שמואל1 כתב:Holiday_Armadillo כתב:שמואל1 כתב:Holiday_Armadillo כתב:סבתא שלי (אמא של אבא שלי) הייתה שומעת רדיו כל שעה עגולה, וכשהיה קורה איזשהו אירוע גדול היא הייתה דבוקה לטלוויזיה, כאילו זה היה מחיה אותה
שמואל, אני חייבת להגיד שאתה מצטייר אותו דבר
אני יודעת שאתה לא רוצה שמשהו רע יקרה ושאתה לא חוגג כי יש אקשן, אבל כשעל כל דבר אתה ישר כותב תוך שנייה ''עליית מדרגה רצינית'', זה קצת....אתה יודע
כן, זה אירוע קשה, אבל עם כל מה שקרה בירושלים לא הייתי קוראת לזה ''עליית מדרגה רצינית''
זה לא שהאירוע לא נוראי, אבל רק אם הכותרת אולי הייתה טיפה פחות...כי זה קצת הילד שצעק זאב כרגע
זאת עליית מדרגה. משפחה שלמה עם ילדים נדקרה בלב העיר ירושלים ליד הכותל המערבי.
זה לא עליית מדרגה
פיגועי דריסה, זריקת אבנים, ירי למכוניות
זה אירוע חמור, אבל זה לא משהו שאפשר לקרוא לו ''עליית מדרגה'' כמו שירי תועה זה לא ''פעולת טרור''
את כנראה לא מכירה את המקום.
זה הציר המרכזי לכותל המערבי. אנשים רבים עוברים שם, במיוחד בתקופה הזו. באותה מידה חס וחלילה זה היה יכול להיות כל אחד מאיתנו שם.
זה סיפור אחר לגמרי מהשטחים.
אני לא מבין איך המקום הזה לא מאובטח. תוקפים שם יהודים יום יום שמגיעים לכותל. אוזלת היד של הממשלה תחזיר את הפיגועים לכל הארץ.
שמואל, וממתי אתה מומחה כזה גדול לירושלים? אתה מכיר בכלל את העיר?
כי אם היית מכיר היית יודע שזה ממש לא "ציר מרכזי" לכותל!
שער האריות מוביל ישירות לרובע המוסלמי כאשר מהצד השני שלו נמצאים רק שכונות וכפרים ערביים.
אני מנסה לחשוב מה יש למשפחה יהודית להגיע לכותל דרך השער הזה (אולי הם באו ברגל מאיזור הגבעה הצרפתית, שזה ההסבר היחיד שעולה לי לראש. או שהם גרים ברובע המוסלמי)
אני חיה כל חיי בירושלים ויצא לי להגיע לעיר העתיקה ולכותל הרבה פעמים, ואני לא זוכרת אי פעם שעברתי מהשער הזה.
בכלל מאז ומתמיד נמנעתי מלהגיע לאיזור הרובע המוסלמי כי מה לעשות, זה לא איזור בטוח לטייל בו (רק המוסלמי, שאר ירושלים כולל העיר העתיקה זה בסדר גמור - תבואו בהמוניכם בכיף...)
כך שזה היה יכול להיות כל אחד מאיתנו, כי רוב היהודים לא עוברים שם, ותיירים לרוב לא מותקפים כי זה באמת יהיה טמטום ענק מצד הערבים לתקוף את מי שמביא להם פרנסה.
דווקא פיגועי הדריסה שהיו במקומות כמו כיכר צה"ל או על כביש 1 זה כן היה יכול לקרות לכל אחד כי אילו כן מקומות מרכזיים שרוב האנשים שעוברים שם הם בעיקר תושבים ירושלמיים סטנדרטיים וזה ממש לא נחשב לאיזורים שרוב היהודים לא נכנסים אליו ביומיום.