בחירות 2

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2

הודעהעל ידי roy1000 » 18 פברואר 2015, 18:30

jol9 כתב:אוקיי. הבן אדם הלך וכתב עירעור (ואולי נתן לעו"ד שלו להתעסק בזה). מה הבעיה עם זה? להיפך. אם היה מנסה להעלים את התשלומים, או לא משלם, זה היה בעייתי.
הוא בסה"כ ניסה לא לשלם את מה שחשב שהוא לא צריך לשלם. אני לא סגור על כל הפרטים, אבל לטעמי ברגע שהתברר שהוא כן צריך לשלם, אז הוא שילם.
כן. בהחלט נראה לי שכל אדם, כולל ראש ממשלה, רשאי להתעסק בעניינים הפרטיים שלו, כל עוד זה לא חורג מגבול הטעם הטוב. אני לא רואה איך הסיפור הזה חורג מהנורמות. באמת שלא.

זה נראה לך הגיוני שהוא התעסק בערעור על 4,000 ש"ח של מס על הבריכה בבית הפרטי שלו? אתה לא חושב ששכר טרחה של עו"ד יהיה יותר מ- 4000 ש"ח? אתה חושב שמקרה מבודד שדווקא בסיפור הזה הוא התמקד וזהו? הרי אנחנו כבר יודעים גם על סיפורי המתנות וגם על המוביל וגם על איהוט הגן והבקבוקים ועוד ועוד. אין לי בעיה שתגיד שזה לא מפריע לך שראש ממשלה מתעסק בזה, אבל אל תגיד לי שזה שעה או שעתיים. הוא מקדיש הרבה מאוד זמן למרדף אחרי השקלים של קופת המדינה.

jol9 כתב:בוודאי שאין לך כוונה. אתה עושה תעמולה שמאלנית קלאסית. זורק דברים חסרי ביסוס לאוויר, ואז כשמאמתים אותך עם האמת, אתה מנפנף את זה כאילו כלום.
כתבת הון אישי של 100 מליון דולר. זה הון של אדם עשיר מאוד, שברור שלא יכל לצבור הון כזה משירות ציבורי, בו הוא נמצא רוב חייו.
הון של 40 מליון ש"ח, זה הון מכובד מאוד אין ספק, אבל לא בלתי סביר, עבור אדם בעל כישורים ברמה הזאת.
זה כל ההבדל.

התכוותי לכתוב שקל ולא דולר ואני ממש לא מבין מה ההבדל בין 40 ל- 100 מליון. לפי מה שכתוב הוא צבר את רוב ההון בשנתיים - שלוש שבהן פרש מפוליטיקה. הנקודה שהייתה אמורה להיות ברורה היא שביבי ממש לא זקוק ל- 4,000 שקל האלה. הרי ברור שאחרי שיפרוש מפוליטיקה הוא יוכל לעשות עוד עשרות מליונים בזמן קצר.

jol9 כתב:לא יודע.. שעתיים, שלוש שעות, יומיים.... כל הסיפורים האלה לא הצליחו לשכנע אותי שמדובר במשהו אובססיבי, כפי שאתה טוען.
ביבי כבר 9 שנים ראש ממשלה. אם היה באמת אובססיבי, ועוסק בזה ברוב זמנו, אז היו מוצאים הרבה הרבה יותר.
אה... ואולרמט לקח שוחד של 500 אלף ש"ח...

אם אתה חושב שזה נורמלי (וסיפורים הרי לא חסרים), אז בסדר גמור. בכל מקרה, זה לא שעתיים ולא יומיים. זו היתממות. הוא מקדיש לזה הרבה יותר זמן.
אני לא זוכר בדיוק על מה בסוף הרשיעו את אולמרט (50 אלף דולר או חצי מליון), אבל ברור לכולם שזה קצה הקרחון, ולא איזו מעידה חד פעמית. גם מקרה הבריכה הוא לא כל הסיפור וברור שיש עוד הרבה כאלה (חלקם ידועים וחלקם לא).

jol9 כתב:ב-6 השנים האחרונות, המצב הכלכלי הוא טוב ומעלה. אנשים עובדים, קונים, נוסעים לחו"ל, וכו'.
יש עליית מחירים, ויש להאמין שאם לא הממשלה הבעייתית עם לפיד, הטיפול בזה היה ממשיך, ויש עלייה במחירי הדיור, וגם בזה מנסים לטפל ובינתיים ללא הצלחה.

אתה שוכח שישראל היתה אחת הכלכלות הכי יציבות, בזמן משברים גדולים שפקדו את העולם מאז 2008-09.
הקרדיט על זה משום מה לא ניתן לנתניהו ושטייניץ, אלא יותר לסטנלי פישר, אבל צריכים להיות הוגנים גם בעניין הזה.

לגבי מנועי צמיחה - וואלה, אני לא יודע. יש הייטק, יש יחסים עם סין, יש מקומות עבודה חדשים, יש תשתיות, יש גז וכו'. סה"כ לא רע. אני מאמין שיש עוד דברים שנעשים, שאני לא מודע אליהם,
וכנראה שגם בנושא רכבת תחתית מנסים להתקדם, וזה מן הסתם לא כזה פשוט.

הטיפול במה היה ממשיך? במה ביבי טיפל? הוא עשה משהו בנושא הדיור? הוא הרי בכלל לא ניסה לעשות כלום. להגיד שלפיד עצר איזה רפורמה זו דמגוגיה זולה שלא מבוססת על כלום.

המצב הכלכלי היהי טוב גם בתקופת אולמרט. הצמיחה יותר נמוכה. לביבי לא היה שום חלק בזה שישראל יצאה מהמשבר טוב - ממשלת אולמרט הייתה בזמן המשבר (עד 2009). הסיבה שיצאנו טוב מהמשבר היא בגלל שהבנקים בישראל מאוד שמרניים. לפחות ככה היו ב- 2008, ויש משמעת תקציבית חזקה, אז גם לאולמרט לא מגיע קרדיט.

ההייטק הוא כבר בוגר, עם סין אין שום דבר מהפכני. גז? כבר חלק גדול מגולם. שום דבר מזה לא שייך לממשלה. אין שום רפורמה גדולה בשום תחום שביבי קידם. המקסימום אלו דברים נקודתיים.

בנושא הרכבת התחתית - איש הליכוד שהיה ממונה על הפרוייקט עכשיו במעצר. מסתבר שניסו לקדם, אבל יותר בכיוון של לקדם את הכיסים שלהם ולא את הפרוייקט. גם הצרפתים וגם הסינים הציעו לקחת על עצמם את הפרוייקט הזה במחירי הפסד ונדחו על הסף בגלל שאם זה היהי קורה, לא היו ג'ובים לחלק.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 18 פברואר 2015, 18:34

עד שקם סופסוף ראש ממשלה בישראל שהתחיל לבנות רכבת תחתית בתל-אביב, עדיין רוי לא מרוצה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 18 פברואר 2015, 18:47

felix_r כתב:עד שקם סופסוף ראש ממשלה בישראל שהתחיל לבנות רכבת תחתית בתל-אביב, עדיין רוי לא מרוצה

לא בונים כלום פליקס, זו שחיתות אחת גדולה של מליארדים.
באתונה (כן, אתונה), בנו מערכת שלמה של מספר קווים בשלוש שנים. אתונה בנויה על הר שקשה בו בערך פי 100 לחפור מבחולות של גוש דן. בתל-אביב אנחנו עשר שנים בשלב התכנון. כל הסיפור הזה הוא פארסה אחת גדולה.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 18 פברואר 2015, 19:38, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 18 פברואר 2015, 19:01

roy1000 כתב:
felix_r כתב:עד שקם סופסוף ראש ממשלה בישראל שהתחיל לבנות רכבת תחתית בתל-אביב, עדיין רוי לא מרוצה

לא בונים כלום פליקס, זו שחיתות אחת גדולה של מליארדים.
באתונה (כן, אתונה), בנו מערכת שלמה של 5 קווים בשלוש שנים. אתונה בנויה על הר שקשה בו בערך פי 100 לחפור מבחולות של גוש דן. בתל-אביב אנחנו עשר שנים בשלב התכנון. כל הסיפור הזה הוא פארסה אחת גדולה.

סליחה, אבל על תזיין לי את השכל! פשוט נמאס לשמוע את השקרים שלך! די!

החברה שאבא שלי עבד בה (הוא כבר פרש לגמלאות לפני מספר חודשים, אבל עדיין עוזר בחלק מהפרויקטים) היא אחת מקבלני משנה בפרויקט הזה. אז אני יודע קצת הרבה יותר טוב ממך אם בונים או לא בונים!

נתניהו נתן אישור לפרויקט בתחילת 2012 , אבל זה פרויקט ענק של עשרות מיליארדי דולרים, והוא צריך לקחת לפחות 10 שנים... אני אישית לא הייתי משקיע שקל 1 בתל-אביבים שמאלנים כמוך, אבל לצערי נתניהו החליט אחרת.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 18 פברואר 2015, 19:09

felix_r כתב:סליחה, אבל על תזיין לי את השכל! פשוט נמאס לשמוע את השקרים שלך! די!

החברה שאבא שלי עבד בה (הוא כבר פרש לגמלאות לפני מספר חודשים, אבל עדיין עוזר בחלק מהפרויקטים) היא אחת מקבלני משנה בפרויקט הזה. אז אני יודע קצת הרבה יותר טוב ממך אם בונים או לא בונים!

נתניהו נתן אישור לפרויקט בתחילת 2012 , אבל זה פרויקט ענק של עשרות מיליארדי דולרים, והוא צריך לקחת לפחות 10 שנים... אני אישית לא הייתי משקיע שקל 1 בתל-אביבים שמאלנים כמוך, אבל לצערי נתניהו החליט אחרת.

פליקס, תרגע ואל תבלבל את המוח. אולי תפתח עיתון לפני שאתה מדבר.

אולי גם כדאי שתשאל את אבא שלך איפה המנכ"ל של נת"ע נמצא עכשיו? רמז - ביחד עם החברה שלך פאינה במעצר.

פרוייקט של קו אחד לא אמור לקחת 10 שנים. אפילו לא קרוב לזה, וכרגע נראה שזה ייקח אולי 20 שנה. בברצלונה בנו מערכת שלמה של 5 קווים ב- 4 שנים. ביוון עשו את זה בשלוש שנים. בהולנד ב- 6 שנים. אין לך צל של מושג על מה אתה מדבר.

ביבי גם לא נתן אישור לשום דבר. הסיפור הזה התחיל עוד מ- MTS שהתפרקה ב-2009. בטיפשות שלא תיאמן, המדינה החליטה להלאים את הפרוייקט ומאז זה תקוע. MTS הייתה אמורה לסיים את העבודות ב- 4 שנים.

דרך אגב - חבל שאתה לא מבין שהדבר הזה לא מיועד לתל-אביבים, זה מיועד לאנשים שגרים מחוץ לתל-אביבי ובאים לעבוד בעיר.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 18 פברואר 2015, 19:17, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 18 פברואר 2015, 19:17

roy1000 כתב:
felix_r כתב:סליחה, אבל על תזיין לי את השכל! פשוט נמאס לשמוע את השקרים שלך! די!

פליקס, תרגע ואל תבלבל את המוח. אולי תפתח עיתון לפני שאתה מדבר.

אולי גם כדאי שתשאל את אבא שלך איפה המנכ"ל של נת"ע נמצא עכשיו? רמז - ביחד עם החברה שלך פאינה במעצר.

פרוייקט של קו אחד לא אמור לקחת 10 שנים. אפילו לא קרוב לזה, וכרגע נראה שזה ייקח אולי 20 שנה. בברצלונה בנו מערכת שלמה של 5 קווים ב- 4 שנים. ביוון עשו את זה בשלוש שנים. בהולנד ב- 6 שנים. אין לך צל של מושג על מה אתה מדבר.

ביבי גם לא נתן אישור לשום דבר. הסיפור הזה התחיל עוד מ- MTS שהתפרקה ב-2009. בטיפשות שלא תיאמן, המדינה החליטה להלאים את הפרוייקט ומאז זה תקוע. MTS הייתה אמורה לסיים את העבודות ב- 4 שנים.

אני לא צריך לקרוא את החברים הבולשביקים שלך כדי לדעת מה הולך במדינה. בניגוד אליך, לי יש מקורות מידע נוספים.

מי אתה בכלל שתגיד כמה זמן צריך לקחת? אתה מומחה לרכבות תחתית?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 18 פברואר 2015, 19:37

felix_r כתב:אני לא צריך לקרוא את החברים הבולשביקים שלך כדי לדעת מה הולך במדינה. בניגוד אליך, לי יש מקורות מידע נוספים.

אני מומחה בלקרוא.

http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 50,00.html
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 18 פברואר 2015, 19:40

roy1000 כתב:
felix_r כתב:אני לא צריך לקרוא את החברים הבולשביקים שלך כדי לדעת מה הולך במדינה. בניגוד אליך, לי יש מקורות מידע נוספים.

אני מומחה בלקרוא.

אתה מומחה בלקורא רק מה שנוח לך!

מה הכתבה הזאת מוכיחה? כלום!
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 18 פברואר 2015, 19:47, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 18 פברואר 2015, 19:46

felix_r כתב:
roy1000 כתב:

אני מומחה בלקרוא.

מה אתה רוצה להוכיח? זה מראה כמה זמן לקח במקומות אחרים בעולם לבנות רכבת תחתית. תל-אביב היא עיר מישורית שבנויה על חולות שאין שום בעיה לחפור בהם בניגוד לאתונה וברצלונה שבנויות על הרים. תעשה חישוב לפי הנתונים בכתבה כמה זמן לקח לבנות ק"מ של רכבת תחתית בכל המקומות בעולם לעומת ישראל. באף מקום זה לא לקח כל כך הרבה זמן כמו ישראל.

הזכיין המקורי (MTS) הסכים לבנות את הקו ב- 4 שנים. עוד משהו?
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 18 פברואר 2015, 19:50

roy1000 כתב:
felix_r כתב:
roy1000 כתב:

אני מומחה בלקרוא.

מה אתה רוצה להוכיח? זה מראה כמה זמן לקח במקומות אחרים בעולם לבנות רכבת תחתית. תל-אביב היא עיר מישורית שבנויה על חולות שאין שום בעיה לחפור בהם בניגוד לאתונה וברצלונה שבנויות על הרים. תעשה חישוב לפי הנתונים בכתבה כמה זמן לקח לבנות ק"מ של רכבת תחתית בכל המקומות בעולם לעומת ישראל. באף מקום זה לא לקח כל כך הרבה זמן כמו ישראל.

הזכיין המקורי (MTS) הסכים לבנות את הקו ב- 4 שנים. עוד משהו?

בכל מקום יש תנאים שונים ורק בן אדם טיפש לא מבין את זה.

הינה עוד כתבה ממקור דומה, בה כתוב שבניית הרכבת התחתית צריכה להסתיים עד 20025. אז?
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000728821

וגם אם זכיין כלשהו לא עשה את העבודה, מה זה חדש? גם בזה נתניהו אשם?

אם זה כל כך קל לבנות רכבת תחתית, אז למה החברים השמאלנים שלך לא בנו אחת כזאת כשהיו בשילטון? מעניין לדעת.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 18 פברואר 2015, 20:00

רוי, אתה נשמע בדיוק כמו אוהדי הפועל, שאצלם תמיד שמעון מזרחי הוא האשם. אולי תחליף קבוצה?

העובדה היא שמכל ראשי הממשלה בישראל עד היום אף ראש ממשלה לא רצה לאשר את הפרויקט רכבת תחתית בתל-אביב, ונתניהו כן אישר. אבל אתם אף פעם לא מרוצים. הייתם מאשימים אותו אם הוא לא היה מאשר, אבל הוא אישר, אז עכשיו אתם מאשימים אותו בכך שבונים לאט מדי, בונים לא טוב, וכו' וכו' במקום להגיד תודה גדולה שסופסוף התחילו לבנות.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 18 פברואר 2015, 20:03

felix_r כתב:בכל מקום יש תנאים שונים ורק בן אדם טיפש לא מבין את זה.

הינה עוד כתבה ממקור דומה, בה כתוב שבניית הרכבת התחתית צריכה להסתיים עד 20025. אז?

אם זה כל כך קל לבנות רכבת תחתית, אז למה החברים השמאלנים שלך לא בנו אחת כזאת כשהיו בשילטון? מעניין לדעת.

כנראה שאני טיפש כי אני לא מבין איך לחצוב בסלעים של ברצלונה ואתונה זה יותר קל מחפור בחולות של תל-אביב.

הזכיין אפילו לא התחיל לעשות את העבודה - הוא לא הצליח להשיג מימון והמגינה במקום לעזור לזכיין עם ערבויות שלא היו עולות כלום, החליטה להלאים את הפרוייקט, וככה במקום 4 שנים, הקו האדום קפץ ל- 12 או 15 שנה.

מתי השמאל היהי בשלטון? היו שנתיים של פרס בשנות ה- 80, 4 שנים של רבין/פרס בשנות ה- 90, עוד שנתיים של ברק. זהו. 8 שנים מתוך ה- 40 שנים האחרונות. אין שום שמאל במדינת ישראל.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 18 פברואר 2015, 20:08

felix_r כתב:רוי, אתה נשמע בדיוק כמו אוהדי הפועל, שאצלם תמיד שמעון מזרחי הוא האשם. אולי תחליף קבוצה?

העובדה היא שמכל ראשי הממשלה בישראל עד היום אף ראש ממשלה לא רצה לאשר את הפרויקט רכבת תחתית בתל-אביב, ונתניהו כן אישר. אבל אתם אף פעם לא מרוצים. הייתם מאשימים אותו אם הוא לא היה מאשר, אבל הוא אישר, אז עכשיו אתם מאשימים אותו בכך שבונים לאט מדי, בונים לא טוב, וכו' וכו' במקום להגיד תודה גדולה שסופסוף התחילו לבנות.

במקום לבנות רכבות לאילת שאף אחד לא ייסע בהם, את הפרוייקט הזה היו צריכים לעשות מזמן. במקום לחפש איך לסדר ג'ובים לכל מיני עסקנים שעכשיו בכלא, היו צריכים לתת את הפרוייקט לסינים או לצרפתים ועכשיו כבר הייתה רכבת.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 18 פברואר 2015, 20:10

מישהו מהתומכים הנלהבים של ביבי יכול להסביר לי איך היה אפשר להיכשל יותר בסיפור הגרעין האיראני?

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/677/ ... =666&loc=1

מה בדיוק יצא מכל הנאומים עם הפצצות באו"ם? מה יצא מהנאומים בקונגרס חוץ ממשבר עם ארה"ב? אולי אם היה ראש ממשלה קצת פחות מגלומן ושקצת יותר טוב בדיפלומטיה התוצאה הייתה אחרת.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 18 פברואר 2015, 20:17, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 18 פברואר 2015, 20:12

roy1000 כתב:
felix_r כתב:בכל מקום יש תנאים שונים ורק בן אדם טיפש לא מבין את זה.

כנראה שאני טיפש כי אני לא מבין איך לחצוב בסלעים של ברצלונה ואתונה זה יותר קל מחפור בחולות של תל-אביב.

הזכיין אפילו לא התחיל לעשות את העבודה - הוא לא הצליח להשיג מימון והמגינה במקום לעזור לזכיין עם ערבויות שלא היו עולות כלום, החליטה להלאים את הפרוייקט, וככה במקום 4 שנים, הקו האדום קפץ ל- 12 או 15 שנה.

מתי השמאל היהי בשלטון? היו שנתיים של פרס בשנות ה- 80, 4 שנים של רבין/פרס בשנות ה- 90, עוד שנתיים של ברק. זהו. 8 שנים מתוך ה- 40 שנים האחרונות. אין שום שמאל במדינת ישראל.

אתה באמת מאוד טיפש, אבל לא בגלל שאתה לא מבין בבנייה, אלא בגלל שאתה בא לשפוט בנושא שאין לך שום הבנה בו (בדיוק כמו העתונאי הפופוליסט שכתב את הכתבה שהבאת).

גם אני לא מומחה גדול לבניה, לכן אני לא בא להסביר לך דברים. אני רק אתן לך כמה רעיונות לחשוב עליהם. האם חשבת שאולי בחולות יש בעיות אחרות? כמו מי תהום? כמו חוסר יציבות הקרקע שדורשת חיזוקים נוספים? דברים כאלה. יכולות להיות עוד 200 בעיות כאלה או אחרות.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 18 פברואר 2015, 20:17

felix_r כתב:אתה באמת מאוד טיפש, אבל לא בגלל שאתה לא מבין בבנייה, אלא בגלל שאתה בא לשפוט בנושא שאין לך שום הבנה בו (בדיוק כמו העתונאי הפופוליסט שכתב את הכתבה שהבאת).

גם אני לא מומחה גדול לבניה, לכן אני לא בא להסביר לך דברים. אני רק אתן לך כמה רעיונות לחשוב עליהם. האם חשבת שאולי בחולות יש בעיות אחרות? כמו מי תהום? כמו חוסר יציבות הקרקע שדורשת חיזוקים נוספים? דברים כאלה. יכולות להיות עוד 200 בעיות כאלה או אחרות.

וואללה? ובקופנהאגן אין את הבעיות האלה? בקהיר? יש בתל-אביב בעיות כל כך ייחודיות שאין בשום מקום אחר בעולם שזה לוקח פי שתיים או פי שש יותר זמן לבנות מכל מקום אחר? אתה לא חושב שיש לזה קשר לכל האנשים מהפרוייקט הזה שעכשיו בכלא?
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 18 פברואר 2015, 20:32

roy1000 כתב:
felix_r כתב:אתה באמת מאוד טיפש, אבל לא בגלל שאתה לא מבין בבנייה, אלא בגלל שאתה בא לשפוט בנושא שאין לך שום הבנה בו (בדיוק כמו העתונאי הפופוליסט שכתב את הכתבה שהבאת).

וואללה? ובקופנהאגן אין את הבעיות האלה? בקהיר? יש בתל-אביב בעיות כל כך ייחודיות שאין בשום מקום אחר בעולם שזה לוקח פי שתיים או פי שש יותר זמן לבנות מכל מקום אחר? אתה לא חושב שיש לזה קשר לכל האנשים מהפרוייקט הזה שעכשיו בכלא?

אין לי מושג! אני לא מהנדס העיר של קופנהאגן ולא של קהיר. אבל אתה כנראה כן אם אתה בא לשפוט.

גם אם הפרויקט מתעקב בגלל שהאנשים האלה בכלא, מה חדש בזה? כל המדינה הזאת גנבים! בכל מקום אשר תצביע אליו , כולם גנבים. אם זה בית חולים, שם הרופאים עושים ניתוחים פרטיים על חשבון הכסף של המדינה, חברת חשמל, נמלים, קבלנים, גני ילדים, עיריה, כווווווולם! איך בדיוק נתניהו אשם בזה? אני לא יודע. אבל אתה כנראה יודע.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 18 פברואר 2015, 20:42

felix_r כתב:אין לי מושג! אני לא מהנדס העיר של קופנהאגן ולא של קהיר. אבל אתה כנראה כן אם אתה בא לשפוט.

גם אם הפרויקט מתעקב בגלל שהאנשים האלה בכלא, מה חדש בזה? כל המדינה הזאת גנבים! בכל מקום אשר תצביע אליו , כולם גנבים. אם זה בית חולים, שם הרופאים עושים ניתוחים פרטיים על חשבון הכסף של המדינה, חברת חשמל, נמלים, קבלנים, גני ילדים, עיריה, כווווווולם! איך בדיוק נתניהו אשם בזה? אני לא יודע. אבל אתה כנראה יודע.

איך נתניהו אשם בזה? הסברתי את זה מקודם - לפני שהמדינה החליטה לעשות את הפרוייקט הזה בעצמה, גם הסינים וגם הצרפתים הציעו לבנות את הרכבת במחירים מצחיקים ובלוחות זמנים הרבה יותר מהירים ממה שהמדינה יכלה לעשות. במקום לתת להם את הפרוייקט, החליטו להשאיר את זה בידי המדינה בשביל לסדר ג'ובים. אז מה יצא מכל הסיפור? האנשים שסידרו להם ג'ובים עכשיו בכלא, ובזבזו מליארדים על כלום.

אם זה עוזר לך, זה לא רק ביבי, זה גם אולמרט (אבל זה לא מפתיע).

הנה הסיפור של הפרוייקט הזה:
http://www.themarker.com/dynamo/1.2073789
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 18 פברואר 2015, 20:54

רק נקודה קטנה - ברצלונה ואתונה אירחו אולימפיאדה. יכול להיות שזה היה אחד התנאים לאפשר לערים אלה לארח.
בנוסף, התקציבים שיש לעיר שמארחת אולמיפיאדה הם מטורפים...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 18 פברואר 2015, 20:56

roy1000 כתב:
felix_r כתב:אין לי מושג! אני לא מהנדס העיר של קופנהאגן ולא של קהיר. אבל אתה כנראה כן אם אתה בא לשפוט.

איך נתניהו אשם בזה? הסברתי את זה מקודם - לפני שהמדינה החליטה לעשות את הפרוייקט הזה בעצמה, גם הסינים וגם הצרפתים הציעו לבנות את הרכבת במחירים מצחיקים ובלוחות זמנים הרבה יותר מהירים ממה שהמדינה יכלה לעשות. במקום לתת להם את הפרוייקט, החליטו להשאיר את זה בידי המדינה בשביל לסדר ג'ובים. אז מה יצא מכל הסיפור? האנשים שסידרו להם ג'ובים עכשיו בכלא, ובזבזו מליארדים על כלום.

אם זה עוזר לך, זה לא רק ביבי, זה גם אולמרט (אבל זה לא מפתיע).

אני לא יודע למה החליטו כמו שהחליטו. לא ישבתי בועדה וגם אתה לא ישבת. יש מיליון ואחת סיבות לכל החלטה והחלטה, יש מיליון ואחד צדדים שכל אחד מפעיל לחצים לטובתו בעד ונגד.

בוא אני אזכיר לך, שאפילו אריק "הבולדוזר" שרון, שהוציא לפועל פרויקטים ענקיים כשהיה שר התשתיות, לא הצליח להוציא לפועל את הפרויקט של רכבת לאילת, למרות שהיפנים הציעו לבנות אותה בחינם תמורת הרווחים ממנה ב 10 השנים הבאות (בחינם - הכוונה ללא השקעה כספית מכספי האוצר).

בכל מקרה, העיקר שהפרויקט של הרכבת תחתית יצא לפועל, מה שאומר שהרכבת תבנה, גם אם באיחור. גם על הפרויקט של הרכבת הקלה בירושלים דיברו עשורים רבים עד אשר התחילו לבנות
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים