צבא וביטחון

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: צבא וביטחון

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 אוקטובר 2015, 22:16

לא רק שיגדלו כיתומים, יגדלו אחרי שראו את שני ההורים שלהם נרצחים מול העיניים שלהם. המוח שלהם כבר נדפק.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 01 אוקטובר 2015, 23:19

פיגוע נוראי ומזעזע... בלתי נתפס, אבל לצערי זה כבר קרה יותר מדי פעמים.

בפעם האחרונה שהיה פיגוע נוראי בסדר גודל כזה, זה היה פתח לצוק איתן (רצח הנערים).

במזרח ירושלים יש זיקוקים, חמאס מברכים, ואנחנו ממשיכים לאונן ולאיים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 01 אוקטובר 2015, 23:22

לדעתי מבחינת הממשלה פתח ללחימה זו רק חטיפה..במדינה השפויה שלנו כשרוצחים הורים בפיגוע טרור לנגד עיני ילדיהם אחרי רבע שעה תוכניות הריאלטי חוזרות לשידור...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי שמואל1 » 02 אוקטובר 2015, 00:17

המצב ביו"ש בלתי נסבל. בלתי אפשרי להתנועע שם בביטחון, בכל רגע יכול לצוץ ירי מרכב חולף / חוליית יידוי אבנים.
חייבים לעשות עם זה משהו. הגעה למפגעים (וצה"ל יגיע אליהם) זה דבר חשוב, החלאות שביצעו הפיגוע חייבים לשבת מאחורי סורג ובריח, אולם זה לא בדיוק הדבר שימנע את הפיגועים בעתיד.
יש צורך בפעולה כירורגית ויסודית. ברור שיש בשטחים תאי טרור מאורגנים, כבר מזמן זה לא עניין של מפגעים בודדים ואני לא קונה את כל ההצהרות של דובר צה"ל או פוליטיקאים שמנסים להרגיע את הציבור.
אינתיפאידה שלישית כבר מזמן כאן.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 02 אוקטובר 2015, 00:27

שמואל1 כתב:המצב ביו"ש בלתי נסבל. בלתי אפשרי להתנועע שם בביטחון, בכל רגע יכול לצוץ ירי מרכב חולף / חוליית יידוי אבנים.
חייבים לעשות עם זה משהו. הגעה למפגעים (וצה"ל יגיע אליהם) זה דבר חשוב, החלאות שביצעו הפיגוע חייבים לשבת מאחורי סורג ובריח, אולם זה לא בדיוק הדבר שימנע את הפיגועים בעתיד.
יש צורך בפעולה כירורגית ויסודית. ברור שיש בשטחים תאי טרור מאורגנים, כבר מזמן זה לא עניין של מפגעים בודדים ואני לא קונה את כל ההצהרות של דובר צה"ל או פוליטיקאים שמנסים להרגיע את הציבור.

הם צריכים למות בייסורים שום סורג ובריח.
הציר של בית פוריק היה סגור עד לפני מספר חודשים לתנועת כלי רכב מהכפר ועליהם היה לסוע בכביש עוקף. פתחו תציר גם לערבים והרי זה פלא החלו בקתבים ואבנים ועכשיו גם הרצח המזעזע הזה.

אני בכלל לא יודע איך אני מגיב אני בסערת רגשות שלא הייתי בה מאז משפחת פוגל.

חסימת צירים משותפים לערבים ויהודים זה מאסט. להיכנס לבית פוריק ולתפוס את המחבלים ומסייעיהם ולתלות אותם במרכז הכפר זה מאסט. לפרק תבתים של המחבלים זה מאסט.
וזה רק בימים הקרובים...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי שמואל1 » 02 אוקטובר 2015, 00:30

my man כתב:
שמואל1 כתב:המצב ביו"ש בלתי נסבל. בלתי אפשרי להתנועע שם בביטחון, בכל רגע יכול לצוץ ירי מרכב חולף / חוליית יידוי אבנים.

הציר של בית פוריק היה סגור עד לפני מספר חודשים לתנועת כלי רכב מהכפר ועליהם היה לסוע בכביש עוקף. פתחו תציר גם לערבים והרי זה פלא החלו בקתבים ואבנים ועכשיו גם הרצח המזעזע הזה.

חסימת צירים משותפים לערבים ויהודים זה מאסט. להיכנס לבית פוריק ולתפוס את המחבלים ומסייעיהם ולתלות אותם במרכז הכפר זה מאסט. לפרק תבתים של המחבלים זה מאסט.
וזה רק בימים הקרובים...

קודם כל יש חוקים במדינת ישראל. אין פה עונש מוות, ולכן המחבלים צריכים להיות בכלא.
דבר שני, אני לא חושב שסגירת צירים משותפים אכן תמנע פיגועים מהסוג הזה. אני פחות מכיר את השטח שם, אבל מחבלים יכולים להגיע לצירים בדרכים אחרות.
הפתרון צריך להיות הרבה יסודי ומורכב. אולי צריך שוב חומת מגן.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 02 אוקטובר 2015, 00:38

שמואל1 כתב:
my man כתב:

וזה רק בימים הקרובים...

קודם כל יש חוקים במדינת ישראל. אין פה עונש מוות, ולכן המחבלים צריכים להיות בכלא.
דבר שני, אני לא חושב שסגירת צירים משותפים אכן תמנע פיגועים מהסוג הזה. אני פחות מכיר את השטח שם, אבל מחבלים יכולים להגיע לצירים בדרכים אחרות.
הפתרון צריך להיות הרבה יסודי ומורכב. אולי צריך שוב חומת מגן.

תראה מה כתב על זה תושב המקום במרץ השנה:
הדיווח שעלה על זה במרץ 2015:
לכבוד: רה"מ Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו,
שר הביטחון - משה (בוגי) יעלון - Moshe (Bogie) Ya'alon
הנדון: הפקרת חיי המתיישבים באזור הישוב איתמר.
מכובדיי,
אני יודע שאתם באמצע מסע בחירות שמאוד חשוב לכם (וגם לנו חשוב שגוש הימין ינצח) ושהגרעין האיראני הוא ה-בעיה הקיומית שלנו.
אבל בינתיים... אישרתם פה החלטה שמאשרת לפלסטינים (בעיקר תושבי בית-פוריק, שכם ורוג'יב) לנסוע יחד איתנו בכביש.
##
עד אמש, תושב בית פוריק שרצה לחזור לביתו צריך היה להיכנס לרוג'יב/ שכם ולנסוע דרך שם - ולא דרך הציר שבין חטמ"ר שומרון-איתמר ואלון מורה. אך כעת, משאישרתם את נסיעתם בציר זה הם יחסכו מלא:
הציר יקצר את דרכם ב-789 מטרים וכ-2 דקות נסיעה!!
##
האמת, אני בעד דו-קיום (אני קורא לזה קיום בדו). הייתי בעדו לפני 8 חודשים כשטיפלתי, כחובש, בתינוקת פלסטינית מחוסרת הכרה בכניסה לאריאל, הייתי בעדו לפני כשנתיים כשטיפלתי בפצוע פלסטיני שנפצע אנושות בתאונה בחווארה וגם בשבוע שעבר כשטיפלתי בשתי תאונות דרכים בהם היו מעורבים ערבים. האמנתי בו בשלגים האחרונים כשפילסנו צירים משותפים. ואני עדיין מאמין בדו-קיום שבא מלמטה, ממי שגר פה באמת...
אבל, קשה לי להאמין בדו קיום - שבא על חשבון הביטחון האישי שלי!
??
למה אנחנו מתלוננים על זה כרגע בעת הבחירות כשיש מחאות שבוערות לתקשורת הרבה יותר?
כמו מחאת האוהלים (-וינטג')/ הקוטג'/ המילקי...?!
כי מדובר פה על החיים שלנו!
כי כרגע מה שמפריע למחבל מבית פוריק/ שכם לחטוף אדם שממתין בתחנה בצומת איתמר/ חטמ"ר שומרון ולנסוע למקום המסתור שלו זה... כלום (כל המחסומים בכניסות לכפרים ולערים שסביבנו הוסרו זה מכבר).
מה שמפריע לאותו "מפגע בודד" (ע"פ הז'אנר האהוב והמפורסם) לבצע פיגוע ירי/ דריסה זה... כלום.
%%
האירוניה זה שאנחנו יומיים לפני פורים.
אז כעת, בהקבלה גסה, אנחנו נקהלים ועומדים על נפשנו. הצורה אמנם שונה, אבל המהות זהה.
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי jol9 » 02 אוקטובר 2015, 01:16

שום סורג ושום בריח. צריך לחסל אותם, והצבא יודע לעשות את זה מצויין.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 02 אוקטובר 2015, 01:31

jol9 כתב:שום סורג ושום בריח. צריך לחסל אותם, והצבא יודע לעשות את זה מצויין.

עם כל הכעס והזעם, צריך לזכור שיש חוקים במדינה.
גם לא בטוח שלחסל אותם זה הדבר הנכון לעשות. כפי שאמרתי, יש התארגנות של תאי טרור בשטחים ותפיסת המחבלים בחיים קריטית לחקירה והשגת מודיעין.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 אוקטובר 2015, 09:50

אין התארגנות של תאי טרור בשטחים. אלה מפגעים בודדים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 02 אוקטובר 2015, 10:03

שמואל1 כתב:
jol9 כתב:שום סורג ושום בריח. צריך לחסל אותם, והצבא יודע לעשות את זה מצויין.

עם כל הכעס והזעם, צריך לזכור שיש חוקים במדינה.
גם לא בטוח שלחסל אותם זה הדבר הנכון לעשות. כפי שאמרתי, יש התארגנות של תאי טרור בשטחים ותפיסת המחבלים בחיים קריטית לחקירה והשגת מודיעין.

החוק הכי חשוב במדינה זה להגן על האזרחים שלה.
זה אומר שכל מי שמסכן אותה צריך להיות מנוטרל, וכל מי שעשה את מה שעשה צריך לוודא שלא יעשה זאת שוב, והדרך היחידה
שאני מכיר זה לחסל אותם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 02 אוקטובר 2015, 10:51

אני חושב שזה 50/50 מבחינת יחס חיסולים למעצרים במקרים כאלה.
roy1000

הודעהעל ידי שמואל1 » 02 אוקטובר 2015, 13:14

MTA2311 כתב:אין התארגנות של תאי טרור בשטחים. אלה מפגעים בודדים.

שטות מוחלטת. אני מופתע ממך שאתה עדיין מאמין לזה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 אוקטובר 2015, 13:28

שמואל1 כתב:

אני לא "מאמין" לשום דבר.
אני, בניגוד אליך, לא צריך את התקשורת בשביל שתספר לי מה קורה בשטח. הייתי במערכת מספיק זמן בשביל לדעת מה קורה שם.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שמואל1 » 02 אוקטובר 2015, 13:33

MTA2311 כתב:
שמואל1 כתב:

אני לא "מאמין" לשום דבר.
אני, בניגוד אליך, לא צריך את התקשורת בשביל שתספר לי מה קורה בשטח. הייתי במערכת מספיק זמן בשביל לדעת מה קורה שם.

היית במערכת לפני שנה. מאז השתנו דברים.
זו פשוט נאיביות מדרגה ראשונה לומר שאין התארגנות טרור בשטחים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 אוקטובר 2015, 13:43

הייתי במערכת עד אפריל. שום דבר לא השתנה.
תאי טרור מאורגנים ומבוססים לא צצים בשטח בחצי שנה.

מדובר במפגעים בודדים, או מקס' התארגנות של 2-3 חבר'ה בלי קשרים אצל הארגונים הגדולים, או ציוד מתוחכם.
יש לך מושג כמה קשה להוציא התרעה מסודרת על אירועים כאלה? יש לך מושג כמה קשה לצפות אירועים כאלה מראש? לא מדובר פה בארגוני טרור שאפשר לפתח אליהם נגישות מודיעינית.
לא היה לזה פתרון לפני שנה, ואין לזה פתרון גם היום.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שמואל1 » 02 אוקטובר 2015, 13:46

MTA2311 כתב:הייתי במערכת עד אפריל. שום דבר לא השתנה.
תאי טרור מאורגנים ומבוססים לא צצים בשטח בחצי שנה.

מדובר במפגעים בודדים, או מקס' התארגנות של 2-3 חבר'ה בלי קשרים אצל הארגונים הגדולים, או ציוד מתוחכם.
יש לך מושג כמה קשה להוציא התרעה מסודרת על אירועים כאלה? יש לך מושג כמה קשה לצפות אירועים כאלה מראש? לא מדובר פה בארגוני טרור שאפשר לפתח אליהם נגישות מודיעינית.
לא היה לזה פתרון לפני שנה, ואין לזה פתרון גם היום.

חצי שנה זה המון זמן, דבר משתנים.
אני לא בטוח בוודאות לגבי מקרים קודמים, אבל במקרה הזה ברור שיש התארגנות של הרבה יותר מ 2-3 חבר'ה. לפי הדיווחים, בוצעו תצפיות ומעקבים. זה היה מארב מתוכנן. יש פה חולייה של לפחות 5 אנשים, אם לא יותר.
דרך אגב, גדודי חללי אל אקצה של הפת"ח לקחו אחריות על הפיגוע. אז איך אפשר לומר שאין פה תא טרור מאורגן שמוציא פיגועים?
אני יודע שאנחנו מקווים לא להאמין לזה, אבל זאת המציאות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 אוקטובר 2015, 13:55

התארגנות במובן של ארגון מסודר, עם תקציבים, נשק ותקשורת פנימית. 5 חבר'ה נכללים עדיין בקטגוריה של מפגעים בודדים. לא יעזור כלום.
אתה פשוט לא מבין איך עולם המודיעין עובד. עובדתית, אי אפשר לפתח נגישות לאירועים כאלה. זה בלתי אפשרי. אין פה שום דפוס שאפשר להתבסס עליו.

לקיחת אחריות זה חתיכת בולשיט.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 02 אוקטובר 2015, 15:22

אני תמיד מופתע מהיכולת של אנשים לדבר בביטחון מלא על משהו שהם לא לגמרי בקיעים בו במקרה הטוב.

שמואל, זאת תכונה מצויינת למנהל בהייטק... אתה תגיע רחוק. :bigsmile3
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 02 אוקטובר 2015, 16:47

הערכה: המחבלים חלק מהתארגנות פלסטינית
לשב"כ ולצה"ל יש כיוון חקירה לגבי זהות מבצעי פיגוע הירי בשומרון, שבו נרצחו בני הזוג הנקין. מאמש מבצעים כוחות גדולים סריקות ואיסוף מודיעין כדי להביא את המחבלים לדין.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4706403,00.html

אז מסתבר, ששוב, צדקתי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים