בחירות 2

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2

הודעהעל ידי tzachMTA » 15 פברואר 2015, 22:46

והיום עמית סגל חושף שיש לא מעט שחיתויות ומקורבים בקמפיין של המחנה הציוני..
tzachMTA

הודעהעל ידי my man » 15 פברואר 2015, 23:01

מצבו של השר אורי אורבך החמיר..הוא כידוע מאושפז בבית חולים שערי צדק והוא זקוק לתפילות של כולם.
מי שמעוניין זה לוקח 10 שניות: לרפואת אורי שרגא בן פנינה:
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת:
מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ ה'.
ב אֲדֹנָי, שִׁמְעָה בְקוֹלִי:
תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ, קַשֻּׁבוֹת-- לְקוֹל, תַּחֲנוּנָי.
ג אִם-עֲו‍ֹנוֹת תִּשְׁמָר-יָהּ-- אֲדֹנָי, מִי יַעֲמֹד.
ד כִּי-עִמְּךָ הַסְּלִיחָה-- לְמַעַן, תִּוָּרֵא.
ה קִוִּיתִי ה', קִוְּתָה נַפְשִׁי; וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי.
ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי-- מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר, שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר.
ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל, אֶל-ה': כִּי-עִם-ה' הַחֶסֶד; וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת.
ח וְהוּא, יִפְדֶּה אֶת-יִשְׂרָאֵל-- מִכֹּל, עֲו‍ֹנֹתָיו.
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 15 פברואר 2015, 23:35

אני לא רוצה להיות ה''פסימית'' שבחבורה אבל אם מפרסמים דבר כזה בתקשורת אז התקשורת יודעת על משהו שהוא טיפה יותר מ''התדרדרות במצב'' (כמו שהיה עם אריק איינשטיין)
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 16 פברואר 2015, 10:18

jol9 כתב:אתה באמת חושב שבוז'י וציפקה יצליחו לשכנע את העולם לא לתת לאיראן לפתח נשק גרעיני?
הרי זה קשקוש.
למה שמישהו יקשיב לישראל בהקשר הזה? הרי האירופאים די מטומטמים, ביננו. הם נתנו לאיסלאם הקיצוני לשלוח גרורות, בכל רחבי אירופה,
והיום הם גם לא מסוגלים להתמודד עם זה, ולמגר את התופעה. הם גם מממנים את כל הנבלה הזאת.
ארה"ב היא בעלת האינטרס היחידה כאן באיזור, שבאמת איכפת לה מישראל, וזה לא ישתנה גם אם ברוך מרזל יהיה ראש ממשלה.
זה שביבי לא אהוד ע"י אובאמה, עדיין לא מספיק משמעותי בשביל לכפות על נשיא ארה"ב לעשות כך או אחרת. יש לו את האינטרסים שלו,
וברגע שהוא ירגיש שהם נפגעים, אז הוא גם יפעל.

לכל אחד שהוא לא ביבי יש סיכוי שיקשיבו לו. די ברור שלמישהו שהוא לא כל כך שנוא בעולם כמו ביבי תהיהי איזושהי השפעה כמו שהייתה לכל ראש ממשלה ישראלי בהסטוריה.

התירוצים על אירופה האנטישמית וכו' אלו תירוצים של ביבי ללמה שונאים אותו. עובדה שאף ראש ממשלה ישראלי אחר לא היה שנוא כמו ביבי ובתקופה של אף ראש ממשלה ישראלי אחר המצב המדיני של ישראל לא היהי כל כך גרוע. עובדה שאירופה כן יכולה להתאחד כשהיא רוצה כמו במקרה של הסנקציות על רוסיה, ככה גם היה אפשר לאחד אותה סביב איראן אם לא היה ביבי.

אי אפשר לכפות על נשיא ארה"ב כלום, אבל נשיא ארה"ב נוהג להתחשב בצרכים של ישראל. ככה היה במשך 40 שנה לפחות, עד שבא ביבי ועשה קמפיין פומבי נגד נשיא מכהן ובעד המועמד שמולו. כל הסיפורים הדמיוניים שאתה מנסה למכור כאילו הקמפיין שביבי עשה נגד אובאמה לא רלוונטי זה דברים שקיימים רק בדמיון שלך ובתעמולה של ביבי. אם היה ראש ממשלה אחר, במצב המדיני, היחסים עם העולם והיחיסים עם ארה"ב היו אחרים לגמרי וקרוב לוודאי שהנשיא היה מתחשב יותר בצרכים הישראלים.

אנחנו משלמים מחיר מאוד כבד על ביבי. זכותו של העם להסכים לשלם את המחיר הזה, אבל בוא לפחות לא נחיה בהכחשה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 16 פברואר 2015, 12:00

רוי, אני חושב שאתה חיי בהקצנה. אתה מקצין את הסיפור של ביבי עם העולם, והופך את זה למשהו הרבה מעבר למה שהוא באמת.
ביבי לא שנוא בעולם - זאת הגזמה פראית.
אין לו יחסים טובים עם אובאמה, אבל עם איזה מנהיג אחר חשוב בעולם יש לו יחסים לא טובים?

אתה מדבר בביטחון מופרך והזוי, כאילו אתה יושב בקבינטים של כל המנהיגים ושומע את כל השיחות. לא מבין על סמך כל זה מבוסס.

אתה כמובן גם מגזים בעניין של רומני. לא היה שום קמפיין, לא גלוי ולא סמוי. היו כמה דברים מן הסתם, אבל לא משהו בסדר גודל שאתה מתאר.

בכלל, התעמולה השמאלנית שאתה משתמש בה לאחרונה, לקוחה היישר מהספרים של מרצ. אתה בטוח שאתה לא שייך לשמאל הקיצוני, כי כל הדברים שאתה אומר, מצביעים על כך בבירור.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 16 פברואר 2015, 12:00

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4626979,00.html
הזוג שובר שיאים חדשים של עליבות
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 16 פברואר 2015, 12:07

אני דווקא חושב שהסרטון הזה מוציא הרבה עוקץ מהביקורות שנזרקו לעברם, כאילו הם חיים כמו איזה שייחים בדובאי.
אם כבר אז הסרטון הזה מראה שהמעון זקוק לשיפוץ.

בכל אופן, כל עוד השמאל ימשיך לרבוץ בביצה הזאת, זה טוב לימין וטוב לביבי
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 16 פברואר 2015, 12:49

jol9 כתב:רוי, אני חושב שאתה חיי בהקצנה. אתה מקצין את הסיפור של ביבי עם העולם, והופך את זה למשהו הרבה מעבר למה שהוא באמת.
אין לו יחסים טובים עם אובאמה, אבל עם איזה מנהיג אחר חשוב בעולם יש לו יחסים לא טובים?

אתה מדבר בביטחון מופרך והזוי, כאילו אתה יושב בקבינטים של כל המנהיגים ושומע את כל השיחות. לא מבין על סמך כל זה מבוסס.

אתה כמובן גם מגזים בעניין של רומני. לא היה שום קמפיין, לא גלוי ולא סמוי. היו כמה דברים מן הסתם, אבל לא משהו בסדר גודל שאתה מתאר.

בכלל, התעמולה השמאלנית שאתה משתמש בה לאחרונה, לקוחה היישר מהספרים של מרצ. אתה בטוח שאתה לא שייך לשמאל הקיצוני, כי כל הדברים שאתה אומר, מצביעים על כך בבירור.

אתה יכול להגיד שאני מקצין, אבל אתה מקצין את זה לצד השני. מי שמבטל ומדבר בבטחון מופרז והזוי זה אתה. יש עובדות שלא ניתן להכחיש אותן, אבל אתה בוחר לבטל הכל ולטמון את הראש בחול בצורה מצחיקה.

על מה זה מבוסס:

1. יש הקלטה של סרקוזי שקורא לביבי שקרן ואומר לאובאמה עד כמה הוא לא יכול לסבול להיות לידו. הקלטה - לא משהו שניתן להכחשה. אתה חושב שזה רגיל שראש מדינה אחת מתבטא ככה לגבי ראש מדינה אחרת? אתה כמובן תזלזל ותגיד שזה כלום (כמו כל דבר שלילי אחר על ביבי).

2. ביבי עשה קמפיין פומבי לטובת רומני. אתה אולי הבנאדם היחידי העולם שיכחיש את זה. תכתוב בגוגל "bibi romney campaign" ותקבל עשרות מאמרים בעיתונות האמריקאית על הקמפיין האדיוטי שביבי עשה בעבור רומני ונגד אובאמה. ביבי (אולי בהוראתו של אדלסון) התערב באופן בוטה בפוליטיקה האמריקאית, משהו שאף ראש ממשלה אחר לא הרשה לעצמו לעשות לפניו וכולנו משלמים על זה את המחיר.

3. מתי ביבי ביקר בפעם האחרונה במערב אירופה? מתי הזמינו אותו לבריטניה? צרפת? איטליה? ספרד? לך תבדוק אם היה דבר כזה בהסטוריה שראש ממשלה ישראלי הוחרם ככה באירופה? הרי אפילו אחרי הפיגוע בצרפת ביבי לא הוזמן ונתבקש שלא להגיע. אתה קולט? ביבי כל כך מוקצה בעולם שאפילו אחרי פיגוע נוראי בקהילה היהודית בצרפת מבקשים מראש ממשלת ישראל שלא להגיע. אתה מבין עד כמה זה חסר תקדים? אתה מבין שדבר כזה לא היה מעולם לפני ביבי? נו - בוא תגיד לי שזה מקרי וחסר חשיבות - קדימה.

4. היה סקר לגבי המנהיגים השנואים בעולם - ביבי יצא שם שני אחרי קים ג'ונג און. אבל גם מזה אתה תתעלם.

ביבי יכול מחר להיכנס אליך לבית, לשדוד את התכולה ולזרוק אותך לרחוב ואתה עדיין תגיד ש"דברים לא ברורים" ושזה לא ביבי, זה משהו אחר.

לא כל מי שלא אוהב את ביבי הוא מרצ (ואני דווקא מתחיל לחבב את זהבה גלאון אחרי תוכנית המתנחל שלה). אני לא הסתרתי את הדעות שלי. מצד שני, אתה מצטייר כמאמין הדוק של כת הביביזם, ולא נראה שמשהו מעניין אותך מעבר לביבי והשרידות הפוליטית שלו. אין לי בעיה שתגיד שביבי הוא מנהיג גדול ושאתה תבחר בו לא משנה מה ושאתה מוכן לספוג את זה שהוא מוקצה מחמת מיאוס בעולם המערבי. אבל סתם להמציא סיפורים ולהתכחש לאמת? זה כבר מוגזם. זה לא לגיטימי.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 16 פברואר 2015, 13:00

החציל האצטקי כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4626979,00.html
הזוג שובר שיאים חדשים של עליבות

בואו תראו איזה עלוב בית ראש הממשלה נראה אחרי שכל הדברים החדשים שנקנו למעון הרישמי הועברו לבית הפרטי בקיסריה. ממש לבכות.
roy1000

הודעהעל ידי שמואל1 » 16 פברואר 2015, 13:24

השר אורי אורבך הלך לעולמו
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 16 פברואר 2015, 13:49

שמואל1 כתב:השר אורי אורבך הלך לעולמו

עצוב מאוד אבל היה כבר ברור.

בן אדם באמת מיוחד הוא היה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 16 פברואר 2015, 14:04

זה יום עצוב לעם ישראל- זו אבידה גדולה מאד! אורי אורבך היה אדם ענק שכולו עשייה וטוב.
שיהיו לנו מעתה רק בשורות טובות!
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי jol9 » 16 פברואר 2015, 14:31

roy1000 כתב:
jol9 כתב:רוי, אני חושב שאתה חיי בהקצנה. אתה מקצין את הסיפור של ביבי עם העולם, והופך את זה למשהו הרבה מעבר למה שהוא באמת.

אתה יכול להגיד שאני מקצין, אבל אתה מקצין את זה לצד השני. מי שמבטל ומדבר בבטחון מופרז והזוי זה אתה. יש עובדות שלא ניתן להכחיש אותן, אבל אתה בוחר לבטל הכל ולטמון את הראש בחול בצורה מצחיקה.

על מה זה מבוסס:

1. יש הקלטה של סרקוזי שקורא לביבי שקרן ואומר לאובאמה עד כמה הוא לא יכול לסבול להיות לידו. הקלטה - לא משהו שניתן להכחשה. אתה חושב שזה רגיל שראש מדינה אחת מתבטא ככה לגבי ראש מדינה אחרת? אתה כמובן תזלזל ותגיד שזה כלום (כמו כל דבר שלילי אחר על ביבי).

2. ביבי עשה קמפיין פומבי לטובת רומני. אתה אולי הבנאדם היחידי העולם שיכחיש את זה. תכתוב בגוגל "bibi romney campaign" ותקבל עשרות מאמרים בעיתונות האמריקאית על הקמפיין האדיוטי שביבי עשה בעבור רומני ונגד אובאמה. ביבי (אולי בהוראתו של אדלסון) התערב באופן בוטה בפוליטיקה האמריקאית, משהו שאף ראש ממשלה אחר לא הרשה לעצמו לעשות לפניו וכולנו משלמים על זה את המחיר.

3. מתי ביבי ביקר בפעם האחרונה במערב אירופה? מתי הזמינו אותו לבריטניה? צרפת? איטליה? ספרד? לך תבדוק אם היה דבר כזה בהסטוריה שראש ממשלה ישראלי הוחרם ככה באירופה? הרי אפילו אחרי הפיגוע בצרפת ביבי לא הוזמן ונתבקש שלא להגיע. אתה קולט? ביבי כל כך מוקצה בעולם שאפילו אחרי פיגוע נוראי בקהילה היהודית בצרפת מבקשים מראש ממשלת ישראל שלא להגיע. אתה מבין עד כמה זה חסר תקדים? אתה מבין שדבר כזה לא היה מעולם לפני ביבי? נו - בוא תגיד לי שזה מקרי וחסר חשיבות - קדימה.

4. היה סקר לגבי המנהיגים השנואים בעולם - ביבי יצא שם שני אחרי קים ג'ונג און. אבל גם מזה אתה תתעלם.

ביבי יכול מחר להיכנס אליך לבית, לשדוד את התכולה ולזרוק אותך לרחוב ואתה עדיין תגיד ש"דברים לא ברורים" ושזה לא ביבי, זה משהו אחר.

לא כל מי שלא אוהב את ביבי הוא מרצ (ואני דווקא מתחיל לחבב את זהבה גלאון אחרי תוכנית המתנחל שלה). אני לא הסתרתי את הדעות שלי. מצד שני, אתה מצטייר כמאמין הדוק של כת הביביזם, ולא נראה שמשהו מעניין אותך מעבר לביבי והשרידות הפוליטית שלו. אין לי בעיה שתגיד שביבי הוא מנהיג גדול ושאתה תבחר בו לא משנה מה ושאתה מוכן לספוג את זה שהוא מוקצה מחמת מיאוס בעולם המערבי. אבל סתם להמציא סיפורים ולהתכחש לאמת? זה כבר מוגזם. זה לא לגיטימי.

אתה חי לא רק בהקצנה אלא גם בהכחשה. בהתחלה אתה מדבר כאילו אתה בכלל ראש הממשלה, ואתה יודע הכל, ואח"כ אתה אומר שאני מדבר בביטחון מופרז (דבר שבאופן כללי, כנראה
הכי רחוק שאפשר מהאישיות שלי).
כ"כ הרבה קשקושים חסרי תוכלת... אני מתעניין בשרידות הפוליטית של ביבי? אני בכלל לא בטוח שאני בוחר בו. אתה רק מאדיר פה בלי הפסקה שר אוצר שלא עשה הרבה, ועל כל טענה פרו ביבי
אתה אומר - זה הנסיבות, זה לא הוא... איך אפשר בכלל לנהל דיון ענייני עם אדם שאצלו זה הכל שחור או לבן?

רק ששיח השמאל שהשתרש כאן במע' הבחירות הזאת, גורם לתופעה הפוכה - הוא מקצין עמדות. אני מרגיש שהעמדות שלי מאוד הוקצנו בעקבות הקמפיין הנגטיבי והלא לגיטימי.

אמירות כמו - נכשל בהכל, ראש הממשלה הכי גרוע בכל הזמנים, גנב שקלים וכו', רק גורמים לי ולעוד רבים אחרים, להתכנס דווקא במחנה הזה, ככה שאתם משיגים בדיוק את התוצאה ההפוכה.

לגבי הדברים שרשמת:

1. אני מודע להקלטה של סרקוזי, אבל רק בשביל להזכיר לך, סרקוזי כבר לא מנהיג של שום דבר, וגם כשהיה מנהיג צרפת, הוא לא היה כל מנהיגי העולם.
2. כשאתה אומר קמפיין, זה נשמע כאילו ביבי ממש עשה חוגי בית וחרש את ארה"ב בנסיון לשכנע להצביע רומני. אני מסכים שאפילו תמיכה מרומזת ברומני היתה טעות מצידו של ביבי,
אבל בשביל להיות הוגנים צריך להגיד שהיחסים בינהם לא היו טובים בלי קשר.
3. האמת שאני לא עוקב אחרי ביקוריו של ראש הממשלה בחו"ל. אני יודע שמנהיג יפן היה כאן לא מזמן וגם קנדה. אבל אני לא בטוח שפגישות של ראש ממשלה עם מנהיגים בעולם, זה
דבר כזה מרכזי בתפקיד שלו. כשצריך - הוא נפגש. כשצריך - יש טלפון. אתה באמת חושב שאם הוא רוצה לבקר עכשיו בספרד, הוא לא יכול? זה הרי קשקוש.
אבל אתה יודע מה? בסדר - נניח שאתה צודק בעניין הזה. אני עדיין לא בטוח מה המשמעות הגדולה של זה.
4. סקר? בקרב מי?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 16 פברואר 2015, 14:31

my man כתב:זה יום עצוב לעם ישראל- זו אבידה גדולה מאד! אורי אורבך היה אדם ענק שכולו עשייה וטוב.

לפי כל מה שמספרים, הוא היה איש מיוחד, ואהוב על כולם. זו תמיד טרגדיה שאדם מת בגיל צעיר. אני לא הכרתי אותו. לא קראתי אותו בעיתון ושמעתי לעיתים רחוקות את התוכנית שלו עם עירית לינור.

מה שאני לא אוהב ולא מבין זה את הנסיון לשכתב את ההסטוריה ולהפוך טרגדיה אישית לאירוע לאומי. אורי אורבך היה עיתונאי רוב חייו הבוגרים. הוא נכנס לכנסת ב- 2009 והיה שר הגמלאים ב-2013 למשך כשנה וחצי. רוב הציבור לא שמע את שמו של אורי אורבך עד היום (או השבוע). הרוב המוחלט של הציבור לא יודע במי מדובר ומה הוא עשה. הנסיון להפוך את המחלה הקשה שממנה סבל והמוות הטרגי שלו לארוע לאומי הוא טעות וזילות של האיש ופועלו. מנדטים לבנט זה לא יביא.
roy1000

הודעהעל ידי שמואל1 » 16 פברואר 2015, 14:36

roy1000 כתב:
my man כתב:זה יום עצוב לעם ישראל- זו אבידה גדולה מאד! אורי אורבך היה אדם ענק שכולו עשייה וטוב.

לפי כל מה שמספרים, הוא היה איש מיוחד, ואהוב על כולם. זו תמיד טרגדיה שאדם מת בגיל צעיר. אני לא הכרתי אותו. לא קראתי אותו בעיתון ושמעתי לעיתים רחוקות את התוכנית שלו עם עירית לינור.

מה שאני לא אוהב ולא מבין זה את הנסיון לשכתב את ההסטוריה ולהפוך טרגדיה אישית לאירוע לאומי. אורי אורבך היה עיתונאי רוב חייו הבוגרים. הוא נכנס לכנסת ב- 2009 והיה שר הגמלאים ב-2013 למשך כשנה וחצי. רוב הציבור לא שמע את שמו של אורי אורבך עד היום (או השבוע). הרוב המוחלט של הציבור לא יודע במי מדובר ומה הוא עשה. הנסיון להפוך את המחלה הקשה שממנה סבל והמוות הטרגי שלו לארוע לאומי הוא טעות וזילות של האיש ופועלו. מנדטים לבנט זה לא יביא.

מה הקשר למדנטים? מדובר בשר בממשלת ישראל!
רוב הציבור מכיר את השרים שלו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 16 פברואר 2015, 14:39

roy1000 כתב:

די כבר רוי! די!

האיש הזה היה היה כולו טוב שעסק רבות לקירוב לבבות כל חייו.
אני בכלל לא מאמין שאני עונה לך אבל הוא ממקימי התוכנית "המילה האחרונה" בגלי צה"ל ששנים זכתה להיות בראש הרייטניג הרדיופוני...שמעו אותו ידעו עליו וכן הוא היה אישיות ציבורית מוכרת הייתי אומר אפילו "סלב" בציבור הדתי לאומי והמסורתי שמהווה כ20% מהמדינה הזו. מעבר לזה האיש המיוחד הזה נפטר כשהוא עוד בתפקיד "שר"(חוץ מהנבצרות) אז כן המוות שלו יכול להוות משהו לאומי.

תפסיק עם הציניות הזו שמעוררת שנאה. די!
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי jol9 » 16 פברואר 2015, 14:46

roy1000 כתב:

אתה יודע את זה כי דיברת עם רוב הציבור?

הנה עוד דוגמא לטוטאליות של הדברים שלך, גם כשאין להם קשר למציאות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 16 פברואר 2015, 15:12

jol9 כתב:אתה חי לא רק בהקצנה אלא גם בהכחשה. בהתחלה אתה מדבר כאילו אתה בכלל ראש הממשלה, ואתה יודע הכל, ואח"כ אתה אומר שאני מדבר בביטחון מופרז (דבר שבאופן כללי, כנראה
הכי רחוק שאפשר מהאישיות שלי).
כ"כ הרבה קשקושים חסרי תוכלת... אני מתעניין בשרידות הפוליטית של ביבי? אני בכלל לא בטוח שאני בוחר בו. אתה רק מאדיר פה בלי הפסקה שר אוצר שלא עשה הרבה, ועל כל טענה פרו ביבי
אתה אומר - זה הנסיבות, זה לא הוא... איך אפשר בכלל לנהל דיון ענייני עם אדם שאצלו זה הכל שחור או לבן?

רק ששיח השמאל שהשתרש כאן במע' הבחירות הזאת, גורם לתופעה הפוכה - הוא מקצין עמדות. אני מרגיש שהעמדות שלי מאוד הוקצנו בעקבות הקמפיין הנגטיבי והלא לגיטימי.

אמירות כמו - נכשל בהכל, ראש הממשלה הכי גרוע בכל הזמנים, גנב שקלים וכו', רק גורמים לי ולעוד רבים אחרים, להתכנס דווקא במחנה הזה, ככה שאתם משיגים בדיוק את התוצאה ההפוכה.

לגבי הדברים שרשמת:

1. אני מודע להקלטה של סרקוזי, אבל רק בשביל להזכיר לך, סרקוזי כבר לא מנהיג של שום דבר, וגם כשהיה מנהיג צרפת, הוא לא היה כל מנהיגי העולם.
2. כשאתה אומר קמפיין, זה נשמע כאילו ביבי ממש עשה חוגי בית וחרש את ארה"ב בנסיון לשכנע להצביע רומני. אני מסכים שאפילו תמיכה מרומזת ברומני היתה טעות מצידו של ביבי,
אבל בשביל להיות הוגנים צריך להגיד שהיחסים בינהם לא היו טובים בלי קשר.
3. האמת שאני לא עוקב אחרי ביקוריו של ראש הממשלה בחו"ל. אני יודע שמנהיג יפן היה כאן לא מזמן וגם קנדה. אבל אני לא בטוח שפגישות של ראש ממשלה עם מנהיגים בעולם, זה
דבר כזה מרכזי בתפקיד שלו. כשצריך - הוא נפגש. כשצריך - יש טלפון. אתה באמת חושב שאם הוא רוצה לבקר עכשיו בספרד, הוא לא יכול? זה הרי קשקוש.
אבל אתה יודע מה? בסדר - נניח שאתה צודק בעניין הזה. אני עדיין לא בטוח מה המשמעות הגדולה של זה.
4. סקר? בקרב מי?

שום דבר הוא לא שחור ולבן, אבל אי אפשר לנהל דיון שבו מתכחשים לעובדות.

למה בדיוק אני מתכחש? היחידי שמתכחש או מבטל עובדות זה אתה. איפה האדרתי אפילו פעם אחת את יאיר לפיד? אמרתי בפירוש שהמפלגה שלו היא ברירת מחדל. להיפך, אם כבר אמרתי שיאיר לפיד הוא פספוס ושאם היה מועמד יותר טוב ממנו עם אג'נדה זהה היה לו סיכוי טוב לנצח בבחירות האלה.

קשקוש זה להגיד שאני מדבר כמו "ראש ממשלה" ואז להגיד ששום דבר לא משנה ושכל הדברים הטובים שקרו במדינת ישראל ב- 6 השנים האחרונות (וגם לשיטתך אלו מעט דברים) זה בגלל ביבי וכל הדברים הרעים זה לא בגללו. אלו טיעונים מצחיקים.

1. אתה ברצינות לא חושב שהאמירה של סרקוזי משקפת סנטימנט רחב יותר כלפי ביבי? אתה חושב שהשנאה כלפי ביבי מוגבלת לאובאמה וסרקוזי? אתה חושב שהולנד אוהב את ביבי?

2. ביבי עשה קמפיין לטובת רומני שכלל נאומים והופעות עם רומני והצוות שלו ועוד הרבה דברים אחרים (יש עשרות כתבות על זה). אי אפשר להתכחש לקמפיין הזה ואי אפשר להתכחש לזה שהקמפיין המטופש הזה העמיק את השבר עם אובאמה. היחסים אולי לא היו טובים לפני, אבל הם ברור שהטמטום של ביבי הפך אותם לגרועים יותר.

3. אתה מוזמן לשים לב. ביבי מוקצה במערב אירופה. לא במקרה כל ההכרות ב"פלסטין" נעשות כשהוא ראש ממשלה. הוא לא יכול לבקר ביקורים רשמיים לא בספרד ולא באיטליה ולא בצרפת ולא אנגליה. הוא אישיות לא רצויה בכל המקומות האלה. אם לא שמת לב, אפילו אחרי הפיגוע בצרפת הוא לא הוזמן.

4. סקר במדינות מערביות שעשו.

אין לי בעיה שתגיד שלא אכפת שלך מזה ששונאים את ביבי בעולם ושאתה מוכן לסבול את ההשלכות של זה ולהמשיך איתו. אבל אתה לא יכול להתכחש לעובדות או לבטל את זה. אפשר גם להתווכח לגבי המשמעות, אבל אפשר גם לראות בברור שבזמן הכהונה של ביבי מתקבלות בעולם החלטות אנטי-ישראליות בתכיפות הרבה יותר גדולה מאשר אצל כל ראש ממשלה אחר. לדוגמא, כל גל ההחלטות האנטי-ישראליות באירופה הן חסרות תקדים וזה לא היה לפני ביבי.

מדינת ישראל היא לא אימפריה. היא תלויה באופן מוחלט בקשרי החוץ שלה וביחסי המסחר עם העולם. מי שרוצה, מוזמן להתכחש לזה ולחשוב שישראל יכולה לעשות מה שהיא רוצה בלי שיהיו לזה תוצאות. בכל מקרה, את כל מי שחושב ככה, אני מזמין לראות מה קרה לרוסיה אחרי שהאיחוד האירופאי הטיל עליה סנקציות ובאיזה מהירות זה קרה. ישראל לא יכולה לשרוד אפילו סנקציות כלכליות זניחות. האיחוד האירופאי הוא שותף המסחר הכי גדול שלנו והם יכולים בכל זמן להוריד אותנו על הברכיים אם יירצו ואם אתה לא שם לב, ביבי מוביל אותנו בדיוק למקום הזה. הוא מנסר לו לאט לאט את הענף שעל כולו כולנו יושבים אז שיום אחד הענף יישבר בבום אחד גדול ואף אחד לא יבין איך זה קרה.

לדעתי, הקמפיין אפילו לא קרוב למספיק נגיטיבי. צריך לשים את הדברים על השולחן ולהסביר לכולם את הנזק שביבי עושה מעצם היותו ביבי. אם העם יגיד שהכל סבבה וביבי ייבחר למרות כל הנזק שהוא גורם, אז אין שום בעיה. נקבל את ממשלת ביבי-בנט-חרדים שהעם ייבחר ונראה מה יהיו התוצאות. הכי גרוע זה שאנשים יגידו שהם לא ידעו ולמה אף אחד לא אמר להם שכל כך שונאים את ביבי בעולם ולא סיפרו להם שאף אחד לא באמת מתרשם מהנאומים שלו ושהם היו בטוחים שביבי יודע לדבר אנגלית ויודע לסובב את כל העולם על האצבע הקטנה שלו עם ציורי הפצצות שלו באו"ם.

דרך אגב - מי שצריך להיות מודאג מהעולם זה אתה הרבה יותר ממני כי גם אם תהיה התדרדרות ויהיו סנקציות, אותי כנראה לא ייפטרו. מי שעובד במגזר הפרטי ובטח שבהייטק לא כל כך מוגן כמוני.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 16 פברואר 2015, 15:15

jol9 כתב:אתה יודע את זה כי דיברת עם רוב הציבור?

הנה עוד דוגמא לטוטאליות של הדברים שלך, גם כשאין להם קשר למציאות.

נו באמת. אתה באמת חושב שהרבה אנשים ידעו מי זה אורי אורבך עד לימים האחרונים? שום טואליות. common sense. האיש הזה לא היה בכותרות אפילו פעם אחת שאני זוכר.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 16 פברואר 2015, 15:20

my man כתב:די כבר רוי! די!

האיש הזה היה היה כולו טוב שעסק רבות לקירוב לבבות כל חייו.
אני בכלל לא מאמין שאני עונה לך אבל הוא ממקימי התוכנית "המילה האחרונה" בגלי צה"ל ששנים זכתה להיות בראש הרייטניג הרדיופוני...שמעו אותו ידעו עליו וכן הוא היה אישיות ציבורית מוכרת הייתי אומר אפילו "סלב" בציבור הדתי לאומי והמסורתי שמהווה כ20% מהמדינה הזו. מעבר לזה האיש המיוחד הזה נפטר כשהוא עוד בתפקיד "שר"(חוץ מהנבצרות) אז כן המוות שלו יכול להוות משהו לאומי.

תפסיק עם הציניות הזו שמעוררת שנאה. די!

כבר אמרתי שאני לא הכרתי אותו ואני מוכן לקבל כל סופרלטיב שאנשים אומרים על האישיות שלו. זה עניין פרטי של האנשים שהכירו אותו.

אתה יכול להגיד שמעצם זה שהוא נפטר בזמן שהיה שר זה ארוע ציבורי. זה נכון, אבל לא צריך לשכתב את ההסטוריה לאחר מותו ולהפוך אותו למשהו שהוא לא היה.
אורי אורבך היה מעט מאוד זמן מחייו הבוגרים בתפקידים ציבוריים. זה כל מה שאני אומר ואני חושב שזה חוסר כבוד גם אליו להציג אותו כמישהו שהקדיש את חייו לעשיה ציבורית.

אם אתה רוצה להגיד שזו טרגדיה של עם ישראל, אתה בהחלט יכול לעשות את זה, אבל זה יהיה נסיון מלאכותי לדעתי.

אפשר גם להסתכל על זה מהכיוון השני - אם חס וחלילה קורה משהו מחר ליאיר לפיד או לכחלון, האם מדובר בטרגדיות ציבוריות או פרטיות? מה אם שופט נפטר בפתאומיות? שרון גל? איילת שקד? יינון מגל? סתיו שפיר? קשה לי להאמין שיש פה אפילו שני אנשים בפורום שידעו אפילו על דבר אחד שעשה אורי אורבך בכנסת (לפני שקראו את הכתבות היום).
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 16 פברואר 2015, 15:42, נערך 4 פעמים בסך הכל.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים