ליגת ווינר, מחזור 1: מכבי נגד קרית גת, שבת, 20:10 ערוץ 55

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ליגת ווינר, מחזור 1: מכבי נגד קרית גת, שבת, 20:10

הודעהעל ידי MTA2311 » 10 אוקטובר 2015, 01:57

felix_r כתב:
MTA2311 כתב:שגב הוא לא פוטנציאל אפילו.
בזבוז טוטאלי של נתונים פיזיים נדירים.

הוא דווקא נראה לא רע בגביע וינר כאשר מישהו תפס שכל ושם אותו סופסוף בעמדה 5 ולא ב 4 כרגיל.

למרות שאני מסכים איתך, שיש פה מקרה של פוטנציאל מבוזבז, אני עדיין מאמין שאפשר לעשות ממנו סנטר ליגה טוב. הוא חזק ואתלטי. נכון, אין לו קליעה לחלוטין. אבל אם ילמדו אותו תנועות בפוסט, הוא עוד יוכל להתפתח לשחקן מועיל.

אני יוצא מנקודת הנחה שאם הוא לא הצליח ללמוד שום דבר שקשור לכדורסל עד עכשיו, גם תנועות בפוסט הוא לא יצליח. הלוואי אבל, באמת חבל שיכולות פיזיות כאלה ירדו לטמיון.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 10 אוקטובר 2015, 02:14

MTA2311 כתב:
felix_r כתב:
MTA2311 כתב:שגב הוא לא פוטנציאל אפילו.
בזבוז טוטאלי של נתונים פיזיים נדירים.

הוא דווקא נראה לא רע בגביע וינר כאשר מישהו תפס שכל ושם אותו סופסוף בעמדה 5 ולא ב 4 כרגיל.

למרות שאני מסכים איתך, שיש פה מקרה של פוטנציאל מבוזבז, אני עדיין מאמין שאפשר לעשות ממנו סנטר ליגה טוב. הוא חזק ואתלטי. נכון, אין לו קליעה לחלוטין. אבל אם ילמדו אותו תנועות בפוסט, הוא עוד יוכל להתפתח לשחקן מועיל.

אני יוצא מנקודת הנחה שאם הוא לא הצליח ללמוד שום דבר שקשור לכדורסל עד עכשיו, גם תנועות בפוסט הוא לא יצליח. הלוואי אבל, באמת חבל שיכולות פיזיות כאלה ירדו לטמיון.

תשמע, זה לא שהוא לא קשור לכדורסל בכלל. פשוט אין לו רגש בידיים (יכול להיות שזה בכלל בגלל שהוא עובד הרבה על משקולות). אבל מתחת לסל לא צריך הרבה רגש
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי itai7 » 10 אוקטובר 2015, 12:00

עודדדדדד לא :insist
itai7

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 10 אוקטובר 2015, 12:04

חשבתי ששגב יכול להגיע לבסט קייס סצנריו של יניב גרין. אבל ליניב יש מבנה גוף רחב מאוד. פלג גוף תחתון יציב, כתפיים גדולות. בחור איתן.
שגב שברירי, עם כל ה״שריר״ שיש עליו. הגוף שלו לא בנוי למאסות כבדות, והאתלטיות שלו היא לא ברמה של אלכס טיוס (שהוא לחלוטין פורוורד במבנה הגוף, אבל כל כך ארוך, אתלטי וקופצני שהוא מסוגל לתפקד כ-5).

בן אלטיט הוא גבוה העתיד של מכבי כנראה. אמנם גם הוא מאוד דקיק, אבל יש לו גובה טוב, אתלטיות נחמדה וסוג של פייסאפ גיים שיוכל לאפשר לו לשחק כ-4 או כסטרץ׳ 5.
שגב לא יגיע לכלום בקריירה שלו והוא פה כדי לחמם את הספסל ולעמוד בחוקים בצורה הכי צינית וקרה שאפשר.
לדעתי גם בלאומית שגב בקושי שחקן של דאבל פיגרס. בוודאי יביא אחוזים מחרידים, איבודים, מספר זעום של אסיסטים ואפס איום בג׳אמפ שוט.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי שמואל1 » 10 אוקטובר 2015, 12:24

איתי שגב הוא שחקן שמראה בדיוק את הבעיה במחלקות הנוער והמאמנים בישראל.
היה אפשר להוציא ממנו הרבה יותר. נכון, הוא לא מספיק מוכשר אבל לא חסרים שחקני כדורסל "חוטבי עצים" שעשו קריירות מכובדות ברמות הגבוהות של אירופה.
יש לו נתונים פיזיים לא רעים בסך הכל. היו צריכים למנף לו את זה, לפתח לו איזו קליעה נחמדה מחצי מרחק/משלוש, הגנה טובה- והנה לכם אחלה שחקן ספסל לכל קבוצה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 10 אוקטובר 2015, 12:31

בכל מדינה נורמאלית הוא היה 3, אולי 4. רק אצלנו מגיעים למצב שהוא יסיים כ5.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 10 אוקטובר 2015, 13:19

MTA2311 כתב:בכל מדינה נורמאלית הוא היה 3, אולי 4. רק אצלנו מגיעים למצב שהוא יסיים כ5.

בכל מדינה נורמלית הוא לא היה משחק כדורסל בליגה הבכירה
לא כל מי שיכול לקפוץ יודע לשחק כדורסל
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 10 אוקטובר 2015, 13:24

Holiday_Armadillo כתב:
MTA2311 כתב:בכל מדינה נורמאלית הוא היה 3, אולי 4. רק אצלנו מגיעים למצב שהוא יסיים כ5.

במדינות נורמאליות יודעים לפתח שחקנים עם נתונים פיזיים טובים. אצלנו אף אחד לא דחף אותו להתאמץ, והכל בא לו בקלות כי הוא גבוה, אתלט וחזק. היום אין לו מה למכור כי אף אחד לא חשב שזה חשוב מספיק לעבוד איתו על כדורסל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 10 אוקטובר 2015, 13:25

MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

במדינות נורמאליות יודעים לפתח שחקנים עם נתונים פיזיים טובים. אצלנו אף אחד לא דחף אותו להתאמץ, והכל בא לו בקלות כי הוא גבוה, אתלט וחזק. היום אין לו מה למכור כי אף אחד לא חשב שזה חשוב מספיק לעבוד איתו על כדורסל.

לא כל שחקן אפשר לפתח, לפעמים יש אנשים שפשוט אין להם את זה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 10 אוקטובר 2015, 13:25

החציל האצטקי כתב:חשבתי ששגב יכול להגיע לבסט קייס סצנריו של יניב גרין. אבל ליניב יש מבנה גוף רחב מאוד. פלג גוף תחתון יציב, כתפיים גדולות. בחור איתן.
שגב שברירי, עם כל ה״שריר״ שיש עליו. הגוף שלו לא בנוי למאסות כבדות, והאתלטיות שלו היא לא ברמה של אלכס טיוס (שהוא לחלוטין פורוורד במבנה הגוף, אבל כל כך ארוך, אתלטי וקופצני שהוא מסוגל לתפקד כ-5).

בן אלטיט הוא גבוה העתיד של מכבי כנראה. אמנם גם הוא מאוד דקיק, אבל יש לו גובה טוב, אתלטיות נחמדה וסוג של פייסאפ גיים שיוכל לאפשר לו לשחק כ-4 או כסטרץ׳ 5.
שגב לא יגיע לכלום בקריירה שלו והוא פה כדי לחמם את הספסל ולעמוד בחוקים בצורה הכי צינית וקרה שאפשר.
לדעתי גם בלאומית שגב בקושי שחקן של דאבל פיגרס. בוודאי יביא אחוזים מחרידים, איבודים, מספר זעום של אסיסטים ואפס איום בג׳אמפ שוט.

שגב שברירי ? כנראה לא ממש הסתכלת עליו בגביע וינר. הוא ממש לא שברירי
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 10 אוקטובר 2015, 15:11

עזוב, שגב פשוט דפקט.
אין לו שום דבר לעשות עם השריר שהעמיס על עצמו. מבנה הגוף שלו גם ככה דק.
תראה את עמרי כספי למשל- הבנאדם לא הוסיף שריר מאז שהגיע לNBA- מעט מאוד. אממה, הוא הרבה יותר חזק.
כוח והיפרטרופיה אלה לא פונקציות חופפות.

הרי הוא גם ככה לא הולך לגבור בעזרת הכוח שלו על מישהו בפוסט כי אין לו טכניקה לזה.
הוא לא יכול כרגע לעשות דבר מלבד לסיים לובים ומבטים חופשיים לטבעת מטווח אפס. הוא לא צריך שריר בשביל זה, וזה רק יאט אותו.
סתם ילד מפגר שאשכרה לא מבין מה הוא צריך לעשות עם הקריירה שלו.

היה חכם אם במקום ללכת לגליל ולחולון ולכל מיני קבוצות ליגה היה משחק 3 בלאומית, מעיף שלשות ולומד לכדרר ולשמור.
הדאנקים והניגורים שלו לא יביאו אותו לשום מקום. האמת שאייזק רוזפלט יכול להיות המודל הכי הכי הכי אידיאלי בשבילו (וגם הוא הוא מוכשר ממנו בכמה וכמה רמות).
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי שמואל1 » 10 אוקטובר 2015, 15:16

felix_r כתב:
החציל האצטקי כתב:חשבתי ששגב יכול להגיע לבסט קייס סצנריו של יניב גרין. אבל ליניב יש מבנה גוף רחב מאוד. פלג גוף תחתון יציב, כתפיים גדולות. בחור איתן.

הוא לא שברירי אבל הוא גם לא שחקן פיזי מי יודע מה. אין לו גוף להתמודד עם סנטרים.
הנישה שלו צריכה להיות 4 אתלטי עם קליעה מחצי מרחק/משלוש והגנה טובה. חבל שלא עבדו איתו על זה בגילאי הנוער, עכשיו יהיה לו הרבה יותר קשה לפתח סגנון.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי צ'שר » 10 אוקטובר 2015, 15:27

החציל האצטקי כתב:עזוב, שגב פשוט דפקט.
אין לו שום דבר לעשות עם השריר שהעמיס על עצמו. מבנה הגוף שלו גם ככה דק.
תראה את עמרי כספי למשל- הבנאדם לא הוסיף שריר מאז שהגיע לNBA- מעט מאוד. אממה, הוא הרבה יותר חזק.
כוח והיפרטרופיה אלה לא פונקציות חופפות.

הרי הוא גם ככה לא הולך לגבור בעזרת הכוח שלו על מישהו בפוסט כי אין לו טכניקה לזה.
הוא לא יכול כרגע לעשות דבר מלבד לסיים לובים ומבטים חופשיים לטבעת מטווח אפס. הוא לא צריך שריר בשביל זה, וזה רק יאט אותו.
סתם ילד מפגר שאשכרה לא מבין מה הוא צריך לעשות עם הקריירה שלו.

היה חכם אם במקום ללכת לגליל ולחולון ולכל מיני קבוצות ליגה היה משחק 3 בלאומית, מעיף שלשות ולומד לכדרר ולשמור.
הדאנקים והניגורים שלו לא יביאו אותו לשום מקום. האמת שאייזק רוזפלט יכול להיות המודל הכי הכי הכי אידיאלי בשבילו (וגם הוא הוא מוכשר ממנו בכמה וכמה רמות).

מסיכם איתך לגמרי... חוץ מהמשפט המודגש (שכמובן לא קשור למהות דבריך). וודאי שאלה פונקציות חופפות, עלייה בנפח שריר משמעותה תמיד עלייה בכוח. ההבדלים בין התוצאות של אימון כוח (מירבי) לאימון היפרטרופיה מתבטאים בפיתוח הכוח היחסי.. כלומר לכל סנטימטר שריר למישהו שעובר אימוני כוח יש יותר כוח מאותו חתך שריר שיש למישהו שעשה אימוני היפרטרופיה, אבל המסה העודפת של מישהו עם נפח שריר גדול יותר ייתן לו יותר כוח מוחלט... כלומר הסה"כ כוח שלו יהיה גדול יותר.
תמונה
צ'שר

Re: ליגת ווינר, מחזור 1: מכבי נגד קרית גת, שבת, 20:10 ערוץ 5

הודעהעל ידי MTA2311 » 10 אוקטובר 2015, 15:48

עלייה בנפח שריר= יותר כוח בהכרח.
שיפור בכוח= בהכרח עלייה במאסת שריר?

אני לא יכול להתחזק משמעותית בלי לעלות משמעותית במאסה?

(בוא לת'רד שפתחתי בשכונה צ'שר, יש לי כמה שאלות)
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי צ'שר » 10 אוקטובר 2015, 15:58

MTA2311 כתב:עלייה בנפח שריר= יותר כוח בהכרח.

המשוואה הראשונה שכתבת נכונה, השנייה לא בהכרח. אני יכול לשפר את הכוח שריר שלי גם בלי לעלות באופן משמעותי במסה, השיפור יהיה בעיקר עיצבי כלומר יכולת קידוד מהירה יותר, הפעלה טובה יותר של יחידות מטוריות, היפרטרופיה של אקסונים במערכת העצבים ועוד... לכן כן אפשר להתחזק בלי לעלות באופן משמעותי את המסה. מצד שני, בוודאות אם תעלה במסה גם תשפר את הכוח שלך. לצורך העניין כשעובדים בפרודיזציה של אימוני כוח לאתלטים הרעיון הוא קודם כל להגדיל את מסת השריר כדי להגדיל את הפוטנציאל של השריר, ואחרי כך לעבוד על כוח מירבי כדי לשנס את כל היכולות העצביות שלו ולפתח יכולת כוח מקסימילית.

ואני בא אחי, רק מה שם התרד? :)
תמונה
צ'שר

הודעהעל ידי MTA2311 » 10 אוקטובר 2015, 16:06

צ'שר כתב:
MTA2311 כתב:עלייה בנפח שריר= יותר כוח בהכרח.

המשוואה הראשונה שכתבת נכונה, השנייה לא בהכרח. אני יכול לשפר את הכוח שריר שלי גם בלי לעלות באופן משמעותי במסה, השיפור יהיה בעיקר עיצבי כלומר יכולת קידוד מהירה יותר, הפעלה טובה יותר של יחידות מטוריות, היפרטרופיה של אקסונים במערכת העצבים ועוד... לכן כן אפשר להתחזק בלי לעלות באופן משמעותי את המסה. מצד שני, בוודאות אם תעלה במסה גם תשפר את הכוח שלך. לצורך העניין כשעובדים בפרודיזציה של אימוני כוח לאתלטים הרעיון הוא קודם כל להגדיל את מסת השריר כדי להגדיל את הפוטנציאל של השריר, ואחרי כך לעבוד על כוח מירבי כדי לשנס את כל היכולות העצביות שלו ולפתח יכולת כוח מקסימילית.

ואני בא אחי, רק מה שם התרד? :)

הקפצתי אותו עם שאלה.
תודה :)
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 10 אוקטובר 2015, 16:14

חחחח מצויין, החכמתי!
בכל מקרה הנקודה היא שגם אם הוסיף כוח- אין בזה תועלת, וייתכן וזו אפילו מגרעה עבורו כי אין לו את הטכניקה כדי לנצל אותו...

אגב זה גם קשור לאופן העבודה של כספי- הוא לא איבד את המהירות והזריזות שלו כי ככל הנראה פחות עבד בכוונה ״להתנפח״, אלא בעיקר להתחזק ולהיות מסוגל להתמודד טוב יותר עם כאב (סיבולת?)

זה בכל במקרה דיון מעניין, נרחיב בשכונה...
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 10 אוקטובר 2015, 18:48

שמואל1 כתב:
felix_r כתב:

הוא לא שברירי אבל הוא גם לא שחקן פיזי מי יודע מה. אין לו גוף להתמודד עם סנטרים.
הנישה שלו צריכה להיות 4 אתלטי עם קליעה מחצי מרחק/משלוש והגנה טובה. חבל שלא עבדו איתו על זה בגילאי הנוער, עכשיו יהיה לו הרבה יותר קשה לפתח סגנון.

נכון, הוא לא איזה קרנף, אבל אל תשכח שהוא רק בן 20. והוא ממש לא רך
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 10 אוקטובר 2015, 18:53

אשכרה מתדיינים פה על איזה עמדה שגב צריך לשחק? הבן אדם פה אך ורק בגלל חוק הצעירים ובליגה בכללי בגלל החוק הרוסי
הוא לא שחקן כדורסל, הוא לא קשור למשחק הזה בשיט
4 או 5? 0
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 10 אוקטובר 2015, 19:10

Holiday_Armadillo כתב:אשכרה מתדיינים פה על איזה עמדה שגב צריך לשחק? הבן אדם פה אך ורק בגלל חוק הצעירים ובליגה בכללי בגלל החוק הרוסי
הוא לא שחקן כדורסל, הוא לא קשור למשחק הזה בשיט
4 או 5? 0

לא יפה לדבר ככה.
אז נכון, אנחנו שומעים על שגב כבר 4-5 שנים.
אז נכון, בנתים הוא מאוד מאכזב.
אבל זה לא שהוא כבר בן 25 ולא עשה כלום.
הוא כולה בן 20, הוא שינה עמדה, והכל עוד יכול לקרות איתו.
אז בואי ולא נגזים בזילזול.

יש שחקנים מאכזבים הרבה יותר משגב. זוכרת את כרמל בוכמן שבגמר גביע הנוער נראה מינימום כמו מג'יק ג'ונסון עם טריפל-דאבל מפלצתי? הוא מבוגר משגב ב 4 שנים. מה עשה העונה? תרם פחות מנקודה אחת למשחק בממוצע בהפועל חולון...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], omerk ו־22 אורחים