הקפטן ממשיך

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הקפטן ממשיך

הודעהעל ידי roy1000 » 07 מאי 2015, 12:05

felix_r כתב:דווקא לא מעט מתאזרחים נשארים בארץ אחרי סיום הקריירה.

כמו מי? בלו, שארפ? ממה שאני זוכר אפילו מרסר לא נשאר פה. רק החברה של הדור הישן כמו ברודי וגריפין עדיין פה.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 07 מאי 2015, 12:12

roy1000 כתב:
felix_r כתב:דווקא לא מעט מתאזרחים נשארים בארץ אחרי סיום הקריירה.

כמו מי? בלו, שארפ? ממה שאני זוכר אפילו מרסר לא נשאר פה. רק החברה של הדור הישן כמו ברודי וגריפין עדיין פה.

בלו ושארפ הם המתאזרחים היחיד שאתה מכיר?

סימס, דאוסן, כריס ווטסון וכו'
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 07 מאי 2015, 13:05

felix_r כתב:בלו ושארפ הם המתאזרחים היחיד שאתה מכיר?

נכון לגבי סימס. דאוסן בכלל שיחק כמתאזרח? אני זוכר שלא נתנו לו אזרחות במשך שנים.
בגדול, הסתובבו בארץ ובמכבי עשרות מתאזרחים. רק בודדים באמת השתקעו בארץ (אני חושב שכולם נשואים לישראליות).
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 07 מאי 2015, 14:55

roy1000 כתב:
felix_r כתב:בלו ושארפ הם המתאזרחים היחיד שאתה מכיר?

נכון לגבי סימס. דאוסן בכלל שיחק כמתאזרח? אני זוכר שלא נתנו לו אזרחות במשך שנים.
בגדול, הסתובבו בארץ ובמכבי עשרות מתאזרחים. רק בודדים באמת השתקעו בארץ (אני חושב שכולם נשואים לישראליות).

זה נכון שרוב הקריירה הוא שיחק כזר, אבל לקראת הסוף דאוסן קיבל אזרחות ושיחק עוד הרבה שנים כמתאזרח בליגות הנמוכות. ודרך אגב, הוא כבר מזמן גרוש מהישראלית שהיה נשוי לה, אבל ממשיך לחיות בארץ.

דווקא המתאזרחים היהודים (יהודים אמריקאים) בדרך כלל חוזרים לארצות הברית. לדעתי זה בגלל שהם שיחקו במככלות לא במילגת ספורט, ויש להם השכלה טובה, ככה שיש להם מה לעשות אחרי כדורסל
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 07 מאי 2015, 16:57

roy1000 כתב:
ankram כתב:נו אז? האם אתה ע"ת החטיבה היהודית של "הבית היהודי"? , את מי לעזעזל זה מעניין? אפשר לחשוב ששולדנברנד יישאר פה אחרי הכדורסל , הוא כבר הצהיר שלא.
ללא מתאזרחים , אני חושב שהכדורסל הישראלי לא היה מגיע לשום מקום , מכבי של 77 , 81 היתה קבוצה מובהקת של ישראלים , מתאזרחים וזרים , זה שחלקם נשארו בארץ לא אומר שום דבר , כנ"ל נבחרת ישראל ב 79 , באמת נראה לך שללא הסטיבים , ושאר המתאזרחים היינו יכולים להגיע לאן שהו?

ד"א זאת לא המצאה ישראלית , האיטלקים והספרדים עשו את זה קודם , מי יודע לאן היתה מדיעה מילאנו ללא דאנטוני , ומהבדיקה האחרונה שעשיתי הוא לא בדיוק גר במילאנו......

הנושא של המתאזרחים הוא בסה"כ עוד דרך, או תירוץ לנגח את מכבי , ראשוני המתאזרחים הגיעו בכלל להפועל , למלינאק (המנייאק) לא הפריע שהפועל ר"ג היתה מפוצצת במתאזרחים , אבל שזה נודע למכבי , ישר הציוני המזוייף הפטריוט צץ.

הפועל ירושליים היתה מתה שלאנסברג או טיוס או שניהם יהיו שם , גם על פישר הם לא היו מתנגדים , מעניין אם הקהל שלהם היה שר אל אל ישראל ... ניחוש פרוע שלי , לא.

אמרו את זה גדולים ממני "הפטריוטיות הוא מפלטו של הנבל".

אתה הופך את זה למשהו של מכבי נגד הפועל וזה ממש לא מעניין אותי מה עושה הפועל.

אני חושב שכולם מסכימים שלנדסברג ואוחיון/פניני הם חיות שונות לחלוטין. הראשון הוא אמריקאי עם ת.ז. ישראלית והאחרונים הם ישראלים.

השאלה הרלוונטית היא אם זה באמת משנה? לדעתי כן. קבוצה עם רוטציה של 10 אמריקאים בינוניים (הרי את לברון ג'יימס לא נביא לפה) עם מאמן ישראלי, לא תוכל לשמור על עניין האוהדים לאורך זמן. זו לפחות דעתי. אין לי שום חיבור אל טיוס ואל לנדסברג (או כהן לצורך העניין) וגם לא היה לי לבלו, למרות שהוא היה שחקן נהדר. אני לא חושב שאני אראה שני משחקים בשבוע של קבוצה בפורמט הזה.

ולאליהו והלפרין היה לך חיבור?

ואיך בהשוואה לשארפ, לבלו, וכמובן לפארקר, ניקולה ושאראס....

ד"א אני אומר את זה בתור אחד שאהב גם את אליהו וגם את הלפרין לפני שהם עברו למגדל
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 07 מאי 2015, 17:37

jol9 כתב:ולאליהו והלפרין היה לך חיבור?

ואיך בהשוואה לשארפ, לבלו, וכמובן לפארקר, ניקולה ושאראס....

ד"א אני אומר את זה בתור אחד שאהב גם את אליהו וגם את הלפרין לפני שהם עברו למגדל

לאליהו כן. הלפרין נעלם מהר מדי מהקבוצה.

בכל מקרה, השאלה פה היא האם מכבי יכולה להתקיים בלי אף ישראלי צבר ברוטציה? אני חושב שמודל כזה לא יעבוד. אני לא חושב שאני אראה שני משחקים בשבוע של קבוצה כזו.
roy1000

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 07 מאי 2015, 17:39

למכבי היו שתי עונות עם ישראלי-צבר אחד שהיה רלוונטי ברוטציה (״עלה התאנה״). העונה עם אוחיון, ובעונת 09/10 עם פניני (למרות שגם לימונד היה שם, בתפקיד די שולי).
אלה היו העונות הכי ״שנואות״ במועדון מאז שנות ה-90 לתחושתי...
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי toja27 » 07 מאי 2015, 19:33

jol9 כתב:
toja27 כתב:אבל אתה כן מפספס, כי אני לא דיברתי על הזרים, אלא דיברתי על תופעת המתאזרחים שעם כל הכבוד לא נותנים לך מספיק כדי שיהיה לך את הלוקסוס לא להביא שחקנים מקומיים במקומם.
אני אתקן את עצמי, כי עכשיו נזכרתי מאיפה כל הדיון התחיל וזה שאמרתי שהמתאזרחים הם חסרי נשמה ולכן במובן הזה , אין הבדל בין מתאזרח לזר.
אני אגיד שוב, אני חושב ששחקנים מקומיים הם חשובים לחיבור בתוך הקבוצה עצמה וגם לאוהדים. אני חושב שזה לא מצב תקין שיש לך 2 שחקנים מקומיים בלבד ופי 5-6 שחקנים זרים. כשאמרתי שחקנים חסרי נשמה , מה שהיה לי בראש למען האמת זה המתאזרחים שיש לנו כרגע. אם כי אני חושב שבאופן כללי שחקנים זרים לרוב לא יהיו מחוברים למועדון כי לרב הם פשוט נמצאים כאן בשביל המשכורת ואז לחזור הביתה. כמובן שיש שחקנים שגדולים גם בלב וגם ביכולת ואותם אתה רוצה להשאיר במועדון.
אם המתאזרחים שלך היו בלו, שארפ וכו' אז כמובן שאתה לא רוצה להחליף אותם בשחקנים ישראלים פחות טובים רק כיוון שהם מקומיים. אבל כשהמתאזרחים שלך הם לאנסברג, כהן, טיוס ונניח אלכסנדר, אז בשבילם אתה רוצה לוותר על שחקנים מקומיים? לדעתי מכבי עושה לעצמה חיים "קלים" עם הקלות שהיא מתפשרת על המתאזרחים.
טוב נראה לי שיותר מזה אני לא יכול להסביר ומיציתי את הנושא.

אני חושב שאתה טועה.
מתאזרחים הם לא זרים, כי לרוב הם חיים בארץ הרבה שנים ולא מקפצים ממדינה למדינה. הם באמת לא נולדו בארץ, ואין להם תעודת
זהות כחולה והם לרוב גם לא מדברים עברית, אבל זה בערך ההבדלים היחידים שלהם מהישראלים ומהעולים החדשים.

הבאתי לך דוגמא של ארבעה זרים ומתאזרחים, שהחיבור שלהם לקבוצה היה גדול בהרבה מכל הישראלים שהיו כאן בשני העשורים האחרונים.
אז למה אוטומטית הישראלים צריכים לקבל את העדיפות?

לגבי המתאזרחים של היום - אם תביא לי שחקן ציר ישראלי טוב יותר מטיוס (להזכיר לך מה היה חלקו בתואר היורוליג של שנה שעברה),
או ישראלי שהוא סקורר טוב יותר מלאנדסברג, אז בסדר. אבל כרגע אין כאלה.

במקום כהן, אני מסכים לגמרי שאין לזה משמעות, אלא שכהן הוא לא באמת מתאזרח - הוא בחור יהודי, ולכן הוא יותר כמו עולה חדש, ולכן ישראלי
לכל דבר (גם אם ההגדרה היבשה אומרת שהוא מתאזרח).

בקיצור - מכבי כן צריכה לעשות עבודה טובה יותר בגזרת הישראלים ה"צברים" אבל לא להפקיר את העניין המקצועי בשביל זה.

יוני אני מעדיף לא להיכנס עוד יותר עמוק לדיון של זר/מתאזרח/ישראלי. הנקודה שלי (ונראה לי שגם הבנת אותי) היא שאני רוצה קצת יותר איזון בין השחקנים המקומיים(נולדו/גדלו/ עלו ארצה בילדות וכו') ללא מקומיים. להרגשתי, החוסר איזון הזה פוגע פוגע משהו בכימיה בתוך הקבוצה ובכימיה עם האוהדים.
אני רק אומר, שהכוונה שלי היא לא למחוק שחקנים מתאזרחים אלא להבין את חשיבות השחקנים המקומיים לקבוצה. למשל, אם היית שואל אותי אז הייתי עושה הכל (כן גם שם קליפת בננה לאורי אלון בדרכו למסע שכנועים עם מקל :) , סתם בצחוק) והייתי מחתים את מקל. דבר שני, לא ג'ק כהן ולא לאנדסברג לא היו מקבלים אצלי הארכת חוזה. היחידי שהייתי חושב להמשיך איתו זה טיוס, כי לו אין תחליף אמיתי חוץ מפישר שעולה כמוהו. כמה לאנדסברג עולה 400 אלף לעונה(כלומר 800 עם מס הישראלי)? אז במקומו מחתים את יבזורי למשל ב 150 אלף לעונה (300 סהך) נשארו לך 500 אלף דולר להשקיע על שחקנים אחרים. תמיד אפשר למצוא פתרון אבל לפני הכל אתה צריך שתהיה לך הכוונה. ולי נראה שמכבי כמעט ולא מתאמצת ושמה דגש על נושא השחקנים המקומיים.
בכל אופן, אני מקווה שאתה מבין מה הכיוון שלי.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי יוסי22 » 07 מאי 2015, 21:30

התחברתי לפארקר יותר מבורשטיין ולניקולה יותר משלף .

אם נלך לעונות האחרונות אז סופו הרבה יותר מחובר לקהל מליאור אליהו ואת רייס אהבו הרבה יותר מהלפרין , אישית ואני בטח לא היחיד אני מתחבר לסמית הרבה יותר מפניני .
יוסי22

הודעהעל ידי felix_r » 07 מאי 2015, 21:42

יוסי22 כתב:התחברתי לפארקר יותר מבורשטיין ולניקולה יותר משלף .

אם נלך לעונות האחרונות אז סופו הרבה יותר מחובר לקהל מליאור אליהו ואת רייס אהבו הרבה יותר מהלפרין , אישית ואני בטח לא היחיד אני מתחבר לסמית הרבה יותר מפניני .

חוץ מהדוגמא סמית'/פניני מסכים עם כל הדוגמאות :D
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי toja27 » 07 מאי 2015, 22:31

אבל עם ניקולה ופארק שיחקו שלף ובורשטיין ביחד. לא לאנדסברג וג'ק כהן שיחקו איתם אלא שלף ובורשטיין. זאת לא הייתה קבוצת זרים בלבד כמעט כמו היום. מה גם שזה מתחכם לדעתי, כמו שאני אגיד שהתחברתי יותר לעודד קטש מאשר פארגו ודורון שפר מאשר היינס.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי felix_r » 07 מאי 2015, 22:58

toja27 כתב:

אבל עם ניקולה ופארק שיחקו שלף ובורשטיין ביחד. לא לאנדסברג וג'ק כהן שיחקו איתם אלא שלף ובורשטיין. זאת לא הייתה קבוצת זרים בלבד כמעט כמו היום. מה גם שזה מתחכם לדעתי, כמו שאני אגיד שהתחברתי יותר לעודד קטש מאשר פארגו ודורון שפר מאשר היינס.

מה נעשה שבימינו הנוער חולם לעשות סטארט-אפ ואקזית במקום להיות שחקן כדורסל גדול? :tongue3
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Cobra, Google [Bot] ו־38 אורחים