המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
toja27 כתב:שמע רוי, אתה יכול להגיד שהם פייבוריטים ושיש להם סגל טוב יותר, זכותך, אם כי אני באמת חושב שההבדלים זניחים. אבל הטיעון שלך שלא הפסדנו אתמול בגלל הרוטציה הקצרה והקיפאון של גודס הוא לא קשור למציאות. עזוב שכמעט כל חברי הפורום ראו את זה, עזוב שזה הוזכר בטורי פרשנויות למינהם, אבל דיוויד פדרמן בעצמו אומר את זה וווצ'יץ אומר שהם למדו מהמשחק הראשון וגם גודס יודע את זה.
אז נכון, ההחלטה שלו הייתה יכולה להוביל לניצחון(אם כי היא באמת תמוהה בעיני למרות שאני מבין מה ניסה לעשות) והכל יותר פשוט מהכורסא ולראות בדיעבד, אבל העובדה היא שהקבוצה מודה שהייתה טעות. אז אני לא מבין מה הטיעון שלך בדיוק כשהם בעצמם מודים שהם הולכים לשנות את תוכנית המשחק?
roy1000 כתב:toja27 כתב:שמע רוי, אתה יכול להגיד שהם פייבוריטים ושיש להם סגל טוב יותר, זכותך, אם כי אני באמת חושב שההבדלים זניחים. אבל הטיעון שלך שלא הפסדנו אתמול בגלל הרוטציה הקצרה והקיפאון של גודס הוא לא קשור למציאות. עזוב שכמעט כל חברי הפורום ראו את זה, עזוב שזה הוזכר בטורי פרשנויות למינהם, אבל דיוויד פדרמן בעצמו אומר את זה וווצ'יץ אומר שהם למדו מהמשחק הראשון וגם גודס יודע את זה.
אז נכון, ההחלטה שלו הייתה יכולה להוביל לניצחון(אם כי היא באמת תמוהה בעיני למרות שאני מבין מה ניסה לעשות) והכל יותר פשוט מהכורסא ולראות בדיעבד, אבל העובדה היא שהקבוצה מודה שהייתה טעות. אז אני לא מבין מה הטיעון שלך בדיוק כשהם בעצמם מודים שהם הולכים לשנות את תוכנית המשחק?
כדורסל זה משחק של ריצות. מכבי עשתה כמה ריצות גדולות במשחק ופנר עשתה את הריצה שלה ברבע השלישי. אני באמת לא רואה מהלך שגודס יכל לעשות בשביל להפוך את התמונה. סופו היה גרוע וטיוס היה מצויין. היינס ואלכסנדר היו גרועים. כל חילוף קרוב לוודאי שהיה מרע את המצב.
כל הסיפור נראה לי כמו חוכמה בידעבד. תוכנית המשחק הייתה מצויינת (זה לא אומר שעכשיו לא צריך לשנות ולחפש הפתעות חדשות), ההכנה הייתה מצויינת וזה כמעט הביא לניצחון. אוברדוביץ' לא מצא שום תשובות וההרכב שניצח לו את המשחק היה הרכב של ייאוש שהיה יכול גם להביא לקריסה של הקבוצה שלו. העניין הזה של "הפסדנו" להבדיל מפנר "ניצחו" נראה לי מפגר.
צריך עכשיו לנצח את המשחק הבא. זה הכל.
toja27 כתב:אני שר לעצמי כל היום את הפזמון של " מכבי , מכבי , מכבי תל אביב". שולח להם אנרגיות חיוביות מהארץ. אני מתחיל להאמין שזה אפשרי, אפילו אפשרי מאוד. שיהיה לילה טוב לכולם.
my man כתב:מכבי תשחק מחר עם סרט שחור? או שמספיק הצבע הצהוב(שמזכיר את הטלאי הצהוב)?
roy1000 כתב:my man כתב:מכבי תשחק מחר עם סרט שחור? או שמספיק הצבע הצהוב(שמזכיר את הטלאי הצהוב)?
זה כבר יהיה במוצאי היום.
roy1000 כתב:toja27 כתב:שמע רוי, אתה יכול להגיד שהם פייבוריטים ושיש להם סגל טוב יותר, זכותך, אם כי אני באמת חושב שההבדלים זניחים. אבל הטיעון שלך שלא הפסדנו אתמול בגלל הרוטציה הקצרה והקיפאון של גודס הוא לא קשור למציאות. עזוב שכמעט כל חברי הפורום ראו את זה, עזוב שזה הוזכר בטורי פרשנויות למינהם, אבל דיוויד פדרמן בעצמו אומר את זה וווצ'יץ אומר שהם למדו מהמשחק הראשון וגם גודס יודע את זה.
כדורסל זה משחק של ריצות. מכבי עשתה כמה ריצות גדולות במשחק ופנר עשתה את הריצה שלה ברבע השלישי. אני באמת לא רואה מהלך שגודס יכל לעשות בשביל להפוך את התמונה. סופו היה גרוע וטיוס היה מצויין. היינס ואלכסנדר היו גרועים. כל חילוף קרוב לוודאי שהיה מרע את המצב.
כל הסיפור נראה לי כמו חוכמה בידעבד. תוכנית המשחק הייתה מצויינת (זה לא אומר שעכשיו לא צריך לשנות ולחפש הפתעות חדשות), ההכנה הייתה מצויינת וזה כמעט הביא לניצחון. אוברדוביץ' לא מצא שום תשובות וההרכב שניצח לו את המשחק היה הרכב של ייאוש שהיה יכול גם להביא לקריסה של הקבוצה שלו. העניין הזה של "הפסדנו" להבדיל מפנר "ניצחו" נראה לי מפגר.
צריך עכשיו לנצח את המשחק הבא. זה הכל.
jol9 כתב:מעניין, מצד אחד אתה טוען שיש פערים ברורים בין הקבוצות, ומצד שני אתה אומר שפנר ניצחה את המשחק די במזל ובגלל הרכב ייאוש.
קצת סותר לא?
אני חייב להגיד שלמאזן הקודם של הקבוצות אין הרבה משמעות, בטח לא בסדרה (להזכיר לך את הסדרה שלנו מול פרטיזן?).
מה שקובע זה המצ'אפים וההתאמות שנעשות תוך כדי הסדרה, וכמובן גם הכושר של השחקנים.
ע"פ אלה, זה לא נראה שיש פער גדול בין הקבוצות, לפחות ע"פ אתמול.
לגבי מה שאמרת ליוסי - אף אחד לא יכול לדעת האם הכנסה של סופו היתה מונעת את הריצה או לא. מה שברור זה ששחקני מכבי
נפלו מהרגליים, בעוד הטורקים היו רעננים ולחצו חזק מאוד.
אז כן, בסדרה אתה חייב להשתמש בכל הכלים שלך, גם אם בחלק מהזמן איכות המשחק יורדת.
סתם לצורך הדוגמא - גודס היה יכול לתת מנוחה לשחקני המפתח שלו כשמכבי עלתה ל+11, ואז גם אחרי הריצה של פנר, הקבוצה
לא היתה נשברת מנטלית, והשחקנים היו עם פחות עבירות ויותר טריים, בשביל לסיים את המשחק.
זה מה שעושים בסדרות בכל העולם, וחבל שזה לא נעשה במשחק אתמול. לפחות מבחינתי זאת לא חכמה בדיעבד, כי כתבתי את זה
בת'רד המשחק עוד במהלכו.
roy1000 כתב:jol9 כתב:מעניין, מצד אחד אתה טוען שיש פערים ברורים בין הקבוצות, ומצד שני אתה אומר שפנר ניצחה את המשחק די במזל ובגלל הרכב ייאוש.
קצת סותר לא?
אני חייב להגיד שלמאזן הקודם של הקבוצות אין הרבה משמעות, בטח לא בסדרה (להזכיר לך את הסדרה שלנו מול פרטיזן?).
מה שקובע זה המצ'אפים וההתאמות שנעשות תוך כדי הסדרה, וכמובן גם הכושר של השחקנים.
ע"פ אלה, זה לא נראה שיש פער גדול בין הקבוצות, לפחות ע"פ אתמול.
לגבי מה שאמרת ליוסי - אף אחד לא יכול לדעת האם הכנסה של סופו היתה מונעת את הריצה או לא. מה שברור זה ששחקני מכבי
נפלו מהרגליים, בעוד הטורקים היו רעננים ולחצו חזק מאוד.
אז כן, בסדרה אתה חייב להשתמש בכל הכלים שלך, גם אם בחלק מהזמן איכות המשחק יורדת.
סתם לצורך הדוגמא - גודס היה יכול לתת מנוחה לשחקני המפתח שלו כשמכבי עלתה ל+11, ואז גם אחרי הריצה של פנר, הקבוצה
לא היתה נשברת מנטלית, והשחקנים היו עם פחות עבירות ויותר טריים, בשביל לסיים את המשחק.
זה מה שעושים בסדרות בכל העולם, וחבל שזה לא נעשה במשחק אתמול. לפחות מבחינתי זאת לא חכמה בדיעבד, כי כתבתי את זה
בת'רד המשחק עוד במהלכו.
יש פער בינינו לבין ירושלים? אז איך הם ניצחו אותנו שלוש פעמים ועוד בהפרשים עצומים?
המאזן נותן רמז לגבי מי הקבוצה הטובה יותר. לא תמיד זה מדוייק ולא תמיד הקבוצה הטובה יותר מנצחת. משחק אחד לא תמיד מייצג. יש פער בין הקבוצות. הוא לא גדול ולא זניח. זה בדיוק הפער בין קבוצה של 11 - 3 לבין קבוצה של 9 - 5.
אפשר לעשות המון ספקולציות לגבי מה היה קורה אם. אני חושב שבהינתן המשחק הגרוע של סופו והמשחק המצויין של טיוס, ההחלטה שלא להעלות את סופו הייתה סבירה. גם ההחלטה לשחק הרבה דקות עם פארגו הייתה סבירה בהתחשב בזה שבמכבי ניסו לנצח בכל מחיר את המשחק הראשון.
לגבי נושא הרוטציה אתה טועה - בסדרות פלייאוף מצמצמים רוטציה, לא מרחיבים אותה. מכבי לקחה אליפויות אירופה עם רוטציה של 8 שחקנים. גודס שיתף 9 במשחק הזה. אני לא קונה את סיפור העייפות. 37 דקות לשחקן זה בגבול הסביר. זה לא שהיה קצב משחק מטורף.
jol9 כתב:אתה לא יכול לצמצם רוטציה בסדרה. זה לא עובד ככה. צמצום הרוטציה הוא בNBA ביחס לעונה הסדירה, שם יש סגלים ארוכים ואיכותיים,
אבל באירופה זה לא המצב.
אי אפשר לנצח סדרה עם 7 שחקנים. הרוטציה שלנו לא באמת היתה של 9 שחקנים, וגם לא ממש של 8. אלכסנדר שיחק דקה וחצי, וסופו
שיחק 10 אבל בחלוקה מאוד לא יעילה, ולמעשה לא היה במשחק בכלל.
אתה יכול להגיד עד מחר ש37 דקות זה בגבול הסביר, אבל כשהשחקן שמשחק 37 דקות הוא גם השחקן שעבד הכי קשה על המגרש בחצי הראשון,
כשהוא זה שמחזיק את הכדור, ומצופה ממנו כל הזמן לחדור לסל ולהתמודד עם דאבל טים וטריפל טים,אז זה לחלוטין לא בגבול הסביר.
לא מדובר כאן באיזה קלעי, שחצי מהזמן עומד בצד ומחכה לזריקה (כמו שהלפרין היה עושה בזמנו), אלא בשחקן יוזם ויוצר שמן הסתם
מתעייף הרבה יותר.
roy1000 כתב:jol9 כתב:אתה לא יכול לצמצם רוטציה בסדרה. זה לא עובד ככה. צמצום הרוטציה הוא בNBA ביחס לעונה הסדירה, שם יש סגלים ארוכים ואיכותיים,
אבל באירופה זה לא המצב.
אי אפשר לנצח סדרה עם 7 שחקנים. הרוטציה שלנו לא באמת היתה של 9 שחקנים, וגם לא ממש של 8. אלכסנדר שיחק דקה וחצי, וסופו
שיחק 10 אבל בחלוקה מאוד לא יעילה, ולמעשה לא היה במשחק בכלל.
אתה יכול להגיד עד מחר ש37 דקות זה בגבול הסביר, אבל כשהשחקן שמשחק 37 דקות הוא גם השחקן שעבד הכי קשה על המגרש בחצי הראשון,
כשהוא זה שמחזיק את הכדור, ומצופה ממנו כל הזמן לחדור לסל ולהתמודד עם דאבל טים וטריפל טים,אז זה לחלוטין לא בגבול הסביר.
לא מדובר כאן באיזה קלעי, שחצי מהזמן עומד בצד ומחכה לזריקה (כמו שהלפרין היה עושה בזמנו), אלא בשחקן יוזם ויוצר שמן הסתם
מתעייף הרבה יותר.
בתקופת השושלת הגדולה של מכבי שיחקנו עונה שלמה עם רוטציה של 8 שחקנים ואם אני לא טועה, פארקר היה משחק 35 דקות פלוס במשחקים מסויימים, בטח שמשחקים מכריעים.
גודס לקח הימור עם הדקות של פארגו וזה היה הימור סביר בהתחשב בזה שהיינס היה אפסי. אני לא חושב שהיית מקבל תוצאה יותר טובה אם היית נותן עוד 5 דקות להיינס על חשבון פארגו. הבעיות של פארגו בחצי השני לא היו רק עייפות. זה היה שמירה אגרסיבית, כולל שמירות כפולות שלמכבי לא הייתה תשובה אליהן.
סופו היה גרוע. טיוס היה מצויין. אני לא חושב שעוד דקות לסופו על חשבון טיוס היו עוזרות למכבי.
להאשים את גודס בהפסד נראה לי כמו בריחה. כל ההחלטות שלו היו סבירות, ואני ממש לא בטוח שהתוצאה הייתה שונה אם הוא היה עושה משהו אחר.
ankram כתב:לא בדיוק נכון.
מכבי שיחקה עם רוטציה של 9-10 שחקנים (10 אם אתה סופר את יותם גם) בתקופת השושלת , אבל בניגוד למה שקורה בשנים האחרונות , הרוטציה היתה קבועה , היה ברור מיהם החמשייה , ומי המחליפים שלהם , היה גם ברור מה כל אחד נותן לקבוצה בפרק הזמן שהיה לו.
במכבי של השנים האחרונות , אתה לא יודע מה לצפות מהקבוצה הזאת , הרוטציה לא קבועה , משתנה ממשחק למשחק (בעיקר בליגה) , שחקנים לא יודעים אם הם ישחקו כלל ממשחק למשחק , אין עוגנים בספסל.
פעם ידעת שדרק יכנס וייתן לך X דקות של שמירה לוחצת על הגארד עליו הוא מופקד , ושלשות, ציון תומאס היה נותן מנוחה לגבוהים ולוקח ריבאונד, בלו\קומאטוס תפקדו כ סטרץ' 4 וכו'.
במכבי של השנים האחרונות (בעיקר באחרונה) לא ברור מהו תפקודו של הספסל , היינס נכנס לאיזו מטרה? לשמור? לקלוע מבחוץ? לינהרט?
ויותר מזה , סף הסבלנות של גודס את פיני פשוט לא מאפשרות לשחקנים מסויימים לשגות , להשאר על המגרש וללמוד להמשך. סתם לדוגמא במשחק האחרון הליגה אלטיט נכנס , עשה שגיאה , הועף לספסל , היינס נכנס , עושה 110 שגיאות בחצי דקה , נשאר , אין אחידות.
תפקידו של מאמן בקבוצת כדורסל , זה לבנות חמשייה פותחת וספסל , במשימה הראשונה פיני את גודס הצליחו לעמוד , במשימה השנייה נכשלו כשלון חרוץ.
מילא שהיינס לא שחקן , ומילא שאלכסנדר לא שומר , ומילא שהחתימו אותם ע"ח שחקנים אחרים שהצוות המקצועי העדיף , השאלה היא למה שחקן כמו היינס לא מצליח להביא 5% מהיכולת שלו (ואף אחד לא ישכנע אותי שהחתימו אותו מבלי לעקוב אחריו) בכלל מהספסל? למה כל העונה גודס לא השכיל להפוך את היינס לסוג של בולדוג מהספסל שכל מטרתו היא להציק לגארד היריב , ומדי פעם לחדור לסל כדי למשוך עבירות או להגיע לקו העונשין , כל מה שגודס לימד את היינס כל השנה זה לזרוק שלשות כאילו הוא מינימום סטף קרי? כל מה שאפשר לצפות מאלכסנדר זה קליעות מ4-5 מטר ותו לא? אי אפשר לסדר ללינהרט 3-4 מבטים פנויים לסל לנצל את יכולת הקליעה שלו מ 3? 41% מ 3 זה לא נותון טוב?
בשורה התחתונה , גודס כשל בפיתוח הספסל שלו , לא היה עקבי עם הדקות מנוחה שהוא נותן למובילים שלו , לא היה עקבי עם התפקיד שהוא מעניק לשחקני הספסל שלו , בסופו של דבר הספסל של מכבי הפך להיות מספסל מחליפים לאוסף של תחליפים דהויים שנותן כמה שניות חמצן לחמשייה הפותחת ותו לא. גודס "קצר" את ההשקעה שלו בספסל בתבוסה לראשון ובהפסד לפנר , אובראדוביץ' קצר את ההשקעה שהוא העניק לספיחי כל העונה במשחק נגד מכבי , זה כל ההבדל.
toja27 כתב:רוי, יש הבדל בין קבוצה עמוסת כשרונות שבה היה קשה לשמור שחקן אחד כי השני יעניש אותך מכיוון אחר לבין קבוצה שבה במשחק ספיציפי פארגו היה הגו טו גאיי בצורה מוחלטת ואוברדוביץ' שם עליו איזה 3-4 שומרים שונים. זה די פשוט העניין הזה ולא צריך להתחכם כאן.
לא צריך להיות עקשן כזה. אם כל העולם ואשתו ,כולל הקבוצה עצמה אומרים לך שהייתה פה טעות ואתה היחיד שמתחפר בעמדה שלך, אז לפחות תחשוד בתוך עצמך שיכול להיות שכאן, הפעם אתה טועה.
my man כתב:toja27 כתב:רוי, יש הבדל בין קבוצה עמוסת כשרונות שבה היה קשה לשמור שחקן אחד כי השני יעניש אותך מכיוון אחר לבין קבוצה שבה במשחק ספיציפי פארגו היה הגו טו גאיי בצורה מוחלטת ואוברדוביץ' שם עליו איזה 3-4 שומרים שונים. זה די פשוט העניין הזה ולא צריך להתחכם כאן.
לא צריך להיות עקשן כזה. אם כל העולם ואשתו ,כולל הקבוצה עצמה אומרים לך שהייתה פה טעות ואתה היחיד שמתחפר בעמדה שלך, אז לפחות תחשוד בתוך עצמך שיכול להיות שכאן, הפעם אתה טועה.
שמישהו ימצא את החומר שסמית' לקח לפני אלבה ויביא לו אותו הערב לפני המשחק...הוא ליטרלי היה בעננים שם...
משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, cifkcv, Google [Bot], Shay_uzan ו־21 אורחים