ריבאונד

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

ריבאונד

הודעהעל ידי jol9 » 27 נובמבר 2014, 14:23

בהתחלה חשבתי להתעלק על ת'רד קיים, אבל לא מצאתי אחד כזה, אז נפתח חדש כי הבעיה מצריכה זאת.
אפשר להמשיך ולגלגל אותו לאורך המחזורים ובסוף לראות האם הצלחנו להשתפר או לא.

סוגיית הריבאונד בכלל וריבאונד ההגנה בפרט, הוא נושא כאוב מאוד שכבר דיברנו עליו לא מעט.
אחרי שקראתי את התחקירון שעשו בוואלה לגבי העניין, הבנתי עד כמה המצב חמור:

http://sports.walla.co.il/item/2805333

מסתבר שמכבי לוקחת 26.5 רב' בהגנה למשחק, ומאפשרת ליריבה לקחת 15.7
שזה בעצם 37% מכלל הריבאונדים מתחת לסל של מכבי.
ע"פ התחקיר מדובר בסטטיסטיקה הכי חלשה אולי אפילו בהיסטוריה של היורוליג. המצב חמור אני מניח גם בליגה.

בכל אופן, צריך לחשוב על הסבר כלשהו שיכול לנרמל במעט את המצב, אבל עדיין - יש שם בעיה חמורה מאוד, שהצוות המקצועי חייב לפתור.
קשה לחשוב על דבר יותר מסתכל מאשר לעשות פוזשן טוב בהגנה, ולהכריח את היריב לקחת זריקה רעה, רק בשביל שהוא ייקח ריבאונד בהתקפה וישיג 2 קלות או שלשה פנוייה.

מעניין יהיה לעקוב אילו פתרונות יעלו במהלך השבועות הבאים, והאם מכבי תצליח להתיישר בנתון החלש במיוחד הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

Re: ריבאונד

הודעהעל ידי ankram » 27 נובמבר 2014, 14:55

השנקל שלי:

1. מאז בלאט למכבי בעייה מובנית בריבאונד כי לרוב הזמן היא משחקת עם חמשייה נמוכה שה4 שלה הוא לא 4 טבעי , או 4 עם יכולת מסויימת , אך לא יכולת ריבאונד (בלו,אליהו)
2. סוג ההגנה של מכבי מזמין 4 דברים עקריים שגורמים לבעייה בריבאונד
א. חילופים אוטומטים גורמים לשחקנים נמוכים להיות תקועים עם גבוהים מתחת לסל. שחקנים גבוהים נמצאים רחוק מהסל ושומרים על שחקנים נמוכים.
ב. ריבוי שלשות כתוצאה מהצפיפות באמצע , גורמות לריבאונדים "ארוכים"
ג. הרוטציות בהגנה גורמות לשחקנים להיות רחוקים מ"אזור המחייה שלהם"
ד. השמירות הכפולות שמכבי מביאה , גורמות לחוסר סדר בהגנה , ואז ראו (ג)
3. הסנטר המרכזי שלנו (סופו) הוא ריבאונדר רע, מהגרועים שראיתי.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי sunshine » 27 נובמבר 2014, 14:55

יופי ירדו על מכבי,עכשיו לא צריך את "משחק מקדים" שלהם...
צריך להכניס פלפל בטוסיק של כמה שחקנים בשביל להשתפר השנה..וזה או לרוץ לנקודות קלות או להישאר להילחם על מקום בצבע לא?
עריכה:
איך אני אוהב לקרוא את התגובות שלכם :wubyellow
".Stay the course, believe in what you're doing, and stay healthy"
סמל אישי של המשתמש
sunshine

הודעהעל ידי ankram » 27 נובמבר 2014, 14:59

מה שמדהים הוא שכל שבוע יש לפחות 5 כתבות על מכבי , שביום חמישי בד"כ 2 , בד"כ ארסיות במיוחד. ואילו הפועל ירושליים בעונה בזיונית במיוחד באירופה , אפילו לא מקבלת מודעת אבל.....
אתם מתארים לעצמכם איזה פרוייקט וואלה היו מרימים אם מכבי לא היו עולים לטופ 16?
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי sunshine » 27 נובמבר 2014, 15:07

וואלה,ספורט 5,ONE..זה כבר מגוחך,מזל שמכבי יותר חזקה מזה.
סמל אישי של המשתמש
sunshine

הודעהעל ידי jol9 » 27 נובמבר 2014, 15:15

אני מעדיף להתעלם לרגע מהתקשורת, ולהתעסק בנושא הספציפי. הרי דיברנו כאן על זה לא מעט, וכל שרשור של כל משחק, מלא בתלונות שלנו
כלפי ההפקרות בריבאונד, ככה שזאת בעיה אמיתי וקיימת.

אנקראם, אני חושב שהנקודות שהעלת נכונות, אבל עובדה שגם בעונות הקודמות של בלאט, לא היה מצב כמו שיש השנה. כלומר, המספרים בעונה הזאת חורגים את הסטנדרט.

בגלל הדברים שהעלת, בהחלט אפשר להסביר את היותה של מכבי קבוצת ריבאונד הגנה בעייתית, אבל מכאן ועד להיות הקבוצה הגרועה בתחום הזה בהיסטוריה, המרחק הוא די רחוק.
אני חושב שהצוות המקצועי חייב להדגיש את נושא המחוייבות לשחקנים, ומעבר לזה, לחזק את הקבוצה בשחקן שמתמחה בתחום, גם אם הוא נגר מדופלם בכל השאר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי sunshine » 27 נובמבר 2014, 15:25

jol9 כתב:אני מעדיף להתעלם לרגע מהתקשורת, ולהתעסק בנושא הספציפי. הרי דיברנו כאן על זה לא מעט, וכל שרשור של כל משחק, מלא בתלונות שלנו
כלפי ההפקרות בריבאונד, ככה שזאת בעיה אמיתי וקיימת.

אנקראם, אני חושב שהנקודות שהעלת נכונות, אבל עובדה שגם בעונות הקודמות של בלאט, לא היה מצב כמו שיש השנה. כלומר, המספרים בעונה הזאת חורגים את הסטנדרט.

בגלל הדברים שהעלת, בהחלט אפשר להסביר את היותה של מכבי קבוצת ריבאונד הגנה בעייתית, אבל מכאן ועד להיות הקבוצה הגרועה בתחום הזה בהיסטוריה, המרחק הוא די רחוק.
אני חושב שהצוות המקצועי חייב להדגיש את נושא המחוייבות לשחקנים, ומעבר לזה, לחזק את הקבוצה בשחקן שמתמחה בתחום, גם אם הוא נגר מדופלם בכל השאר.

בונים על ריבאונד הגנה ושמים שחקנים בהיכון לריצה לנקודות קלות ואז אין שחקנים בסביבות הצבע לקחת ריבאונדים קצת רחוקים מהצבע..כנ"ל בצבע.זה לא גם גורם?
בובאן מריאנוביץ' בול על החסרונות האלא
נערך לאחרונה על ידי sunshine בתאריך 27 נובמבר 2014, 15:30, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
sunshine

הודעהעל ידי ankram » 27 נובמבר 2014, 15:25

הייתי לוקח את הקביעה ש "הקבוצה הגרועה בתחום הזה בהיסטוריה" בערבון מוגבל לחלוטין , אני בספק את הנושא הזה נבדק בכלל לעומק.
אבל יש גם לקחת את העונה הזאת בקונטקסט אחר לגמרי , ראשית סופו השנה בכושר הכי גרוע שראיתי אותו זה שנים וזה משפיע גם על הריבאונד ועל היכולת שלו , לעשות boxout לשחקן עליו הוא שומר.
טיוס במין עונה כזאת שלא כ"כ חשוב לו הריבאונד , רנדל רוב הזמן פצוע , וממילא בגלל שיטת החילופים המטורפת שמכבי משתמשת בה (הרבה מעבר למה שדיויד כיוון) , הוא מוצא את עצמו שומר על שחקנים באיזור קו ה3.
פניני נפצע , ופניני עוזר בריבאונד , היינס ריבאונדר בינוני לעומת היקמן.
גם צריך לזכור שקבוצות נגד מכבי בגלל ההיסטוריה האחרונה של תקופת דיוויד בלאט הפנימו את החולשה של סופו בפיק נ רול ואת הנומך של מכבי באיזור הצבע והולכים חזק לריבאונד התקפה לפעמים מקריבים בכך את הירידה להגנה.
סמל אישי של המשתמש
ankram

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: מרסר, שמוליק ו־15 אורחים