזה ייגמר במחצית עם 20 הבדל לרעתנו , אלא אם עוף החול שנקרא מכבי ישוב ויתרומם , ויציג את מה שאנו מכנים "רוח המועדון" , הפסד וגם ה טופ16 בסכנה , במקרה כזה , ברור לי שיהיו שינויים מרחיקי לכת , עד רמת שחרור מסיבי של שחקנים , עקב אובדן הכנסות. לצערי "רוח המועדון" כמו בלו , כמו בלאט וכמו רייס עזבו בקיץ האחרון.

בשורות טובות

אחלה פוסט! קראתי בעיון ובאמת נהניתי.

אני חושב שאתה ואני קצת במיעוט בעניין הזה בפורום: מסכים איתך לחלוטין לגבי אוחיון ופארגו.
כשמכבי הונהגה כלל ועיקר בידי שמעון מזרחי, לא היה סרט ששחקן בינוני כאוחיון היה יורק על הקבוצה וחוזר אליה. גם פארגו שהפר חוזה בצורה בוטה, לעולם לא היה לובש צהוב, אחרי פרשה מכוערת שכזו. קל וחומר, מכבי לא הייתה מחזרת אחריו כל עונה, מאז הסאגה הזו.
העניין הזה הוא גם בעיניי ממש לא נקודתי - המוניטין של מכבי יורד עם השנים וזה ניכר במו"מ עם שחקנים, בדגש על שחקנים ישראלים, שפעם היו חולמים להגיע ולשחק במכבי והיום זה כבר לא חלומו של כל שחקן בהכרח.
בנוגע לסופו, אני גם מסכים לגבי העובדה שהעונש שהוא קיבל היה פשוט בדיחה. בעיניי, שיטת דיוויד סטרן צריכה להיות נהוגה בכל ספורט וב-NBA, סופו היה מוצא את עצמו בחוץ למינימום חצי שנה על מקרה כזה.

לגבי הישראלים - יש כאן בעצם מעין חרב פיפיות, שנגרם בעיקר בגלל החוק הרוסי:
מכבי לאורך שנים תמיד החזיקה בסגל את הישראלים הכי טובים שיש. ואז הגעיה חריגה אחר חריגה: כספי שאף ל-NBA והצליח, אליהו, כמו שאר זרים במכבי, עבר לקבוצה אחרת באירופה, בשביל כסף גדול, את הלפרין לא הצליחו להחזיר, כי היה מדובר בחוזה מוגדל כפיצוי, בשל חוקי המס בארץ, ללאנדסברג חיכו 2 עונות, כי היה קשור בחוזה לג'ף רוזן ופיצוי במכבי, היא כמעט מילה גסה וגל מקל ברח מהחוזה במכבי, בשל מחסור דקות.
ואז הגיעה העונה שעברה - אליהו והלפרין על השולחן, אבל לא נלקחים. האחד אגו וכסף, השני רק כסף ובנוגע לשניהם - כנראה חוסר הערכה מקצועית מספקת.

אז מהי חרב הפיפיות: מצד אחד, מכבי רוצה להחזיק בשחקנים הישראלים, הן בשל הצביון והן בשביל הפרקטיקה - החוק הרוסי, השם יקום דמו. מצד שני, החוק הרוסי והשוק הישראלי האפרורי האמיר את מחירם של אלו, שבזמנים אחרים, היו לכל היותר שחקנים סבירים בליגה, ע"ע אוחיון.
בכל אופן, אני עדיין מסכים עם זה שמכבי, בעיקר לאור החוק הרוסי צריכה לחזק את עצמה בישראלים הכי טובים שהיא יכולה להביא, או לחלופין - להילחם מלחמת חורמה בחוק הרוסי, פיינל פור ושאר חוקים אנטי מכביסטים, או שפוגעים בקבוצה.

לגבי סגל צר ומאוזן, מסכים גם כן ואני מרגיש ממש כמו תקליט שבור, אז לא אפרט, כי זה ברור לגמרי.

לגבי משהו אחד אני לא מסכים איתך - עניין המזל. מכבי היא הקבוצה עם המזל הכי גדול בהסטוריה של הספורט העולמי, זה לא חדש. תאר לך מה היה קורה למועדון אם גוסטס לא מחטיא 2 עונשין, טנוקה בירד לא נכנס לצבע ודרק שארפ לא קולע את השלשה ההיא מהמסירה של שלף.
המזל הולך עם הטובים.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי מכביסט24 » 11 נובמבר 2014, 17:39

אני רק מזכיר לחלק נכבד מאוד מהפורום הזה שהוא די מתנהל בצביעות בכל מה שקשור לפארגו.
אין אחד שלא רייר על ההחזרה שלו לקבוצה בקיץ האחרון! דיברו על שחזור עונת פ״פ ואידסון וכולם היו פה בעננים שסוף סוף מכבי מנחיתה פה שחקן ראוי בכסף גדול.. אז איך זה שפתאום אני קורא כאן ביקורת על אותו מהלך כאילו הוא היה המהלך הגרוע בהיסטוריה? אין מילה אחרת לתאר זאת פרט לצביעות.. פתאום פארגו הוא האפס של צסק״א ופתאום ״הוא לא היה צריך בכלל לדרוך כאן אחרי מה שקרה איתו ועם הקבוצה״..

פארגו הוא היום הבעיה האחרונה שיש למכבי. סיפור ההצלחה שלו בעונה ההיא תחת בלאט לא היה מקרי..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הודעהעל ידי toja27 » 11 נובמבר 2014, 18:25

מכביסט30 כתב:אני רק מזכיר לחלק נכבד מאוד מהפורום הזה שהוא די מתנהל בצביעות בכל מה שקשור לפארגו.
אין אחד שלא רייר על ההחזרה שלו לקבוצה בקיץ האחרון! דיברו על שחזור עונת פ״פ ואידסון וכולם היו פה בעננים שסוף סוף מכבי מנחיתה פה שחקן ראוי בכסף גדול.. אז איך זה שפתאום אני קורא כאן ביקורת על אותו מהלך כאילו הוא היה המהלך הגרוע בהיסטוריה? אין מילה אחרת לתאר זאת פרט לצביעות.. פתאום פארגו הוא האפס של צסק״א ופתאום ״הוא לא היה צריך בכלל לדרוך כאן אחרי מה שקרה איתו ועם הקבוצה״..

פארגו הוא היום הבעיה האחרונה שיש למכבי. סיפור ההצלחה שלו בעונה ההיא תחת בלאט לא היה מקרי..

אני לא רציתי וכתבתי על זה כמה פעמים ובדיעבד ,יצא שבמקרה הזה, ידעתי טוב על מה אני מדבר.אבל לנקודה שלך , הרבה אוהדי מכבי באמת רצו אותו .
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 11 נובמבר 2014, 19:26

er79 כתב:פשוט להקיא. שחקן שרצה לברוח לרוסיה ועשה לנו בושות יהיה קפטן. במצב הנוכחי הייתי מעניק את הסרט לסמית', אף אחד אחר לא ראוי. לגבי הופסון, אכן סווינג, אכן שחקן טוב, אבל לחלוטין לא מה שמכבי צריכה. מכבי חייבת קודם כל גארד שיסייע לפארגו בהובלת הכדור וניהול המשחק, האופציה האוטופית היא מקל כי הוא גם רכז מעולה וגם ישראלי, ולאחר מכן להביא גבוה, סוג של 4.5, עם יכולות קליעה מרשימות מחוץ לקשת, כי לא רק שגם ככה בלי בלו טענתי ללא הרף שאנחנו קבוצת שלשות רעה, המצב חמור יותר בלי פניני.

מסכים איתך שגל מקל היה נהדר למכבי עכשיו אבל ממה שאני שומע הוא לא ממש מעוניין לחזור.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי argof » 11 נובמבר 2014, 19:35

אני בעיקרון נגד עריפת ראשים, אבל כל מי שעיניו בראשו, ראה אתמול קבוצה חולה על המגרש.
המחלה קשורה פחות בפוטנציאל המקצועי של הסגל, מפני שפוטנציאל כזה בהחלט ישנו בבסיס, גם אם טעון שינויים והשלמות. בסופו של יום הקבוצה ששיחקה בברלין, והקבוצה ששיחקה אתמול מורכבת מאותם אנשים.
הקושי העיקרי, כך נראה, הוא ביחסים מעורערים בין שחקנים לבין עצמם (פארגו נ' הגבוהים שסובלים מעודף הכדררת שלו ושל אוחיון), בריכוז של תיוס (חוזה) וסופו (משקל) בעצמם ולא בקבוצה, ובעיקר בחוסר היכולת של גודס לשלוט בהם, מאוד יכול להיות בגלל שאיבד אוטוריטה מולם בגלל חוסר האמון שההנהלה הפגינה כלפיו כשמינתה את גרשון כעוזר-חונך.
הבעיות הללו חוברות לבעיית אובדן הציביון הישראלי, שרק התעצמה עם פציעתו של פניני.

מה עושים?
א. מסתכלים על מה שעושים אנגלידיס וקרויף, ולומדים. אין פשרות בטיפול בבעיות חברתיות. אם אלכס תיוס הוא בעיה, או שממחליטים שהוא עוגן לשנים הבאות, פותחים לו את החוזה ומשלמים לו כמו שמשלמים לעוגן, או עם כל הצער, נפטרים ממנו. יהיו לו דורשים רבים ביורוליג, אולי אפשר יהיה לעשות עליו כמה לירות אפילו.
ב. מבינים שהכדור לא יכול להיות בידיים של פארגו. מכבי צריכה פליימייקר מקצועי, והמתאים לכך ביותר, אפרופו שיקום הצביון הישראלי, הוא גל מקל. הוא חייב להיות העוגן השני.
ג. מחזקים את הזדהות הקהל והציבור עם המועדון. בגלל מגבלות תקציב וחולשה בתחום השוק הישראלי, אני הייתי עושה את זה ע"י הקפצתם של דרגאן בנדר ובן אלטיט לרוטציה במכבי. הם טובים, הם מוכשרים, והם יכולים לעזור כבר השנה, גם ביורוליג.
ד. נפטרים מזרים שהם בעליל סרח עודף: היינס כנראה שלא ייקלט, הוא נראה מחוק לחלוטין. לינהרט לא קיבל צ'אנס, אבל כנראה שהוא לא לרמה שמכבי צריכה ומאריץ' חלש וממילא לא היה מתוכנן. פארגו, סמית', רנדל וסופו הם בהחלט זרים שיוכלו להשתלב, עם שחקנים מתאימים לידם, בסגל החדש.
ד. בודקים אם גיא גודס מסוגל לשלוט בחדר ההלבשה החדש. אם לא, עם כל אהבתי אליו, הוא וגרשון צריכים ללכת, ומכבי צריכה להפקיד את בנייתהתלכיד החדש בידיים של המאמן הכי מוכשר בישראל אחרי דיוויד בלאט - ארז אדלשטיין.

איך היה נראה הסגל לאור זאת, בהתחשב באילוצי תקציב (שכנראה לא יהיה מנוס מלפרוץ אותו):
על עמדה 1 - גל מקל עם יוגב אוחיון כמחליפו.
על עמדות 2-4 -
ג'רמי פארגו וסווינגמן דוגמת סקוטי הופסון כלידרים ראשיים של עמדה 2-3; לנדסברג (ב-2-3) וסמית' (ב-3) ימלאו את שאר הדקות. דרגאן בנדר ישתלב ב-3 גם כן, אולי ב-4 בדקות מסוימות.
רנדל יחלק את עמדה 4 עם דווין סמית' ובן אלטיט.
סופו וזר חדש שהוא 4 וחצי, שעיקר תכונותיו הם ריבאונד הגנה, קליה מחצי מרחק ומשחק פוסט-אפ (ריצ'י הנדריקס סטייל) יחלקו את עמדת הסנטר, בהנחה שת'יוס יעזוב.
אם התקציב יאפשר להוסיף גבוה קלאסי דוגמת מריאנוביץ', הייתי משלים איתו את הסגל.
argof

הודעהעל ידי toja27 » 11 נובמבר 2014, 19:42

argof כתב:אני בעיקרון נגד עריפת ראשים, אבל כל מי שעיניו בראשו, ראה אתמול קבוצה חולה על המגרש.
המחלה קשורה פחות בפוטנציאל המקצועי של הסגל, מפני שפוטנציאל כזה בהחלט ישנו בבסיס, גם אם טעון שינויים והשלמות. בסופו של יום הקבוצה ששיחקה בברלין, והקבוצה ששיחקה אתמול מורכבת מאותם אנשים.
הקושי העיקרי, כך נראה, הוא ביחסים מעורערים בין שחקנים לבין עצמם (פארגו נ' הגבוהים שסובלים מעודף הכדררת שלו ושל אוחיון), בריכוז של תיוס (חוזה) וסופו (משקל) בעצמם ולא בקבוצה, ובעיקר בחוסר היכולת של גודס לשלוט בהם, מאוד יכול להיות בגלל שאיבד אוטוריטה מולם בגלל חוסר האמון שההנהלה הפגינה כלפיו כשמינתה את גרשון כעוזר-חונך.

מה עושים?
א. מסתכלים על מה שעושים אנגלידיס וקרויף, ולומדים. אין פשרות בטיפול בבעיות חברתיות. אם אלכס תיוס הוא בעיה, או שממחליטים שהוא עוגן לשנים הבאות, פותחים לו את החוזה ומשלמים לו כמו שמשלמים לעוגן, או עם כל הצער, נפטרים ממנו. יהיו לו דורשים רבים ביורוליג, אולי אפשר יהיה לעשות עליו כמה לירות אפילו.
ב. מבינים שהכדור לא יכול להיות בידיים של פארגו. מכבי צריכה פליימייקר מקצועי, והמתאים לכך ביותר, אפרופו שיקום הצביון הישראלי, הוא גל מקל. הוא חייב להיות העוגן השני.
ג. מחזקים את הזדהות הקהל והציבור עם המועדון. בגלל מגבלות תקציב וחולשה בתחום השוק הישראלי, אני הייתי עושה את זה ע"י הקפצתם של דרגאן בנדר ובן אלטיט לרוטציה במכבי. הם טובים, הם מוכשרים, והם יכולים לעזור כבר השנה, גם ביורוליג.
ד. נפטרים מזרים שהם בעליל סרח עודף: היינס כנראה שלא ייקלט, הוא נראה מחוק לחלוטין. לינהרט לא קיבל צ'אנס, אבל כנראה שהוא לא לרמה שמכבי צריכה ומאריץ' חלש וממילא לא היה מתוכנן. פארגו, סמית', רנדל וסופו הם בהחלט זרים שיוכלו להשתלב, עם שחקנים מתאימים לידם, בסגל החדש.
ד. בודקים אם גיא גודס מסוגל לשלוט בחדר ההלבשה החדש. אם לא, עם כל אהבתי אליו, הוא וגרשון צריכים ללכת, ומכבי צריכה להפקיד את בנייתהתלכיד החדש בידיים של המאמן הכי מוכשר בישראל אחרי דיוויד בלאט - ארז אדלשטיין.

איך היה נראה הסגל לאור זאת, בהתחשב באילוצי תקציב (שכנראה לא יהיה מנוס מלפרוץ אותו):
על עמדות 2-4 -
ג'רמי פארגו וסווינגמן דוגמת סקוטי הופסון כלידרים ראשיים של עמדה 2-3; לנדסברג (ב-2-3) וסמית' (ב-3) ימלאו את שאר הדקות. דרגאן בנדר ישתלב ב-3 גם כן, אולי ב-4 בדקות מסוימות.
סופו וזר חדש שהוא 4 וחצי, שעיקר תכונותיו הם ריבאונד הגנה, קליה מחצי מרחק ומשחק פוסט-אפ (ריצ'י הנדריקס סטייל) יחלקו את עמדת הסנטר, בהנחה שת'יוס יעזוב.

אהבתי :thumbup
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי מקובי » 11 נובמבר 2014, 19:45

argof כתב:אני בעיקרון נגד עריפת ראשים, אבל כל מי שעיניו בראשו, ראה אתמול קבוצה חולה על המגרש.

מה עושים?

על עמדות 2-4 -

בנדר לא מוכן לדעתי, ובכל מקרה אתה רוצה 3 זרים חדשים לליגה, כשאפשר לרשום עוד 2... (כרגע רשמנו 6, מותר עד 8 בשנה)
מקובי

הודעהעל ידי jol9 » 11 נובמבר 2014, 19:46

אני חושב שהדברים שאתם כותבים הם נכונים ואמיתיים.

אגיב לגבי כמה דברים:
1. אני לא בטוח שיש שיטה אחת להצליח כקבוצת ספורט. יהיו כאלה שיצליחו עם סגל רחב וכאלה עם צר, יהיו כאלה שיילכו על מודל אולימפיאקוס וכאלה שיילכו על הגלאקטיקוס,
יהיו כאלה שיילכו על הסמול בול וכאלה שיישחקו עם שני שחקנים גבוהים וכו'.
לכל שיטה יש דוגמאות של הצלחה ושל כשלון, ולכן אין כאן אמת אחת.
החוכמה היא להתאים את המטודולוגיה לאמצעים העומדים לרשות המועדון והשחקנים שיש בשוק. בשנה שעברה השיטה הותאמה למאמן, שרצה סגל רחב, אמריקאי ברובו,
שהצליח להתחבר ועם הרבה מזל הגיע לטופ של הטופ.
השנה, כך נראה כרגע, ישנו כשלון גדול מאוד כמעט בכל מה שההנהלה והצוות המקצועי נגעו בו, וכבר פירטתם כאן את הכל.

2. ישראלים. אז ראשית, אם יש לך פארקר, שאראס, ניקו ומייס, אז לא צריך הרבה ישראלים איכותיים. מספיק 1-2 וכל השאר מחליפים חוטבי עצים.
בגלל שאין לנו פארקר, וגם לא רבע פארקר, הנושא הזה באמת הופך להיות חשוב.
אליהו והלפרין מבחינתי מחוקים. יש בהם יותר מדי תכונות שלא מתאימים למועדון כמו מכבי, והם גם לא ממש רוצים לשחק במכבי.
הבעיה היא באמת ההיצע העלוב. פעם מאחורי ג'מצ'י היה את הנפלד, גודס, דניאל, אמיר כץ ומתאזרחים נפלאים כמו ליף, מרסר, סימס ואחרים (תלוי בתקופה).
ומאחורי קטש גם היו שחקנים מעולים כמו שפר, שלף, הנפלד ומתאזרחים כמו שארפ, בלו ואחרים. אני בכוונה לא מזכיר שחקנים שהיו מזוהים אז כאנטי מכבי כמו גורדון זלוטיקמן,
ולא היו רלוונטיים למכבי אז, למרות שהיום זה בכלל לא היה נכון, כי שחקנים עוברים כל הזמן בין קבוצות.
היום יש את מקל ואת כספי, ואחריהם שממה. טיוס שחקן מצויין אבל נראה שיש לו בעיות גישה, וכאן בעצם נגמר ההיצע.

3. מה צריך לעשות ומה יהיה.
לדעתי כולנו מסכימים לגבי מה שיהיה, וזה שלא יהיה הרבה, אבל זה גם מאוד תלוי בשבוע-שבועיים הקרובים.
מה צריך לעשות? אז לדעתי המקסימום שאפשר ושסביר זה להביא שני שחקנים. ישראלי וזר. הישראלי היחיד שרלוונטי מבחינתי הוא מקל (ובלו כמובן אבל הסיפור כאן אחר).
זר אפשר למצוא, אבל צריך לחפש ולא להתקמצן, ולהביא שחקן טוב, כזה שיוכל להיות שחקן חמישייה.
אם אי אפשר להביא את מקל, אז צריך להביא רק זר אחד, אבל שיהיה באמת שחקן טוב. עדיף לקו האחורי, אבל זה לא באמת משנה. מכבי משוועת לכשרון, ליכולת מיידית,
ולעוד שחקן שאפשר לסמוך עליו.
ממש לא הייתי נכנס להחלפות סיטונאיות בסגל. מכבי יכולה לשחרר כמה ג'ובות, וחבל להחליף את לינהארט ומאריץ' בשחקנים בדיוק באותה הרמה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי RonB » 11 נובמבר 2014, 20:01

ראיתי עכשיו את הסרטון של האוהדים בנתבג עם השלט NO RESPECT ואת השחקנים עוברים שם.
האמת? קשה מאוד.
RonB

הודעהעל ידי ankram » 11 נובמבר 2014, 20:07

אבל יוני , מקל לא יבוא , גם בגלל שהוא רוצה להיות בNBA, וגם כי הוא לא סובל את מכבי, הרדפה אחרי בלו קצת מעליבה אותי , לא יכול להיות שהוא הישראלי היחיד.
תסכים איתי שהקבוצה נראית כבוייה ולא מחוייבת , על פארגו המהולל עשו 2 סלים קלים בהתחלה , זה ישר סידר להפועל את הראש והוציא את כל הקבוצה מאיזון , כי אם לא בזין של הכוכב שלך , איך יהיה בזין של שאר השחקנים?

גודס - דובר הרבה עליו , אני אישית חושב שהוא צריך להחליף נומרולוג , אבל ברצינות בוא נתעכב על 3 דברים:

1. במשחק מול צדוויצה , כמה דקות לסוף שמכבי משוועת לסטופ הגנתי הוא הכניס את סופו , שלא מסוגל לשמור אפילו על המשקפיים שלו , ואיבד סופית את המשחק , זה היה כמו להגיש סטייק לאריה , צדוויטצה לא היתה צריכה יותר מזה.
2. לאחרי הפיאסקו ביום חמישי , ניקו המליץ לצוות המקצועי לעשות 2 אימונים ביום שישי - הצוות המקצועי סירב , ניקו אמר להם , "אוקיי בו נראה אם הגישה שלכם , תוציא את הקבוצה מכדור השלג שבו היא נמצאית" - את התוצאה ראינו אתמול.
3. מאז ברלין החמשייה השתנתה כל משחק - סופו לא יכול לעלות מהספסל , זה ידוע , פניני לא טוב שהוא עולה מהספסל כי פניני צריך להפעיל את סופו , ככה מאמן מאבד קבוצה ומאבד היררכיה.

3 הדברים הללו מעידים בעיקר על ניהול המשחק הרע של גודס , ועל חוסר השליטה שיש לו בקבוצה , גם בלאט וגם פיני לא היססו לספסל כוכבים אם הם לא באו בגישה טובה למשחק , כנראה שהרבה יותר קל לעשות את זה , לשחקן של 200K, מאשר לשחקן של מליון. אם גודס לא יתאפס על עצמו , לא יעזור שום חילוף שחקנים , אני מפנטז על אדלשטיין.

מכבי צריכה לפחות 3 שחקנים , 2 זרים וישראלי , בגזרת הישראלים ההיצע רע אבל ניתן לסחוב עם אלטיט + עוד ישראלי (רוט,דני רובין (?))
בגזרת הזרים , מאריץ' הייס ולינהרט חייבים לפנות את מקומם , שחקן שאינו משחק בקבוצה הוא רעל בחדר ההלבשה גם אם הוא שותק , לא בריא לקבוצה שיש בה שחקנים שהם לא נערי פוסטר בהגדרה שהם לא משחקים , במקומם צריך להחתים גארד לעמדה 2 (רצוי גבוה , הקו האחורי של מכבי גמדי) , שיעזור \יחליף את פארגו שהוא במצב רוח של לתת את המשחק ליריבה , ושחקן לעמדה מספר 4 שהוא חייב להיות שחקן באוריינטציה הגנתית בעיקר , כדי לעזור לסופו ולקחת ריבאונד , שלשות זה בונוס , שרנדל יעלה מין הספסל ככה הוא לא יהיה כ"כ עסוק בלעשות דברים שהוא לא מבין בהם.

בכל מקרה העונה הזאת תקום ותיפול על פארגו , אם השחקן הכי טוב שלך , לא שם זין על חבריו לקבוצה , ועל המועדון , גם חילופי 1000 מאמנים ו1000 שחקנים לא יעזרו.

ואם פארגו ימשיך בגישה הרעה שלו , הוא יהיה מאד מהר השחקן היחיד בהיסטוריה של היורוליג שקיבל מ2 קבוצות שונות כסף העיקר שלא ישחק עבורן....
סמל אישי של המשתמש
ankram

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־34 אורחים