אשכול אירופה - מלפפונים החתמות וחדשות - סגלים עדכניים בכותרת

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול אירופה - מלפפונים החתמות וחדשות - סגלים עדכניים בכ

הודעהעל ידי jol9 » 25 ספטמבר 2015, 09:05

roy1000 כתב:
jol9 כתב:איפה היית גר אם היית יכול לבחור היום? באירופה וגם באופן כללי.

אם הייתי יכול לבחור באירופה, אז הייתי הולך על אדינבורו או על איזה איזור נחמד בלונדון.
בעולם... לא הייתי בארה"ב, אבל נראה לי שניו יורק היה מתאים לי כמו כפפה.

אדינבורו? ברצינות? זה חור נידח ורחוק מכל ציביליזיה.
באירופה נראה לי שהייתי הולך על ברצלונה או לונדון (אם אין שיקולי עלות נדל"ן), אחר כך אמסטרדם, ציריך (או ז'נווה), קופנהאגן, מילאנו ובעדיפות נמוכה יותר ברלין ופאריז.

ניו יורק זו עיר מאוד קשה לגור בה. אני לא חושב שהיית כל כך נהנה.

אדינבורו זה חור?? היית שם?

ברצלונה זה אחלה מקום לטייל בו, אבל נראה לי שלגור שם זה לא כזה להיט. לונדון זה אחלה מקום, בעיקר בגלל שיש בה המון אפשרויות
בילוי עם ילדים, שרובן בחינם (כל מיני מוזיאונים, פארקים, אירועים, תערוכות, שווקים...).
מה שקצת מרתיע אותי בלונדון, זה כמות התיירים והמהגרים.
היינו בה פעמיים בשנתיים האחרונות, ובפארקים הגדולים, אתה מרגיש קצת כאילו נחתת באפגניסטן.

באמסטרדם נהיה בחודש הבא ובמילאנו בעוד כמה חודשים, אז אני אוכל גם לחוות דעה.
פריז היא העיר הכי יפה שהייתי בה, אבל לגור שם לא הייתי רוצה.
ברלין אכן אחלה מקום. אבל יש פער של שפה, וכמובן כל ההיסטוריה המשותפת... הייתי חי שם כמה זמן בשביל החוויה.

למה קשה לגור בניו יורק?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 25 ספטמבר 2015, 09:23

jol9 כתב:אדינבורו זה חור?? היית שם?

ברצלונה זה אחלה מקום לטייל בו, אבל נראה לי שלגור שם זה לא כזה להיט. לונדון זה אחלה מקום, בעיקר בגלל שיש בה המון אפשרויות
בילוי עם ילדים, שרובן בחינם (כל מיני מוזיאונים, פארקים, אירועים, תערוכות, שווקים...).
מה שקצת מרתיע אותי בלונדון, זה כמות התיירים והמהגרים.
היינו בה פעמיים בשנתיים האחרונות, ובפארקים הגדולים, אתה מרגיש קצת כאילו נחתת באפגניסטן.

באמסטרדם נהיה בחודש הבא ובמילאנו בעוד כמה חודשים, אז אני אוכל גם לחוות דעה.
פריז היא העיר הכי יפה שהייתי בה, אבל לגור שם לא הייתי רוצה.
ברלין אכן אחלה מקום. אבל יש פער של שפה, וכמובן כל ההיסטוריה המשותפת... הייתי חי שם כמה זמן בשביל החוויה.

למה קשה לגור בניו יורק?

אדינבורו זה חור של החיים. זו עיר בינונית בגודל, השירותים שאתה יכול לקבל שם מוגבלים וזה מקום ממש לא טוב לזרים. היא גם רחוקה מאירופה. מזג האוויר סביר, וזה באמת ייתרון, אבל חשוך ויורד הרבה גשם. זו לא עיר טובה.

ברצלונה זו עיר טובה מאוד למגורים. מזג אוויר מצויין. תחבורה טובה. שירותים טובים. בכל הערים הגדולות יש "בעיה" של תיירות ומהגרים, אבל אל תשכח שבתור מקומי, אתה לא מסתובב באותם המקומות. אני מכיר ישראלים שגרים בברצלונה והם מרוצים.

אמסטרדם עיר מצויינת למגורים. קומפקטית עם תחבורה ציבורית מצויינת. מזג אוויר טוב מאוד, כולם מדברים אנגלית. תרבות יותר קרובה לארה"ב ובריטניה. ההולנדים הם לא האנשים הכי נחמדים בעולם, אבל זו עיר נהדרת. דרך אגב - אמסטרדם יותר יפה מפריז לדעתי.

ניו יורק היא עיר נורא קשה. מזג האוויר קשה. לא ניתן לנוע ברכב (מקשה עם ילדים). התחבורה הציבורית יעילה (לא ברמה אירופאית, אבל סבירה), אבל מאוד צפופה ומוזנחת. העיר מאוד מעמדית והאנשים מאוד קשים. השירותים מדהימים ואפשר להשיג כל דבר שתרצה בכל רמות המחירים. זו עיר שהרוב המוחלט של האנשים שגרים שם עובדים מאוד מאוד קשה. זו לא עיר של בילויים כמו שהרבה אנשים חושבים. הייתרון הכי גדול לישראלים בניו יורק היא שיש קהילה ישראלית ענקית שרוב הישראלים מחוברים אליה. שלא תטעה, זו עיר נהדרת ומאוד נהניתי לגור שם, אבל יש לה חסרונות משמעותיים והרבה מאוד אנשים לא מתחברים אליה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 25 ספטמבר 2015, 09:32

מעניין מה שאתה אומר על ניו יורק...
תמיד עושה רושם של מקום חלומי להיות בו, עם אינספור אפשרויות לעשות כל מה שתרצה...

לגבי אדינבורו, המקום באמת מדליק, אלא שהיינו שם כמה ימים בתקופת הפסיטבל, ואני לא יודע איך זה ביומיום.
בכלל, קשה מאוד לדעת איך המקום יהיה כשאתה חי שם ועובד (שזה מבאס בפני עצמו), לעומת כשאתה שם ומטייל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 25 ספטמבר 2015, 09:47

jol9 כתב:מעניין מה שאתה אומר על ניו יורק...

זה אכן מקום מדהים עם המון אפשרויות, ואם אתה מדבר על לגור במקום שנה-שנתיים-שלוש-חמש, זה מקום נהדר. להשתקע שם לכל החיים זה משהו אחר. זה גם מקום שהרבה פחות מתאים לילדים בכלל וילדים קטנים בפרט. זו עיר שצריך ללכת בה המון ברגל ומאוד מסובך להסתובב עם עגלה, או עם ילדים שמתקשים ללכת מרחקים ארוכים ברגל. לדעתי אחד הדברים שאנשים מפספסים זה עד כמה מזג אוויר זה דבר חשוב. בחוף המזרחי, ילדים תקועים בבית במשך 6-7 חודשים. זה דבר בלתי נתפס בתור ישראלי. למשפחות, אני חושב שהחוף המערבי הרבה יותר מתאים.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 25 ספטמבר 2015, 09:57

roy1000 כתב:
jol9 כתב:מעניין מה שאתה אומר על ניו יורק...

זה אכן מקום מדהים עם המון אפשרויות, ואם אתה מדבר על לגור במקום שנה-שנתיים-שלוש-חמש, זה מקום נהדר. להשתקע שם לכל החיים זה משהו אחר. זה גם מקום שהרבה פחות מתאים לילדים בכלל וילדים קטנים בפרט. זו עיר שצריך ללכת בה המון ברגל ומאוד מסובך להסתובב עם עגלה, או עם ילדים שמתקשים ללכת מרחקים ארוכים ברגל. לדעתי אחד הדברים שאנשים מפספסים זה עד כמה מזג אוויר זה דבר חשוב. בחוף המזרחי, ילדים תקועים בבית במשך 6-7 חודשים. זה דבר בלתי נתפס בתור ישראלי. למשפחות, אני חושב שהחוף המערבי הרבה יותר מתאים.

תשמע, אני גדלתי במקום יותר קר מניו יורק - באחריות.
ולא זכור לי שהייתי יושב בבית חודשים. גם בחורף היינו יוצאים ומשחקים, והמשחקים אפילו יותר נחמדים (לא צריך לנסוע לאלפים בשביל
לעשות סקי).
מצד שני, נראה לי שהמעבר הכי קשה לישראלי, זה נושא הרכב. הרי כאן לכולם יש רכב צמוד, ולהתרגל לחיות בלי דבר כזה, זה לא פשוט.

בכל מקרה, כל המחשבות שלנו תמיד היו לכיוון השנים הבודדות... חלון ההזדמנויות הולך ונסגר, ואם לא נעשה את זה בשנים הקרובות, לא נעשה את זה בכלל כנראה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 25 ספטמבר 2015, 10:07

jol9 כתב:תשמע, אני גדלתי במקום יותר קר מניו יורק - באחריות.
ולא זכור לי שהייתי יושב בבית חודשים. גם בחורף היינו יוצאים ומשחקים, והמשחקים אפילו יותר נחמדים (לא צריך לנסוע לאלפים בשביל
לעשות סקי).
מצד שני, נראה לי שהמעבר הכי קשה לישראלי, זה נושא הרכב. הרי כאן לכולם יש רכב צמוד, ולהתרגל לחיות בלי דבר כזה, זה לא פשוט.

בכל מקרה, כל המחשבות שלנו תמיד היו לכיוון השנים הבודדות... חלון ההזדמנויות הולך ונסגר, ואם לא נעשה את זה בשנים הקרובות, לא נעשה את זה בכלל כנראה.

אני לא יודע איך זה עובד ברוסיה, אבל בחוף המזרחי, ילדים פשוט לא יוצאים מהבית בחורף. הם 90% מהזמן בבית ואם לא, אז במקומות סגורים כמו קניונים. נושא הרכב הוא מאוד קשה עם ילדים.

קח בחשבון שעלויות החינוך הפרטי בניו יורק הן עצומות. גן לילד מתחת לגיל 5 עולה לך 2000-2500 דולר לחודש, וכל ההתנהלות מאוד קשה עם ילדים קטנים. אם אתה חושב על ניו יורק, אז עדיף עם ילדים מגיל 6 (כיתה א') ומעלה. כמו שאמרתי, החוף המערבי נוח הרבה יותר ובמילא שם נמצאות רוב העבודות בשבילך.
roy1000

הודעהעל ידי LIAV10 » 25 ספטמבר 2015, 11:41

פריז עיר יפה?
אתה מדבר על כמה אתרים ספציפים אולי.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי קובי » 25 ספטמבר 2015, 12:04

שמואל1 כתב:דירוג השכר באירופה
http://euroleagueadventures.com/top-50- ... uroleague/

ג'ורדן פארמר במקום ה- 27 עם 1.35 מיליון יורו.
במקום הראשון אלכסיי שבד שמרוויח 3.4M יורו.
טייריס רייס במקום התשיעי עם 2.3M יורו.

דווין סמית' במקום ה-35 - 1.15M יורו
רוצ'סטי במקום ה-49 - 910K יורו

טייריס רייס, למי ששכח, נפל פה על איזה 250K דולר:
viewtopic.php?f=2&t=2361&p=178030#p178030
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי jol9 » 25 ספטמבר 2015, 12:59

roy1000 כתב:
לעשות סקי).

אני לא יודע איך זה עובד ברוסיה, אבל בחוף המזרחי, ילדים פשוט לא יוצאים מהבית בחורף. הם 90% מהזמן בבית ואם לא, אז במקומות סגורים כמו קניונים. נושא הרכב הוא מאוד קשה עם ילדים.

קח בחשבון שעלויות החינוך הפרטי בניו יורק הן עצומות. גן לילד מתחת לגיל 5 עולה לך 2000-2500 דולר לחודש, וכל ההתנהלות מאוד קשה עם ילדים קטנים. אם אתה חושב על ניו יורק, אז עדיף עם ילדים מגיל 6 (כיתה א') ומעלה. כמו שאמרתי, החוף המערבי נוח הרבה יותר ובמילא שם נמצאות רוב העבודות בשבילך.

וואלה... זה מעניין...
סה"כ מתלבשים חם ויוצאים, לא מבין מה הבעיה, אבל מן הסתם אתה יודע, כי היית שם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 25 ספטמבר 2015, 13:04

jol9 כתב:וואלה... זה מעניין...

כל מתקני המשחקים מלאים בשלג או קרח או סתם קור מקפיא. זה לא נוח לשחק עם מעילים ואין ילדים כמעט בחוץ.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 25 ספטמבר 2015, 14:35

roy1000 כתב:
jol9 כתב:וואלה... זה מעניין...

כל מתקני המשחקים מלאים בשלג או קרח או סתם קור מקפיא. זה לא נוח לשחק עם מעילים ואין ילדים כמעט בחוץ.

חלשים האמריקאים האלה...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 25 ספטמבר 2015, 15:59

jol9 כתב:
roy1000 כתב:
לעשות סקי).

וואלה... זה מעניין...

היית גר בעיר או בפרברי העיר או בישוב? נראה במטרופולין כמו ניו יורק עם המון בניינים ורחובות ופחות מרחב לילדים(אני לא מדבר על הפארקים הגדולים שצריכים ללכת לשם במיוחד אלא על לצאת מהבית ולמצוא מרחב לשחק בו) ומנטליות שונה מאשר הימים של פעם, אז זה סיפור שונה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 ספטמבר 2015, 16:07

הייתי מוותר על יד בשביל לגדול בניו יורק
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 25 ספטמבר 2015, 16:14

MTA2311 כתב:הייתי מוותר על יד בשביל לגדול בניו יורק

יש לך תפיסה מאוד לא נכונה של העיר. אתה צעיר - לך תעשה את זה. תגור שם קצת.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 ספטמבר 2015, 16:41

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:הייתי מוותר על יד בשביל לגדול בניו יורק

יש לך תפיסה מאוד לא נכונה של העיר. אתה צעיר - לך תעשה את זה. תגור שם קצת.

זה הכיוון. הלוואי שייצא לי.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 25 ספטמבר 2015, 16:46

גם אני מת לגור בתפוח ביום מן הימים, זה חלום מאז שהייתי שם בגיל 15 לטיול בר מצווה.
לאחותי הייתה האופצייה לגור שם, אבל בגלל כל מיני סיבות (בין היתר מה שרוי אמר, פחות בקטע של הילדים כי אין לה עדיין) היא בסוף גרה בתל אביב (בערך) של החוף המזרחי.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי shayD » 25 ספטמבר 2015, 17:10

אם כבר ברחנו מהנושא אני אחטא גם ואשאל על רי-לוקיישן בארצות הברית של אמריקה למהנדסים אזרחיים.
למות או לכבוש את ההר.
סמל אישי של המשתמש
shayD

הודעהעל ידי jol9 » 25 ספטמבר 2015, 18:59

toja27 כתב:
jol9 כתב:
roy1000 כתב:
לעשות סקי).

וואלה... זה מעניין...

היית גר בעיר או בפרברי העיר או בישוב? נראה במטרופולין כמו ניו יורק עם המון בניינים ורחובות ופחות מרחב לילדים(אני לא מדבר על הפארקים הגדולים שצריכים ללכת לשם במיוחד אלא על לצאת מהבית ולמצוא מרחב לשחק בו) ומנטליות שונה מאשר הימים של פעם, אז זה סיפור שונה.

שאלה מצויינת... אני לא ממש יודע.

את ניו יורק אני לא מכיר בכלל, אבל נניח לגבי לונדון, אני הייתי גר מחוץ למעגל הראשון (זה שמגיעים אליו התיירים), אבל בהחלט במעגל השני,
שממנו יש עדיין שירותי טיוב נוחים לכל מקום בלונדון.

לנו הישראלים בכל מקרה יחסית קל. כמעט בכל עיר רצינית, יש מושבה של ישראלים או לכל הפחות יהודים, וטבעי להגיע לאיזורים
האלה.
בלונדון למשל מדובר על גולדרס גרין, שהיא שכונה נחמדה מאוד ע"פ מה שראינו, עם המון פארקים, מקומות לאכול וכו'.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 25 ספטמבר 2015, 19:08

רק מילה על לונדון, זה לא כמו שאנשים חושבים
השירותים שם לא ממש מעכשיו לעכשיו
משהו לא בסדר עם האינטרנט שלך? חכה שבוע
המקרר שלך צריך תיקון? חכה 8 ימים
מי שרגיל למיידיות של הארץ שמזמינים טכנאי והוא מגיע תוך שעה או פשוט הולכים לחנות ומסדרים את זה ממש יסבול שם
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 26 ספטמבר 2015, 10:49

מכבי לא לבד, גם ריאל מדריד הפסידה את הגביע הבין יבשתי

http://sports.walla.co.il/item/2892681
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות