jol9 כתב:אוקיי. הבן אדם הלך וכתב עירעור (ואולי נתן לעו"ד שלו להתעסק בזה). מה הבעיה עם זה? להיפך. אם היה מנסה להעלים את התשלומים, או לא משלם, זה היה בעייתי.
הוא בסה"כ ניסה לא לשלם את מה שחשב שהוא לא צריך לשלם. אני לא סגור על כל הפרטים, אבל לטעמי ברגע שהתברר שהוא כן צריך לשלם, אז הוא שילם.
כן. בהחלט נראה לי שכל אדם, כולל ראש ממשלה, רשאי להתעסק בעניינים הפרטיים שלו, כל עוד זה לא חורג מגבול הטעם הטוב. אני לא רואה איך הסיפור הזה חורג מהנורמות. באמת שלא.
זה נראה לך הגיוני שהוא התעסק בערעור על 4,000 ש"ח של מס על הבריכה בבית הפרטי שלו? אתה לא חושב ששכר טרחה של עו"ד יהיה יותר מ- 4000 ש"ח? אתה חושב שמקרה מבודד שדווקא בסיפור הזה הוא התמקד וזהו? הרי אנחנו כבר יודעים גם על סיפורי המתנות וגם על המוביל וגם על איהוט הגן והבקבוקים ועוד ועוד. אין לי בעיה שתגיד שזה לא מפריע לך שראש ממשלה מתעסק בזה, אבל אל תגיד לי שזה שעה או שעתיים. הוא מקדיש הרבה מאוד זמן למרדף אחרי השקלים של קופת המדינה.
jol9 כתב:בוודאי שאין לך כוונה. אתה עושה תעמולה שמאלנית קלאסית. זורק דברים חסרי ביסוס לאוויר, ואז כשמאמתים אותך עם האמת, אתה מנפנף את זה כאילו כלום.
כתבת הון אישי של 100 מליון דולר. זה הון של אדם עשיר מאוד, שברור שלא יכל לצבור הון כזה משירות ציבורי, בו הוא נמצא רוב חייו.
הון של 40 מליון ש"ח, זה הון מכובד מאוד אין ספק, אבל לא בלתי סביר, עבור אדם בעל כישורים ברמה הזאת.
זה כל ההבדל.
התכוותי לכתוב שקל ולא דולר ואני ממש לא מבין מה ההבדל בין 40 ל- 100 מליון. לפי מה שכתוב הוא צבר את רוב ההון בשנתיים - שלוש שבהן פרש מפוליטיקה. הנקודה שהייתה אמורה להיות ברורה היא שביבי ממש לא זקוק ל- 4,000 שקל האלה. הרי ברור שאחרי שיפרוש מפוליטיקה הוא יוכל לעשות עוד עשרות מליונים בזמן קצר.
jol9 כתב:לא יודע.. שעתיים, שלוש שעות, יומיים.... כל הסיפורים האלה לא הצליחו לשכנע אותי שמדובר במשהו אובססיבי, כפי שאתה טוען.
ביבי כבר 9 שנים ראש ממשלה. אם היה באמת אובססיבי, ועוסק בזה ברוב זמנו, אז היו מוצאים הרבה הרבה יותר.
אה... ואולרמט לקח שוחד של 500 אלף ש"ח...
אם אתה חושב שזה נורמלי (וסיפורים הרי לא חסרים), אז בסדר גמור. בכל מקרה, זה לא שעתיים ולא יומיים. זו היתממות. הוא מקדיש לזה הרבה יותר זמן.
אני לא זוכר בדיוק על מה בסוף הרשיעו את אולמרט (50 אלף דולר או חצי מליון), אבל ברור לכולם שזה קצה הקרחון, ולא איזו מעידה חד פעמית. גם מקרה הבריכה הוא לא כל הסיפור וברור שיש עוד הרבה כאלה (חלקם ידועים וחלקם לא).
jol9 כתב:ב-6 השנים האחרונות, המצב הכלכלי הוא טוב ומעלה. אנשים עובדים, קונים, נוסעים לחו"ל, וכו'.
יש עליית מחירים, ויש להאמין שאם לא הממשלה הבעייתית עם לפיד, הטיפול בזה היה ממשיך, ויש עלייה במחירי הדיור, וגם בזה מנסים לטפל ובינתיים ללא הצלחה.
אתה שוכח שישראל היתה אחת הכלכלות הכי יציבות, בזמן משברים גדולים שפקדו את העולם מאז 2008-09.
הקרדיט על זה משום מה לא ניתן לנתניהו ושטייניץ, אלא יותר לסטנלי פישר, אבל צריכים להיות הוגנים גם בעניין הזה.
לגבי מנועי צמיחה - וואלה, אני לא יודע. יש הייטק, יש יחסים עם סין, יש מקומות עבודה חדשים, יש תשתיות, יש גז וכו'. סה"כ לא רע. אני מאמין שיש עוד דברים שנעשים, שאני לא מודע אליהם,
וכנראה שגם בנושא רכבת תחתית מנסים להתקדם, וזה מן הסתם לא כזה פשוט.
הטיפול במה היה ממשיך? במה ביבי טיפל? הוא עשה משהו בנושא הדיור? הוא הרי בכלל לא ניסה לעשות כלום. להגיד שלפיד עצר איזה רפורמה זו דמגוגיה זולה שלא מבוססת על כלום.
המצב הכלכלי היהי טוב גם בתקופת אולמרט. הצמיחה יותר נמוכה. לביבי לא היה שום חלק בזה שישראל יצאה מהמשבר טוב - ממשלת אולמרט הייתה בזמן המשבר (עד 2009). הסיבה שיצאנו טוב מהמשבר היא בגלל שהבנקים בישראל מאוד שמרניים. לפחות ככה היו ב- 2008, ויש משמעת תקציבית חזקה, אז גם לאולמרט לא מגיע קרדיט.
ההייטק הוא כבר בוגר, עם סין אין שום דבר מהפכני. גז? כבר חלק גדול מגולם. שום דבר מזה לא שייך לממשלה. אין שום רפורמה גדולה בשום תחום שביבי קידם. המקסימום אלו דברים נקודתיים.
בנושא הרכבת התחתית - איש הליכוד שהיה ממונה על הפרוייקט עכשיו במעצר. מסתבר שניסו לקדם, אבל יותר בכיוון של לקדם את הכיסים שלהם ולא את הפרוייקט. גם הצרפתים וגם הסינים הציעו לקחת על עצמם את הפרוייקט הזה במחירי הפסד ונדחו על הסף בגלל שאם זה היהי קורה, לא היו ג'ובים לחלק.