דירוג הרכזים הטובים ביורוליג.

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

דירוג הרכזים הטובים ביורוליג.

הודעהעל ידי התנין » 31 דצמבר 2014, 14:44

שנים לא עשיתי רשימות ודירוגים מהסוג הזה (לפחות מאז ימי הפורום הישן), אבל העונה נראה "שיש עם מה לעבוד" ובנוסף התפנה עבורי קצת זמן. הדירוג כדלקמן:

10. דימיטריס דיאמנטידיס (פאו) - שחקן שחוק, גמור, הרגליים כבדות, הקליעה מזעזעת העונה וההגנה כבר לא נושכת כבעבר. עם זאת, שכל לא הולך לאיבוד עם השנים והוא ההוכחה הגדולה ביותר לכך. עדיין בין שחקני הפיקנרול הטובים בנמצא, ובאופן אישי, השחקן האהוב עליי אי פעם.
סטט' העונה: 6 נק' ו-6 אס' ב-26:14 דק' לערב.

9. ג'רמי פארגו - אין ספק שעצם העובדה כי הוא מדורג רק כאן מהווה עבורי אכזבה גדולה, שכן בשלב זה הימרתי שיתברג לו באחד משלושת המקומות הראשונים. עם זאת, גם לאור היכולת המאכזבת משהו, עדיין הוא ראוי להיות ברשימה. הביא לנו מס' ניצחונות חשובים העונה, ואני מוכן לקחת את הסיכון ולהמר שככל שתתקדם העונה הוא יראה יותר טוב ויתקדם במעלה הרשימה. כישרון כמוהו לא יכול להיראות כך לאורך זמן. אגב, ניתן היה לראות ניצנים של שחקן נהדר גם במשחק אמש.
סטט' העונה: 12.4 נק', 5.7 אס' ב-30:28 דק' לערב.

8. מרכוס וויליאמס (הכוכב האדום) - אין ספק שזו העונה הגדולה ביותר שהוא מציג, מאז נחת ביבשת הישנה. כבר בזמנו דובר על כישרון מטורף (תרתי משמע), שמבחינת יכולות לא שייך לכאן. אני מוכרח לציין שסגנון משחקו, המבוסס מאוד על הפצצות מבחוץ, לא אהוב עליי במיוחד, וגם האחוזים שלו מהשדה לא מרשימים. יחד עם זאת, לא ניתן להתעלם מראיית המשחק המופלאה שלו ומההצלחה האדירה של הקבוצה הצנועה (והמרגשת במיוחד) מבלגרד, בה הוא אחד משלושת הברגים המשמעותיים ביותר, ואחראי במידה רבה לפריחתו של הענק, מארינוביץ'.
סטט' העונה: 12.5 נק', 7 אס', ב-28:14 דק' למשחק.

7. דניאל האקט (מילאנו) - למעשה מדובר בפוינט פורוורד משובח להפליא, שבשנים האחרונות מוליך את הכדור ומתפקד כרכז פעמים רבות ועושה זאת בהצלחה רבה. סופר יעיל, סקורר נהדר, בשל גובהו רואה את המגרש נהדר. בקיצור, שחקן לבנות עליו קבוצה.
סטט' העונה: 13.2 נק', 4.8 אס' ב-29:40 דק' למשחק.

6. טיילור רוצ'סטי (נובגורוד) - במילה אחת - וואו! אני מטורף על השחקן הזה כבר מהעונה שעברה, אז נוכחתי לראות שחקן שיש בו פשוט הכל. החל מיכולת אישית מופלאה באחד על אחד (חדירה נהדרת ועצירה לג'אמפ שוט מחצי מרחק ברמה גבוהה) וכלה בקליעה קטלנית מהשלוש. טיסן אמיתי שמפציץ בענק בכל תחום סטטיסטי רלוונטי לרכז, ומנפק מספרים שלא נראו שנים. שחקן מופלא.
סטט' העונה: 20 נק', 5.6 אס' ב-31 דק' למשחק.

5. תומאס הארטל (אנאדולו) - כידוע, עבר לאחר השלב הראשון לקבוצה הטורקית (לצערי הרב), לאחר שכיכב בויטוריה. שחקן שכבר שנים רבות מראה פוטנציאל מיוחד, והעונה מקיים את כל ההבטחות. מהיר מאוד, מוסר ענק, חכם מאוד, ובעל יכולות סקורינג נהדרות ביחס לרכז ''טהור''. קולע באחוזים נהדרים מכל הטווחים, בין היתר כיוון שנמנע מלעשות דברים שאינו טוב בהם. בעוד מס' שנים אין לי ספק שיעלה כמה צעדים למעלה, בתקווה שהנאחס של הטורקים לא ישמיד אותו כמו רבים וטובים לפניו.
סטט' העונה: 12.2 נק', 6.7 אס' ב-28:15 דק' למשחק.

4. מרסליניו הוארטאס (בארסה) - כמו קודמו ברשימה, הגיע לצמרת הכדורסל האירופי לאחר פריחה נפלאה בויטוריה. שחקן מאוד צבעוני, שעם מאמן נכון יכול לככב בנתוני האס' הרבה יותר. רואה את המגרש פשוט נהדר, אמן בפיקנרול, קולע טוב מכל טווח. קצת מוגבל בכל הנוגע ליצירת מצבים לעצמו (אם כי לא פעם תראו אותו דופק שלשות מוזרות לאחר מעין צעד וחצי מוזר).
סטט' העונה: 10 נק', 4.8 אס' ב- 26:11 דק' לערב.

3. קרלוס ארויו (גלא) - מדובר בשחקן שהוא החלום הרטוב של כל אוהב כדורסל בעיניי. אמנם בן 35, אבל עדיין זריז ומהיר ויוצר לעצמו סלים ברמה הגבוהה ביותר ביבשת. ווינר, שהביא כמעט (חוץ ממכבי כמובן) כל קבוצה שלו להישגים יפים. פרנצ'ייס פלייר אמיתי, ואחד הפספוסים הכי גדולים של מכבי אי פעם, שכן מדובר באחד השחקנים המוכשרים שאי פעם נחתו כאן.
סטט' העונה: 14.7 נק', 4.4 אס' ב-31:21 דק' למשחק.

2. סרחיו רודריגז (ריאל) - אין צורך להכביר במילים על הרכז הנפלא הזה. קלעי מעולה מהשלוש (השתפר מאוד מאז ימיו באסטודיאנטס), אשף במגרש פתוח, לדעתי הדבר שהכי קרוב שיש לשאראס (אגב, גם הושווה לו לא מעט בצעירותו). בעיניי המוסר מס' 1 בכל אירופה.
סטט' העונה: 10.6 נק', 6 אס' ב-21:16 דק' בלבד.

1. וואסיליס ספאנוליס (אולימ') - מה כבר אפשר להגיד על שחקן שלקח קבוצה בינונית לשתי זכיות סנסציוניות ביורוליג? שחקן אחד על אחד מהטובים ביותר שיש באזור, סופר חכם, מנהיג ענק, קלעי גדול. כבר בן 32, אבל נראה בשיא כושרו. תכלס? השחקן הכי טוב באירופה כבר כמה שנים ברציפות, וללא כל ספק אחד משלושת הרכזים הגדולים ביותר מאז תחילת המילניום (בצוותא עם שאראס ודיאמנטידיס).
סטט' העונה: 17.5 נק', 5.2 אס' ב-29:59 דק' למשחק. .

שחקנים ששווים אזכור ונשארו בחוץ: תאודוסיץ' (בגלל שהוא פצוע כבר זמן רב), ארון ג'קסון, בו מקאלב, ניקוס זיזיס ובמידה מסויימת גם טייריס רייס, שאלמלא שיחק בקבוצת יורוקאפ, היה מדורג בצמרת הרשימה, לדעתי.

כל האמור לעיל מייצג את דעתי האישית בלבד.
התנין

Re: דירוג הרכזים הטובים ביורוליג.

הודעהעל ידי jol9 » 31 דצמבר 2014, 15:04

אין ספק שמדובר ברשימה סקסית במיוחד. אין כאן שום שחקן שלא הייתי רוצה לראות בקבוצה שלנו בעמדה 1.
פארגו לדעתי יצליח הרבה יותר ליד שחקן שיוריד ממנו את הנטל.

גם במשחק אתמול היה ברור שכל עוד פארגו לא היה עייף, הקבוצה רצה ומכבי היתה ביתרון יפה, ברגע שהוא התעייף, הוא התחיל לעשות
שטויות, לכפות זריקות קשות והקבוצה נתקעה לגמרי. הוא גם לא היה מסוגל לעבור את השומרים שלו ולייצר לאחרים.

מכבי חייבת חיזוק בקו האחורי. ד"א סלוטר שחקן סופר נחמד. אהבתי את הקשיחות ההגנתית שלו, ואת האופי שהוא הראה בסוף.
לא נראה לי כמו שחקן יקר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי ankram » 31 דצמבר 2014, 15:06

אין רשימה כזאת ללא תאודוסיץ' , פצוע או לא.

בצסק"א יש 3 רכזים שיכולים להשתלב ברשימה הזאת במקום מרקוס ויליאמס ופארגו.

אין סרט שארויו עולה על הוארטס או האקט - ארויו לא שומר.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי MTA2311 » 31 דצמבר 2014, 15:08

דיאמנטידיס גם לא ב20 הראשונים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 31 דצמבר 2014, 15:10

כמובן שרציתי להכניס את תאודוסיץ' שפתח את העונה בצורה אדירה (וכנראה היה תופס את המקום השני ברשימה), אבל הוא כבר פצוע זמן רב, החמיץ משחקים רבים ואין לי מושג מתי יחזור.

לגביי ארויו, לא מדובר בשחקן בלתי נראה. בכל זאת, מדובר בשחקן עם קבלות בכל קבוצה אליה הגיע ועם יכולות פנטסטיות. לוקח אותו לכל קבוצה שלי.
נערך לאחרונה על ידי התנין בתאריך 31 דצמבר 2014, 15:12, נערך פעם אחת בסך הכל.
התנין

הודעהעל ידי jol9 » 31 דצמבר 2014, 15:11

MTA2311 כתב:דיאמנטידיס גם לא ב20 הראשונים.

אתמול הוא די רצח אותנו בסוף.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 31 דצמבר 2014, 15:12

ankram כתב:אין רשימה כזאת ללא תאודוסיץ' , פצוע או לא.

בצסק"א יש 3 רכזים שיכולים להשתלב ברשימה הזאת במקום מרקוס ויליאמס ופארגו.

אין סרט שארויו עולה על הוארטס או האקט - ארויו לא שומר.

לדעתי מרכוס וויליאמס ראוי לרשימה. ברור שתאודוסיץ' במצב בריאות תקין נמצא ברשימה וכנראה גם בטופ 3 שלה.
זה רק מראה עד כמה צסקא קבוצה חזקה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 31 דצמבר 2014, 15:17

אנשים שתוהים מדוע מרקוס וויליאמס מופיע ברשימה, כנראה לא מבינים את מידת ההפתעה בהצלחתה האדירה של הכוכב האדום העונה, וגודל ההישג בכך שסיימה במקום השני בבית שלה, מעל קבוצות שבבירור מחזיקות בסגל מרשים יותר (גלא, קוצ'ה ואפילו ולנסיה).
התנין

הודעהעל ידי felix_r » 31 דצמבר 2014, 18:11

בשביל מה זה טוב האשכול הזה?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי התנין » 31 דצמבר 2014, 19:30

השאלה המתבקשת יותר היא בשביל מה היה טוב שבכלל תגיב?
התנין

הודעהעל ידי felix_r » 31 דצמבר 2014, 20:46

התנין כתב:השאלה המתבקשת יותר היא בשביל מה היה טוב שבכלל תגיב?

שאלתי שאלה. אם אפילו אתה, אשר פתחת את האשכול הזה, לא יכול לענות לי בשביל מה הוא טוב, אז כנראה שהאשכול הזה באמת מיותר.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי התנין » 31 דצמבר 2014, 20:52

סבבה, תשלח את אלה שחולקים עליך הישר לגולאג או לחילופין סתם תאחל להם סרטן באשכים.

נ.ב - מצטער, לא נוהג להגיב לשאלות מטופשות.
התנין

הודעהעל ידי שמואל1 » 31 דצמבר 2014, 21:28

ת'רד נהדר.
כן ירבו.

מסכים עם רוב הרשימה, ובפרט עם הבחירה של ספאנוליס למקום הראשון. רכז אדיר.
ג'רמי פארגו , עם זאת, ממש לא בעשירייה הראשונה. נכון להיום הוא רחוק משם.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 31 דצמבר 2014, 21:41

שמואל1 כתב:ת'רד נהדר.
כן ירבו.

דיא' כן, ופארגו לא?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 31 דצמבר 2014, 21:45

התנין כתב:סבבה, תשלח את אלה שחולקים עליך הישר לגולאג או לחילופין סתם תאחל להם סרטן באשכים.

נ.ב - מצטער, לא נוהג להגיב לשאלות מטופשות.

יופי, ירדת עלי. כל הכבוד. חבל שעדיין לא ענית על השאלה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שמואל1 » 31 דצמבר 2014, 22:01

MTA2311 כתב:
שמואל1 כתב:ת'רד נהדר.
כן ירבו.

דיא' כן, ופארגו לא?

בהחלט. דיאמנטידיס אפילו שווה מקום גבוה יותר.
אחד הרכזים הגדולים בכל הזמנים. את מה שהוא יודע, פארגו אף פעם לא יילמד
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 31 דצמבר 2014, 22:02

רכז של 6 נקודות ו6 אסיסטים בקבוצה רעה שווה מקום גבוה יותר. נו, מה עוד אפשר להגיד על זה?
גם שאראס אחד הרכזים הגדולים בכל הזמנים, גם הוא בטופ 10?

חלאס. מדובר בשחקן גמור.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 31 דצמבר 2014, 22:02

פליקס, כפי שאתה רואה, יש מס' אנשים שכן מתעניינים ומפיקים עניין מנושאים כנ"ל. למעשה, בתקופות היפות ביותר של צהבת, הפורום שקק בגולשים שפתחו אשכולים כאלה. מבחינתי, גם אם יש רק אחד שמפיק מכך סוג של הנאה, הת'רד מצדיק את קיומו. אל דאגה, זה לא על חשבונך, אז אנא ממך, יש מספיק נושאים אחרים בפורום בהם תוכל לשפוך את פניני חכמתך, ואין צורך שתוריד אשכול זה לזנות. תודה.
התנין

הודעהעל ידי התנין » 31 דצמבר 2014, 22:05

MTA2311 כתב:רכז של 6 נקודות ו6 אסיסטים בקבוצה רעה שווה מקום גבוה יותר. נו, מה עוד אפשר להגיד על זה?
גם שאראס אחד הרכזים הגדולים בכל הזמנים, גם הוא בטופ 10?

חלאס. מדובר בשחקן גמור.

אמרת שהוא אפילו לא אחד מ-20 הרכזים הטובים ביותר. אי לכך אני מצפה שתתן לי עשרה רכזים (שלא ציינתי) שטובים ממנו או לחילופין, תציין שמות שכן נכנסים לרשימת ה-10 לדעתך.

כנ"ל לגבייך, שמואל, רק שהפעם תציין רכזים שהיית מכניס לרשימה במקום ג'רמי.
התנין

הודעהעל ידי MTA2311 » 31 דצמבר 2014, 22:10

לצורך העניין גם יוגב אוחיון לא נופל ממנו היום.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508 ו־11 אורחים