איך אתם הייתם בונים את הקבוצה?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

איך אתם הייתם בונים את הקבוצה?

הודעהעל ידי rc4991 » 20 אוקטובר 2015, 13:02

לאור ריבוי התלונות מעניין אותי לדעת איך אתם הייתם בונים את הקבוצה בקיץ עם אותו תקציב
מי הגבוהים שהייתם מחתימים? מה הייתם משנים בקבוצה?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

Re: איך אתם הייתם בונים את הקבוצה?

הודעהעל ידי toja27 » 20 אוקטובר 2015, 13:18

במקום אמבקוואה הייתי מביא את פטריק יאנג, במקום פבראני את הנדריקס ובמקום רנדל את מקלין. את זה אני לא אומר בדיעבד אלא אמרתי את כל זה עוד בקיץ. אני כמובן יכול להביא שמות כמו ראדוליצה ודריק בראון שאותו אני מאוד אוהב אבל איכשהו השמות האלו הרגישו לי פחות רלוונטים בקיץ.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 אוקטובר 2015, 13:23

פבראני ואמבקווה עולים ביחד מיליון וחצי דולר בערך. בסכום הזה אפשר להביא סנטר רציני מאוד. הגיבוי של הסנטר הרציני הזה היה צריך להיות איזה קפיץ זול (300 אלף דולר), שעושה הגנה, חוסם ולוקח ריבאונד. יש כאלה כמו חול.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 20 אוקטובר 2015, 13:33

אני חושב ששמות פחות רלוונטים, מה שרלוונטי זה הקונספט.

נניח שהקונספט שמכבי הלכו עליו, היה מתוכנן מראש ובאמת ההחלטה היתה שהקו האחורי שלנו יהיה אחד הטובים באירופה.
אני מאוד מתחבר לגישה הזאת וזורם איתה, וגם בכלל אין לי בעיה עם השחקנים שהגיעו (בניגוד לגולשים אחרים כאן).

מכאן השלמת הסגל צריכה די פשוטה - כמה חיות אדם לעמדות 4-5, שיעשו הגנה, יהיו אתלטים, ייקחו ריבאונד, יסגרו את החורים,
ויידעו לסיים מתחת לסל.
גישה טובה אחרת היא להביא 3 שחקנים מרכזיים לעמדות 4-5, שיידעו גם לשחק אחד עם השני, למשל רנדל, מקלין וראדוליצה.

בשני המקרים, בנדר מביא משהו ייחודי והוא לא יילך לאיבוד וייקבל את הדקות, אלא שהסגל לא ייבנה כך שהוא למעשה הפך לגבוה השני שלנו
כמו שזה עכשיו.

מה שמכבי עשו זה להמר על שחקן כשרוני אבל לא כשיר, על שחקן נהדר שאין לו תחליף, אבל יש לו מחלה כרונית ונטייה לפציעות,
ועל שחקן שהיה מתאים להיות אחד מהחבר'ה כמו בגישה הראשונה, אבל כנראה פחות מתאים להיות השחקן המרכזי בקו הקדמי.

ועכשיו כשהכל מתפרק, מתחילים לחפש תיקונים זולים והיסטריים, ושחקנים שלא אמורים ללבוש את הגופיה הצהובה, בכל זאת
לובשים אותה ומשחקים במדיה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 20 אוקטובר 2015, 13:54

אני חושב שכן כדאי להזכיר שמות כי קל מאוד לדעת איזה סוג שחקנים אתה רוצה אבל אין שם מבחר גדול ויכול להיות שחלקם בכל מקרה לא ירצו לבוא
למשל אני ממש רציתי לראות את קלארק וראדוליצה אבל לא בטוח שהאחרון היה מגיע כי נראה שהוא מעדיף לחבור למאמן שלו וקלארק אולי נעול על NBA

אם זה כן היה אפשרי אז הייתי בונה את מצבת הגבוהים שלי מרנדל, קלארק, ראדוליצה ואיזה קפיץ זול
הייתי מוותר על החתמת יבזורי כדי לפנות את הכסף הדרוש לכך ואולי גם מביא את ג'פרי טיילור במקום סמית' ומנתב את ההפרש לגבוהים
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 20 אוקטובר 2015, 14:00

רוני, יש גולשים שמכירים יותר שמות ממני, זה בטוח.
נתתי דוגמא לשלישייה מובילה - רנדל, מקלין וראדוליצה. ברור שיש אופציות נוספות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 20 אוקטובר 2015, 14:32

ראדוליצה, רנדל ומקלין במקום ה-5 שיש לנו כרגע בקו הקדמי.
הייתי מוותר על רוצ'סטי ומביא שחקן זול בהרבה ממנו בשביל להישאר באותה מסגרת תקציב.
roy1000

הודעהעל ידי אדגר פו » 20 אוקטובר 2015, 15:06

אני כבר לא בטוח לגבי רנדל כל כך. מההתחלה אמרתי מקלין. ( בגיבוי של סנטר הגנתי ).
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי refael » 20 אוקטובר 2015, 15:49

פטריק יאנג, סמארדו סמואלס,בריאן רנדל,זוראן ארצג
תמונה
refael

הודעהעל ידי ankram » 20 אוקטובר 2015, 15:57

השמות הם אותם השמות (מקלין,ראדוליצה,יאנג) , אבל יש עוד הרבה שמות אחרים.
אני בכלל מתחיל מהראש , הרגליים כבר יסתדרו.
דבר ראשון לא נותן לצמד הילדים להחליט שום דבר לגבי הסגל , זאת נקודת המוצא.
דבר שני מצרף אנשי מקצוע רציניים להנהלת מכבי שיוכלו לעצב את המועדון לשנים הבאות (שחקנים זרים,פרוספקטים,ישראלים וכו') - לא יפריע לי אם הצוות הזה יכיל גם אנשי מקצוע זרים , אבל אם מדובר ישראלים דווקא השם של האוזמן עולה לי לראש.
אשמח אם בצוות הזה יהי שחקני כדורסל עבר של מכבי , נדב שיוכל לעזור בניתוח שחקני הגנה , לניקו יש הרבה קשרים בקרואטיה והוא יודע לעבוד עם
דבר שלישי , מקים מערך סקאוטינג רציני , עם אנשים בכל יבשת (כן כולל אוסטרליה) כדי למצוא פרוספקטים עתידיים
דבר רביעי , מתחיל לגדל את דור המאמנים הבא של מכבי , מאמנים שיעברו מאימון ילדים דרך הנוער ועד לבוגרים , מאמנים אלו (בכפוף להחלטות הצוות המקצועי) תפקידם יהיה אחד ויחיד , יצירת שחקנים ישראלים למכבי , לא אליפויות , לא גביעים , רק ייצור שחקנים.
דבר חמישי , מפסיק לאלתר את כל נסיעות הפלז'ר האלו ל NBA , במקום זה את הכסף אפשר להשקיע בטורנירי הכנה , רצוי מול קבוצות חזקות כדי שניתן יהיה לבדוק את איכות הקבוצה וקצב ההתקדמות שלה.

רק ככה במערכת רצינית שהיא לא מכילה תופעות פסולות של נפוטיזם , הדלפות , פיטורים שנמסרים לתקשורת בטרם האיש יודע , או מינוי מאמנים רק כי "לא נעים מהם".

השאר יסתדר מעצמו.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי אדם » 20 אוקטובר 2015, 16:25

ב700 אני מאמין שיאנג היה פה ,והוא נותן הגנה חסימות ואתלטיות וכח.
בקיצור במקום כל הסלט כרגע היתי משאיר את רנדל ומביא את יאנג ועוד איזה סנטר כגון רדוליצה.
או קלארק יאנג ורנדל,ללא סנטר פוסט.
לגבי לא להביא את רוצסטי ,אני לא מבין איך אנשים לא מתאהבים בו ,הוא שקט ויעיל ורק צריך שנקבוצה תרוץ ,לא היה הרבה זמן שחקן שעושה את מה שהוא עושה בכזו קלות ויעילות,אני ללא קשר למה יקרה העונה רוצה לראות אותו לאורך כל החוזה .
פארמר אם כבר מאכזב ולא מראה מנהיגות או יעילות או משו שמצדיק סכום כזה.
כולנו דיברנו על גבוהים שונים איכשהו ההנהלה או לא יודע מי שיכנעו אותו שאמבאקווה זה הדבר הבא.
אדם

הודעהעל ידי my man » 20 אוקטובר 2015, 16:34

זה לא חכמה גדולה לומר הייתי בונה הכל אחרת...
לדעתי אני בונה הכל אותו דבר רק במקום הברכיים של פבראני הייתי מביא סנטר מוכח(ולא דווקא רדוליצה) ומחתים 4 נוסף במקום להעלות את הבן 17...
אמבקווה עוד יהיה טוב ואני מהאלה שהכי רצו להשאיר את רנדל. פציע או לא הוא היה צריך להישאר עם כל הסיכונים.
סך הכל קו קדמי של -2 סנטרים (אמבקווה ונגיד רדוליצה) ו2 פורוורדים(רנדל ואופייבו) היה יכול להיות טוב מאד ואף יותר!
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי אדגר פו » 20 אוקטובר 2015, 16:35

מצטער, אדם,יש כאן הרבה חוכמה בדיעבד.
את פארמר כולנו חגגנו וגם כמעט אף אחד לא חשב שיאנג צריך לחתום במקום אמבאקווה כשהוא חתם במכבי.
אולי עוד חודש אנשים יחשבו ההיפך, אין לי מושג.

מה שכן, חסרה לי קצת יותר אתלטיות בקבוצה הזאת. סל הכול רנדל ואופייבו ב 4 זה בכלל בכלל לא רע כרגע, מה שבאמת חסר זה שחקן טוב ומוכח בעמדה 5 ויש קבוצה טובה מאוד .

רק מה ? לא בטוח שלא איחרנו את המועד במשחקים הקרובים. נראה.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי jol9 » 20 אוקטובר 2015, 16:52

ankram כתב:השמות הם אותם השמות (מקלין,ראדוליצה,יאנג) , אבל יש עוד הרבה שמות אחרים.
אני בכלל מתחיל מהראש , הרגליים כבר יסתדרו.
דבר ראשון לא נותן לצמד הילדים להחליט שום דבר לגבי הסגל , זאת נקודת המוצא.
דבר שני מצרף אנשי מקצוע רציניים להנהלת מכבי שיוכלו לעצב את המועדון לשנים הבאות (שחקנים זרים,פרוספקטים,ישראלים וכו') - לא יפריע לי אם הצוות הזה יכיל גם אנשי מקצוע זרים , אבל אם מדובר ישראלים דווקא השם של האוזמן עולה לי לראש.
אשמח אם בצוות הזה יהי שחקני כדורסל עבר של מכבי , נדב שיוכל לעזור בניתוח שחקני הגנה , לניקו יש הרבה קשרים בקרואטיה והוא יודע לעבוד עם
דבר שלישי , מקים מערך סקאוטינג רציני , עם אנשים בכל יבשת (כן כולל אוסטרליה) כדי למצוא פרוספקטים עתידיים
דבר רביעי , מתחיל לגדל את דור המאמנים הבא של מכבי , מאמנים שיעברו מאימון ילדים דרך הנוער ועד לבוגרים , מאמנים אלו (בכפוף להחלטות הצוות המקצועי) תפקידם יהיה אחד ויחיד , יצירת שחקנים ישראלים למכבי , לא אליפויות , לא גביעים , רק ייצור שחקנים.
דבר חמישי , מפסיק לאלתר את כל נסיעות הפלז'ר האלו ל NBA , במקום זה את הכסף אפשר להשקיע בטורנירי הכנה , רצוי מול קבוצות חזקות כדי שניתן יהיה לבדוק את איכות הקבוצה וקצב ההתקדמות שלה.

רק ככה במערכת רצינית שהיא לא מכילה תופעות פסולות של נפוטיזם , הדלפות , פיטורים שנמסרים לתקשורת בטרם האיש יודע , או מינוי מאמנים רק כי "לא נעים מהם".

השאר יסתדר מעצמו.

אנקראם, הדברים נשמעים באמת מצויין על הנייר, אבל אין שום סיכוי שהם יקרו.
דני פדרמן שולט בקבוצה, ונכון לכרגע הוא נשען על שתי העונות שבלאט הביא אותנו עד הגמר כולל התואר. כרגע הוא חסין לביקורת,
וההתנהלות שלו בהתאם. שום דבר לא ישתנה.

בגדול, ההתנהלות באמת כבר מזמן לא מקצועית. מינוי מאמן רק כי "לא נעים", כמו שאמרת, זאת פארסה גדולה.
אני גם מסכים עם המסעות המיותרים (בשביל לשחק מול מילאנו) לארה"ב... אולי אם היינו פוגשים את צסקא ופאו בהכנה, היינו מקבלים תמונה
יותר טובה כבר בהכנה.

הבעיה עם כל הרעיונות האלה היא שאולי דני פדרמן ייאמץ כמה, ואז יהיו לנו עוד כמה פרוייקטים מגלומניים שכשלונם ידוע מראש... :tongue3
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 20 אוקטובר 2015, 16:58

דעתי לא השתנתה במאום לגבי ההחתמה של פארמר, לדעתי זאת החתמה לא פחות ממצויינת ובטח ובטח שלא לגבי רוציסטי שלפי דעתי הצעתי אותו עוד בהתחלה במשחקי מנג'ר שלנו. אני חושב שיש לנו קו אחורי לא פחות ממדהים. אני מאוהב בקו האחורי שלנו.
הבעיה היא שעם קו קדמי כל כך לא יציב ( לפחות כרגע) וחוסר שליטה של גודס בקבוצה(לפחות על פנח השטח) אז הקו האחורי נראה פחות טוב ממה שהוא באמת. אסור לשכוח כמובן שזאת עוד תחילת העונה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי ankram » 20 אוקטובר 2015, 17:03

זה שהקו האחורי שלך לא יכול לעבור את תום מעיין בכדרור, לא מפריע לך??
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי toja27 » 20 אוקטובר 2015, 17:09

ankram כתב:זה שהקו האחורי שלך לא יכול לעבור את תום מעיין בכדרור, לא מפריע לך??

איך זה פתאום שגורדן פארמר שחקן nba לגיטימי ורוציסטי שעשה פורפרות לכל הקבוצות בעונה שעברה ביורוליג , לא יכולים לעבור את טום מעיין? יש לנו הרבה כישרון בקו האחורי. עם יותר סדר, ביטחון וחיבורשל הקבוצה, הדברים האלו יבואו לידי ביטוי.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 20 אוקטובר 2015, 17:13

ankram כתב:זה שהקו האחורי שלך לא יכול לעבור את תום מעיין בכדרור, לא מפריע לך??

שנה שעברה היו לך שני שחקנים שהיו אמורים לחדור כל הגנה באירופה. ראית מה נסגר עם זה.
זה שהם לא חודרים, זה לא משנה. גם שאראס, בורשטיין ושארפ היו גארדים שלא חדרו לסל כמעט.

כל החוכמה היא שצוות מקצועי טוב יידע לחבר את השחקנים שיש לו ולהפיק מהם את המקסימום.
קבוצה עם כמות הקלעים כמו שיש במכבי, חייבת כל הזמן לשבת בראש של היריבה ולאיים משלוש. בניגוד למה שאוהבים
להגיד הפרשנים, זריקה לשלוש זה ממש לא פחות עדיף ממשחק פנים, בטח לא כשמדובר בשחקני פנים כמו שיש לנו.

ואם הקבוצה הזאת צריכה לזרוק 30 שלשות, אז שתזרוק. ראינו את הכדורסל בהכנה, והוא היה הרבה יותר טוב ממה שהתחלנו לראות
במשחקים הרשמיים. לא יודע למה נסוגו מהסגנון הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אדגר פו » 20 אוקטובר 2015, 17:15

רוצ'סטי בכלל לא שיחק מול מעיין.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי alonzo » 20 אוקטובר 2015, 19:05

C- פטריק יאנג (אולימפיאקוס), אלכס טיוס
PF- בראיין רנדל, כריס סינגלטון*, דרגן בנדר
SF-דווין סמית', סילבן לאנדסברג
SG- רג'י רדינג (היום בדרושפאנקה)
PG- אלכס רנפור (היום בבאיירן), יוגב אוחיון

אני התרשמתי מאוד מרנפור ורדינג שנה שעברה. הם שחקנים שלמים. לוחצים בהגנה, קולעים, יודעים לקבל החלטות. גרסה זולה בהרבה וקצת פחות מוכשרת של הצמד לנגדון והולדן מצסק"א. הם בקו עלייה ורעבים.
יאנג הוא שחקן עוצמתי שמאוד היה עוזר לאינטנסיביות.

*בנוסף הייתי מביא שחקן שיכול לשחק 3/4... בדיעבד כריס סינגלטון (לא מכיר אותו ולא חשבתי עליו לפני בניגוד לשחקנים האחרים אבל נראה שהוא שחקן טוב , מגוון וקשוח בשני צידי המגרש)
alonzo

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, Google [Bot], עידן ו־23 אורחים