גודס

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: גודס

הודעהעל ידי roy1000 » 20 אפריל 2015, 23:29

toja27 כתב:עזוב לנצח בסדרה, משחק בודד אפשר? את טאו ויטוריה ניצחנו בסדרה, את פנאתיינקוס כמעט וניצחנו וזה רק מהשנים האחרונות. אתה יכול להגיד שזאת עונתו הראשונה אוקיי, אבל הוא לא עשה עבודה טובה.

היית מרגיש יותר טוב אם היינו מנצחים היום ומפסידים ביום חמישי? אני לא רואה את ההבדל. לטאו שניצחנו לא היה תקציב כפול ממכבי. הפערים היו אולי עשרים אחוז. את פנא לא ניצחנו (אם כמעט היה נחשב, העולם היה שונה לחלוטין).
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 20 אפריל 2015, 23:30

MTA2311 כתב:
toja27 כתב:
MTA2311 כתב:TOJA:
1. תמצא לי תקדים לעונה שבה מכבי השיגה יותר עם סגל פחות טוב.
2. בוא אני אחדש לך, מכבי של גודס שומרת בדיוק את אותן ההגנות שמכבי של בלאט שמרה. בדיוק. עד לרמת הסימונים מהספסל. זאת באמת סתם התרפקות על אשליות.

קודם כל אי אפשר לתת ציון לסגל במספרים ככה שהבקשה הראשונה שלך בלתי ניתנת לביצוע, טכנית. כל דיון בנקודה זאת לא יצליח להבהיר שום דבר באמת.
דבר שני, זה בסדר שהיא שומרת את אותן ההגנות, אבל זה לא אומר שרמת הביצוע שווה. עם כל הכבוד, לגיא גודס יש את רנדל העונה שהוא אחד משחקני ההגנה הכי טובים שראינו בשנים האחרונות במכבי אם לא הטוב שבהם.

וציון למאמנים במספרים אפשר?

עזוב התחכמיות, באמת שאין לי כח לזה. הרי ברור שכל דיון בנקודה הראשונה שלך, יוביל לאי הסכמות. בוא תמצא לי נוסחא שפותרת את השאלה הבאה- בעונה שהגענו להצלבה נגד פנאתיינקוס, האם בהתחשב באיכות הסגל , התוצאה הסופית הייתה טובה? והאם זה הישג גדול גדול או קטן יותר מהעונה הנוכחית בהתחשב בסגל של העונה הנוכחית? יש לך תשובה ברורה חוץ מדעה סובייקטיבית שלך? כי לי אין.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 20 אפריל 2015, 23:30

jol9 כתב:אור ורוי, אז אתם בעצם אומרים שזהותו של המאמן היא חסרת משמעות?

אני לא רואה אלטרנטיבה ריאלית שהיא יותר טובה מגודס. דן שמיר לא טוב יותר לדעתי ואדלשטיין לא יכול לאמן במכבי כמו שהיא מנוהלת היום.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 אפריל 2015, 23:31

ממש לא.
בקשר לסדרה, אני אומר שגם אם גודס עשה טעויות (והוא בהחלט עשה), בסופו של דבר האשמים הם אלה שנתנו לו כלים מוגבלים כל כך .
בקשר לדיון בלאט-גודס, אני טוען שלמרות שהסגלים שבלאט קיבל היו טובים בהרבה, הקבוצות שלו לא נראו טוב יותר רוב הזמן.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי toja27 » 20 אפריל 2015, 23:32

roy1000 כתב:
toja27 כתב:עזוב לנצח בסדרה, משחק בודד אפשר? את טאו ויטוריה ניצחנו בסדרה, את פנאתיינקוס כמעט וניצחנו וזה רק מהשנים האחרונות. אתה יכול להגיד שזאת עונתו הראשונה אוקיי, אבל הוא לא עשה עבודה טובה.

היית מרגיש יותר טוב אם היינו מנצחים היום ומפסידים ביום חמישי? אני לא רואה את ההבדל. לטאו שניצחנו לא היה תקציב כפול ממכבי. הפערים היו אולי עשרים אחוז. את פנא לא ניצחנו (אם כמעט היה נחשב, העולם היה שונה לחלוטין).

אם מבחינתך זה אותו דבר להגיע ל3-2 נגד פנא' ול3-0 נגד פנר' כי שניהם לא מובילים להצלבה אז אין לנו מה להתדיין יותר על הנושא הזה. שכל אחד יחשוב מה שיחשוב.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 20 אפריל 2015, 23:33

roy1000 כתב:

אני לא רואה אלטרנטיבה ריאלית שהיא יותר טובה מגודס. דן שמיר לא טוב יותר לדעתי ואדלשטיין לא יכול לאמן במכבי כמו שהיא מנוהלת היום.

זה בסדר, אבל למה לבטל את מה שעשה והיה דייויד בלאט במכבי?

אלטרנטיבות לא חסר, אבל אני גם לא בטוח שצריך. את הסיכום נעשה בסוף העונה. פדרמן אפילו סביר להניח מבסוט, כי פיינל פור זה עוד
הוצאות, כך שהצלבה זה סבבה למטרות.
איבוד אליפות לעומת זאת, בטח כזאת שמוכרעת בשיטה הנוכחית, זה דבר שלא יתקבל בהבנה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי יוסי22 » 20 אפריל 2015, 23:34

פישל בענק במשחק הראשון ושם כנראה הפסדנו את הסדרה כשהשחקנים הגיעו עם הנשמה ביד למשחק השני ולא היה להם סיכוי .

ואת המשחק הראשון הוא הפסיד ולא אף אחד אחר עם התפרקות מביכה בסוף הרבע השלישי בגלל ניהול משחק לא נכון , אין איך לברוח מזה .

היום היה משחק ענק ואין במה להאשים מאמן אחרי משחק כזה , שתי הקבוצות נתנו היום משחק לפנתיאון .
נערך לאחרונה על ידי יוסי22 בתאריך 20 אפריל 2015, 23:34, נערך פעם אחת בסך הכל.
יוסי22

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 אפריל 2015, 23:34

toja27 כתב:
MTA2311 כתב:
toja27 כתב:
2. בוא אני אחדש לך, מכבי של גודס שומרת בדיוק את אותן ההגנות שמכבי של בלאט שמרה. בדיוק. עד לרמת הסימונים מהספסל. זאת באמת סתם התרפקות על אשליות.

קודם כל אי אפשר לתת ציון לסגל במספרים ככה שהבקשה הראשונה שלך בלתי ניתנת לביצוע, טכנית. כל דיון בנקודה זאת לא יצליח להבהיר שום דבר באמת.
דבר שני, זה בסדר שהיא שומרת את אותן ההגנות, אבל זה לא אומר שרמת הביצוע שווה. עם כל הכבוד, לגיא גודס יש את רנדל העונה שהוא אחד משחקני ההגנה הכי טובים שראינו בשנים האחרונות במכבי אם לא הטוב שבהם.

עזוב התחכמיות, באמת שאין לי כח לזה. הרי ברור שכל דיון בנקודה הראשונה שלך, יוביל לאי הסכמות. בוא תמצא לי נוסחא שפותרת את השאלה הבאה- בעונה שהגענו להצלבה נגד פנאתיינקוס, האם בהתחשב באיכות הסגל , התוצאה הסופית הייתה טובה? והאם זה הישג גדול גדול או קטן יותר מהעונה הנוכחית בהתחשב בסגל של העונה הנוכחית? יש לך תשובה ברורה חוץ מדעה סובייקטיבית שלך? כי לי אין.

הסגל של מכבי אז היה טוב יותר משל היום, והסגל של פאו אז היה הרבה פחותץ מרשים משל פנר היום (+אולי חצי מהתקציב של פנר היום).
אתה גם מוזמן לחזור לת'רדים מהעונה ההיא. מכבי נראתה נורא כל העונה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 20 אפריל 2015, 23:34

MTA2311 כתב:

ממש לא.
בקשר לסדרה, אני אומר שגם אם גודס עשה טעויות (והוא בהחלט עשה), בסופו של דבר האשמים הם אלה שנתנו לו כלים מוגבלים כל כך .
בקשר לדיון בלאט-גודס, אני טוען שלמרות שהסגלים שבלאט קיבל היו טובים בהרבה, הקבוצות שלו לא נראו טוב יותר רוב הזמן.

אבל בסוף בנוסף לאיכות הכדורסל, גם השורה התחתונה היא חשובה.
אני מקווה מאוד שמכבי תיקח אליפות, ושגיא ימשיך וייקבל עוד הזדמנות, והפעם אולי עם סגל קצת יותר איכותי
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 20 אפריל 2015, 23:39

jol9 כתב:זה בסדר, אבל למה לבטל את מה שעשה והיה דייויד בלאט במכבי?

אלטרנטיבות לא חסר, אבל אני גם לא בטוח שצריך. את הסיכום נעשה בסוף העונה. פדרמן אפילו סביר להניח מבסוט, כי פיינל פור זה עוד

אני לא אמרתי כלום על בלאט. אי אפשר לקחת ממנו את הניצחון בסדרה על מילאנו והפיינל פור.

הכל תלוי באלטרנטיבה. אם תראה לי שיש מישהו יותר טוב מגודס בצורה משמעותית, אין לי בעיה להחליף אותו. אבל, כשמעלים שמות כמו דן שמיר, זה לא נראה לי משהו שבכלל שווה לשקול.

מכבי צריכה כמובן לקחת אליפות בסדרה מול ירושלים, אבל בזכות החוק הרוסי, הפערים יותר קטנים מפערי האיכות האמיתיים.

וכן, לפדרמנים זה לא ממש מזיז. אולי זה שלא היה משחק רביעי גרם להם לקצת הפסדים.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 20 אפריל 2015, 23:41

roy1000 כתב:
jol9 כתב:זה בסדר, אבל למה לבטל את מה שעשה והיה דייויד בלאט במכבי?

אני לא אמרתי כלום על בלאט. אי אפשר לקחת ממנו את הניצחון בסדרה על מילאנו והפיינל פור.

הכל תלוי באלטרנטיבה. אם תראה לי שיש מישהו יותר טוב מגודס בצורה משמעותית, אין לי בעיה להחליף אותו. אבל, כשמעלים שמות כמו דן שמיר, זה לא נראה לי משהו שבכלל שווה לשקול.

מכבי צריכה כמובן לקחת אליפות בסדרה מול ירושלים, אבל בזכות החוק הרוסי, הפערים יותר קטנים מפערי האיכות האמיתיים.

וכן, לפדרמנים זה לא ממש מזיז. אולי זה שלא היה משחק רביעי גרם להם לקצת הפסדים.

נכון, חשבתי על זה, שהתוצאה האידיאלית עבורם היתה 3-1 לפנר...

עצוב שזה מה שעולה לנו לראש.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 20 אפריל 2015, 23:55

MTA2311 כתב:
toja27 כתב:
MTA2311 כתב:
toja27 כתב:

הסגל של מכבי אז היה טוב יותר משל היום, והסגל של פאו אז היה הרבה פחותץ מרשים משל פנר היום (+אולי חצי מהתקציב של פנר היום).
אתה גם מוזמן לחזור לת'רדים מהעונה ההיא. מכבי נראתה נורא כל העונה.

אז בוא אני אוכיח לך שהבקשה שלך בנקודה הראשונה תוביל לאי הסכמות. על סמך מה אתה בטוח שהסגל של פאו היה חלש יותר או הרבה פחות מרשים ? היו להם שחקני קלאסה גם אם לא בשיאם כמו שאראס, דימאנטידיס, באטיסט, פוטסיס, פרפרוגלו, קאמיקוגולו ועוד.ובלי לדבר על הקשיחות המנטאלית שיש לפאו מול הרכיכות המנטאליות מטורקיה(לא יאמן, בשנה שעברה הם עשו 3-2 נגד צסק"א שהייתה פי כמה רמות מעליהם ואנחנו מפסידים 3-0 לפנר). האם למכבי היה סגל שחקנים הרבה יותר טוב? היה טוב יותר זה בטוח הסגל כלל שחקנים כמו לאנגפורד שהיה כישרון גדול אבל עד עכשיו לא הוביל שום קבוצה ששיחק בה להישג כלשהו, אוחיון היה הרכז הראשי ביחד עם פאפלוקאס בעונת פרישה(לא בדיוק רכזים מרשימים על הנייר) סמית שהיה שחקן פחות טוב ומשמעותי מאשר היום, סופו בעונת שפל לפני שהועף מהמועדון והנדריקס כ5 הראשי וכמובן בלו. עם זה בלאט היה במרחק כלום מהפיינל פור. אז דעתי שההישג של אותה עונה(בלי לדבר על כך שלקח את כל שאר התארים והליגה האדריאטית שהייתה תקועה כמו עצם בגרון)היה גדול יותר. אבל אתה יכול להתווכח איתי על זה ובצדק כמו שאני איתך. ככה שהבקשה בנקודה שלך היא לא ברת ביצוע ולא ניתנת למדד.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 אפריל 2015, 00:13

הדיון הזה התחיל כשטענו שעם בלאט הכל היה ורוד, והוא היה עושה ניסים ונפלאות גם מהסגל הזה. המטרה שלי הייתה להראות שזאת סוג של גניבת דעת, לא באמת לבצע השוואה אמפירית.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי toja27 » 21 אפריל 2015, 00:28

MTA2311 כתב:הדיון הזה התחיל כשטענו שעם בלאט הכל היה ורוד, והוא היה עושה ניסים ונפלאות גם מהסגל הזה. המטרה שלי הייתה להראות שזאת סוג של גניבת דעת, לא באמת לבצע השוואה אמפירית.

אוקיי, כאן אני מסכים איתך. גם בלאט הוא לא איזה קוסם. למרות שאני ממש לא בטוח שעם הסגל הזה התוצאה הייתה זהה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי ankram » 21 אפריל 2015, 13:33

גודס תלוי באליפות , ניקח יישאר , לא ניקח , יילך.
מה שמעצבן זה שהנהלת מכבי לא עשתה כלום בשביל לעזור לגודס להגיע למטרות שלו , כלום.
עכשיו הוא צריך לתמרן ללא ישראלי בכיר , ש2 זרים נחים כל משחק , סרט.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 אפריל 2015, 13:35

ankram כתב:גודס תלוי באליפות , ניקח יישאר , לא ניקח , יילך.
מה שמעצבן זה שהנהלת מכבי לא עשתה כלום בשביל לעזור לגודס להגיע למטרות שלו , כלום.
עכשיו הוא צריך לתמרן ללא ישראלי בכיר , ש2 זרים נחים כל משחק , סרט.

לא חושב שיילך גם אם יפסיד אליפות.
פדרמן כבר הצהיר ש"זה בסדר לאבד אליפות פעם בכמה שנים".
חוץ מזה, גודס הוא הבייבי של הדור הצעיר של ההנהלה. הוא ממלכתי וממושמע. אמרתי כבר לאורך העונה שצריך לקרות משהו סופר קיצוני בשביל שיפטרו אותו. אני עדיין מאמין בזה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי toja27 » 21 אפריל 2015, 15:57

סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי ankram » 21 אפריל 2015, 16:26

toja27 כתב:מסכים עם הכתבה.
http://sports.walla.co.il/item/2847945?m=1

לא סובל את הכתב הזה , כמו שאר כתבי וואלה , הוא מחוייב בכמה פוסטים שונאים במיוחד , ביחוד בשבוע שהיא מפסידה , תכף כל הורד כהן , גרינוולד ושאר הצואות יצאו מהמחבואים שלהם.
רק נזכיר שמדובר בבחור שניבא שבלאט יעוף העונה מה NBA , ושנה שעברה חתך את מכבי על ימין ועל שמאל.

"גודס שהוא האיש הנכון במקום הנכון: הפנים המתאימות למועדון שפעם היה סמל לפנאטיות ואובססיה לניצחון בכל מחיר, לגניבת שחקנים ליריבות, לניסיון להשיג יתרון קל שבקלים באמצעות לחץ על שופטים ואילו תחת ההנהגה החדשה והצעירה שומר על שפיות תקציבית ותדמיתית, גם במחיר של הדחה מוקדמת מהיורוליג. דמיינו במקומו את דייויד בלאט הנרגן (שהנהלת מכבי לא סבלה), את פיני גרשון היהיר או את ארז אדלשטיין האגרסיבי והבינו למה גודס זכה במינוי. הוא הפנים הראויות למכבי החדשה."

חוץ משנאה לגודס,פיני,בלאט,אדלשטיין,מכבי בכלל - מה אתה רואה בפסקה הזאת? - כלום. ברור הוא שהירש לא יסבול את מכבי גם אם אמא תרזה תהיה מאמנת.

"אולי שווה לשקול למנות מאמן שיוכל לגשר על הפער בין הכישרון למטרות. אולי פיני גרשון עם עוזר חרוץ וידען (חידוש שיתוף הפעולה עם דן שמיר, נניח) יכול לבוא בחשבון"

כן בטח , בואו נביא את פיני גרשון שכבר שנים לא מאמן קבוצה , שהפסיד הצלבה מול קבוצה פחות טובה ממכבי , ועוד עם יתרון ביתיות ובואו נצוות לו את מי?? את דן שמיר , שלא זכור לי מתי סיים עונה שלא בפיטורין , כן כן , את אותו דן שמיר שלקח את הפועל אילת ותחתית ליגת העל.

ממש פרשן על.

אני לא מת על גודס , אבל להזכירכם , גם פיני בעונתו הראשונה במכבי קיבל סוויפ בראש מקינדר , גם הקדנציה הראשונה של בלאט לא זכורה באופן טוב כ"כ , בשביל עונה ראשונה , גודס (אם ישיג אליפות) השיג את מה שהקבוצה שווה , בטח ובטח עם חוקי הליגה המופרעים , בטח ובטח עם כמות הפציעות ועיתויים , בטח ובטח שהנהלת מכבי לא נתנו לו לחזק את הקבוצה , ובטח עם איך שסופו הגיע לעונה ועם משחקי הראווה המיותרים שהיו לו ב pre season
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי ankram » 21 אפריל 2015, 16:30

אם כבר וכלו כל הקיצים וגודס מאבד את האליפות , המאמן היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא דושאן איבקוביץ' הנפלא.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי toja27 » 21 אפריל 2015, 17:13

ankram כתב:
toja27 כתב:מסכים עם הכתבה.
http://sports.walla.co.il/item/2847945?m=1

לא סובל את הכתב הזה , כמו שאר כתבי וואלה , הוא מחוייב בכמה פוסטים שונאים במיוחד , ביחוד בשבוע שהיא מפסידה , תכף כל הורד כהן , גרינוולד ושאר הצואות יצאו מהמחבואים שלהם.
רק נזכיר שמדובר בבחור שניבא שבלאט יעוף העונה מה NBA , ושנה שעברה חתך את מכבי על ימין ועל שמאל.

"גודס שהוא האיש הנכון במקום הנכון: הפנים המתאימות למועדון שפעם היה סמל לפנאטיות ואובססיה לניצחון בכל מחיר, לגניבת שחקנים ליריבות, לניסיון להשיג יתרון קל שבקלים באמצעות לחץ על שופטים ואילו תחת ההנהגה החדשה והצעירה שומר על שפיות תקציבית ותדמיתית, גם במחיר של הדחה מוקדמת מהיורוליג. דמיינו במקומו את דייויד בלאט הנרגן (שהנהלת מכבי לא סבלה), את פיני גרשון היהיר או את ארז אדלשטיין האגרסיבי והבינו למה גודס זכה במינוי. הוא הפנים הראויות למכבי החדשה."

חוץ משנאה לגודס,פיני,בלאט,אדלשטיין,מכבי בכלל - מה אתה רואה בפסקה הזאת? - כלום. ברור הוא שהירש לא יסבול את מכבי גם אם אמא תרזה תהיה מאמנת.

"אולי שווה לשקול למנות מאמן שיוכל לגשר על הפער בין הכישרון למטרות. אולי פיני גרשון עם עוזר חרוץ וידען (חידוש שיתוף הפעולה עם דן שמיר, נניח) יכול לבוא בחשבון"

כן בטח , בואו נביא את פיני גרשון שכבר שנים לא מאמן קבוצה , שהפסיד הצלבה מול קבוצה פחות טובה ממכבי , ועוד עם יתרון ביתיות ובואו נצוות לו את מי?? את דן שמיר , שלא זכור לי מתי סיים עונה שלא בפיטורין , כן כן , את אותו דן שמיר שלקח את הפועל אילת ותחתית ליגת העל.

ממש פרשן על.

אני לא מת על גודס , אבל להזכירכם , גם פיני בעונתו הראשונה במכבי קיבל סוויפ בראש מקינדר , גם הקדנציה הראשונה של בלאט לא זכורה באופן טוב כ"כ , בשביל עונה ראשונה , גודס (אם ישיג אליפות) השיג את מה שהקבוצה שווה , בטח ובטח עם חוקי הליגה המופרעים , בטח ובטח עם כמות הפציעות ועיתויים , בטח ובטח שהנהלת מכבי לא נתנו לו לחזק את הקבוצה , ובטח עם איך שסופו הגיע לעונה ועם משחקי הראווה המיותרים שהיו לו ב pre season

לא מכיר אותו יותר מדי חוץ מאותה כתבה על דיוויד בלאט שהייתה באמת הזויה משהו.כל מה שהוא מתאר בפסקה הראשונה היא התדמית של מכבי בכלי התקשורת לאורך השנים. גם אם הוא מתאר אותה בהקצנה מסויימת. מעבר לגיבוב המילים, צריך לראות מה הנקודה שהוא רוצה להעביר. באותה פסקה הנקודה שלו הייתה שפעם מכבי תל אביב היה מועדון שרצה לנצח בכל מחיר( הדוגמאות שלו יכולות להיות מטעות ומוקצנות) והיום הוא נהפך להיות מתון יותר ולכן במובן מסויים גיא גודס הוא מאמן מתאים להלך הרוח השורר במועדון כיום, מבחינת ההנהלה. בגלל האופי המתון שלו. כל שאר המאמנים הובאו לדוגמא רק בשביל הקונטרא לגודס (כולל אדלשטיין שלא השתייך למכבי אי פעם). במובן הזה יכול להיות שהוא צודק.
לא מסכים לאלטרנטיבה שהוא מציע בדמות פיני גרשון-דן שמיר, לדעתי יש אופציות טובות יותר. אבל הכיוון הוא נכון. אם מכבי יכולה להעמיד סגל שחקנים שמתקשה מול קבוצות עשירות יותר, אבל עדיין שואפת להגיעה רחוק אז אתה רוצה מאמן שיכול להוציא יותר ממה שהסגל שחקנים שווה. והנקודה היא שמאמן בינוני לא יכול להוביל סגל שחקנים בינוני רחוק. כמובן, שנקודת ההנחה שלו ומה שהוא טוען בכתבה זה שגיא גודס מאמן בינוני. כלומר כל מה שהוא אומר זה הגיוני.
בוא אני אביא לך ציטוטים שכן הסכמתי:

"הבעיה היא שיש קו דק מאוד שמפריד בין שפיות לבין בינוניות. מועדוני ספורט גדולים אינם גופים שפויים במיוחד. מאמני ספורט גדולים אינם אנשים נורמליים. חישבו על ריאל מדריד הכוחנית בכדורגל, על האינטריגות מאחורי הקלעים של ברצלונה, על מייקל ג'ורדן שנהג לחבוט בחבריו לקבוצה בשיקגו בולס ועל נחירות הבוז של גרג פופוביץ' במסיבות העיתונאים. בעצם, למה ללכת רחוק? די לחזות בזליקו אוברדוביץ' מאדים ומשתולל על הקווים בדרך לפיינל פור ה-5,000 שלו. זה מראה הרבה פחות נוח לצופה מהצד מאשר שפת הגוף האלגנטית של רכז עבר אחר, זה שמדריך את הצהובים.

רק שלפאניקה של אוברדוביץ' על הקווים מתלווה גם ערנות וחדות. לאורך העונה דיברו רבות על הסגל הקצר של מכבי תל אביב ועל החיזוק הלא מספק לקראת הטופ 16, כלומר על ההנהלה ומחלקת הסקאוטינג, בעוד גודס יצא נקי. למען האמת, קשה לכעוס עליו. הוא תמיד עונה באדיבות לעיתונאים, לא מתלכלך על ההנהלה, קיבל בג'נטלמניות את ההצנחה של פיני גרשון. בחור טוב. אלא שבסופו של דבר הוא נבחן בתפקוד על המגרש. וכאן אין מנוס מהמסקנה שגודס השפוי עשה עבודה בינונית. זה בא לידי ביטוי בתוצאות בליגה, בהעפלה ברגע האחרון להצלבה ובנוק אאוט – כן, זאת המילה – שחטף מעמיתו הסרבי הבכיר והמוערך ברבע הגמר"

"עוד לא דיברנו על בעיות אחרות, כמו כריזמה, למשל. או תשומת לב לפרטים. למכבי יש ככל הנראה יותר תרגילים מאשר לפנרבחצ'ה/ אולקר, ורבים מהם יצירתיים וחכמים. אלא שבכך לא נבחן מאמן: הוא נבחן בריווח, בנכונות שחקניו למסור לשחקן הפנוי, בבחירת הזריקות, בריצה למתפרצת, בירידה להגנה, באגרסיביות ההגנתית, בביצוע המדויק של כל פעולה במגרש. במילים אחרות, הוא נבחן בהקניית ההרגלים היומיומיים, המשעממים אך החיוניים, לחניכיו. הוא נמדד באובססיביות ובפרפקציוניזם שלו. הוא גם אמור להקנות לקבוצה שלו אופי וסגנון מובחנים. מה בכלל אפשר להגיד על מכבי העונה? היא רצה היטב? לא ממש. התקפה עומדת? לא משהו. הגנה? עד האטרף של אתמול, המדיניות הייתה לסגת לאחור ולקוות לטוב. עזבו לרגע את הפערים בכישרון: לאורך כל הסדרה, פנרבחצ'ה/ אולקר הייתה הקבוצה המאומנת יותר. למעשה, לאורך כל העונה מכבי לא מאומנת דיה, בטח לאור מגבלות הסגל, וזה בא לידי ביטוי גם מול קבוצות פחות טובות ממנה, כמו אלבה ברלין, הכוכב האדום בלגרד וצ'דביטה. אה, כן: גם נגד הפועל תל אביב והפועל ירושלים. "

דעתי היא, שההנהלה עשתה בערך כל מה שיכלה בעונה הזאת כדי לא לעזור לגודס שבאמת היה צריך להתמודד עם נסיבות לא קלות. עם זאת, ראינו שלמכבי אין באמת שיטת משחק,אין טביעת אצבע של מאמן. בסופו של דבר זה הסתכם בלתת את הכדור לפארגו ויהיה מה שיהיה. כל זה לפני שאני מדבר על התוצאות שלו העונה. עם כל הסימפטיה שלי כלפיו, אני לא חושב שגיא גודס יוכל להוביל את הקבוצה רחוק עם התנאים הקיימים. ואני חושב שהוא מאמן די בינוני.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־21 אורחים