jol9 כתב:עד כמה שאני זוכר היו תלונות פיקטיביות על הטרדה מינית או משהו בסגנון. בסופו של דבר אי אפשר לדלג על שני הענפים - או שהוא אשם או שלא.
אם המשטרה החליטה לסגור את החקירה, אז במדינה נורמלית אמורים להתייחס אליו כחף מפשע.
אצלך משום מה הנורמות הן אחרות - לא משנה מה מחליטים, הבן אדם אשם. ליברמן גנב מיליונים, ביבי גנב של שקלים, שרון גל מטריד וכו'.
בעצם אפשר לדלג על כל המוסדות, וישר להשליך אנשים לכלא, לא?
אני ממש לא נוטה להאמין ליוסי שריד לגבי דעותיו על אנשי ימין.
יוני, לא הכל מתחיל ונגמר במערכת המשפט הפלילית. בארץ, בגלל שמערכת התביעה כל כך חזקה, הרבה אנשים חושבים שכל מה שלא הגישו נגדו כתב אישום זה בסדר. זה לא נכון. בנאדם יכול לעשות הרבה מאוד דברים מאוד מכוערים שהם לא פליליים, ומצד שני, לא כל מה שמוגדר כעבירה פלילית היא סוף העולם.
אותי מעניינת הרבה יותר צורת ההתנהגות וההגיון מאשר מה החליטה התביעה. החפות הפלילית הרבה פחות חשוב. שרון גל עשה מעשים מאוד מכוערים. הוא הוציא מהארון מישהו שלא רצה לצאת מול הקולגות שלו. המשטרה אולי החליטה שההתהגות הזו לא עונה להגדרה של עבירה פלילית, או שאין עניין לציבור בהגשת כתב אישום, אבל בשבילי זו התנהגות סוציופאתית לחלוטין של בנאדם שפוגע בקולגה שלו בצורה נוראית סתם בשביל ההכיף. זה הרבה יותר גרוע מלגנוב כסף לדעתי.
אותו דבר לגבי ליברמן (או פאינה או ברק לצורך העניין). כשאיש ציבור מקבל מליוני שקלים על עבודה כביכול שברור שהיא לא שווה מליונים, אז אני יודע שיש משהו שלא בסדר, גם אם המשטרה לא מצליחה למצוא את המקור של הכסף ולקשור את כל החוטים. אז כן, כשאהוד ברק מקבל מליוני דולרים על ייעוץ ל"קרנות גידור", אני לא צריך את המשטרה בשביל להבין שמשהו פה לא בסדר. כשליברמן מקבל מליוני דולרים מרוסיה בתקופה קצרה על "ייעוץ", אני גם לא צריך את המשטרה בשביל להבין שמשהו לא בסדר. כנ"ל אולמרט.
דרך אגב - אתה מכיר את שיטת "ההרצאות" שהמציאו הקלינטונים ועכשיו כל ראשי הממשלה משתמשים בה? השיטה הולכת ככה - יש כמובן בעיה אם בעל הון נותן כסף ישירות לפוליטיקאי בזמן הכהונה, או מייד לאחר שהוא פורש, אז מה שעושים זה את הדבר הבא - בעל ההון "תורם" כסף לארגון מסויים (כמו נשות ויצ"ו) ואותו הארגון לוקח לעצמו נגיד 20% מהכסף, ואז מזמין את הפוליטקאי לתת "הרצאה" במחיר מופקע בשאר הכסף שנתרם. מסתבר שזה חוקי וכשר. לא תהית אף פעם איך יש כל כך הרבה גופים שמוכנים להזמין את הילרי או ביל קלינטון לתת הרצאות בחצי מליון דולר לשעה? מאיפה הכסף? איך כל כך הרבה גופים מזמינים את ביבי/ברק/אולמרט לתת הרצאות ב- 50-100 אלף דולר לשעה?
הכלא זה הדבר האחרון שמעניין כשאנחנו מדברים על פוליטיקאים. ממש לא מעניין אותי לראות את אולמרט/ביבי/ברק בכלא. מעניין אותי שהם ודומיהם לא יהיו בפוליטיקה.
לגבי יוסי שריד - קשה לי להאמין שהוא פשוט המציא את הסיפור ששרון גל רצה להיות עוזר שלו ואמר לו שהוא מעריץ את מר"צ. אפשר לא לאהוב את הדעות הפוליטיות של יוסי שריד, אבל הוא לא נתפס אצלי כשמישהו שפשוט יציא סיפור כזה.