roy1000 כתב:felix_r כתב:גם הערבים הם מאותו הגזע כמונו, אבל משום מה קוראים לאוהדי בית"ר - גזענים
לא. הערבים ממש לא מאותו גזע.

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
roy1000 כתב:felix_r כתב:גם הערבים הם מאותו הגזע כמונו, אבל משום מה קוראים לאוהדי בית"ר - גזענים
felix_r כתב:roy1000 כתב:felix_r כתב:גם הערבים הם מאותו הגזע כמונו, אבל משום מה קוראים לאוהדי בית"ר - גזענים
roy1000 כתב:felix_r כתב:roy1000 כתב:felix_r כתב:גם הערבים הם מאותו הגזע כמונו, אבל משום מה קוראים לאוהדי בית"ר - גזענים
אני מציע שתסתכל על עצמך במראה ואז תרשום "ערבי" בגוגל ותגיד לי אם אתה נראה ככה. אני ממש לא מבין מאיפה הבאת את הרעיון הזה.
felix_r כתב:קצת ידע כללי לא היה מזיק לך.
יהודים וערבים שניהם ממשפחת העמים השמיים.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9D_(%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%9D)
roy1000 כתב:felix_r כתב:קצת ידע כללי לא היה מזיק לך.
יהודים וערבים שניהם ממשפחת העמים השמיים.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9D_(%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%9D)
זה אולי שייך לעולם הפנטזיה. אם לא שמת לב, יש יהודים מגזעים שונים לחלוטין. אם אתה מאמין שאתה דומה במשהו גנטית לערבים, אז שיהיה לך לבריאות.
felix_r כתב:אם המדע גנטיקה הוא פנטזיה לדעתך, אז מצבך באמת קשה.
מדובר לא עלי אישית אלא על המוצא של שני העמים.
זה שאני נראה כמו שאני נראה, זה לא בגלל שאני יהודי מגזע אחר, אלא בגלל שהגנים היהודים שלי דוללו פה ושם במשך הדורות בגולה על ידי גנים של העמים השכנים.
roy1000 כתב:felix_r כתב:אם המדע גנטיקה הוא פנטזיה לדעתך, אז מצבך באמת קשה.
מדובר לא עלי אישית אלא על המוצא של שני העמים.
זה שאני נראה כמו שאני נראה, זה לא בגלל שאני יהודי מגזע אחר, אלא בגלל שהגנים היהודים שלי דוללו פה ושם במשך הדורות בגולה על ידי גנים של העמים השכנים.
פליקס, אפשר למצוא גנים דומים בין כמעט כל שני אנשים בכדור מכיוון שכולנו הגענו בסופו של דבר מאותו המוצא.
יש לך הרבה יותר גנים משותפים עם רוסים לא יהודים מאשר עם ערבים ואני בטוח שתוכל להבין את זה בשניה שתסתכל במראה.
בכל מקרה, הדיון הזה מוצא עד תום, בטח שבת'רד הכדורסל הישראלי.
ג'ייק כהן לא סובל משום גזענות. נסכם את זה בזה.
toja27 כתב:jol9 כתב:אני חושב שהכוונה של שלף היתה ברורה, ובואו לא ניתמם - הטיעון הזה נזרק לא פעם גם כאן בפורום.
אישית אני חושב שלא מדובר בגזענות ממש, אלא בנסיון להפריד בין מתאזרחים לצברים/עולים, או במילים אחרות, בין אלה שנמצאים
כאן בגלל הכדורסל, לבין אלה שלא.
הדעה האישית שלי בנושא היא ברורה מאוד - אני מתנגד לכל סוג של הפרדה מהסוג הזה, אבל עובדה שההפרדה נעשית גם כאן בפורום
האוהדים של הקבוצה.
אני רואה כאן רק 2 בעיות:
1 - זה לא צריך להיאמר ע"י פרשנים ואנשי כדורסל, כי זה גורם למסר לא נכון, אלא אם מסבירים את העניין כמו שצריך
2 - משום מה,ישראלי צבר נתפס מיד ובאופן אוטומטי, כמשהו מחובר יותר ואוטנטי יותר, שמבין מצויין מה זה סמל, מה זאת מחוייבות וכו'.
זאת הכללה שהיא גם גסה וגם לא נכונה.
למעט גיא פניני, המכביסטים האמיתיים היחידים שהיו לנו, נניח בעשור האחרון, הם דרק, בלו, פארקר וניקולה. כולם זרים/מתאזרחים, כולם
התייחסו לסמל ולמותג עם חרדת קודש גדולה בהרבה מרוב הישראלים שעברו כאן באותו הזמן, וכולם הובילו את מכבי להישגים מקצועיים
אדירים, וזכו לאהדה אינסופית מהקהל.
לפי הסטטיסטיקה הזאת, המכביסט והסמל הבא, לא נושא ריש מתגלגלת בפיו ודרגות סמל ראשון על הזרועות.
מה זה מכביסט לפי הגדרתך? איך וויצ'יץ' או פארקר נניח יותר מכביסטים מאוחיון למשל? הם בסה"כ היו שחקנים יותר מוכשרים ואולי ווינרים. מה גם זאת לא ממש חוכמה להשוות בין המספר הגדול של הזרים ששיחקו כאן לבין מעט הישראלים וכמובן שלרב הזרים יהיו יותר מוכשרים, ואז לקחת את העלית של העילית של הזרים שעברו כאן ולהשוות לישראלים.
מכבי זאת קבוצה שמייצגת את ישראל . מן הראוי שהיא תעשה מאמצים כדי ששחקנים ישראלים ישחקו אצלה. לא חייבים הרבה, אבל קצת כדי שיהיה איזה טעם שזאת קבוצה ישראלית. זה טוב גם בתוך חדר ההלבשה בדרך כלל, וגם האוהדים מרגישים יותר קרבה.
לי אישית אין שום דבר נגד זרים ואני יודע שהגיעו לכאן שחקנים נהדרים עם אופי נהדר. אני לא מבדיל בין אדם לאדם ואני גם לא שם דגש מיוחד על הישראליות . אני עצמי נולדתי ברוסיה, ועליתי בילדותי לישראל. אבל פשוט צריך להבין את הדינמיקה של הדברים.
jol9 כתב:דבר ראשון, טוב שאמרת שאתה רוסי, ככה שאני אמנע מלקלל אותך ברוסית...![]()
my man כתב:jol9 כתב:דבר ראשון, טוב שאמרת שאתה רוסי, ככה שאני אמנע מלקלל אותך ברוסית...![]()
ואני בכלל חשבתי שהפולנים משתלטים פה על הפורום...
רק לפי הסתכלות נראה לי שהחתך הגדול ביותר הוא של האשכנזים, אחרי זה רוסים, אחריהם מזרחיים לבסוף כוזרית אחת
Holiday_Armadillo כתב:my man כתב:jol9 כתב:דבר ראשון, טוב שאמרת שאתה רוסי, ככה שאני אמנע מלקלל אותך ברוסית...![]()
מעניין אותי העדות של כולם דווקא
רק לפי הסתכלות נראה לי שהחתך הגדול ביותר הוא של האשכנזים, אחרי זה רוסים, אחריהם מזרחיים לבסוף כוזרית אחת
my man כתב:jol9 כתב:דבר ראשון, טוב שאמרת שאתה רוסי, ככה שאני אמנע מלקלל אותך ברוסית...![]()
felix_r כתב:רק לפי הסתכלות נראה לי שהחתך הגדול ביותר הוא של האשכנזים, אחרי זה רוסים, אחריהם מזרחיים לבסוף כוזרית אחת
והרוסים הם לא אשכנזים? כנראה שפיספסתי משהו...
LIAV10 כתב:Holiday_Armadillo כתב:my man כתב:jol9 כתב:דבר ראשון, טוב שאמרת שאתה רוסי, ככה שאני אמנע מלקלל אותך ברוסית...![]()
זרקי ניחוש מה אני.
Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:רק לפי הסתכלות נראה לי שהחתך הגדול ביותר הוא של האשכנזים, אחרי זה רוסים, אחריהם מזרחיים לבסוף כוזרית אחת
לצורך הדיון שלנו, לא
rc4991 כתב:Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:רק לפי הסתכלות נראה לי שהחתך הגדול ביותר הוא של האשכנזים, אחרי זה רוסים, אחריהם מזרחיים לבסוף כוזרית אחת
לצורך הדיון שלנו, לא
בוקר טוב לך
היה הזוי לראות אותך מחוברת באחד עשרה וחצי היום
Holiday_Armadillo כתב:LIAV10 כתב:Holiday_Armadillo כתב:my man כתב:jol9 כתב:דבר ראשון, טוב שאמרת שאתה רוסי, ככה שאני אמנע מלקלל אותך ברוסית...![]()
זרקי ניחוש מה אני.
אממ..נראה לי שכבר שאלנו את זה פעם
אתה לא משהו מלא אלא יש לך כמה חלקים, לא?
משתמשים הגולשים בפורום זה: Neo ו־14 אורחים