אחדשיודע כתב:MaccabiTA כתב:כמה שנים אתה עוקב אחרי NBA?
כי להגיד שהספרס נשענים על אותו סגנון.. או שאתה חדש לליגה הזאת או שראית רק תקצירים
סגנון המשחק של הספרס השתנה באופן קיצוני ויותר מפעם אחת.
נראה לי התבלבלת עם פורום אוהדי סן אנטוניו. עצם זה שהקבוצה הזאת נשענת על אותו מאמן מ-1996 ועל אותו בסיס שחקנים מ-2003 (דאנקן, ג'ינובילי ופארקר), הופכת אותה למשעממת בעיניי. לא יעזור. אם הייתי אוהד של הקבוצה הייתי שמח מזה, אבל אני לא. אני מחפש אקשן, לא אליפות בכל שנה אי זוגית.
וכן, אני עוקב אחרי ה-NBA לא מעט שנים. סגנון המשחק של הספרס השתנה אולי 3 פעמים לאורך 20 שנה. אני רגיל לקבוצות שמשנות סגנון כמעט בכל שנה, ע"ע מכבי תל אביב.
לפי מה שזכור לי מותר לי לאהוד קבוצת NBA (אפילו אם זו סן אנטוניו) ולכתוב בפורום צהבת, או שיש מונופול לאוהדי קליבלנד על העניין?
עצם העובדה שהקבוצה נשענת על אותו מאמן ואותו בסיס שחקנים (לא בדיוק כי השחקנים מסביב השתנו עם השנים, דומיננטיים יותר או פחות) עברה שינוי כל כך מסיבי מהקבוצה עם האוריינטציה הכי הגנתית בליגה לקבוצה עם האוריינטציה הכי התקפית בליגה מספרת דבר או שניים על היכולות של הנפשות הפועלות.
מחפש אקשן? תמצא אותו עם קבוצות אחרות, רק אל תגיד לי שהם לא החליפו סגנון 200 שנה. הם מתאימים את עצמם כל שנה מחדש, אם לא הם לא היו מצליחים להשאר רלוונטיים כל הזמן הזה.
זה שתרבות הספורט בימינו חולה ואין עוד ארגון אחד בליגה הכי טובה בעולם (או באירופה) שמצליח להתנהל בצורה חכמה לאורך זמן הופך מקרה נדיר כזה של התנהלות חכמה ומחושבת בים של טמטום למשהו שראוי להערכה, לא לשנאה לדעתי, בטח לקבוצת שוק קטן בליגה שבה גודל השוק משמעותי מאוד. אבל אם מה שמשניא את הקבוצה על אנשים הוא יציבות והתנהלות חכמה אני באמת מתקשה להבין. מותר לכל אחד לשנוא את מי שהוא רוצה, כל השונאים למיניהם הופכים כל הצלחה וטבעת להרבה יותר מתוקים, אבל זה לא משנה את העובדה שקשה לי להבין איך דבר כזה יכול לגרום לשנאה ולא להערכה ותקווה שהקבוצה שלך תלך באותה הדרך, אולי זה בא מקנאה באיזשהו מקום.
גם אני אוהד מכבי אגב, דווקא בזכות זה אני מעריך עוד יותר התנהלות של ארגון כמו הספרס