חוק המתאזרחים וטיילור רוצ'סטי

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עניין המתאזרחים וטיילור רוצ'סטי- התקשורת גועשת

הודעהעל ידי roy1000 » 27 ספטמבר 2015, 16:32

jol9 כתב:הבעיה שלך שאתה גם מערבב מושגים וגם מזלזל באנשים.
אל תערבב את החוק הרוסי עם הגבלת הזרים. אף אחד לא הציע לבטל את הגבלת הזרים, ו-5 זרים זה אחלה מבחינתי.

והאם נראה לך באיזשהי מציאות סבירה, שבמכבי יישחקו 12 שחקנים זרים? נראה לך שההנהלה והקהל ייתנו לזה לקרות?

אף אחד כאן לא מציל את מכבי מעצמה...

אני מזלזל באנשים שזורקים סמסמאות מצחיקות בצורה דמגוגית. זה מזכיר לי שהערבים שקוראים לישראל "מדינת טרור".

החוק הרוסי זה סוג מסויים של הגבלת זרים. זה לא הגבלה בכמות הזרים שניתן לרשום בטופס, אלא בכמות הדקות שניתן להקצות לזרים בהמלך המשחק. שני צדדים של אותו המטבע. אתה יכול לטעון שזו שיטה גרועה להגביל שיתוף זרים, אבל זה כל מה שזה.

כן. לי נראה מאוד שללא שום הגבלה, הפיתוי ללכת על רוטציה של זרים בלבד תהיה גדולה מדי ומכבי תעשה את זה ותכרות את הענף שעליו היא יושבת.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 27 ספטמבר 2015, 16:35

roy1000 כתב:
jol9 כתב:הבעיה שלך שאתה גם מערבב מושגים וגם מזלזל באנשים.
אל תערבב את החוק הרוסי עם הגבלת הזרים. אף אחד לא הציע לבטל את הגבלת הזרים, ו-5 זרים זה אחלה מבחינתי.

והאם נראה לך באיזשהי מציאות סבירה, שבמכבי יישחקו 12 שחקנים זרים? נראה לך שההנהלה והקהל ייתנו לזה לקרות?

אף אחד כאן לא מציל את מכבי מעצמה...

אני מזלזל באנשים שזורקים סמסמאות מצחיקות בצורה דמגוגית. זה מזכיר לי שהערבים שקוראים לישראל "מדינת טרור".

החוק הרוסי זה סוג מסויים של הגבלת זרים. זה לא הגבלה בכמות הזרים שניתן לרשום בטופס, אלא בכמות הדקות שניתן להקצות לזרים בהמלך המשחק. שני צדדים של אותו המטבע. אתה יכול לטעון שזו שיטה גרועה להגביל שיתוף זרים, אבל זה כל מה שזה.

כן. לי נראה מאוד שללא שום הגבלה, הפיתוי ללכת על רוטציה של זרים בלבד תהיה גדולה מדי ומכבי תעשה את זה ותכרות את הענף שעליו היא יושבת.

אבל יש גם מצב ביניים - הגבלת זרים ללא החוק הרוסי (הרוסים האלה הרסו את המדינה עם החוקים שלהם).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 27 ספטמבר 2015, 16:36

roy1000 כתב:
felix_r כתב:מתי כבר תבין? חוק השבות מאפשר לכל אחד שיש לו שורשים יהודים לעלות לארץ. זה בכלל לא משנה אם הבן אדם מגיע לישראל לתמיד מתוך ערכים של ציונות, או שהוא בא לפה בגלל שנוח לו מבחינה כלכלית. אין הבדל!

וזאת לא פירצה בחוק, אלא החוק עצמו. לא נראה לך? תדרוש ממגיש הטלויזיה שהצבעת לו בכנסת שיפעל לשנות את החוק. כל עוד החוק לא שונה, אין שום בעיה לא עם פארמר ולא עם רוצ'סטי.

פליקס, עולה חדש שמבקש אזרחות ישראלית צריך להצהיר שיש לו כוונה להשתקע בארץ ולהעביר לפה את מרכז חייו. אין בעיה שאדם יגיע לפה מכל טעם שירצה, אבל הוא צריך לרצות להשתקע פה (להבדיל מלבוא לשנה-שנתיים ולעזוב). אין פיקוח על הנושא הזה מכיוון שדרכון ישראלי זה לא משהו מבוקש בעולם ויש ככל הנראה מעט מאוד אנשים שמצהירים הצהרות שקר על כוונתם להשתקע בישראל ולכן זה לא סביר לשנות את החוק בגלל מספר כל כך קטן של אנשים שמנצלים את הפרצה הזו.

בכל מקרה, החוק הרוסי הוא לא חוק של מדינת ישראל, אלה חוק של האיגוד/מנהלת. מכיוון שמדובר על פרצה שנוגעת לחוקי המנהלת, גם תיקון הפרצה יהיה במסגרת המנהלת.

תכל'ס זה בלה-בלה-בלה. מתוך מיליון עולים בשנות ה 90 בערך 300 אלף עזבו את הארץ אחר כך כי לא הצליחו להשתלב, או שנפתחו בפניהם אפשרויות טובות יותר. אז מה? אפילו הצברים בחלקם יורדים מהארץ, אז אתה לא יכול לדרוש מהעולים. אנחנו מדינה דמוקראטית ולא מחייבים אף אחד להשאר. מי שמתאים לו, ואוהב את המקום, שישאר. מי אוהב יותר את ברלין, שיהיה לו לבריאות.

(לדעתי, גם החוק הרוסי הוא לא חוקי, אבל החוק הרוסי זה משהו אחר לגמרי)

מה שחשוב, זאת העובדה, שחוקי מדינת ישראל לא עושים הבדל בין אזרחים שנולדו כאן, לאלה שנולדו בחו"ל. מבחינת החוק כל האזרחים שווים, גם הצברים וגם העולים, ואפילו גם אלה הלא יהודים. זה החוק, ואתה לא יכול להפלות "מתאזרחים", כי מבחינת החוק הם שווים לך! פשוט מאוד.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 27 ספטמבר 2015, 16:36

jol9 כתב:אבל למה אתה מראש מחליט שרוצ'סטי לא הצהיר שיש לו כוונה להשתקע בארץ, או שאתה מחליט מראש שהוא הצהיר הצהרת שקר?

אין בעיה שהמנהלת יתקנו את כל החוקים שבעולם, כל עוד החוקים האלה לא עוברים על חוקי היסוד במדינת ישראל.
כמו שהמנהלת לא תחוקק חוק שאסור לשתף יותר משלושה שחורים על הפרקט (והשילוב של החוק הרוסי וחוק המתאזרחים הוא לא מאוד רחוק מזה),
כך היא גם לא תוכל להפלות בין ישראלים סוג א' לישראלים סוג ב'.

הוא ככל הנראה הצהיר הצהרת שקר בבקשה שלו לאזרחות כשהוא יודע שאין אכיפה או בקרה בנושא הזה.

כבר אמרתי שאין לי מושג אם אפשר להפלות מתאזרחים או לדרוש "תקופת צינון". זו כבר שאלה משפטית סבוכה מדי לידע שלי ונראה לי שהתשובה היא לא חד-משמעית.
roy1000

Re: חוק המתאזרחים וטיילור רוצ'סטי- היום דיון מיוחד במנהלת

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 27 ספטמבר 2015, 16:38

http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 00&lang=HE

חוות הדעת של היועץ המשפטי של המנהלת עו"ד חגי אשלגי גורסת כי אי אפשר למנוע משחקן בעל אזרחות ישראלית לשחק בליגה כמתאזרח, אבל לא מן הנמנע שיהיה בישיבה מי שיציג חוות דעת משפטית מנוגדת.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 27 ספטמבר 2015, 16:41

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אבל למה אתה מראש מחליט שרוצ'סטי לא הצהיר שיש לו כוונה להשתקע בארץ, או שאתה מחליט מראש שהוא הצהיר הצהרת שקר?

אין בעיה שהמנהלת יתקנו את כל החוקים שבעולם, כל עוד החוקים האלה לא עוברים על חוקי היסוד במדינת ישראל.
כמו שהמנהלת לא תחוקק חוק שאסור לשתף יותר משלושה שחורים על הפרקט (והשילוב של החוק הרוסי וחוק המתאזרחים הוא לא מאוד רחוק מזה),

הוא ככל הנראה הצהיר הצהרת שקר בבקשה שלו לאזרחות כשהוא יודע שאין אכיפה או בקרה בנושא הזה.

כבר אמרתי שאין לי מושג אם אפשר להפלות מתאזרחים או לדרוש "תקופת צינון". זו כבר שאלה משפטית סבוכה מדי לידע שלי ונראה לי שהתשובה היא לא חד-משמעית.

בוא נסכים שהוא הצהיר הצהרה.
שקר או לא, אנחנו לא יודעים, כי אנחנו לא בוחני כליות ולב.

ד"א, איך מצבו של פישר יהיה שונה מרוצ'סטי? אם יהיה צינון של 3 שנים, אז הוא ייחול על כולם.

ד"א, מבחינתי גם הבחורצ'יק הזה שחזר מרומניה ומשחק עכשיו בנס ציונה, צריך לעבור צינון של 3 שנים, שלא לדבר
על מקל, הלפרין וכספי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 27 ספטמבר 2015, 16:42

felix_r כתב:תכל'ס זה בלה-בלה-בלה. מתוך מיליון עולים בשנות ה 90 בערך 300 אלף עזבו את הארץ אחר כך כי לא הצליחו להשתלב, או שנפתחו בפניהם אפשרויות טובות יותר. אז מה? אפילו הצברים בחלקם יורדים מהארץ, אז אתה לא יכול לדרוש מהעולים. אנחנו מדינה דמוקראטית ולא מחייבים אף אחד להשאר. מי שמתאים לו, ואוהב את המקום, שישאר. מי אוהב יותר את ברלין, שיהיה לו לבריאות.

מה שחשוב, זאת העובדה, שחוקי מדינת ישראל לא עושים הבדל בין אזרחים שנולדו כאן, לאלה שנולדו בחו"ל. מבחינת החוק כל האזרחים שווים, גם הצברים וגם העולים, ואפילו גם אלה הלא יהודים. זה החוק, ואתה לא יכול להפלות "מתאזרחים", כי מבחינת החוק הם שווים לך! פשוט מאוד.

פליקס, אף אחד לא מכריח אף אחד להישאר. אין לי שום טענות למי שבא לארץ בתום לב, החליט שזה לא מתאים לו ועזב. יש לי טענות כלפי מי שבא לארץ כשהוא יודע מראש שהוא לא רוצה לחיות כאן ורק רצה לקבל סל קליטה ודרכון ישראלי כדי להקל על עצמו בהגירה למדינה אחרת.

כל האזרחים אכן שווים, אבל אין מקום לאזרח אנשים שבאים לפה לשנה-שנתיים לשחק כדורסל, כמו שאין מקום לאזרח אנשים שבאים מראש לקבל סל קליטה ולעזוב.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 27 ספטמבר 2015, 16:49

jol9 כתב:ד"א, איך מצבו של פישר יהיה שונה מרוצ'סטי? אם יהיה צינון של 3 שנים, אז הוא ייחול על כולם.

ד"א, מבחינתי גם הבחורצ'יק הזה שחזר מרומניה ומשחק עכשיו בנס ציונה, צריך לעבור צינון של 3 שנים, שלא לדבר
על מקל, הלפרין וכספי.

אני לא חושב שיש מה לדבר על מקל, כספי והלפרין כי הם אזרחים ישראלים מלידה. החוק, אם יהיה, יחול על שחקנים מרגע קבלת האזרחות.

המקרה של פישר שונה עקרונית מרוצ'סטי כי פישר נשוי לישראלית ודווקא הוא ככל הנראה כן מתכוון להשתקע בארץ. מבחינה מעשית, יכול להיות ששניהם יהיו באותה סירה.

בכל מקרה, אם מישהו במכבי היה קצת יותר חכם ולא היה רץ לאזרח את רוצ'סטי, החוק הזה לא היה עובר וכל כאב הראש היה נחסך.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 27 ספטמבר 2015, 16:51

החציל האצטקי כתב:http://www.sport5.co.il/articles.aspx?FolderID=274&docID=197400&lang=HE

חוות הדעת של היועץ המשפטי של המנהלת עו"ד חגי אשלגי גורסת כי אי אפשר למנוע משחקן בעל אזרחות ישראלית לשחק בליגה כמתאזרח, אבל לא מן הנמנע שיהיה בישיבה מי שיציג חוות דעת משפטית מנוגדת.

לרמי כהן, אקוניס ורוי יש זמן לחשוב על רעיונות יצירתיים יותר.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 27 ספטמבר 2015, 16:56

roy1000 כתב:
felix_r כתב:תכל'ס זה בלה-בלה-בלה. מתוך מיליון עולים בשנות ה 90 בערך 300 אלף עזבו את הארץ אחר כך כי לא הצליחו להשתלב, או שנפתחו בפניהם אפשרויות טובות יותר. אז מה? אפילו הצברים בחלקם יורדים מהארץ, אז אתה לא יכול לדרוש מהעולים. אנחנו מדינה דמוקראטית ולא מחייבים אף אחד להשאר. מי שמתאים לו, ואוהב את המקום, שישאר. מי אוהב יותר את ברלין, שיהיה לו לבריאות.

פליקס, אף אחד לא מכריח אף אחד להישאר. אין לי שום טענות למי שבא לארץ בתום לב, החליט שזה לא מתאים לו ועזב. יש לי טענות כלפי מי שבא לארץ כשהוא יודע מראש שהוא לא רוצה לחיות כאן ורק רצה לקבל סל קליטה ודרכון ישראלי כדי להקל על עצמו בהגירה למדינה אחרת.

כל האזרחים אכן שווים, אבל אין מקום לאזרח אנשים שבאים לפה לשנה-שנתיים לשחק כדורסל, כמו שאין מקום לאזרח אנשים שבאים מראש לקבל סל קליטה ולעזוב.

אף אחד לא יודע מראש אם הוא ישאר בארץ או לא. זה תלוי בדרך שהחיים שלך פה מתפתחים. אתה גם לא יכול לדרוש מבן אדם שיעשה מראש החלטה על כל חייו.

קח לדוגמא את טל ברודי ולו סילבר. שניהם יהודים אמריקאים שבאו לפה בעיקר לצורך פרנסה. אחד מהם נשאר לחיות כאן והפך לסמל, השני חזר לחיות בארה"ב אחרי סיום הקריירה. אז מה?

אתה חושב שדיוויד בלאט ידע שהוא הולך להשאר בארץ לתמיד? לא. הוא בא לכאן בעיקר כי היה שחקן כדורסל די חלש בלי שום צ'אנס להתקבל ל NBA. הוא תמיד שמר לעצמו את האפשרות לחזור לארה"ב אם לא יתאימו לו החיים בארץ. אבל בסוף החיים התפתחו ככה שהוא נשאר. הוא התחתן עם בחורה מקומית והקים כאן בית.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 27 ספטמבר 2015, 17:16

felix_r כתב:אף אחד לא יודע מראש אם הוא ישאר בארץ או לא. זה תלוי בדרך שהחיים שלך פה מתפתחים. אתה גם לא יכול לדרוש מבן אדם שיעשה מראש החלטה על כל חייו.

קח לדוגמא את טל ברודי ולו סילבר. שניהם יהודים אמריקאים שבאו לפה בעיקר לצורך פרנסה. אחד מהם נשאר לחיות כאן והפך לסמל, השני חזר לחיות בארה"ב אחרי סיום הקריירה. אז מה?

אתה חושב שדיוויד בלאט ידע שהוא הולך להשאר בארץ לתמיד? לא. הוא בא לכאן בעיקר כי היה שחקן כדורסל די חלש בלי שום צ'אנס להתקבל ל NBA. הוא תמיד שמר לעצמו את האפשרות לחזור לארה"ב אם לא יתאימו לו החיים בארץ. אבל בסוף החיים התפתחו ככה שהוא נשאר. הוא התחתן עם בחורה מקומית והקים כאן בית.

אתה יכול (והחוק אכן דורש) שתהיה לאדם שמבקש להתאזרח כוונה להשתקע במדינה. הרוב המוחלט של העולים באים עם כוונה כזו. זה לא אומר שאין לך זכות להתחרט, אבל הדרישה היא לגיטימית. אין שום סיבה לחלק דרכונים לאנשים שיודעים מראש שהם באים לשנה-שנתיים.

דייויד בלאט בהחלט בא עם כוונה להשתקע בארץ. טל ברודי בכלל היה ציוני בכל רמ"ח איבריו. לגבי סילבר - אני לא יודע.
roy1000

הודעהעל ידי חנו'ש » 27 ספטמבר 2015, 17:22

רוי, מדינת ישראל היתה שמחה לו כל יהודי וצאצא יהודי היה מגיע לכאן כדי להשתקע, אבל הרעיון הוא קודם כל להביא אותם לכאן, לנסות לגרום להם להרגיש שייכים ואח"כ לקוות שאולי ירצו גם להשתקע (בשביל מה נועדו כל פרוייקטי תגלית למיניהם??)

לחוקק חוקים שמגבילים את חופש העיסוק שלהם - זה לא מה שאני הייתי קוראת לו "עידוד עלייה"

החוק הרוסי נועד להגן על מקום העיסוק של אזרחים ישראליים, ויכול להיות שיש משהו לגיטימי בכך שמדינה דואגת קודם כל לאזרחיה ומפלה אותם לטובה על פני אזרחים זרים (למרות שזה לא חוק נכון ספורטיביתופוגע באיכות המשחק ברמה המקצועית), אבל מדינה גם קובעת חוקים לגבי מי שרשאי לקבל אזרחות ומי שלא, וברגע שמדינה קבעה חוקים כאלו ואזרח עמד באותם חוקים, אסור בשום צורה להלות אותו לרעה על פני אזרח אחר, וזה לא משנה אם בא לכאן ליום - יומיים או לשעה - שעתיים.

המדינה אולי רוצה שמי שמקבל אזרחות ישתקע כאן, אבל היא לא דורשת זאת (היא לא תשלול את האזרחות ממי שהחליט לעזוב), ולכן אין לאף גוף אחר את הזכות לעשות זאת!!
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי חנו'ש » 27 ספטמבר 2015, 17:36

rc4991 כתב:הוחלט שהנושא יעבור לדיון מעמיק בוועדת המנהלת בראשות יו"ר המנהלת שמואל פרנקל

רוצה לקוות שזה כמו כשהממשלה מקימה וועדות - ניסיון פשוט למסמס את הנושא.

אני גם מאמינה שפרנקל עצמו שאינו שונא מכבי, לא יתמוך בשטויות שכאלה, רק שלא בטוחה כמה כוח אם בכלל יש לפרנקל....
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי roy1000 » 27 ספטמבר 2015, 17:47

חנו'ש כתב:החוק הרוסי נועד להגן על מקום העיסוק של אזרחים ישראליים, ויכול להיות שיש משהו לגיטימי בכך שמדינה דואגת קודם כל לאזרחיה ומפלה אותם לטובה על פני אזרחים זרים (למרות שזה לא חוק נכון ספורטיביתופוגע באיכות המשחק ברמה המקצועית), אבל מדינה גם קובעת חוקים לגבי מי שרשאי לקבל אזרחות ומי שלא, וברגע שמדינה קבעה חוקים כאלו ואזרח עמד באותם חוקים, אסור בשום צורה להלות אותו לרעה על פני אזרח אחר, וזה לא משנה אם בא לכאן ליום - יומיים או לשעה - שעתיים.

המדינה אולי רוצה שמי שמקבל אזרחות ישתקע כאן, אבל היא לא דורשת זאת (היא לא תשלול את האזרחות ממי שהחליט לעזוב), ולכן אין לאף גוף אחר את הזכות לעשות זאת!!

אבל חני, המדינה כן דורשת שהמבקש אזרחות יצהיר שיש לו "כוונה להשתקע". וכן, אם מישהו בא לפה ליומיים, הוא לא אמור לקבל אזרחות.

בכל מקרה, הדיון גולש למקומות רחוקים. את מסכימה איתי שלולא החוק הרוסי, רוצ'סטי לא היה מתאזרח פה? אם כן, בזה למעשה נגמר הדיון כי בדיוק זה מה שמביא את תגובת הנגד.
roy1000

הודעהעל ידי יוסי22 » 27 ספטמבר 2015, 17:55

roy1000 כתב:

זה מצחיק שאתה מצטט עכשיו את הטיעון שלי מדיון לפני חודש שאין בהצהרה שלו לצורך קבלת האזרחות שום דבר מלבד גלגול עיניים .

בערך כמו קבלת עול תורה ומצוות לצורך גיור , משחק שכולם יודעים את תפקידם בו אבל חייבים לשחק אותו .

לגופו של דיון ... אהבתי את ההצעה של חני , מנוי נפרד לליגה ו-1,500 צופים בממוצע למשחק .
יוסי22

הודעהעל ידי roy1000 » 27 ספטמבר 2015, 18:03

יוסי22 כתב:זה מצחיק שאתה מצטט עכשיו את הטיעון שלי מדיון לפני חודש שאין בהצהרה שלו לצורך קבלת האזרחות שום דבר מלבד גלגול עיניים .

אני לא מצטט שום דבר שלך. אתה לא ידעת על ההצהרה הזו וממש אין לי כוח לעוד דו שיח של חרשים הזוי איתך.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 27 ספטמבר 2015, 18:41

roy1000 כתב:
jol9 כתב:ד"א, איך מצבו של פישר יהיה שונה מרוצ'סטי? אם יהיה צינון של 3 שנים, אז הוא ייחול על כולם.

על מקל, הלפרין וכספי.

אני לא חושב שיש מה לדבר על מקל, כספי והלפרין כי הם אזרחים ישראלים מלידה. החוק, אם יהיה, יחול על שחקנים מרגע קבלת האזרחות.

המקרה של פישר שונה עקרונית מרוצ'סטי כי פישר נשוי לישראלית ודווקא הוא ככל הנראה כן מתכוון להשתקע בארץ. מבחינה מעשית, יכול להיות ששניהם יהיו באותה סירה.

בכל מקרה, אם מישהו במכבי היה קצת יותר חכם ולא היה רץ לאזרח את רוצ'סטי, החוק הזה לא היה עובר וכל כאב הראש היה נחסך.

יש שתי בעיות במה שאתה אומר.
1 - אפליה ברורה של ישראלי אחד לעומת ישראלי אחר.
2 - אתה בעצם מציע למכבי לפגוע בעצמה מבחינה מקצועית בשביל שלא יחוקקו נגדה עוד חוקים לא ספורטיביים.
תאר לעצמך שפניני וסילבן פצועים, ואוחיון שחוק. האם מבחינה מקצועית איזרוחו של רוצ'סטי לא עוזר למכבי במקרה כזה?
אז למה שמכבי יישרו קו עם החוקים המפלים שהמנהלת עשויה לחוקק?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 27 ספטמבר 2015, 18:47

jol9 כתב:2 - אתה בעצם מציע למכבי לפגוע בעצמה מבחינה מקצועית בשביל שלא יחוקקו נגדה עוד חוקים לא ספורטיביים.
תאר לעצמך שפניני וסילבן פצועים, ואוחיון שחוק. האם מבחינה מקצועית איזרוחו של רוצ'סטי לא עוזר למכבי במקרה כזה?

אני חושב שלפעמים צריכים להיות לקחת הפסד טקטי קטן בשביל להימנע ממכה אסטרטגית.

אם יעבור חוק שמגביל כל קבוצה למתאזרח אחד זו מכבי אסטרטגית למכבי. הייתרון המקצועי שנותן לך רוצ'סטי בתור ישראלי הוא כל כך זניח שזה ממש לא שווה את זה, בייחוד כשהקבוצה הזו נבניתה תחת ההנחה שרוצ'סטי משחק כזר.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 27 ספטמבר 2015, 19:12

roy1000 כתב:
jol9 כתב:2 - אתה בעצם מציע למכבי לפגוע בעצמה מבחינה מקצועית בשביל שלא יחוקקו נגדה עוד חוקים לא ספורטיביים.

אני חושב שלפעמים צריכים להיות לקחת הפסד טקטי קטן בשביל להימנע ממכה אסטרטגית.

אם יעבור חוק שמגביל כל קבוצה למתאזרח אחד זו מכבי אסטרטגית למכבי. הייתרון המקצועי שנותן לך רוצ'סטי בתור ישראלי הוא כל כך זניח שזה ממש לא שווה את זה, בייחוד כשהקבוצה הזו נבניתה תחת ההנחה שרוצ'סטי משחק כזר.

אין לי בכלל בעיה עם המשפט הראשון שלך. הוא נכון בלא מעט מקרים.
השאלה כאן היא האם מכבי מוכנה להמשיך ולתת לבעלי אינטרסים כאלה ואחרים לנהל לה את העסק.
לצורך העניין, האם חיים אוחיון יהיה זה שיקבע להנהלת מכבי איך להשקיע את תקציב 20 מליון הדולר שלה.

אני אישית חושב שמכבי צריכה לעשות מה שטוב למכבי, כי כל עוד היא משחקת באירופה, ושם נמצא הכסף הגדול (והרי זאת הסיבה היחידה
לכך שאף אחד כבר לא שם על הזירה המקומית), היא צריכה להתאים את עצמה על מנת להצליח שם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 27 ספטמבר 2015, 19:31

jol9 כתב:אין לי בכלל בעיה עם המשפט הראשון שלך. הוא נכון בלא מעט מקרים.
השאלה כאן היא האם מכבי מוכנה להמשיך ולתת לבעלי אינטרסים כאלה ואחרים לנהל לה את העסק.
לצורך העניין, האם חיים אוחיון יהיה זה שיקבע להנהלת מכבי איך להשקיע את תקציב 20 מליון הדולר שלה.

אני אישית חושב שמכבי צריכה לעשות מה שטוב למכבי, כי כל עוד היא משחקת באירופה, ושם נמצא הכסף הגדול (והרי זאת הסיבה היחידה
לכך שאף אחד כבר לא שם על הזירה המקומית), היא צריכה להתאים את עצמה על מנת להצליח שם.

אני מסכים. הרי אין שום משמעות לאיזרוח של רוצ'סטי מבחינת ההצלחה ביורוליג. יש לזה רק משמעות (זניחה) מבחינת הליגה הישראלית.

מצד שני, אם יעבור חוק שמגביל את מספר המתאזרחים לאחד לקבוצה, זו תהיה בעיה לא פשוטה מבחינת מכבי גם בארץ וגם ביורוליג. לפעמים שווה יותר להיות חכם.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot] ו־18 אורחים