ת'רד המלפלפונים

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד המלפלפונים

הודעהעל ידי felix_r » 26 מאי 2015, 13:44

לדעתי, אם ללכת על גארד זר בחוזה של יותר משנה אחת, אז רג' רדינג (בן 27) יותר אטרקטיבי. מה גם שרדינג נותן גם הגנה טובה ולא רק התקפה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי rc4991 » 26 מאי 2015, 13:47

אם רוצ'סטי יגיע בנוסף לפארגו אז זה צמד מעולה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 26 מאי 2015, 14:39

לא נפלתי מרדינג. לגבי רוצ'סטי, אני גם בדעה שעדיף ציוות שלו עם פארגו ולא עם מקל, אבל עדיין אני מאחל שפרמאר יהיה פה לפני הכל ולא שום שם אחר.
er79

הודעהעל ידי felix_r » 26 מאי 2015, 15:09

er79 כתב:לא נפלתי מרדינג. לגבי רוצ'סטי, אני גם בדעה שעדיף ציוות שלו עם פארגו ולא עם מקל, אבל עדיין אני מאחל שפרמאר יהיה פה לפני הכל ולא שום שם אחר.

אני אמרתי רדינג במקרה של חוזה ארוך, כי הוא צעיר יחסית ובעליה ובעוד שנה כבר לא נוכל לשים יד עליו.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי משה » 26 מאי 2015, 15:18

מסכים עם פליקס. רדינג הוא שחקן מצוין, סוג של אול אראונד שיכול לעשות הכל ברמה טובה. יכול להשלים מצוין את פארגו או רוצ'סטי במקרה ויגיע. דרך אגב, עוד שחקן מאלבה שיכול להתאים הוא מקלין. נכון הוא פאוור פוורוד ומכבי לא כל כך צריכה שחקן בעמדה הזו, מצד שני הוא שחקן מטרה מצוין בתוך הצבע (ואחרי שסופו יעזוב אין לך אף שחקן כזה בסגל) ואני בספק עם מכבי תצליח להביא סנטר עם יכולת פוסט שזה זן נכחד באירופה.
משה

הודעהעל ידי toja27 » 26 מאי 2015, 16:01

רדינג אחלה שחקן.לא הייתי לוקח אותו לפני רוצי'יסטי אבל זה טעם אישי. למרות שלדעתי הוא יותר 3 מ-2 ,הוא יכול לשחק גם כ 2 קצת גדול יחסית ואז למשל להשלים את רוצ'יסטי. אם זה היה תלוי בי, הייתי הולך על משהו כזה :
1.מקל אוחיון
2.רוצ'יסטי רדינג לאנדסברג
3. סמית פניני
4. רנדל אלכנסדר/או מישהו אחר בנדר
5. טיוס סנטר כלשהו

כך אוחוין ובמיוחד מקל ישחקו כרכזים של הקבוצה וישאירו לרוצ'יסטי ורדינג להיות "הרכזים הנוספים" בחמישיה בנוסף ליכולת הקליעה. דבר נוסף. רדינג יכול להביא חמישיה יותר גבוהה וטובה הגנתית בעוד שעם רוצ'יסטי זאת חמישיה עם יותר כוח התקפי.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 26 מאי 2015, 17:21

אין מקום (או כסף) בקו האחורי לכל כך הרבה שחקנים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי toja27 » 26 מאי 2015, 18:02

MTA2311 כתב:אין מקום (או כסף) בקו האחורי לכל כך הרבה שחקנים.

מקום לדעתי יש, במקום היינס ולינהרט מגיעים רוצ'יסטי ורדינג ובמקום פארגו מגיע מקל. מי שנמצא לו מעט דקות במצב כזה הוא לאנדסברג שאולי יכול לשחק קצת יותר בעמדה 3 . אבל את דעתי על לאנדסברג כבר אמרתי. מבחינת תקציב, אני לא יודע במדויק אבל זה תוספת של מיליון וקצת. באופן יחסי זה לא הרבה. אני ממש לא מתכוון להתאים את עצמי למה שההנהלה מרגילה אותנו בשנים האחרונות.
עריכה: אם התכוונת אין מקום בחלוקת הדקות בין רדינג לרוצ'יסטי למשל אז אני מסכים שיש כאן בעיתיות מסויימת. אבל רוצי'סטי יכול לשחק 1 בדקות מסוימות ורדינג כ 3 וסמית כ 4. כלומר אפשר ליצור כאן הרכבים מעניינים.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 26 מאי 2015, 18:15

toja27 כתב:

מקום לדעתי יש, במקום היינס ולינהרט מגיעים רוצ'יסטי ורדינג ובמקום פארגו מגיע מקל. מי שנמצא לו מעט דקות במצב כזה הוא לאנדסברג שאולי יכול לשחק קצת יותר בעמדה 3 . אבל את דעתי על לאנדסברג כבר אמרתי. מבחינת תקציב, אני לא יודע במדויק אבל זה תוספת של מיליון וקצת. באופן יחסי זה לא הרבה. אני ממש לא מתכוון להתאים את עצמי למה שההנהלה מרגילה אותנו בשנים האחרונות.
עריכה: אם התכוונת אין מקום בחלוקת הדקות בין רדינג לרוצ'יסטי למשל אז אני מסכים שיש כאן בעיתיות מסויימת. אבל רוצי'סטי יכול לשחק 1 בדקות מסוימות ורדינג כ 3 וסמית כ 4. כלומר אפשר ליצור כאן הרכבים מעניינים.

לינהארט הוא גם בעמדה 3 (הובא כמחליף לסמית') וגם שחקן שולי מאוד. אתה מציע כאן להחליף אותו בשחקן משמעותי.
מסכים שהרכב כזה יכול לייצר הרבה אופציות מעניינות, אבל גם לא מעט כאב ראש.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי toja27 » 26 מאי 2015, 18:25

MTA2311 כתב:
toja27 כתב:

לינהארט הוא גם בעמדה 3 (הובא כמחליף לסמית') וגם שחקן שולי מאוד. אתה מציע כאן להחליף אותו בשחקן משמעותי.
מסכים שהרכב כזה יכול לייצר הרבה אופציות מעניינות, אבל גם לא מעט כאב ראש.

לדעתי לינהרט הוא יותר 2 מאשר 3 . הוא לא מספיק גדול וחזק פיזית לשחק בעמדה 3ויש לו קליעה מצויינת מבחוץ. לגבי זה שהוא הובא כשחקן שולי ולהחליף אותו בשחקן משמעותי אני מסכים איתך כאן צריך באמת לעשות התאמות. אבל תאר לך הרכבים מהסוג הזה:
1. מקל
2.רוצ'יסטי
3.רדינג
4. סמית
5. טיוס

או הרכב הגנתי למשל:
1.אוחיון
2.רדינג
3.סמית
4.רנדל
5. טיוס

כלומר האפשרויות הן ממש רבות. יש כאן שחקנים עם תכונות מגוונות וגם מספיק אינטלגנציית משחק.

נ.ב, מצטער שחרגתי מנושא התרד.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי argof » 26 מאי 2015, 22:18

לא ייאמן, אבל התהפכו היוצרות, וצריך ללמוד ממכבי ת״א כדורגל כיצד בונים סגל.
מתחילים, כמו בכדורגל, בישראלים.
לא מתפשרים אלא על סגל של 12 השחקנים הטובים ביותר שניתן להשיג במגבלות התקנוניות.
זה אומר, 2 הישראלים הכי טובים שניתן למצוא עד גיל 22 וישראלי עד גיל 25.
אחרי כן, מאחר שניתן לרשום בטופס 5 זרים לכל היותר, צריך עוד 4 ישראלים סניורים (בהנחה שכספי, מקל, אליהו, הלפרין ולימונד אינם אופציה).
זרים צריך 6 לכל היותר. 3 מהם לפחות צריכים להיות פרנצ׳ייז ועוד 3 זרים בעלות מדיום. אם התקציב מאפשר 4 בכירים, מעולה.
עוד יש להתחשב בשאיפה האסטרטגית לגדל את בנדר לשחקן יורוליג עוד לפני שיעבור לנבא. אם הוא אחד מהזרים, ייתכן שאפשר להכיל 4 זרים יקרים.
וכעת ליישום:
ישראלים עד גיל 22: דאוסן ואלטיט
ישראלי עד גיל 25: לנדסברג
4 ישראלים בכירים: אוחיון, פניני, אלכסנדר (בהנחה שניתן לאזרחו) וטיוס (הישראלי הבכיר בקבוצה בשכר ההולם את בכירותו בחוזה ארוך. הוא צעיר, וחבל לזרוק את אותו כסף כמעט על פישר המזדקן).
שני זרים זולים: רנדל (המתנה הגדולה בסגל) ובנדר
4 זרים יקרים: שניים מהשלושה - רוצ׳סטי, פארגו, פארמר - ובנוסף אליהם סמית׳. הגבוה היקר שלי יהיה טרוי תומפקינס, למרות המחסור במשחק פוסט אפ. כל השאר שיש לו שווה את ההימור.
13 שחקנים סה״כ. 7 ישראלים, 6 זרים. בליגה שני זרים נחים בכל משחק. באירופה, אלטיט או בנדר נחים לסירוגין.
ולסיכום:
1: רוצ׳סטי, אוחיון
2: פארגו (פארמאר), דאוסן
2-3: לנדסברג
3-4: סמית׳, פניני, בנדר
4: רנדל, אלכסנדר
4-5: תומפקינס, טיוס, אלטיט.
argof

הודעהעל ידי משה » 26 מאי 2015, 23:13

אוי ואבוי אתה רוצה שתומפקינס ישחק כ5 פותח? הוא אולי בלחץ יכול לתת לך 10 דקות בעמדה הזאת.
משה

הודעהעל ידי felix_r » 26 מאי 2015, 23:22

משה כתב:אוי ואבוי אתה רוצה שתומפקינס ישחק כ5 פותח? הוא אולי בלחץ יכול לתת לך 10 דקות בעמדה הזאת.

100% (10 דקות וגם זה רק בליגה)

האנשים פה מתעקשים לשים אותו ב 5 בלי שום סיבה נראית לעין. פשוט מוזר. אין מילה אחרת. :nono
תומפקינס משחק עם הפנים לסל, רוב הזמן רחוק מהסל. מה יש לו לעשות בעמדה 5? מה? :huh
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 26 מאי 2015, 23:23

argof כתב:לא ייאמן, אבל התהפכו היוצרות, וצריך ללמוד ממכבי ת״א כדורגל כיצד בונים סגל.

נכון, כי הרי מכבי בכדורגל היא אלופת אירופה, נכון ?
או שאולי יש לה 100 תארים?

סלח לי, אבל זה פתטי...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי argof » 27 מאי 2015, 00:08

felix_r כתב:
argof כתב:לא ייאמן, אבל התהפכו היוצרות, וצריך ללמוד ממכבי ת״א כדורגל כיצד בונים סגל.

סלח לי, אבל זה פתטי...

אין צורך להיעלב בשם מחלקת הכדורסל.
דווקא אין מחלוקת על עליונות הכדורסל על הכדורגל בכלל, ובמכבי תל אביב בפרט.
הנקודה הייתה להדגיש את הלוגיקה הנכונה בה קרויף בונה את קבוצותיו - קודם כל הישראלים הכי טובים שאפשר להביא.
מכבי כדורסל נכשלה כשלון חרוץ בבניית הסגל הישראלי שלה השנה, וזה ברור ומובהק. אם תלך האליפות, זה בעיקר בשל כך.
argof

הודעהעל ידי felix_r » 27 מאי 2015, 00:28

argof כתב:
felix_r כתב:

סלח לי, אבל זה פתטי...

אין צורך להיעלב בשם מחלקת הכדורסל.
דווקא אין מחלוקת על עליונות הכדורסל על הכדורגל בכלל, ובמכבי תל אביב בפרט.
הנקודה הייתה להדגיש את הלוגיקה הנכונה בה קרויף בונה את קבוצותיו - קודם כל הישראלים הכי טובים שאפשר להביא.
מכבי כדורסל נכשלה כשלון חרוץ בבניית הסגל הישראלי שלה השנה, וזה ברור ומובהק. אם תלך האליפות, זה בעיקר בשל כך.

איזה לוגיקה בדיוק? קונה כל שחקן שהוא רוצה?
כל הקבוצות בארץ זה תת רמה.
אז הוא הצליח לגבור על קרית-שמונה ובאר-שבע. ביג דיל.
כמה שחקנים של באר-שבע פותחים ב 11 של הנבחרת? אפס!
כמה שחקנים של קריית-שמונה פותחים ב 11 של הנבחרת? אפס!
אז מה הוא כבר עשה חוץ מלקנות כל מה שאפשר?

ועם כל זה הוא לא הצליח אפילו לא פעם אחת להגיע לשלב הבתים של ליגת האלופות!
אז גם מכבי בכדורסל יכולה לבזבז את כל התקציב על הישראלים ולשחק איתם ביורוקאפ...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי יוסי22 » 27 מאי 2015, 01:48

חסכת לי תגובה ארוכה פליקס ...

השיטה של מכבי בכדורגל טובה לליגה הישראלית , מכבי כדורסל נבנית לאירופה ולכן היא צריכה להתעלם מחוקי הליגה כשהיא בונה את הסגל ולעשות את המקסימום להצליח באירופה .

אם יש משהו ללמוד זה שאף קבוצת כדורגל ישראלית לא תצליח באירופה כל עוד יחתימו רק 5 זרים כי אין מספיק ישראלים שמתאימים לליגת האלופות .

לגבי הסגלים אני לא מבין למה כולם ממהרים לזרוק את פארגו כשאין מישהו טוב ממנו על המדף .

ואני לא בטוח שטיוס לא ימשיך , גם לגבי סמית ולאנדסברג היו פה כמה שהיו בטוחים שהם עוזבים .
יוסי22

הודעהעל ידי roy1000 » 27 מאי 2015, 04:29

ההחתמות של סמית' ולנדסברג מקטינות את הסיכוי שטיוס יישאר פה, לא מגדילות אותו, אבל הגיון זה משהו שאי אפשר ללמד.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 27 מאי 2015, 07:13

רוי, לאור החולשה של הישראלים אני מאמין שמכבי תעשה מאמץ להשאיר גם את טיוס
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי argof » 27 מאי 2015, 07:41

אני זוכר את השנים ששמעון מזרחי טרח להביא קודם כל את הישראלים הכי טובים שהיה יכול. חנן קרן, ג׳מצ׳י, הנפלד, שפר, מרסר ועוד.
בימים ההם לא היה סיכוי שמכבי תגיע אנדרדוג לגמר הליגה.
זה ויכוח בין גישות: אם הליגה המקומית לא חשובה לך, אז אפשר ללכת רק על זרים איכותיים ועל ישראלים חוטבי עצים לידם.
אבל למכבי הליגה המקומית תמיד הייתה חשובה. מאוד. בטח כשירושלים נבנית להיות קבוצה משמעותית סו״ס עם המשכיות ובסיס מוצק.
ועוד לא דיברנו על החיבור למעגלים הרחוקים של קהל האוהדים, שאולי לא נראה משמעותי מספיק לאוהדים שרופים כמונו, אבל מי שמקשיב לאותם מעגלים רחוקים, מבין שהחיבור הישראלי חשוב. בגלל זה מקל, אוחיון, פניני ואפילו פארמאר חשובים לסגל, ושווה לעשות בשבילם אקסטרה מאמץ. לכן נכון לדעתי לאזן התקציב בין ישראלים לזרים. 6-7 זרים תותחים לא נחוצים. צסקא מנסה את זה שנים וזה לא נותן לה את ההגמוניה שהיא מחפשת.
argof

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, Google [Bot], Google Adsense [Bot], מרסר ו־25 אורחים