היורוליג עומדת להשתנות?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

היורוליג עומדת להשתנות?

הודעהעל ידי rc4991 » 11 אפריל 2015, 20:05

http://sports.walla.co.il/item/2845055

מהלך גדול
גם יעיף מלא קבוצות לא איכותיות וגם ישחקו אחת נגד השניה
רק צריך לקוות שיבחרו את הקבוצות בצורה נכונה כך שהטובות ביותר יהיו במפעל
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

Re: היורוליג עומדת להשתנות?

הודעהעל ידי חנו'ש » 11 אפריל 2015, 20:23

אני לא בעד שינוי כזה.

דבר ראשון, זה יהפוך את המפעל לליגה לכל דבר, ואז אין שום הגיון בהכרעת המפעל בשיטת פיינל פור (בדיוק כמו שזה מטומטם אצלינו בליגה)
דבר שני, אני לא חושבת שצריך להפוך את המפעל האירופי למפעל ליגה. אני דווקא מעדיפה את העובדה שמדובר בגביע, שיש שלבים ויש הדחות - זה גם הופך את רוב המשחקים למשחקי עונה וכל משחק חשוב ובעל משמעות מכרעת להמשך הדרך.
בשיטת ליגה כולם יודעים שמגיעים המשחקים הללו שכבר אין להם חשיבות והם לא מעניינים (ככה זה אפילו בנ.ב.א).

אני לא אוהבת את זה!!
דווקא השיטה הנוכחית היא הכי אידיאלית לטעמי.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 11 אפריל 2015, 21:03

אני כבר מזמן מקווה שתהיה ליגה אמיתית וחזקה באירופה במתכונת דומה לnba. יש לזה לא מעט אתגרים אבל היתרונות לדעתי גדולים.

חני, אני מסכים שיש כאן סוג של מישמש ולא הגיוני להכריע עונה ארוכה בליגה בשני משחקי פעיל פור. מצד שני קינונה של ליגה כזאת, זה דבר טוב ואני מאמין שעם הזמן הדברים יתיישרו לפי מודל כדורסל סביר ולא פיינל פור.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 11 אפריל 2015, 21:09

jol9 כתב:אני כבר מזמן מקווה שתהיה ליגה אמיתית וחזקה באירופה במתכונת דומה לnba. יש לזה לא מעט אתגרים אבל היתרונות לדעתי גדולים.

חני, אני מסכים שיש כאן סוג של מישמש ולא הגיוני להכריע עונה ארוכה בליגה בשני משחקי פעיל פור. מצד שני קינונה של ליגה כזאת, זה דבר טוב ואני מאמין שעם הזמן הדברים יתיישרו לפי מודל כדורסל סביר ולא פיינל פור.

אבל לקבוצות הנ.ב.א יש רק ליגה אחת שבה הן משחקות.
לקבוצות היורוליג יש גם את הליגות המקומיות וזה נראה מוזר שקבוצות ישחקו ב-2 ליגות שהם במתכונת של ליגה.

אני אישית חושבת שהיורוליג צריך לשאוף למודל ליגת האלופות של הכדורגל יותר מאשר הנ.ב.א (חוץ מהקטע שהם משחקים פעם בכמה חודשים...).
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי felix_r » 11 אפריל 2015, 21:24

rc4991 כתב:http://sports.walla.co.il/item/2845055

מהלך גדול

זה יכול לצאת לפועל רק אם הקבוצות עוזבות את הליגות המקומיות
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 11 אפריל 2015, 21:49

felix_r כתב:

מהלך גדול

זה בשלבים. 30 משחקים ועוד קצת בפלייאוף זה לא מספיק בשביל לפרוש מהליגה, אבל אם יגדילו את הליגה עם הזמן
ויהפכו את הפלייאוף למשהו רציני אז אולי זה יקרה.
בנוסף אולי היולב יגיעו להסכם שבו הקבוצות כן חוזרות לליגה ולגביע בשלב הפלייאוף.

חני, זה גם בהקשר למה שכתבת
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 11 אפריל 2015, 22:09

אני עדיין מעדיפה את הגירסא הנוכחית.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי felix_r » 11 אפריל 2015, 22:13

jol9 כתב:
felix_r כתב:

מהלך גדול

זה בשלבים. 30 משחקים ועוד קצת בפלייאוף זה לא מספיק בשביל לפרוש מהליגה, אבל אם יגדילו את הליגה עם הזמן

אתה הסתכלת על זה מהצד ההפוך :D

השיטה הזאת מחייבת פרישה מהליגה לא בגלל שזה מספיק משחקים לעונה שלמה, אלא בגלל שאתה לא יכול לשלב 40 משחקי יורוליג עם הליגה המקומית. אפילו עכשיו , עם 24 משחקים (מקסימום), יש שבועות שמכבי שיחקה 3 פעמים בשבוע. תחשוב מה יהיה אם מספר משחקי היורוליג יוכפל כמעט... עכשיו תחשוב גם על הקבוצות מהליגה הספרדית. שם יש 34 משחקים לפני הפליי-אופ...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי rc4991 » 11 אפריל 2015, 22:40

אני מסכים עם חנוש שיש משהו יותר מהנה בכך שמדובר בליגה עם שלבים עד שמגיעים לפיק של הפיינל פור
לא יודע לגבי המבנה החדש אבל אני כן רוצה בוודאות שיתחילו לצמצם שם קבוצות ולהשאיר רק את הטובות ביותר
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 11 אפריל 2015, 22:43

אתם לא מבינים, זהו פשוט מהלך קונטרה של היורוליג לפיב"א, שמתעקשת לערוך את מוקדמות היורובאסקט באמצע העונה :D
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 12 אפריל 2015, 02:01

felix_r כתב:
jol9 כתב:
felix_r כתב:

מהלך גדול

אתה הסתכלת על זה מהצד ההפוך :D

השיטה הזאת מחייבת פרישה מהליגה לא בגלל שזה מספיק משחקים לעונה שלמה, אלא בגלל שאתה לא יכול לשלב 40 משחקי יורוליג עם הליגה המקומית. אפילו עכשיו , עם 24 משחקים (מקסימום), יש שבועות שמכבי שיחקה 3 פעמים בשבוע. תחשוב מה יהיה אם מספר משחקי היורוליג יוכפל כמעט... עכשיו תחשוב גם על הקבוצות מהליגה הספרדית. שם יש 34 משחקים לפני הפליי-אופ...

אני לא חושב שאתה צודק.
ראשית היום, המקסימום שאפשר להגיע אליו זה 31 משחקים (כולל הצלבה של 5 משחקים ופיינל פור), והמינימום (עבור קבוצות נורמליות) זה 24.
בשיטת הליגה 30 יהיה המינימום, ומהמקסימום נניח 37 (בהנחה שההצלבה היא הטוב מ-5). לא הבדל כזה גדול.

מעבר לכך, ישנם כל מיני תקדימים, שאני בטוח שאפשר להסדיר עם הליגות, שהקבוצות המשתתפות בליגה, לא יצטרכו לשחק גם בליגה
המקומית, עד שלב מסויים. זה משהו שניתן יהיה לחשוב עליו אם הליגה תורחב, כי בהצעה הנוכחית, אין סיבה לעשות שום שינוי, עוד כמה משחקים,
לא יעשו את ההבדל לקבוצות ברמה הזאת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 12 אפריל 2015, 11:42

אתה צודק שהיום המקסימום הוא 31, 24 זה היה בשיטה הישנה.

אבל אתה טועה לגבי השיטה המוצעת. שם יש 30 משחקים של העונה הרגילה + סידרת רבע גמר + סידרת חצי גמר + סידרת גמר. גם אם שתי הסדרות הראשונות הן עד 2 נצחונות, וסדרת הגמר היא עד 3 נצחונות, זה יוצא 11 משחקים (3, 3, 5). זאת אומרת 41 משחקים סך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 12 אפריל 2015, 12:04

rc4991 כתב:אני מסכים עם חנוש שיש משהו יותר מהנה בכך שמדובר בליגה עם שלבים עד שמגיעים לפיק של הפיינל פור
לא יודע לגבי המבנה החדש אבל אני כן רוצה בוודאות שיתחילו לצמצם שם קבוצות ולהשאיר רק את הטובות ביותר

אני מסכים. בפורמט הנוכחי יש לפחות 5 קבוצות שהן ברמה מאוד נמוכה וזה הורס את העניין בכל השלב הראשון. אני הייתי רוצה לראות שלב של מוקדמות שיבטיח שהקבוצות הכי טובות ביבשת משחקות ביורוליג. חימקי, לדוגמא, הייתה חייבת להיות ביורוליג.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 12 אפריל 2015, 12:30

roy1000 כתב:
rc4991 כתב:אני מסכים עם חנוש שיש משהו יותר מהנה בכך שמדובר בליגה עם שלבים עד שמגיעים לפיק של הפיינל פור

אני מסכים. בפורמט הנוכחי יש לפחות 5 קבוצות שהן ברמה מאוד נמוכה וזה הורס את העניין בכל השלב הראשון. אני הייתי רוצה לראות שלב של מוקדמות שיבטיח שהקבוצות הכי טובות ביבשת משחקות ביורוליג. חימקי, לדוגמא, הייתה חייבת להיות ביורוליג.

כל הקבוצות הגדולות (וזה כולל את מכבי) מנצלות את השלב הראשון לנסיונות ולגיבוש הרכבים. אין בזה שום דבר רע. זה קיים בכל מקום. גם בליגת האלופות של כדורגל, רוב המשחקים שלפני הרבע-גמר לא ממש מעניינים את הקבוצות הגדולות. נראה לכם שאת אוהדי ריאל מדריד מעניינים המשחקים נגד באזל או אפועל ניקוסיה או איזו סינדרלה אחרת, שהצליחה בהרבה מזל לעבור את השלבים המוקדמים? ממש לא.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 12 אפריל 2015, 13:23

felix_r כתב:כל הקבוצות הגדולות (וזה כולל את מכבי) מנצלות את השלב הראשון לנסיונות ולגיבוש הרכבים. אין בזה שום דבר רע. זה קיים בכל מקום. גם בליגת האלופות של כדורגל, רוב המשחקים שלפני הרבע-גמר לא ממש מעניינים את הקבוצות הגדולות. נראה לכם שאת אוהדי ריאל מדריד מעניינים המשחקים נגד באזל או אפועל ניקוסיה או איזו סינדרלה אחרת, שהצליחה בהרבה מזל לעבור את השלבים המוקדמים? ממש לא.

יש קצת הבדל. ריאל תמלא את האצטדיון שלה גם אם הם ישחקו מול הפועל רעננה. בכדרוגל באירופה משחקים השחקנים הטובים בעולם.
הכדורסל, מצד שני, נלחם על החיים שלו באירופה והרמה רק יורדת מעונה לעונה. היורוליג צריכה להפוך ליותר תחרותית ומעניינת או שההתדרדרות תימשך.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 12 אפריל 2015, 20:34

felix_r כתב:אתה צודק שהיום המקסימום הוא 31, 24 זה היה בשיטה הישנה.

אבל אתה טועה לגבי השיטה המוצעת. שם יש 30 משחקים של העונה הרגילה + סידרת רבע גמר + סידרת חצי גמר + סידרת גמר. גם אם שתי הסדרות הראשונות הן עד 2 נצחונות, וסדרת הגמר היא עד 3 נצחונות, זה יוצא 11 משחקים (3, 3, 5). זאת אומרת 41 משחקים סך הכל.

מה שדיברו עליו בשלב הראשון זאת סדרה ברבע הגמר ואז פיינל פור, כלומר רק עוד 2 משחקים, או במילים אחרות 30 + 5 + 2 = 37

בכל אופן השאלה היותר מעניינת היא השאלה המהותית - כלומר האם זה טוב לכדורסל או לא, והפרטים הקטנים זה פחות חשוב.
אל תשכח שמכבי עשתה עונה שבה התווספו לה עוד איזה עשרים ומשהו משחקים בגלל האדריאטית... כלומר, זה בהחלט אפשרי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 12 אפריל 2015, 20:51

הבעיה בשיטה הזו זה שזה הופך את היורוליג לליגה של 3-4 מדינות כשכל שאר המדינות נלחמות להכניס נציגה ...זה מצמצם את הליגה הזאת מבחינת פריסה באירופה וגורם לכך שרוב המדינות באירופה בכלל לא יתעניינו בליגה הזאת...
לא הגיוני שמדינות שהן מאריות הכדורסל באירופה ברמת הניבחרות כמו קרואטיה , סרביה , סלובניה , צרפת ...או מדינות שהכדורסל אצלם נמצא בתנופה כמו גרמניה ואולי גם ישראל...לא יזכו לנציגו במועדון האליטיסטי שנקרא יורוליג.
אם כבר צריך לעשות את ההפך , להגדיל את מספר הקבוצות ולפרוס את זה ליותר מדינות עם יותר נציגות מכל מדינה.
מצד אחד זה יוריד את הרמה בשלבים הראשונים אבל יתן לבכירות הזדמנות להתאושש ולתקן לקראת השלבים הבאים
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי rc4991 » 16 אפריל 2015, 19:40

חדשות מצויינות למכבי
http://www.israelhayom.co.il/article/274897
בכלל נראה שהיורוליג תהפוך לליגה של הגדולות ולא כמו היום שיש מלא נציגויות של קבוצות בינוניות
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 16 אפריל 2015, 19:43

rc4991 כתב:חדשות מצויינות למכבי
בכלל נראה שהיורוליג תהפוך לליגה של הגדולות ולא כמו היום שיש מלא נציגויות של קבוצות בינוניות

מה זה אומר נניח מבחינת מגדל? הלך עליהם?
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי rc4991 » 16 אפריל 2015, 19:47

my man כתב:
rc4991 כתב:חדשות מצויינות למכבי

מה זה אומר נניח מבחינת מגדל? הלך עליהם?

אני לא רואה אותם מגיעים לשם כל עוד הם לא יסיימו באחד משני/שלושת המקומות הראשונים ביורוקאפ
מה שאני כן חושב זה שפיב"א תנהל ליגה משלה לקבוצות דרג ב' ומטה ושם היא מן הסתם תשתתף
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־20 אורחים