זה רשמי - טיילור רוצ׳סטי חתם במכבי תל אביב!

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: זה רשמי - טיילור רוצ׳סטי חתם במכבי תל אביב!

הודעהעל ידי jol9 » 18 ספטמבר 2015, 13:18

roy1000 כתב:
jol9 כתב:ואם אני אמריקאי ממוצא יהודי, אני לא יכול להוציא דרכון ישראלי סתם ככה?

לא. אתה לא יכול לקבל את זה בשגרירות כמו דרכון פולני. ישראל דורשת שתהיה לך כוונה להשתקע בארץ. ככל הנראה זה לא נבדק ונאכף כי חוץ משחקני כדורסל אף אחד לא צריך דרכון ישראלי סתם.

תכלס, מי צריך את הדרכון הזה בכלל
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 18 ספטמבר 2015, 13:33

jol9 כתב:
roy1000 כתב:

לא. אתה לא יכול לקבל את זה בשגרירות כמו דרכון פולני. ישראל דורשת שתהיה לך כוונה להשתקע בארץ. ככל הנראה זה לא נבדק ונאכף כי חוץ משחקני כדורסל אף אחד לא צריך דרכון ישראלי סתם.

בדיוק בגלל זה אין בדיקות קפדניות מעבר לשורשים היהודיים.
בארה"ב יש כמה ראיונות לפני שאתה מקבל אזרחות בשביל לבדוק שאתה באמת מתכוון להשתקע במדינה ולא סתם מבקש דרכון. בארץ זה לא הכרחי כי זה מאוד נדיר שמישהו מבקש להתאזרח במדינת ישראל סתם לכיף.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 18 ספטמבר 2015, 13:53

roy1000 כתב:
jol9 כתב:
roy1000 כתב:

בדיוק בגלל זה אין בדיקות קפדניות מעבר לשורשים היהודיים.
בארה"ב יש כמה ראיונות לפני שאתה מקבל אזרחות בשביל לבדוק שאתה באמת מתכוון להשתקע במדינה ולא סתם מבקש דרכון. בארץ זה לא הכרחי כי זה מאוד נדיר שמישהו מבקש להתאזרח במדינת ישראל סתם לכיף.

אשתי הוציאה לפני כמה זמן דרכון אסטוני. האמת שהיה לא מסובך מדי.
הקטנה גם זכאית כמובן.

אחלה דבר זה.
אפשר ללמוד באירופה באוניבסיטאות בטופ 50 בעולם (בבריטניה למשל), וזה עולה בערך רבע מהשכ"ל הנומינלי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 18 ספטמבר 2015, 14:08

jol9 כתב:אחלה דבר זה.
אפשר ללמוד באירופה באוניבסיטאות בטופ 50 בעולם (בבריטניה למשל), וזה עולה בערך רבע מהשכ"ל הנומינלי.

אני לא חושב שיש אוניברסיטה באירופה (חוץ מהבריטיות הפרטיות LSE/LBS) ששווה לרוץ ללמוד שם. אולי קיימברידג' או אוקספורד במדעי הרוח.
אם אנחנו מדברים על הנדסה - אז הטכניון עדיף על כל אוניברסיטה באירופה וגם ברוב התחומים האחרים ירושלים/תל-אביב עדיפות.

מבחינת השכלה גבוהה, יש את ארה"ב ויש את שאר העולם, ואנחנו לא נופלים מכמעט שום מקום ב"שאר העולם", למרות שסין וסינגפור מתחילות לתפוס תאוצה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 18 ספטמבר 2015, 14:18

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אחלה דבר זה.

אני לא חושב שיש אוניברסיטה באירופה (חוץ מהבריטיות הפרטיות LSE/LBS) ששווה לרוץ ללמוד שם. אולי קיימברידג' או אוקספורד במדעי הרוח.
אם אנחנו מדברים על הנדסה - אז הטכניון עדיף על כל אוניברסיטה באירופה וגם ברוב התחומים האחרים ירושלים/תל-אביב עדיפות.

מבחינת השכלה גבוהה, יש את ארה"ב ויש את שאר העולם, ואנחנו לא נופלים מכמעט שום מקום ב"שאר העולם", למרות שסין וסינגפור מתחילות לתפוס תאוצה.

אני גם תמיד חשבתי ככה, אבל תסביר לי למה האוניברסיטאות בארץ מדורגות כ"כ נמוך בדירוג העולמי?

חוץ מזה, הכוונה היא כמובן ללימודי דוקטורט, ולא תואר ראשון או שני
כמובן שזה גם פותח אפשרויות לילדה, לכשזה יהיה רלוונטי, אם נניח תרצה ללמוד רפואה או כל דבר אחר
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אדגר פו » 18 ספטמבר 2015, 14:20

פתאום נזכרתי בקני וויליאמס המכשף עם הדרכון הצ'כי שלו, בטח לא משהוא שפיק היה כתוב עליו בזמנו. מה בסך הכול קרה ? בעלים של איזה קבוצה היה חלק מקנוניה ואף הורשע בה, לא ביג דיל.
זה היה שקוף שוויליאמס נראה צ'כי למהדרין והיה מקורב למהר"ל.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי roy1000 » 18 ספטמבר 2015, 14:56

jol9 כתב:אני גם תמיד חשבתי ככה, אבל תסביר לי למה האוניברסיטאות בארץ מדורגות כ"כ נמוך בדירוג העולמי?

כמובן שזה גם פותח אפשרויות לילדה, לכשזה יהיה רלוונטי, אם נניח תרצה ללמוד רפואה או כל דבר אחר

דבר ראשון - אני לא חושב שהאוניברסיטאות מדורגות כל כך נמוך. אם תוציא את ארה"ב, אנחנו די גבוה בדרוג. ככלל, הדרוגים האלה הם בעייתיים כי הם מסתכלים על כל המערכת כמכלול אחד. יש לא מעט כיסים בעייתיים בארץ שהמחקר בהם מאוד חלש (לרוב מדעי רוח/חברה) והם מורידים את הדרוג הכללי.

לגבי לימודי דוקטורט - אם מדובר על משהו מחוץ למדעי הרוח, אין מה לחפש באירופה. רק ארה"ב ושני המקומות בבריטניה שציינתי. אולי סין בעתיד. בכל מקרה, שכר לימוד ודרכון הוא לא רלוונטי ללימודי דוקטורט.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 18 ספטמבר 2015, 15:35

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני גם תמיד חשבתי ככה, אבל תסביר לי למה האוניברסיטאות בארץ מדורגות כ"כ נמוך בדירוג העולמי?

דבר ראשון - אני לא חושב שהאוניברסיטאות מדורגות כל כך נמוך. אם תוציא את ארה"ב, אנחנו די גבוה בדרוג. ככלל, הדרוגים האלה הם בעייתיים כי הם מסתכלים על כל המערכת כמכלול אחד. יש לא מעט כיסים בעייתיים בארץ שהמחקר בהם מאוד חלש (לרוב מדעי רוח/חברה) והם מורידים את הדרוג הכללי.

לגבי לימודי דוקטורט - אם מדובר על משהו מחוץ למדעי הרוח, אין מה לחפש באירופה. רק ארה"ב ושני המקומות בבריטניה שציינתי. אולי סין בעתיד. בכל מקרה, שכר לימוד ודרכון הוא לא רלוונטי ללימודי דוקטורט.

למה
הסתכלתי למשל על אוניברסיטת אדינבורו, שמדורגת משהו כמו 35 בעולם, ובהחלט יש שכר לימוד ללימודי דוקטורט
האמת שזה יותר רלוונטי לאשתי כרגע, והתחום הוא פסיכולוגיה וחינוך
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 18 ספטמבר 2015, 16:47

jol9 כתב:למה
הסתכלתי למשל על אוניברסיטת אדינבורו, שמדורגת משהו כמו 35 בעולם, ובהחלט יש שכר לימוד ללימודי דוקטורט

אוניברסיטת אדינבורו היא לא מקום שיש לישראלי מה לחפש בו. הדרוג מטעה לחלוטין. אני לא מכיר את תחום החינוך בכלל, אבל אני יודע שבפסיכולוגיה ישראל מאוד חזקה. אני לא ממש בטוח מה נותן דוקטורט מאוניברסיטת אדינבורו - למצוא עם זה עבודה באקדמיה בארץ יהיה קרוב לבלתי אפשרי.

לגבי נושא השכר לימוד - יכול להיות שכתוב באופן רישמי שיש שכר לימוד אבל בכל מוסד רציני בעולם שאני מכיר, השכר לימוד מכוסה במלגה שהאוניברסיטה נותנת ולרוב יש בנוסף עוד דמי קיום.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 18 ספטמבר 2015, 17:05

roy1000 כתב:
jol9 כתב:למה

אוניברסיטת אדינבורו היא לא מקום שיש לישראלי מה לחפש בו. הדרוג מטעה לחלוטין. אני לא מכיר את תחום החינוך בכלל, אבל אני יודע שבפסיכולוגיה ישראל מאוד חזקה. אני לא ממש בטוח מה נותן דוקטורט מאוניברסיטת אדינבורו - למצוא עם זה עבודה באקדמיה בארץ יהיה קרוב לבלתי אפשרי.

לגבי נושא השכר לימוד - יכול להיות שכתוב באופן רישמי שיש שכר לימוד אבל בכל מוסד רציני בעולם שאני מכיר, השכר לימוד מכוסה במלגה שהאוניברסיטה נותנת ולרוב יש בנוסף עוד דמי קיום.

לא כל מי שעושה דוקטורט רוצה לעבוד באקדמיה, אתה יודע

חלק מהעניין זה גם חווייה ותרבות אחרת

לגבי שכר הלימוד והמלגה, הבנתי, אבל לדרכון הזה יש עוד יתרונות, למשל בן הזוג יכול לעבוד באופן חוקי
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 18 ספטמבר 2015, 17:18

jol9 כתב:לא כל מי שעושה דוקטורט רוצה לעבוד באקדמיה, אתה יודע

חלק מהעניין זה גם חווייה ותרבות אחרת

לגבי שכר הלימוד והמלגה, הבנתי, אבל לדרכון הזה יש עוד יתרונות, למשל בן הזוג יכול לעבוד באופן חוקי

דוקטורט זה לא משהו שעושים לכיף כמו תואר שני. זה המון עבודה ודורש המון משמעת, ועדיף לחשוב למה עושים את זה ומה זה נותן לפני שהולכים לכיוון כזה.

חוויה ותרבות אחרת זה סבבה, אבל זה לאו דווקא קשור.

דרכון בהחלט מקל על עניין של אישורי עבודה, אבל דווקא לך בתור מתכנת לא קשה מדי להשיג אישורי עבודה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 18 ספטמבר 2015, 17:31

כן, אני מבין מה אתה אומר, בכל זאת, אני מכיר לא מעט דוקטורים אצלנו בעבודה, שהאקדמיה לא היתה המטרה שלהם
יש ביקוש לאנשים חזקים היום בכל מקום, בין השאר במשרד החינוך וכד', ככה שיש מחשבה מסויימת מאחורי העניין

אבל אני בהחלט מבין מה אתה אומר, אלה כרגע לא יותר מסתם מחשבות

אה, ואני לא מתכנת
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 ספטמבר 2015, 17:44

מהנדס, אנחנו יודעים.
אתה כמו סבתא פולנייה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 18 ספטמבר 2015, 18:00

jol9 כתב:כן, אני מבין מה אתה אומר, בכל זאת, אני מכיר לא מעט דוקטורים אצלנו בעבודה, שהאקדמיה לא היתה המטרה שלהם
יש ביקוש לאנשים חזקים היום בכל מקום, בין השאר במשרד החינוך וכד', ככה שיש מחשבה מסויימת מאחורי העניין

אה, ואני לא מתכנת

אני לא חושב שזה נותן ייתרון תחרותי ששווה את ההשקעה. ברוב המקצועות שאני מכיר, 5 שנות נסיון מקצועי שווים הרבה יותר מתואר דוקטור.
אני למדתי בארה"ב, ומי שלמד איתי עשה את זה בשביל להיות באקדמיה (למרות שבסופו של דבר רק חלק מצליחים). אלו שלא השתלבו באקדמיה והלכו לשוק הפרטי "הפסידו" לעומת האלטנטיבה של ללכת לעבוד 5 שנים בקום הדוקטורט. כמובן שיש את הכיף של להיות במסגרת כזו שהיא מיוחדת, אבל צריך להבין שתוכנית דוקטורט טובה אמורה להכשיר חוקרים, ולא לתת כלים פרקטיים לשוק העבודה.

אתה עובד בתחום התוכנה לא?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 18 ספטמבר 2015, 18:53

MTA2311 כתב:מהנדס, אנחנו יודעים.
אתה כמו סבתא פולנייה.

בין רקדנית בלט לאינסטלטור אפשר למצוא יותר נקודות דמיון, מאשר בין מהנדס ומתכנת
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 18 ספטמבר 2015, 18:54

roy1000 כתב:
jol9 כתב:כן, אני מבין מה אתה אומר, בכל זאת, אני מכיר לא מעט דוקטורים אצלנו בעבודה, שהאקדמיה לא היתה המטרה שלהם

אה, ואני לא מתכנת

אני לא חושב שזה נותן ייתרון תחרותי ששווה את ההשקעה. ברוב המקצועות שאני מכיר, 5 שנות נסיון מקצועי שווים הרבה יותר מתואר דוקטור.
אני למדתי בארה"ב, ומי שלמד איתי עשה את זה בשביל להיות באקדמיה (למרות שבסופו של דבר רק חלק מצליחים). אלו שלא השתלבו באקדמיה והלכו לשוק הפרטי "הפסידו" לעומת האלטנטיבה של ללכת לעבוד 5 שנים בקום הדוקטורט. כמובן שיש את הכיף של להיות במסגרת כזו שהיא מיוחדת, אבל צריך להבין שתוכנית דוקטורט טובה אמורה להכשיר חוקרים, ולא לתת כלים פרקטיים לשוק העבודה.

אתה עובד בתחום התוכנה לא?

אני מבין...
בסדר, נתת לי נקודה למחשבה

אני עובד היום בתחום התוכנה, אבל באותה החברה שהיא חברה טכנולוגית מאוד, ואני בראש ובלב עדיין מהנדס, וגם התואר השני שאני
לומד הוא תואר הנדסי
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי shayD » 18 ספטמבר 2015, 19:03

יוני (נכון?)
איזה B.s.c עשית והיכן?

כנל לגבי התואר השני
למות או לכבוש את ההר.
סמל אישי של המשתמש
shayD

הודעהעל ידי roy1000 » 18 ספטמבר 2015, 19:07

jol9 כתב:אני עובד היום בתחום התוכנה, אבל באותה החברה שהיא חברה טכנולוגית מאוד, ואני בראש ובלב עדיין מהנדס, וגם התואר השני שאני
לומד הוא תואר הנדסי

90% מהמהנדסים שאני מכיר (חשמל/אלקטרוניקה/תוכנה) עובדים בתחום התוכנה. אני לא ממש מבין את הקטע של להפריד בין ההשכלה הפורמלית ומה שעושים בפרקטיקה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 18 ספטמבר 2015, 19:37

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני עובד היום בתחום התוכנה, אבל באותה החברה שהיא חברה טכנולוגית מאוד, ואני בראש ובלב עדיין מהנדס, וגם התואר השני שאני
לומד הוא תואר הנדסי

90% מהמהנדסים שאני מכיר (חשמל/אלקטרוניקה/תוכנה) עובדים בתחום התוכנה. אני לא ממש מבין את הקטע של להפריד בין ההשכלה הפורמלית ומה שעושים בפרקטיקה.

תמיד יש אלמנט של תוכנה, כמעט בכל עבודה, אבל יש הבדל מהותי בין להיות מתכנת שכותב קוד "מבצעי", לבין כתיבת קוד לטובת משהו אחר

אז היום אני בצד של התוכנה יותר, ולומד את העולם הזה
צריכים להבין, שאצלנו, רוב המתכנתים בכלל לא מבינים איך עובדת המערכת שעליה הם עובדים, והם פשוט קבלני קוד לרוב
זה מצב שאני לא מסוגל להגיע אליו, ולכן גם אני לא קורא לעצמי מתכנת
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 18 ספטמבר 2015, 19:40

shayD כתב:יוני (נכון?)
איזה B.s.c עשית והיכן?

כנל לגבי התואר השני

בן גוריון, תואר ראשון בהנדסהביו רפואית, ולא עסקתי בתחום אפילו שנייה
תואר שני בהנדסת אלקטרואופטיקה

בעבודה רוב השנים עסקתי בהנדסת מערכת על היבטיה השונים, ואצלנו באירגון מדובר בתפקיד מאוד טכני והנדסי,
ועכשיו כאמור חציתי את הקווים לפיתוח תוכנה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־33 אורחים