ת'רד המלפלפונים V6: האימפריה מכה שנית

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד המלפלפונים V6: האימפריה מכה שנית

הודעהעל ידי Number8 » 29 יולי 2015, 21:27

כן, חוכמה גדולה לכתוב שארצג על סף חתימה. כל חוכמולוג יכול להמר על זה אחרי כל הדיבורים שיש מסביב.
אותי רק מעניין כרגע אם מכבי הולכת על שני 4, או על 4 אחד וסווינגמן.
Number8

הודעהעל ידי yzafrir » 29 יולי 2015, 21:30

גל גל כתב:פארמר

דרך אגב מה הסטטוס של רובי האמל? ידית נפץ לשלוש היה מועמד בעבר מה איתו?

לא נראה לי שקלעי שלשות זה מה שחסר , גם לא לעמדה 4 .
רוצים שלשות מעמדה 4 ? סמית' יוכל לעשות את זה כשצריך...
אני הייתי מעדיף שיביאו שחקן כמו טיילור , ועוד 4 הגנתי יותר , ושסמית' יגבה אותו מהספסל.
אני הרבה יותר מודאג מהיכולת של סמית' לשחזר את מה שעשה בשנתיים האחרונות , בטח מעמדה שלוש שדורשת מהירות ואתלטיות ופחות פיזיות מעמדה 4 .
הפציעות החוזרות שלו והגיל שלו קצת מטריד ולכן אני חושב שיש מקום לסווינגמן
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 יולי 2015, 22:01

Number8 כתב:
Chen כתב:רק אותי מעניין מי ישמור בקו האחורי חוץ מיוגב?

לא. גם אותי. דיברתי על זה הרבה פה לאחרונה.

בסיטואציה הנוכחית, אני חושב שזה לא נכון להסתכל על זה ככה. אפילו קצת גרידי. יש בעיה כלשהי בגארדים בפן ההגנתי, אבל צריך להבין שיש כבר 7 שחקנים חתומים בעמדות 1-3 (שזה יותר מ-2 שחקנים לעמדה), נאהב או לא נאהב את מה שיש להם להציע. לעומת זאת בעמדות 4-5 יש לך רק 2 שחקנים (סנטרים). עמדה 4 חייבת חיזוק משמעותי, ולא בטוח בכלל ששחקן אחד יתן לך את מה שאתה רוצה לקבל מהעמדה הזאת ומעמדות הפנים באופן כללי. רק בהתאם לשחקן הראשון שיגיע לעמדה 4 יהיה אפשר לפזול למקומות אחרים.
אחדשיודע

הודעהעל ידי גל גל » 29 יולי 2015, 22:04

שמעו האמת שאמנם מכבי לא גדולה בהגנה אבל לדעתי התקפית היא בין ה 3 הכי מוכשרות וכשרוניות באירופה פשוט נפיצים בטירוף
דרך אגב בעונה של שאראס פארקר חוץ מפארקר ובאסטון? מי שמר? לדעתי אפחד אבל אל תתפסו אותי במילה
מבחינה התקפית השנה ישלך הכל
מכבי 2025
קלארק בלאט בורג
ווקר,יוקו,דיבה
לאמב,בורנל,לביא
הורד,ליף,ריימן
בראון,באסי,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי Chen » 29 יולי 2015, 22:30

אחדשיודע כתב:
Number8 כתב:

בסיטואציה הנוכחית, אני חושב שזה לא נכון להסתכל על זה ככה. אפילו קצת גרידי. יש בעיה כלשהי בגארדים בפן ההגנתי, אבל צריך להבין שיש כבר 7 שחקנים חתומים בעמדות 1-3 (שזה יותר מ-2 שחקנים לעמדה), נאהב או לא נאהב את מה שיש להם להציע. לעומת זאת בעמדות 4-5 יש לך רק 2 שחקנים (סנטרים). עמדה 4 חייבת חיזוק משמעותי, ולא בטוח בכלל ששחקן אחד יתן לך את מה שאתה רוצה לקבל מהעמדה הזאת ומעמדות הפנים באופן כללי. רק בהתאם לשחקן הראשון שיגיע לעמדה 4 יהיה אפשר לפזול למקומות אחרים.

אתה צודק בנושא העומס שיש בעמדות 1-3 אבל יש לכך פתרון שיאזן את הקבוצה מבחינה הגנתית בכל העמדות- להביא סווינגמן הגנתי לצד 4 הגנתי כאשר סמית' ייתן גם דקות בעמדה 4 ויעזור שם בהגנה. אני חושב שזה רעיון לא רע.. בכלל נגיד ויטיילור היה מגיע היה אפשר לייצר חמישיה כזאת:
אוחיון
פארמר
טיילור
סמית'
אמבקווה

בחמישיה כזאת אפשר לעשות חילופים בהגנה כמו שמכבי אוהבת לעשות.
ואפשר ללכת עוד יותר מעניין בהרכב גבוה יותר:
אוחיון/פארמר
טיילור
סמית'
4 זר
אמבקווה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Chen

הודעהעל ידי BIG sofo » 29 יולי 2015, 22:34

BIG sofo

הודעהעל ידי Number8 » 29 יולי 2015, 22:39

אני לא אוהב שחקנים גבוהים שכל מה שהם יודעים זה לזרוק שלשות. לא משנה באיזה אחוזים הם שמים אותן. שמישהו יסביר לי מה ההבדל בין ארצג ליסאיטיס.
יסאיטיס הגיע למכבי בקול תרועה רמה, הוא גבוה (אמנם לא 2.11 אבל עדיין גבוה) שיודע רק לזרוק שלשות. כמובן שהוא לא הצליח במכבי. מילאן מצ'באן זרק רק שלשות במכבי, ולא שרד יותר מעונה אחת. לאמפה הוא קלעי שלוש,
שלא שרד במכבי. מה ההבדל בין כל אלה לארצג? עוד אירופאי עצלן ורך כמו מרגרינה שרק זורק שלשות. לא אוהב את זה בכלל
Number8

הודעהעל ידי שחף » 29 יולי 2015, 23:00

לבלו היו בשנה שעברה 40 סלי שתיים ב-30 משחקי יורוליג ו-63 סלי שלוש(כמעט פי שתיים). בלו הוא גם כן עוד גבוה לבן שזורק שלשות כהגדרתך, לא?
שחף

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 29 יולי 2015, 23:05

לדייויד בלו יש גוף נדיר וגם הוא היה בסך הכל, עם כל הכבוד, רול-פלייר שהתעסק בשלשות והגנה לא רעה מהספסל.
ה-4 שאתם רוצים הוא גם לא מביא את ההגנה שלו וגם לא רול-פלייר של 300,000$ כמו בלו, שבתור ישראלי, וטרן ושחקן קלאץ׳ היה פשוט הדיל המושלם.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי er79 » 29 יולי 2015, 23:10

שחף, אני חושב שזה איפשהו באמצע בין מה שאתה אומר לבין מה שהוא אומר. בלו בעונת האחרונה נתן הכל, לא רק שלשות אלא גם הגנה פנטסטית. אני יכול להבין את החשש מהחתמת ארצג כי הוא בעיקר שחקן התקפי ובעיקר משחק מחוץ לקשת, מאידך ההגנה שלו ומדד הריבאונדים שלו לא מרשים. יחד עם זאת, טענתי זאת כבר כמה פעמים, זה יהיה חזירי מצידי להתנגד לשחקן כזה. מדובר בסטרץ' ההתקפי אולי הכי טוב באירופה. אבל, וזה אבל חשוב, אם השחקן השני שיוחתם לא יהיה שחקן הגנתי שיאזן אותו, ואני מדבר לא רק על הגנתי מבחינת יכולת שמירה או חסימה אלא גם כמובן ריבאונדר מצויין, מכבי תהיה בבעיה. אז נכון, אנחנו אולי ההצגה הכי טובה בעיר מאז תקופת השושלת וקרוב לוודאי קבוצת השלשות הכי טובה באירופה יחד עם ריאל, אבל מכבי חייבת שחקני הגנה. חוץ מאוחיון בגארדים, סמית בסווינגמנים, ואמבקווה בקו הקדמי, אני לא יכול להצביע על אף שחקן הגנה טוב פלוס בקבוצה.
er79

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 יולי 2015, 23:20

Chen כתב:
אחדשיודע כתב:
Number8 כתב:

אתה צודק בנושא העומס שיש בעמדות 1-3 אבל יש לכך פתרון שיאזן את הקבוצה מבחינה הגנתית בכל העמדות- להביא סווינגמן הגנתי לצד 4 הגנתי כאשר סמית' ייתן גם דקות בעמדה 4 ויעזור שם בהגנה. אני חושב שזה רעיון לא רע.. בכלל נגיד ויטיילור היה מגיע היה אפשר לייצר חמישיה כזאת:
אוחיון
פארמר
טיילור
סמית'
אמבקווה

אוחיון/פארמר
טיילור
סמית'
4 זר
אמבקווה

אתה מודע לזה שטיילור סיכם עם ריאל מדריד (מה שלא קרה עם מכבי), נכון? לא יעזור לפנטז על הרעיון הזה. ומעטים יכולים להביא לך את מה שהוא מסוגל לתת מבחינה מקצועית.
אם נתעלם לשניה מהעניין הזה, סמית' כגיבוי בלעדי לעמדה 4 זה בעייתי מאוד. לא רק כי סמית' הוא סמול פורוורד באופן טבעי (ובעצם אתה יוצר פה בעיה לא פחות קטנה ממה שיש לך כרגע בעמדות הגארד), אלא גם כי זה יותיר אותך עם 4 אפשרויות סבירות בלבד לעמדות הפנים, בלי יכולת לאלתר יותר מידי - לאורך עונה שלמה. לך תשחק עם זה כשמישהו מהגבוהים יפצע או במקרה שפבראני לא יתן את מה שמצפים ממנו. אחרי שלקחו הימור בעמדה 5, מבחינתי זה יהיה הימור על הימור.

ושוב, זה תלוי מאוד בשחקן שמכבי תוכל להביא לעמדה 4. אם הוא יתן לך גם התקפה מהטופ וגם הגנה, מה שקשה למצוא במחירים נמוכים במצב השוק כרגע, יהיה אפשר אולי לפזול לכיוון הסווינגמן. ממש לא הייתי עושה את זה לפני שזה קורה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Chen » 29 יולי 2015, 23:58

אחדשיודע כתב:
Chen כתב:
אחדשיודע כתב:
Number8 כתב:

אוחיון
פארמר
טיילור
סמית'
אמבקווה

אוחיון/פארמר
טיילור
סמית'
4 זר
אמבקווה

אתה מודע לזה שטיילור סיכם עם ריאל מדריד (מה שלא קרה עם מכבי), נכון? לא יעזור לפנטז על הרעיון הזה. ומעטים יכולים להביא לך את מה שהוא מסוגל לתת מבחינה מקצועית.
אם נתעלם לשניה מהעניין הזה, סמית' כגיבוי בלעדי לעמדה 4 זה בעייתי מאוד. לא רק כי סמית' הוא סמול פורוורד באופן טבעי (ובעצם אתה יוצר פה בעיה לא פחות קטנה ממה שיש לך כרגע בעמדות הגארד), אלא גם כי זה יותיר אותך עם 4 אפשרויות סבירות בלבד לעמדות הפנים, בלי יכולת לאלתר יותר מידי - לאורך עונה שלמה. לך תשחק עם זה כשמישהו מהגבוהים יפצע או במקרה שפבראני לא יתן את מה שמצפים ממנו. אחרי שלקחו הימור בעמדה 5, מבחינתי זה יהיה הימור על הימור.

ושוב, זה תלוי מאוד בשחקן שמכבי תוכל להביא לעמדה 4. אם הוא יתן לך גם התקפה מהטופ וגם הגנה, מה שקשה למצוא במחירים נמוכים במצב השוק כרגע, יהיה אפשר אולי לפזול לכיוון הסווינגמן. ממש לא הייתי עושה את זה לפני שזה קורה.

נתתי את טיילור סתם כדוגמה, זה יכול להיות שחקן פחות מוכשר בעמדה עם יכולת הגנה. שחקן לעמדה 4 לדוגמה יכול להיות גונסון שטוב גם בהגנה וגם בהתקפה וסמית יוכל להשלים אותו טוב ויש גם את פניני ואמקווה שיכולים להסתדר שם.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Chen

הודעהעל ידי yzafrir » 30 יולי 2015, 00:01

מי גיבה את בלו בעמדה 4 עונה שעברה ??
לגבי טיילור , זה שהוא לא יהיה פה זה די ברור אבל גם לא בטוח שיהיה במדריד כי הוא לא חתם שם עדיין.
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 יולי 2015, 00:05

אם ארצג היה קולע כמו בלו, כל הדיון היה אחר.

בקשר להגנה בקו האחורי- פארמר שומר טוב+.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי קובי » 30 יולי 2015, 00:08

אגב, מבין שיש דמיון מסויים, אבל עדיין מתקשה להבין למה לאמפה וארצג נאמרים באותו המשפט, כאילו מדובר על תאומים סיאמיים...
לארצג יש אוריינטציית קליעה מובהקת יותר ונמצא בשלב בקריירה, בו הוא אחד מהשחקנים המובילים בקבוצתו.
לאמפה לעומתו, נמצא בקבוצה טובה יותר, אך לא הראה שיפור בברצלונה בשנתיים בהן הוא משחק.

ועוד אגב, מתפלא שלא העלו מהאוב את לורבק בהקשר של מכבי...
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי Number8 » 30 יולי 2015, 00:09

שחף כתב:לבלו היו בשנה שעברה 40 סלי שתיים ב-30 משחקי יורוליג ו-63 סלי שלוש(כמעט פי שתיים). בלו הוא גם כן עוד גבוה לבן שזורק שלשות כהגדרתך, לא?

רק מראה שאין לך מושג בכלל למה התכוונתי. בלו, להבדיל מכל הדוגמאות שנתתי, היה פיזי בטירוף, יכל לשמור על הסנטרים הכי חזקים באירופה בפוסט, והיה חודר לא רע בכלל לסל.
לא ארצג, לא יסאיטיס, לא לאמפה, לא מצ'באן עונים לדרישה הזאת. אין לי בעיה עם גבוה שזורק רק שלשות בהתקפה אם הוא תורם בהגנה. אבל ארצג הפח אשפה הזה לא מסוגל לשמור עליי.
Number8

הודעהעל ידי אחדשיודע » 30 יולי 2015, 00:10

Chen כתב:נתתי את טיילור סתם כדוגמה, זה יכול להיות שחקן פחות מוכשר בעמדה עם יכולת הגנה. שחקן לעמדה 4 לדוגמה יכול להיות גונסון שטוב גם בהגנה וגם בהתקפה וסמית יוכל להשלים אותו טוב ויש גם את פניני ואמקווה שיכולים להסתדר שם.

התייחסתי לזה מקודם - קשה מאוד למצוא סווינגמן עם ורסטליות כמו של טיילור, ואין טעם לדמיין שיגיע אחד כזה. אין הרבה שחקנים שיכולים לשמור על גארדים ופורוורדים כאחד וגם לתרום בהתקפה, בוודאי שלא בטווח המחירים שמכבי הציעה לטיילור.

שו ג'ונסון? בכל מקרה, כמו שכבר אמרתי, אתה פותר בעיה במקום אחד ויוצר בעיה במקום אחר. פניני לא תחליף בשום צורה לעמדה 4 ביורוליג וסמית' לא אמור להוות פתרון קבע לעמדה הזאת.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 30 יולי 2015, 00:12, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי שחף » 30 יולי 2015, 00:11

MTA2311 כתב:אם ארצג היה קולע כמו בלו, כל הדיון היה אחר.

קלע 2.2 שלשות בשנה שעברה ב-39%, בלו קלע 2.1 שלשות ב-40.6% כששנתיים לפני כן קלע ב-37.5. לא מופרך שבקבוצה טובה יותר הוא ם יקלע ב-40% פלוס כי יהיו עוד שחקנים שמאייימים על הסל בהתקפה חוץ ממנו
שחף

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 יולי 2015, 00:13

שחף כתב:
MTA2311 כתב:אם ארצג היה קולע כמו בלו, כל הדיון היה אחר.

קלע 2.2 שלשות בשנה שעברה ב-39%, בלו קלע 2.1 שלשות ב-40.6% כששנתיים לפני כן קלע ב-37.5. לא מופרך שבקבוצה טובה יותר הוא ם יקלע ב-40% פלוס כי יהיו עוד שחקנים שמאייימים על הסל בהתקפה חוץ ממנו

שחף, אתה יודע לא פחות טוב ממני שהקליעה של בלו זה הרבה מעבר לאחוזים היבשים. יכולת קלאצ' כזאת, וקילר אינסטינקט כזה, לארצג לא יהיה גם עוד 50 שנה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 30 יולי 2015, 00:14

Number8 כתב:
שחף כתב:לבלו היו בשנה שעברה 40 סלי שתיים ב-30 משחקי יורוליג ו-63 סלי שלוש(כמעט פי שתיים). בלו הוא גם כן עוד גבוה לבן שזורק שלשות כהגדרתך, לא?

רק מראה שאין לך מושג בכלל למה התכוונתי. בלו, להבדיל מכל הדוגמאות שנתתי, היה פיזי בטירוף, יכל לשמור על הסנטרים הכי חזקים באירופה בפוסט, והיה חודר לא רע בכלל לסל.
לא ארצג, לא יסאיטיס, לא לאמפה, לא מצ'באן עונים לדרישה הזאת. אין לי בעיה עם גבוה שזורק רק שלשות בהתקפה אם הוא תורם בהגנה. אבל ארצג הפח אשפה הזה לא מסוגל לשמור עליי.

לבלו היו לא מעט בעיות בהגנה ובריבאונד. היו לו בעיות מאצ' אפ מול פורוורדים יותר זריזים. מול שחקנים כמו מירוטיץ' הוא התמודד טוב. דווקא מול שחקן כמו רנדל הוא די התקשה בהגנה. ריבאונדר יותר טוב מארצג הוא ממש לא
שחף

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Cobra, felix_r, Google [Bot], Google Adsense [Bot], גל גל ו־46 אורחים