התרסקות. הת'רד הרשמי על הירידה התלולה של מכבי בשנים האחרונות

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

התרסקות. הת'רד הרשמי על הירידה התלולה של מכבי בשנים האחרונות

הודעהעל ידי שמואל1 » 10 נובמבר 2014, 23:49

מכבי היום ספגה את אחת התבוסות המשפילות והמביכות ביותר בתולדותיה, אם לא הגדולה שבהן.
זה לא הייתה תבוסה בהפרש הכי גדול (רק לפני שבועיים חטפנו 32 מירושלים), אבל הרושם הכללי הרבה יותר קשה.
מתחילת המשחק מכבי לא הייתה שם. אין דרך, אין מוטיבציה, אין משמעת, אין מאמן על הקווים.

אבל אני רוצה להקדיש את הת'רד הזה לאו דווקא למשחק הספציפי והתבוסה הספציפית הזאת. זאת עוד תבוסה לאוסף העגום שמצטבר לנו אט אט העונה.
מכבי מובסת, וזה עובר כדבר שבשגרה.
אני רוצה לדון על תהליך ההתרסקות והירידה התלולה.
מכבי ביטלה את סמל המועדון והמכביסטיות, אותם אבני דרך שהוליכו אותנו כל השנים.

זה החל אי שם ב- 2006, בסוף השושלת הגדולה. מעונה לעונה אנחנו חווים ירידה ברמה, שהולכת ונעשית תלולה משנה לשנה. אנחנו יורדים בסטנדרטים באופן תמידי, והיום הגענו לשפל המדרגה.
מכבי לא מתפקדת בדרבי, מהרגע הראשון, ומובסת ללא תנאים. גארבג' טיים החל מהמחצית השנייה, הקהל עוזב את האולם עוד בתחילת הרבע הרביעי. מתי היה דבר כזה בפעם האחרונה?!

זה החל עם עזיבתו של רענן כץ, בעקבות חילוקי דעות עם הפדרמנים. בזמנו לא סבלנו את רענן כץ, ורק רצינו שיעזוב את המועדון. בדיעבד, זה מה שהפיל את הדומינו והביא לתגובת שרשרת שאת השפעותיה הכבדות אנחנו רואים עוד היום.
הפדרמנים הורסים את מכבי. זה התחיל עם פירוק השושלת, חוסר היכולת לשלם מחירים סבירים בשביל להביא שחקנים נורמליים, חוסר היכולת לשמור על שחקנים טובים, שגעון "הצביון הישראלי" (יניב גרין הוחתם בפאניקה על מיליון יורו ברוטו), ואחר כך "מודל אולימפיאקוס".

אוי אולימפיאקוס, למה המצאתם את המודל הארור הזה?!
לומר את האמת- אולימפיאקוס לא אשמים. הפדרמנים לקחו את ה"מודל" ושיכללו אותו- אם מודל אולימפיאקוס אומר שיש שחקן על בקבוצה ומסביבו צוות מסייע איכותי, אז במכבי "מודל אולימפיאקוס המשוכלל" הפך להחתמת שחקנים בעלות מקסימלית של 500K, וגם זה בלחץ.
מידי פעם היו הבלחות, בעיקר בזכות מאמן נדיר (דיוויד בלאט) וזרים שאיכשהו התחברו אחד לשני, אבל בכל שאר העונות זה נראה רע וזה רק הולך ומחריף.

אנחנו במשבר עמוק, ירידה תלולה שחייבים לעצור, ויפה שעת אחת קודם. מבלי שנשים לב, האימפריה שנבנתה כאן בעמל רב בעשרות השנים האחרונות עלולה להתפוגג.
הפעם, בשונה משנים עברו, יש אלטרנטיבה שמחכה מעבר לפינה, עם קהל גדול, אולם חדש ויומרות רבות.

יתרון האיכות והניסיון נמצאים אצל מכבי, ללא ספק, אבל בואו נעשה את השינוי ונהפוך את היוצרות. זאת לא מכבי שגדלנו עליה.

תחזירו לנו את מכבי.
נערך לאחרונה על ידי שמואל1 בתאריך 10 נובמבר 2014, 23:52, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

Re: התרסקות. הת'רד הרשמי על הירידה התלולה של מכבי בשנים האחר

הודעהעל ידי itai7 » 10 נובמבר 2014, 23:51

התחלת שוב עם התרדים שלך?, יש כבר מספיק
itai7

ת׳רד ההנהלה

הודעהעל ידי Roni1 » 10 נובמבר 2014, 23:56

בעונה שעברה, בראיונות שאחרי העלייה לפיינל פור, התעקשו אנשים מסויימים בהנהלה לא להחמיא לדוויד בלאט כי ״יש אנשים מאחורי הקלעים שעובדים קשה והקרדיט מגיע להם״. לכולם היה ברור שכל מה שקרה לבלאט זה למרות ההנהלה ולא בזכותה. היום בטח נשמע דיבורים על טיוס, על פארגו, על גודס (הגרוע) ועל הפציעה של פניני. ה״אנשים שעובדים קשה ואף אחד לא מעריך אותם״ לא יקחו אחריות על הקבוצה הזאת כמו שהם לא לקחו אחריות על אף שיא שלילי ששברנו בשלוש השנים האחרונות, רק על ההצלחות.

הקבוצה כנראה צריכה להתרסק באמת (חשבתי שזה יקרה בשנה שעברה אבל קרו ניסים) ולהחליף עוד כמה ״אשמים״ עד שיקרה זעזוע אמיתי ויפנו את האצבע לכיוונם של אלה שהפכו את מכבי לעוד קבוצה רגילה בליגה. הכי עצוב שאני קצת מחכה שזה יקרה ויפסיקו לעבוד עלינו ולהחתים שחקנים כמו מאריץ׳, היינס ולינהארט, שמי שלא יכול להחזיק את מכבי לא יחזיק בה.

לפני שנתיים ההפסד בדרבי כדורסל כאב לי כמו הפסד בדרבי כדורגל, עכשיו זה רחוק משם, עכשיו זה סתם מגוחך. בלי פניני אין כאן שום דבר שקשור למכבי.
Roni1

הודעהעל ידי jol9 » 10 נובמבר 2014, 23:57

שמואל, אתה אדום, אתה אוהד הפועל, אתה בושה...

סתם... הכל נכון :bigsmile3

:cry1 :cry1

אני גם חושב שיש הידרדרות מתמדת. אמנם למכבי יש שתי הצלחות גדולות, אבל הבעיות הן גדולות ועמוקות

כמו שאמרת - תבוסה כואבת מתקבלת כאילו כלום לא קרה, ומה לגבי כמה תבוסות כואבות ברציפות? ומה לגבי הפסדים בנוקיה לכל אחת שבאה לא עם זנב בין הרגליים?

ההנהלה הזאת מאוסה גם בעיניי. אמנם באמת קשה לבקר אותם כשהם הובילו קבוצה בתקציב קטן לתואר הכי גדול, אבל זה היה למרות ולא בגלל.

פדרמן ג'וניור חושב שהוא הכי חכם, אבל בתקופתו מכבי איבדה תארים מקומיים כמו שלא איבדה במשך 30-40 שנה. הוא אפילו לא מספיק חכם ויותר מדי שחצן מכדי לדעת לשמור על מה שכבר
הצליח לו. מתי אלופת אירופה ירדה ככה מנכסיה בעונה שאחרי? אה נכון, זאת היתה ז'לגיריס, ב-99 קבוצה בתקציב של עשרה שקלים. לשם הגיעה מכבי.
שנה אחת נהיה בטופ, ושנה לאחר מכן נגרד את התחתית.

ד"א, גם אם בדיעבד העונה הזאת כן תהיה טובה, זה עדיין לא מצדיק את מה שקורה עכשיו, ואנשים צריכים להתחיל לקחת את העניינים יותר ברצינות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 11 נובמבר 2014, 00:02

נכון מאוד.
כנראה עכשיו מכבי תעיף את גודס או חלק מהשחקנים, או גם וגם.
אבל זה לא יטפל בשורש הבעיה. מי שבאמת צריך להיות מוחלף, הוא מי שמנהיג את ה"מודל" ומרכיב את הקבוצה.
הבעיה שמדובר בבעלים של המועדון, וקשה לדרוש להחליף אותם.

הדרך היחידה תהיה להצביע ברגליים. בכל אופן, אני חושב שכך או אחרת, אם ההידרדרות תמשיך, הקהל יצביע ברגליים. אנשים לא מטומטמים, והם מבינים מתי עובדים עליהם. כבר היום ראינו כמות גדולה של אנשים עוזבת בתחילת הרבע הרביעי.
אם התהליך ימשיך, לאט לאט נראה אוהדים שנמאס להם להגיע למשחקים, ואז נחזור לקרחות של שנות ה- 90. רק במצב הזה, כשיש פגיעה בהכנסות, יבוא השינוי.
חבל רק שהאוהדים לא רואים זאת כבר עכשיו, כי אפשר לעצור את הרכבת כבר עכשיו בשלב מוקדם, לפני שזה יהיה מאוחר מידי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 11 נובמבר 2014, 00:04

זה לא קשה לדרוש...הגיע הזמן שהם ישמעו את הקולות שנשמעים פה בפורום כבר כמה שנים...
כמה שלטים בהיכל וזה אמור לעשות או לפחות להתחיל את העבודה...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי שמואל1 » 11 נובמבר 2014, 00:20

my man כתב:זה לא קשה לדרוש...הגיע הזמן שהם ישמעו את הקולות שנשמעים פה בפורום כבר כמה שנים...

גושי האוהדים לא יאפשרו זאת, לפחות לא כרגע, אז להרים שלטים לא אופצייה.
לא להגיע למשחקים זה דבר שכן עשוי לעבוד, אבל כרגע זה לא קורה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 11 נובמבר 2014, 00:22

my man כתב:זה לא קשה לדרוש...הגיע הזמן שהם ישמעו את הקולות שנשמעים פה בפורום כבר כמה שנים...

לא יקרה, ארגוני האוהדים לא יצאו נגד ההנהלה כי הם נותנים להם יותר מדי
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי מקובי » 11 נובמבר 2014, 01:29

Holiday_Armadillo כתב:

מה זה נותנים יותר מדי?
יש שיתוף פעולה אבל הגייט עצמאי לחלוטין... (לא מדבר על שער 7 כי אני לא יודע)

ושמואל- ירידה או לא- אנחנו אלופי אירופה...

לא אומר שאנחנו צריכים להיראות ככה (גילוי נאות- לא ראיתי את המשחק היום כי הייתי באירוע... ואני לא עד כדי כך מזוכיסט לראות את ההקלטה...מצד שני הייתי בשני המשחקים בשבוע שעבר ונראינו כמו פח זבל) אבל חאלאס עם ההתלהמות.
מקובי

הודעהעל ידי שמואל1 » 11 נובמבר 2014, 01:31

מקובי כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

מה זה נותנים יותר מדי?

לא אומר שאנחנו צריכים להיראות ככה (גילוי נאות- לא ראיתי את המשחק היום כי הייתי באירוע... ואני לא עד כדי כך מזוכיסט לראות את ההקלטה...מצד שני הייתי בשני המשחקים בשבוע שעבר ונראינו כמו פח זבל) אבל חאלאס עם ההתלהמות.

זאת בדיוק הבעיה, אתה וכנראה גם ההנהלה אומרים "אנחנו אלופי אירופה" ונכנסים למין שאננות מרגיזה כזאת כאילו הכל בסדר.
נמשיך להביא זרים ב 200K, נראה לאן זה יביא אותנו בסופו של דבר עוד כמה שנים. רמז- עוד מועדון זניח באירופה, ואולי גם בישראל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי מקובי » 11 נובמבר 2014, 01:34

שמואל1 כתב:
מקובי כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

מה זה נותנים יותר מדי?

זאת בדיוק הבעיה, אתה וכנראה גם ההנהלה אומרים "אנחנו אלופי אירופה" ונכנסים למין שאננות מרגיזה כזאת כאילו הכל בסדר.
נמשיך להביא זרים ב 200K, נראה לאן זה יביא אותנו בסופו של דבר עוד כמה שנים. רמז- עוד מועדון זניח באירופה, ואולי גם בישראל.

איפה אמרתי שהכל בסדר? אל תכניס לי מילים לפה...תודה.
אתה מדבר על ירידה תלולה- אז אני מזכיר שאנחנו אלופי אירופה. העונה הנוכחית בנוב'... ונגמרת במאי-יוני...
והזרים בסכומים יחסית נמוכים היו פה מאז ומתמיד (מכבי תמיד התבססה על מציאות...)
מקובי

הודעהעל ידי שמואל1 » 11 נובמבר 2014, 01:42

מקובי כתב:
שמואל1 כתב:
מקובי כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

מה זה נותנים יותר מדי?

איפה אמרתי שהכל בסדר? אל תכניס לי מילים לפה...תודה.
אתה מדבר על ירידה תלולה- אז אני מזכיר שאנחנו אלופי אירופה. העונה הנוכחית בנוב'... ונגמרת במאי-יוני...
והזרים בסכומים יחסית נמוכים היו פה מאז ומתמיד (מכבי תמיד התבססה על מציאות...)

אין שום קשר בין הירידה התלולה שעוברת על מכבי לבין הזכייה באליפות אירופה.
כפי שכבר אמרתי, פה ושם יש הבלחות. עונה שעברה הייתה אחת מהן. אבל אם נסתכל על השנים האחרונות כמכלול, החל מסוף השושלת, אפשר לשים לב לתמורה מאוד משמעותית ביכולת, בסנטדרטים ובשאיפות של מכבי.
אם הפסד בהיכל נוקיה היה נדיר, היום זה דבר שבשגרה.
אם פעם לא היה דבר כזה להפסיד דרבי, בטח בבית, היום זה דבר שבשגרה.
אם פעם לחטוף תבוסה היה דבר בלתי אפשרי ונוגד את כל ערכי המכביזם, היום אין עם זה שום בעיה (גיא גודס עצמו אמר שאנחנו עוד נובס).
אם פעם להפסיד אליפות זה היה דבר של פעם ב 30 שנה, היום זה קורה כל שנתיים. ולפדרמן אין בעיה עם זה.

גם בנוגע לזרים יש ירידה- בעונת השושלת מכבי החזיקה 3 שחקנים במעל למיליון דולר. קרלוס ארויו הרוויח 2.5 מיליון דולר. היום כמעט כל הרוסטר שווה 2.5 מיליון דולר.
יש כאן ירידה תלולה, לא משנה איך תנסה לסובב את זה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 11 נובמבר 2014, 11:46

מכבי תל אביב מעולם לא האמינה באמת בגיא גודס, לכן כשלה בבחירת הזרים ובנתה סגל עקום. הזכייה ביורוליג בעונה שעברה פגעה במכבי, כי מי יכול להתלונן על ההחלטות התמוהות של ההנהלה ברגע שהניפו גביע? שי האומן על כרוניקה של התפרקות
http://sports.walla.co.il/item/2800759

טור מעולה שדי מתחבר לדברים שכתבנו כאן. סוף סוף מישהו בתקשורת מתייחס להנהלה הלא קיימת שלנו במקום לכיסאות המתנדנדים של המאמנים.
Roni1

הודעהעל ידי ankram » 11 נובמבר 2014, 12:06

הבעיה היא שזה לא הולך להשתנות. הבעלים של מכבי במו ידיהם איבדו בקיץ אחד את המאמן שלהם (לאו דווקא אשמתם , אבל בלאט היה מאד מאד פגוע מההנהלה) ,
את הקו האחורי שלהם (היקמן עוד מילא, אבל את רייס היה וצריך היה להשאיר), את הישראלי הכי בכיר שלנו ואת השחקן הכי ווינר שלנו , ולא הביאו מחליף , לא שמרו על קשר עם סופו
במהלך הקיץ למרות שהוא ידוע בחוסר האחריות שלו , לא טיפלו נכון בטיוס מבחינת חוזה והסירוב שלו להגיע לנבחרת, הנחיתו על המאמן החדש קרנף כמו פיני, וברגע אחד מחקו לחלוטין את מעמדו של גודס
החתימו שורה של שחקנים שאינם לרמת הקבוצה כמו היינס , לינהרט, מאריץ' , הפסידו לירושליים את דונטה סמית השחקן הכי טוב בארץ ב שנתיים האחרונות ואת פרנקו , המאמן הישראלי הכי טוב בארץ מחוץ לאדלשטיין.
פספסו את פישר , כגבוה נוסף שהיה מאד עוזר לנו בחוק הרוסי , וויתרו על שחקנים מוכחים כמו דאנקן,בראון,האניקט , בשביל הימורים כמו היינס ולינהרט.
לא הבינו עד כמה לאנדסברג הוא שחקן רע , מה שבלאט הבין ממזמן , והשליחו את יהבם על טווינר בעמדות 2,3 שלא מוסר , לא שומר , לא מחוייב , ומדי פעם הולך לו בקליעה , אחד השחקנים הכי טפשים ואנוכיים שדרכו אי פעם בהיכל , וסממן מוביל
בתהליך האמריקניזציה \גלובליזציה שעוברת הקבוצה שלנו מאז הגעתו של החוק הרוסי, תהליך שאם לא יקטע , מכבי תמצא את עצמה כאימפריה בעבר , וכבדיחה בהווה.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי my man » 11 נובמבר 2014, 12:29

פעם לשחקן שחותם בצהוב הייתה רועדת היד, והיום? סופו מגיע במשקל עודף, טיוס עושה טובה על הפרקט והמכביזם נעלם. עוד לפני הזעזוע בסגל, אלופת אירופה צריכה להחזיר את הנשמה.
רוני בוסאני על המצב במכבי
http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 78819.html

אנשי הכדורסל בארץ לוקחים קשה את המצב...
המצב הזה שאתה מרגיש שכואב לכולם(אפילו אורי לוי אמר אתמול שזה כבר לא נעים לראות מה נהיה ממכבי) רק גורם לי להבין כמה זו הקבוצה של המדינה,
אוי וכמה עצוב לי שהיא בידיים של פדרמן
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי LIAV10 » 11 נובמבר 2014, 12:31

הכותרת של הת׳רד קצת מפגרת.
אנחנו לא אלופי אירופה? (ולא משנה אם לקחנו בפוקס או אם דרסנו כל הדרך לתואר, את התואר עצמו השגנו).
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי orishac » 11 נובמבר 2014, 13:07

חטפנו 30 מירושלים לא 32, סתם כי הייתי חייב.
orishac

הודעהעל ידי felix_r » 11 נובמבר 2014, 14:47

orishac כתב:חטפנו 30 מירושלים לא 32, סתם כי הייתי חייב.

הרסת לשמואל את השמחה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי er79 » 11 נובמבר 2014, 15:51

"התרסקות. הת'רד הרשמי על הירידה התלולה של מכבי בשנים האחרונות"
וואלק לא מבין למה המנהלים לא נועלים ת'רדים מטופשים ומתסיסים שאתה מפרסם פה כל ימי שני וחמישי. בשנים האחרונות? בטח, כי בשנה שעברה היינו במיץ של הזבל, בביב של הג'ורה, עם שלושה תארים. קח קסנקס, תעשה לי טובה.
er79

הודעהעל ידי מכביסט24 » 11 נובמבר 2014, 17:18

חברים, שמואל מדבר על הירידה התלולה בהתנהלות של הקבוצה בשנים האחרונות, בלי קשר לעובדה שאנחנו אלופי אירופה או לאיזשהו תואר, אז בבקשה, חלאס לתפוס עליו טרמפ רק כי זה הכי אופנתי כאן.. במקרה הזה הוא צודק לחלוטין.
תסתכלו רק על הפן הזה ותראו פתאום כמה הכותרת שלו הגיונית..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Adsense [Bot] ו־30 אורחים