בחירות 2

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2

הודעהעל ידי roy1000 » 04 מרץ 2015, 17:23

בפעם הראשונה V15 קלעו בול:

https://www.youtube.com/watch?v=ep-sRSLVcUI
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 04 מרץ 2015, 17:50

roy1000 כתב:
jol9 כתב:השאלה היא האם ליכוד+בנט+ליברמן+חרדים+יחד-מרזל יהיה שווה למעלה מ-60. אם כן, אז קשה אז זה די סגור.
נכון לכרגע, כחלון לדעתי מהווה לשון מאזניים. זה עדיין לא מאוד מסוכן לביבי, אבל זה יחייב אותו לתת גם לכחלון וגם לליברמן את התיקים שהם רוצים.

הסיוט של ביבי זה שלא תהיה לו קואליציה בלי לפיד. זה יציג את פירוק הממשלה באור עוד יותר מגוחך.

מסכים איתך.
רוב הסיכויים בכל אופן הם שהקול שלך הולך לאופוזיציה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 04 מרץ 2015, 18:04

jol9 כתב:מסכים איתך.
רוב הסיכויים בכל אופן הם שהקול שלך הולך לאופוזיציה.

כן. כמעט בטוח שהקול שלי הולך לאופוזיציה. זה לאו דווקא דבר רע. אני בונה על ממשלה עם אלי ישי שתחזיק לא יותר משנה ותשלח את ביבי ושרה סוף סוף למסע ההרצאות ששרה הבטיחה לנו כבר לפני עשור.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 04 מרץ 2015, 19:36

טוב בדקתי על פי הסקר הכי פסימי (זה של ערוץ הכנסת):
ליכוד+בנט+ליברמן+חרידים+3 חכים של יחד = 55 מנדטים. זה אומר שהם יכולים להקים ממשלה עם כחלון, אבל זאת תהיה קואליציה קטנה
שביבי בטוח לא שמח לראות.
זה אומר שכל חברה בקואליציה תוכל לסחוט את ביבי איך שתרצה, אחרת בממשלה נופלת.

אני חושב שהימין צריך עוד 5-6 מנדטים לפחות בשביל להקים קואליציה יציבה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 04 מרץ 2015, 20:00

http://elections.walla.co.il/item/2835084

בוז'י וציפקה מבטיחים ומבטיחים. אנשים צריכים להבין, שהצבעה עבור השמאל, תביא את העבודה, ואת מרצ ואת לפיד לשלטון לא מרוסן, וכל אותן
ההבטחות, ייצאו בדיוק מהכיס שלהם.
למה? בתקציב הביטחון אף אחד לא יקצץ בקרוב, ואם כן, קרוב לוודאי שנגיע מאוד מהר למצב של לחימה, ואת כל ההבטחות האלה צריך לממן איכשהו.

אני ממש חרד למצב שבו אני אצטרך לממן את הפופוליזם של בוז'י, לבני ולפיד, כשבמקביל כחלון מוריד את המחיר של הנכס היחיד שיש לי... זאת הדרך הבטוחה
לממש את הדרכון האירופאי של אשתי ולהגר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 04 מרץ 2015, 20:03

jol9 כתב:http://elections.walla.co.il/item/2835084

בוז'י וציפקה מבטיחים ומבטיחים. אנשים צריכים להבין, שהצבעה עבור השמאל, תביא את העבודה, ואת מרצ ואת לפיד לשלטון לא מרוסן, וכל אותן
למה? בתקציב הביטחון אף אחד לא יקצץ בקרוב, ואם כן, קרוב לוודאי שנגיע מאוד מהר למצב של לחימה, ואת כל ההבטחות האלה צריך לממן איכשהו.

אני ממש חרד למצב שבו אני אצטרך לממן את הפופוליזם של בוז'י, לבני ולפיד, כשבמקביל כחלון מוריד את המחיר של הנכס היחיד שיש לי... זאת הדרך הבטוחה

הנכס היחד - הכוונה לדירה?
אם כך, אתה יכול להיות בטוח , שגם אם המשיח בכבודו ובעצמו יהיה ראש הממשלה, מחיר הדיור לא ירד בצורה משמעותית
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 04 מרץ 2015, 20:17

אתה צודק. במקום להשקיע בחינות ובריאות, צריך להשקיע במטוסים חמקנים ולהעלות את תקציב הבטחון ב- 11 מליארד כדי שלחברים של בוגי יהיו צעצועים חדשים וכל מיני נוכלים במדים יוכלו לגזור קופונים ולקנות פנטהאוזים במגדלי אקירוב. זו השקעה הרבה יותר טובה של הכסף שלנו.

עם או בלי כחלון, הערך של הנכס שלך ירד כשהריבית תעלה. את זה אף אחד לא יכול לשנות.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 04 מרץ 2015, 20:21

felix_r כתב:

אם כך, אתה יכול להיות בטוח , שגם אם המשיח בכבודו ובעצמו יהיה ראש הממשלה, מחיר הדיור לא ירד בצורה משמעותית

הכוונה לדירה כמובן.
אני לא יודע. הפופוליזם בשיאו, וכל אחד רוצה להביא הישגים. עזוב שזה יפגע ב70% מהאזרחים. העיקר להוזיל את מחירי הדיור.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 04 מרץ 2015, 20:33

roy1000 כתב:

אתה צודק. במקום להשקיע בחינות ובריאות, צריך להשקיע במטוסים חמקנים ולהעלות את תקציב הבטחון ב- 11 מליארד כדי שלחברים של בוגי יהיו צעצועים חדשים וכל מיני נוכלים במדים יוכלו לגזור קופונים ולקנות פנטהאוזים במגדלי אקירוב. זו השקעה הרבה יותר טובה של הכסף שלנו.

עם או בלי כחלון, הערך של הנכס שלך ירד כשהריבית תעלה. את זה אף אחד לא יכול לשנות.

הריבית עלתה וירדה ומחירי הדיור עדיין עלו. המחירים יירדו כשיהיה יותר היצע מביקוש, ואת זה יכולים להשיג בכל מיני דרכים.

אני חושב שהממשלות של ביבי השקיעו המון בחינוך וגם בבריאות וברווחה.
אני אישית יכול להגיד לך שמה שגדעון סהר עשה לתלוש של עובדי ההוראה, זאת לא פחות ממהפכה.
הבעיה היא לא מיליארד לפה ומיליארד לשם, הבעיה היא ברגע שאתה תצטרך לממן את האוכלוסיות החלשות, לשלם קצבאות ילדים לחרידים, בדואים
וערבים, ובמקביל תצטרך עדיין לתקצב את הביטחון (ומספיק מלחמה אחת, שתצטרך להעביר לביטחון עוד ועוד כספים), הדרך היחידה לעשות את זה היא
להכניס את היד לכיסם של אלה שמרוויחים נניח 20 אלף ומעלה... מעמד ביניים פלוס כזה.
אני כבר שומע כל מיני הצעות לעלות מיסים ולהוריד הטבות לבעלי הכנסות כאלה. נדבר איתך כשפתאום יישאר לך כל חודש איזה אלפיים ש"ח פחות, מה עדיף.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 04 מרץ 2015, 20:53

jol9 כתב:
felix_r כתב:

הכוונה לדירה כמובן.
אני לא יודע. הפופוליזם בשיאו, וכל אחד רוצה להביא הישגים. עזוב שזה יפגע ב70% מהאזרחים. העיקר להוזיל את מחירי הדיור.

לא חושב, שירידת מחירי הדיור תפגע במישהו. בסך הכל זה כסף שעובר מישראלי אחד לישראלי אחר. אחד קונה - השני מוכר. אחד שוכר, השני משכיר. "הכל נשאר במשפחה". נגיד יש לך דירה 3 חדרים ואתה רוצה להתקדם 4 חדרים. אז נכון, מחיר הדירה שלך ירד, אבל גם המחיר של הדירה שאתה מעוניין לקנות גם כן ירד.

אני פשוט לא מאמין שזה אפשרי להוריד את מחירי הדיור בצורה משמעותית. והסברתי כבר למה (גידול אכלוסיה הכי גבוה במערב, שטח מצומצם מאוד במיוחד במרכז, ריבית נמוכה שגורמת לאנשים לקנות דירות להשקעה במקום להחזיק כסף בבנק, עליה בגובה משכורת ממוצעת וכו וכו). לדעתי , המאקסימום האפשרי זה לעצור את העליה במחירים, לא להוזיל. אולי-אולי אם היה לנו איזה בולדוזר כמו אריק שרון, אבל אין.
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 04 מרץ 2015, 20:55, נערך פעם אחת בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 04 מרץ 2015, 20:55

felix_r כתב:
jol9 כתב:
felix_r כתב:

הכוונה לדירה כמובן.

לא חושב, שירידת מחירי הדיור תפגע במישהו. בסך הכל זה כסף שעובר מישראלי אחד לישראלי אחר. אחד קונה - השני מוכר. אחד שוכר, השני משכיר. "הכל נשאר במשפחה".

אני פשוט לא מאמין שזה אפשרי להוריד את מחירי הדיור בצורה משמעותית. והסברתי כבר למה (גידול אכלוסיה הכי גבוה במערב, שטח מצומצם מאוד במיוחד במרכז, ריבית נמוכה שגורמת לאנשים לקנות דירות להשקעה במקום להחזיק כסף בבנק, עליה בגובה משכורת ממוצעת וכו וכו). לדעתי , המאקסימום האפשרי זה לעצור את העליה במחירים, לא להוזיל. אולי-אולי אם היה לנו איזה בולדוזר כמו אריק שרון, אבל אין.

מקווה שהעלייה באמת תיעצר ושתשומת הלב תלך למקומות חשובים אחרים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 04 מרץ 2015, 20:57

jol9 כתב:טוב בדקתי על פי הסקר הכי פסימי (זה של ערוץ הכנסת):
ליכוד+בנט+ליברמן+חרידים+3 חכים של יחד = 55 מנדטים. זה אומר שהם יכולים להקים ממשלה עם כחלון, אבל זאת תהיה קואליציה קטנה
שביבי בטוח לא שמח לראות.

מה שהפך להיות ברור ככל שהבחירות מתקרבות זה שגוש הימין הטבעי מורכב מנתניהו+בנט+ישי+ליברמן, וגוש השמאל מציזי+מרצ+לפיד (שהתחיל את הבחירות בתור מרכז).
Roni1

הודעהעל ידי roy1000 » 04 מרץ 2015, 21:02

jol9 כתב:הריבית עלתה וירדה ומחירי הדיור עדיין עלו. המחירים יירדו כשיהיה יותר היצע מביקוש, ואת זה יכולים להשיג בכל מיני דרכים.

אני אישית יכול להגיד לך שמה שגדעון סהר עשה לתלוש של עובדי ההוראה, זאת לא פחות ממהפכה.
הבעיה היא לא מיליארד לפה ומיליארד לשם, הבעיה היא ברגע שאתה תצטרך לממן את האוכלוסיות החלשות, לשלם קצבאות ילדים לחרידים, בדואים
וערבים, ובמקביל תצטרך עדיין לתקצב את הביטחון (ומספיק מלחמה אחת, שתצטרך להעביר לביטחון עוד ועוד כספים), הדרך היחידה לעשות את זה היא
אני כבר שומע כל מיני הצעות לעלות מיסים ולהוריד הטבות לבעלי הכנסות כאלה. נדבר איתך כשפתאום יישאר לך כל חודש איזה אלפיים ש"ח פחות, מה עדיף.

הריבית לא עלתה וירדה, היא כמעט אך ורק ירדה ב- 6 שנים האחרונות. כשהריבית יורדת, מחירי הנכסים (כולל נדל"ן) עולים וכשהריבית עולה, המחירים יורדים. זה לא ייחודי לישראל, ככה זה בכל העולם. הקשר של מחירי דיור להיצע וביקוש הוא לא חזק במיוחד. ההיצע נשאר די קבוע בשנים האחרונות. מחירי הדיור הם פונקציה של היכולת לשלם וזה תלוי בשכר ובעיקר בריבית. כשהריביות יעלו, מחירי הדיור ירדו ואני יכול להגיד לך את זה בכמעט ודאות.

ממשלות ביבי לא עשה שינויים גדולים בהקצאות התקציביות. כלומר החינוך והבריאות נשארו פחות או יותר על אותו אחוז כמו שהיו אצל אולמרט (עם ירידה קטנה). מצד שני, החלק של תקציב הבטחון עלה לעומת אולמרט. ביבי לא ממש שינה את סדר העדיפויות.

קצבאות לחרדים זה ביבי רוצה לשלם. עוד תשלומי העברה זה כחלון. הגדלת הוצאות הבטחון לא מונעת מלחמה - להיפך. בכל פעם שיראל הגדילה את הוצאות הבטחון היו מלחמות, כי יש לפוליטקאים פיתוי להשתמש בצבא.

ברור לי שבממשלת ביבי הבאה יישאר לי ולאשתי בערך 2500 - 3000 פחות בנטו. השלמתי עם זה. אי אפשר גם מטוסים חמקנים וגם חרדים וגם מתנחלים בלי להעלות מיסים.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 04 מרץ 2015, 21:03

Roni1 כתב:
שביבי בטוח לא שמח לראות.

מה שהפך להיות ברור ככל שהבחירות מתקרבות זה שגוש הימין הטבעי מורכב מנתניהו+בנט+ישי+ליברמן, וגוש השמאל מציזי+מרצ+לפיד (שהתחיל את הבחירות בתור מרכז).

זאת רק דעתי האישית, אבל יש עתיד הייתה מפלגת שמאל מהרגע הראשון שלה, וזה ממש לא משנה שלפיד קורא לה מפלגת מרכז. זה כמו שבוז'י-ציפי קוראים למפלגה שלהם המחנה הציוני על מנת לבלבל את הבוחר.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 04 מרץ 2015, 21:15

קצבאות לחרדים כולם ייאלצו לתת כי איזו ממשלה שלא תקום תצטרך את החרדים בפנים והם ייכנסו רק תמורת הקצבאות, כך שזה ממש לא משנה אם זה ביבי או בוז'י.
נערך לאחרונה על ידי חנו'ש בתאריך 04 מרץ 2015, 21:18, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Roni1 » 04 מרץ 2015, 21:16

felix_r כתב:
Roni1 כתב:
שביבי בטוח לא שמח לראות.

זאת רק דעתי האישית, אבל יש עתיד הייתה מפלגת שמאל מהרגע הראשון שלה, וזה ממש לא משנה שלפיד קורא לה מפלגת מרכז. זה כמו שבוז'י-ציפי קוראים למפלגה שלהם המחנה הציוני על מנת לבלבל את הבוחר.

לא מסכימה. יש שם כמה אנשי שמאל מובהקים כמו גרמן, קריב ושלח (״ידיה של השייטת מגואלות בדם אזרחים״ על המרמרה), אבל לפיד עצמו ממש ריאלי בנושא המדיני. בכלל, ההשקפות שלו מאוד מאוזנות ונכונות, חבל שבפועל הוא סתם אפס רודף כותרות.
Roni1

הודעהעל ידי roy1000 » 04 מרץ 2015, 21:24

felix_r כתב:זאת רק דעתי האישית, אבל יש עתיד הייתה מפלגת שמאל מהרגע הראשון שלה, וזה ממש לא משנה שלפיד קורא לה מפלגת מרכז. זה כמו שבוז'י-ציפי קוראים למפלגה שלהם המחנה הציוני על מנת לבלבל את הבוחר.

יש עתיד מעולם לא הייתה מפלגת שמאל. אפילו לא קרוב. אין ספק שיש שם אנשים עם דעות שהן יוצר לשמאל, אבל הקו שלה תמיד היהי ימינה לעבודה ושמאלה לליכוד. זה לא משנה איך קוראים למפלגה, מה שחשוב זה המצע ובמה הם תומכים באופן רישמי. הקו תמיד היה מרכז מדיני.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 04 מרץ 2015, 21:32

roy1000 כתב:
jol9 כתב:הריבית עלתה וירדה ומחירי הדיור עדיין עלו. המחירים יירדו כשיהיה יותר היצע מביקוש, ואת זה יכולים להשיג בכל מיני דרכים.

הריבית לא עלתה וירדה, היא כמעט אך ורק ירדה ב- 6 שנים האחרונות. כשהריבית יורדת, מחירי הנכסים (כולל נדל"ן) עולים וכשהריבית עולה, המחירים יורדים. זה לא ייחודי לישראל, ככה זה בכל העולם. הקשר של מחירי דיור להיצע וביקוש הוא לא חזק במיוחד. ההיצע נשאר די קבוע בשנים האחרונות. מחירי הדיור הם פונקציה של היכולת לשלם וזה תלוי בשכר ובעיקר בריבית. כשהריביות יעלו, מחירי הדיור ירדו ואני יכול להגיד לך את זה בכמעט ודאות.

ממשלות ביבי לא עשה שינויים גדולים בהקצאות התקציביות. כלומר החינוך והבריאות נשארו פחות או יותר על אותו אחוז כמו שהיו אצל אולמרט (עם ירידה קטנה). מצד שני, החלק של תקציב הבטחון עלה לעומת אולמרט. ביבי לא ממש שינה את סדר העדיפויות.

קצבאות לחרדים זה ביבי רוצה לשלם. עוד תשלומי העברה זה כחלון. הגדלת הוצאות הבטחון לא מונעת מלחמה - להיפך. בכל פעם שיראל הגדילה את הוצאות הבטחון היו מלחמות, כי יש לפוליטקאים פיתוי להשתמש בצבא.

ברור לי שבממשלת ביבי הבאה יישאר לי ולאשתי בערך 2500 - 3000 פחות בנטו. השלמתי עם זה. אי אפשר גם מטוסים חמקנים וגם חרדים וגם מתנחלים בלי להעלות מיסים.

http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... l6cG9ydGFs

אה-ההה

והBOLD השני זה אחד השקרים הכי גסים שהיו כאן, וזה קיצוני אפילו בשבילך. ביבי היחיד שלא הכניס את היד שלו אל הכיס שלי, מאז שאני מרוויח משכורת.
אולמרט ד"א עשה את זה כמו גדול בביטול הטבת הליסינג ובשינוי מדרגות המס (שביבי החזיר אח"כ)
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 04 מרץ 2015, 21:33

Roni1 כתב:
felix_r כתב:
Roni1 כתב:
שביבי בטוח לא שמח לראות.

לא מסכימה. יש שם כמה אנשי שמאל מובהקים כמו גרמן, קריב ושלח (״ידיה של השייטת מגואלות בדם אזרחים״ על המרמרה), אבל לפיד עצמו ממש ריאלי בנושא המדיני. בכלל, ההשקפות שלו מאוד מאוזנות ונכונות, חבל שבפועל הוא סתם אפס רודף כותרות.

את יודעת, הכל יחסי. כל אחד מגדיר שמאל וימין בצורה אחרת. לדעתי אפילו הליכוד הוא מזמן כבר לא ימין מדיני. הדירוג שלי הוא משהו כזה:

הליכוד:
מרכז מדיני
ימין מתון כלכלי

יש עתיד:
שמאל מתון מדיני (למרות שמנסה להציג את עצמו כמרכז כדי למשוך מצביעי ימן מתונים)
שמאל מתון כלכלי

המחנה הציוני:
שמאל מדיני
שמאל קיצוני כלכלי

מרצ:
שמאל קיצוני מדיני
שמאל כלכלי
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 04 מרץ 2015, 21:49

jol9 כתב:http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bizgraph.shtml?p_id=498&period=365&typeofgraph=1&titleparam=4vjzIC0g7uPj6e0gIC0gQml6cG9ydGFs

אה-ההה

והBOLD השני זה אחד השקרים הכי גסים שהיו כאן, וזה קיצוני אפילו בשבילך. ביבי היחיד שלא הכניס את היד שלו אל הכיס שלי, מאז שאני מרוויח משכורת.
אולמרט ד"א עשה את זה כמו גדול בביטול הטבת הליסינג ובשינוי מדרגות המס (שביבי החזיר אח"כ)

אני לא מבין. יש איזו בעיה בהבנת הנקרא? הריבית עלתה שנה אחת+ וירדה 5 שנים בתקופה הזו. אתה יכול לראות בדיוק איפה הייתה עליית המחירים. מחירי הדיור מגיבים בערך שנה אחרי השינוי בריבית. ב 2008-10 היו הורדות ריבית חדות ולכן מחירי הדיור עלו בצורה חדה ב- 2009-2011. ב- 2010-11 עלתה הריבית ולכן ב- 2012 מחירי הדיור התמתנו. ב- 2012 שוב התחילה ירידה בריבית ומחירי הדיור שוב התחילו לעלות. אתה מתווכח על עובדות שלא ניתנות לערעור. הקשר בין ריבית למחירי נדל"ן זה משהו שמתועד בכל העולם. בתור בנאדם אינטילגטי, אני בטוח שאתה מבין שמי שלוקח משכנתא בריבית גבוהה יותר יכול לקחת סכום יותר קטן, נכון?

אתה משתמש במילה הזו "שקר" הרבה יותר מדי וזה מעצבן אותי. אני מדבר על מה שיהיה בממשלה הבאה. אם ביבי יגדיל את תקציב הבטחון כמו שהוא רוצה וייתן עוד כסף לחרדים ומתנחלים (ועוד לא דיברנו על כחלון) אני משער שנטל המס הכולל שלי יעלה ב- 2000 שקל פלוס. ביבי כבר אמר שלדעתו אזרחי המדינה יסכימו לשלם על ביטחון.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד