כדורסל ישראלי החדש!

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כדורסל ישראלי החדש!

הודעהעל ידי חנו'ש » 24 דצמבר 2015, 22:10

roy1000 כתב:חלאס עם השטויות. כמעט כל מדינה בעולם מגינה על האזרחים שלה בשוק העבודה. אני גם לא מבין את סיפור ה"הזדהות" - עם מי את ה כן מזדהה? עם אנוואקו? פארמר? רוצ'סטי?

רוי, מה קשור השמות האילו?
יוני מדבר על זה שהאוהדים מזדהים עם שחקנים מצליחים שמביאים תארים - ישראלים, זרים או מתאזרחים, לא שחקנים שמביאים אותנו ליורוקאפ (שוב ישראלים, זרים או מתאזרחים)
אנשים כמו שארפ או בלו הביאו לך את גביע אירופה - איתם כולנו אהבנו והזדהינו גם אם לא נולדו פה ולא דיברו עברית (למרות שדריק כן דיבר עברית עילגת...)
שלא לדבר על הזרים הגדולים שעברו כאן ושהביאו לך תארים - אז כן, הם שווים עבורי הרבה יותר מהלפרין או אליהו או כל ישראלי צבר כושל אחר שהיה או עודינו בצהוב.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי ankram » 24 דצמבר 2015, 22:18

מה שלא יהיה במשחק חיפה ירושליים. רמי הדר הו בן xונה של מאמן.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי roy1000 » 24 דצמבר 2015, 22:18

חנו'ש כתב:רוי, מה קשור השמות האילו?
יוני מדבר על זה שהאוהדים מזדהים עם שחקנים מצליחים שמביאים תארים - ישראלים, זרים או מתאזרחים, לא שחקנים שמביאים אותנו ליורוקאפ (שוב ישראלים, זרים או מתאזרחים)
אנשים כמו שארפ או בלו הביאו לך את גביע אירופה - איתם כולנו אהבנו והזדהינו גם אם לא נולדו פה ולא דיברו עברית (למרות שדריק כן דיבר עברית עילגת...)
שלא לדבר על הזרים הגדולים שעברו כאן ושהביאו לך תארים - אז כן, הם שווים עבורי הרבה יותר מהלפרין או אליהו או כל ישראלי צבר כושל אחר שהיה או עודינו בצהוב.

שארפ ובלו יכלו להביא את אותם גביעי אירופה גם אם היו נרשמים כזרים, ולמען האמת, אני חושב שכל סיפור המתאזרחים פוגע היום במכבי כי מביאים שחקנים בינוניים כמו לנדסברג ורוצ'סטי במקום להביא זרים איכותיים.

באמת שאין צורך בתעשיית האזרוח הזו.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 24 דצמבר 2015, 22:25

roy1000 כתב:
rc4991 כתב:אני מזדהה עם הצלחות ועם שחקנים מצליחים/מרגשים
יש הרבה הרבה יותר זרים שאהבתי במכבי מישראלים

זכותך להזדהות עם מי שאתה רוצה. אני לא מתלהב מרכבת שחקני הדיליג שנוחתת פה בשנים האחרונות, אבל כל אחד והדעה לו.

אני עדיין לא מבין את כל הרעש סביב נושא המתאזרחים. הרי כל הסיפור מוגבל לליגה הישראלית. מה הבעיה לרשום את רוצ'סטי כזר בליגה? מה זה כבר משנה? ביורוליג במילא אין שום הגבלות.

אתה לוקח את הדוגמאות של השחקנים הגרועים והכושלים
תשווה בין הזרים המובילים בשנים האחרונות לאלה הישראלים וכולם יגידו לך שהם מעדיפים את הזרים

היתרון באזרוח של שחקנים כאלה היא הגמישות מול החוקים ההזויים בארץ אבל אני מסכים שזה לא כל כך משמעותי (אבל ממש דוחה)
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 24 דצמבר 2015, 22:31

rc4991 כתב:אתה לוקח את הדוגמאות של השחקנים הגרועים והכושלים
תשווה בין הזרים המובילים בשנים האחרונות לאלה הישראלים וכולם יגידו לך שהם מעדיפים את הזרים

היתרון באזרוח של שחקנים כאלה היא הגמישות מול החוקים ההזויים בארץ אבל אני מסכים שזה לא כל כך משמעותי (אבל ממש דוחה)

המשפט האחרון די אומר הכל. אני דווקא חושב שהחוק הזה יחסוך למכבי ריצות אחרי כל מיני "מתאזרחים" שאין בהם ממש צורך.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 24 דצמבר 2015, 22:33

roy1000 כתב:
jol9 כתב:מילה קטנה לגבי ישראליות אפרופו כל הדיונים והויכוחים בשנים האחרונות לגבי השחקן הישראלי, וגל הפטריוטיות העכור ששוטף אותנו.

לפני כמה ימים ראיתי את ליאור אליהו ממש נוסע לידי בכניסה לאשדוד ברכב פורשה מפואר.
הוא עצר ברמזור וכולו הצטנף בתוך עצמו שמה יזהו אותו ויציקו לו.

ואז נשאלת השאלה - מה משותף ביני לבין אותו ליאור אליהו או אנשים כמו יותם הלפרין, גיא פניני ויוגב אוחיון, למעט זה שאנחנו דוברים
שפה משותפת? לא הרבה.
אחד הטיעונים החוזרים על עצמם מדבר על הזדהות - איזו הזדהות יש לי עם האנשים האלה, ולמה היא צריכה להיות גדולה
יותר מאשר ההזדהות שלי עם שחקנים זרים?

מיהו הישראלי שיש כלפיו קונצנזוס מבחינת היחס והאהדה בקרב האוהדים (ונניח שהפורום שלנו הוא סוג של מדד מייצג)?
אף אחד, אפילו לא כספי.
צריך ללכת אחורה בשביל למצוא ישראלים שכולם התחברו אליהם ואהבו אותם. הרבה אחורה.
לי עולים אולי 2-3 שמות מה20-25 השנים האחרונות.

אבל מתאזרחים? זרים? רק מהעשור וחצי האחרון אפשר למנות יותר מעשרה.

חוק המתאזרחים ההזוי בא לבסס עוד יותר את החיבור המזוייף והמיותר עם הישראלי הצבר, ולי אישית כבר די נמאס מזה.

יוני, אתה תגיד את אותם הדברים אם יביאו לפה אלפי מהנדסים סיניים שיעשו את העבודה שלך בחצי מהעלות (כי הם משלמים חצי מיסים) ואז גם יגידו שהם צאצאים של עשרת השבטים ויאזרחו אותם?

חלאס עם השטויות. כמעט כל מדינה בעולם מגינה על האזרחים שלה בשוק העבודה. אני גם לא מבין את סיפור ה"הזדהות" - עם מי את ה כן מזדהה? עם אנוואקו? פארמר? רוצ'סטי?

אני לא מציע להגן על הישראלי על פני ישראלי אחר. זה מה שעושה החוק הזה.
אתה מעלה טענה כביכול דמיונית, אבל היא לחלוטין לא דמיונית, ואפילו קרתה כאן רק לפני משהו כמו עשור וחצי.

אלפי ועשרות אלפי מהנדסים עלו לכאן, ותראה איזה יופי... המדינה הפכה לאחת ממעצמות ההייטק הגדולות בעולם.
לכולם יש עבודה, התעשייה פורחת והכל בסדר.
לא זכור לי שהמדינה הפלתה אזרחים כאלה ע"פ אזרחים אחרים. זה לא חוקי.

לגבי ההזדהות - זהו אחד הטיעונים החזקים ביותר של כל הפטריוטים בשקל. זה משהו שלחלוטין לא מעניין אותי, כי אין לי יותר
הזדהות עם אוחיון מאשר עם אמבקווה. אני בהחלט מחבב את אוחיון הרבה יותר מאמבקווה, אבל הזדהות?? חסר משמעות בעיניי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 24 דצמבר 2015, 22:38

roy1000 כתב:
rc4991 כתב:אתה לוקח את הדוגמאות של השחקנים הגרועים והכושלים

המשפט האחרון די אומר הכל. אני דווקא חושב שהחוק הזה יחסוך למכבי ריצות אחרי כל מיני "מתאזרחים" שאין בהם ממש צורך.

אני מדבר על המנטרה המעצבנת והשגויה שאוהדים מתחברים יותר לשחקנים הישראלים ושעושים מהם מינימום פליטי מלחמה עם כל ההגנות והיחס סביבם
דבר שני שמעצבן הוא שהחוק הזה קודם וחוקק נטו נגד מכבי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 24 דצמבר 2015, 22:40

roy1000 כתב:

שארפ ובלו יכלו להביא את אותם גביעי אירופה גם אם היו נרשמים כזרים, ולמען האמת, אני חושב שכל סיפור המתאזרחים פוגע היום במכבי כי מביאים שחקנים בינוניים כמו לנדסברג ורוצ'סטי במקום להביא זרים איכותיים.

סביר להניח שאם מכבי לא היתה יודעת מלכתחילה על כך שיש אפשרות לאזרח אותם ולרשום אותם כישראלים בליגה היא לא היתה ממצמצת לכיוונם.
אשתו הישראלית של שארפ והאמא היהודייה של בלו הם מה שהביאו אותם למכבי, תחשוב שהיה החוק ההזוי הזה אז? יש מצב שהיינו מפספסים שניים מהווינרים הגדולים ביותר שלבשו צהוב, כי בתור זרים הם לא נחשבו לכישרונות גדולים ששווה להביא.

אז אולי המתאזרחים שיש לנו היום לא ברמה של קודמיהם, אבל אתה לא יודע מה יהיה בעתיד ואת מי אנחנו עלולים לפספס בגלל זה.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי roy1000 » 24 דצמבר 2015, 22:42

jol9 כתב:אני לא מציע להגן על הישראלי על פני ישראלי אחר. זה מה שעושה החוק הזה.
אתה מעלה טענה כביכול דמיונית, אבל היא לחלוטין לא דמיונית, ואפילו קרתה כאן רק לפני משהו כמו עשור וחצי.

אלפי ועשרות אלפי מהנדסים עלו לכאן, ותראה איזה יופי... המדינה הפכה לאחת ממעצמות ההייטק הגדולות בעולם.

לגבי ההזדהות - זהו אחד הטיעונים החזקים ביותר של כל הפטריוטים בשקל. זה משהו שלחלוטין לא מעניין אותי, כי אין לי יותר
הזדהות עם אוחיון מאשר עם אמבקווה. אני בהחלט מחבב את אוחיון הרבה יותר מאמבקווה, אבל הזדהות?? חסר משמעות בעיניי.

בוא לא ניתמם ונגן על "הישראליות" של רוצ'סטי ולנדסברג.

אכן עלו לארץ בשנות ה- 90 עשרות אלפי מהנדסים. הם לא באו לפה בשביל עבודה. הם באו להשתקע בארץ ורובם ככולם לא מצאו עבודה כמהנדסים.

מקובלת עליי לחלוטין הטענה שאנשים מזדהים עם שחקנים טובים. אם ככה, אתה הראשון שצריך לצאת נגד מלכודת המתאזרחים שמכבי נופלת אליה כי רוצ'סטי ולנדסברג ממש לא עונים להגדרה במשפט הקודם.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 24 דצמבר 2015, 22:45

חנו'ש כתב:סביר להניח שאם מכבי לא היתה יודעת מלכתחילה על כך שיש אפשרות לאזרח אותם ולרשום אותם כישראלים בליגה היא לא היתה ממצמצת לכיוונם.
אשתו הישראלית של שארפ והאמא היהודייה של בלו הם מה שהביאו אותם למכבי, תחשוב שהיה החוק ההזוי הזה אז? יש מצב שהיינו מפספסים שניים מהווינרים הגדולים ביותר שלבשו צהוב, כי בתור זרים הם לא נחשבו לכישרונות גדולים ששווה להביא.

אז אולי המתאזרחים שיש לנו היום לא ברמה של קודמיהם, אבל אתה לא יודע מה יהיה בעתיד ואת מי אנחנו עלולים לפספס בגלל זה.

ואולי היו מגיעים שחקנים יותר טובים משארפ ובלו? אי אפשר לשחק במשחק של "מה אם". בסופו של דבר, כל עניין המתאזרחים הוא לא רלוונטי ליורוליג ולכן לא צריך להיות שיקול למכבי.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 24 דצמבר 2015, 22:46

rc4991 כתב:אני מדבר על המנטרה המעצבנת והשגויה שאוהדים מתחברים יותר לשחקנים הישראלים ושעושים מהם מינימום פליטי מלחמה עם כל ההגנות והיחס סביבם
דבר שני שמעצבן הוא שהחוק הזה קודם וחוקק נטו נגד מכבי

הכל נכון. החוק הזה נועד להיות נגד מכבי, אבל בסופו של דבר, אני חושב שזה רק יעזור למכבי.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 24 דצמבר 2015, 22:51

roy1000 כתב:

רוי, מה שאתה אומר זאת ממש חוצפה. לנדסברג הוא יהודי בדיוק כמוך וכמוני. הוא התחיל כמתאזרח בכלל במכבי חיפה. אין כאן שום תעשיית
איזרוח, בטח לא של מכבי. גם בלו הוא יהודי, ושארפ שיחקכאן בארץ 15 שנה, היה נשוי לישראלית וחינך את ילדיו כישראלים. כמו שישראלים רבים,
ששנים עובדים בחו"ל, מצפים ומקבלים אזרחות, כך גם שחקן כדורסל זכאי לזה (בטח ובטח כשהוא נשוי לישראלית).
גם פארמר יהודי, ומכבי בחרה האם לרשום אותו כישראלי או כזר, וזאת בחירה לגיטימית לגמרי.

רוצ'סטי הוא סוג של מקרה בעייתי, ועדיין - אם הוא נחשב כיהודי בעיניי המדינה, אז למה למישהו יש זכות להגיד שהוא לא יהודי מספיק טוב?

לגבי המתאזרחים שאינם יהודים, אז למיטב ידיעתי, לא פשוט להם כלל וכלל לקבל אזרחות.

ושוב - אין כאן שום תעשיית איזרוח, בטח לא של מכבי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 24 דצמבר 2015, 23:12

roy1000 כתב:
חנו'ש כתב:סביר להניח שאם מכבי לא היתה יודעת מלכתחילה על כך שיש אפשרות לאזרח אותם ולרשום אותם כישראלים בליגה היא לא היתה ממצמצת לכיוונם.

ואולי היו מגיעים שחקנים יותר טובים משארפ ובלו? אי אפשר לשחק במשחק של "מה אם". בסופו של דבר, כל עניין המתאזרחים הוא לא רלוונטי ליורוליג ולכן לא צריך להיות שיקול למכבי.

בוודאי שאינו רלוונטי ליורוליג שם ת.ז אינה חשובה, אבל זה רלוונטי בליגה ןמה אני אגיד לך, לי התארים בארץ עדיין חשובים כל עוד אנחנו עדיין משחקים בביצה.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי אדם » 24 דצמבר 2015, 23:37

חגיגההההה
אליהוית ויותמית איתם לא מגיעים לשום מקום ,רק אם באמת כולם כולם עלובים אז ירושלים מצליחה לגרד משו.
יאלה שיפסיקו לחשוב שהשמש זורחץ להם מהתחת כאילו הכדורסל התחיל רק בשנתים האחרונות שירושלים כביכול מנסה.
גועל ובושה לראות ולשמוע את ארז מפרשן משחקים של ירושלים,קיצוני לצד אחד ואובססיבי.
אדם

הודעהעל ידי jol9 » 24 דצמבר 2015, 23:38

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני לא מציע להגן על הישראלי על פני ישראלי אחר. זה מה שעושה החוק הזה.

בוא לא ניתמם ונגן על "הישראליות" של רוצ'סטי ולנדסברג.

אכן עלו לארץ בשנות ה- 90 עשרות אלפי מהנדסים. הם לא באו לפה בשביל עבודה. הם באו להשתקע בארץ ורובם ככולם לא מצאו עבודה כמהנדסים.

מקובלת עליי לחלוטין הטענה שאנשים מזדהים עם שחקנים טובים. אם ככה, אתה הראשון שצריך לצאת נגד מלכודת המתאזרחים שמכבי נופלת אליה כי רוצ'סטי ולנדסברג ממש לא עונים להגדרה במשפט הקודם.

רוצ'סטי ולנדסברג זה ממש לא אותו הדבר.
לנדסברג אפילו היה בצבא ומאיפה אתה יודע מה התכניות שלו לעתיד? האם זה שיקול בכלל?

הדוגמא שנתת על מהנדסים סינים לחלוטין לא קשורה ולא נכונה, ותאמין לי שאם היה אפשר היו עושים את זה.
מייצאים לא מעט עבודה להודו, ועדיין רוב אנשי התוכנה עובדים ומשתכרים היטב. כסף זאת לא הפונקציה היחידה שקובעת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי מכביסט24 » 24 דצמבר 2015, 23:40

אדם כתב:גועל ובושה לראות ולשמוע את ארז מפרשן משחקים של ירושלים,קיצוני לצד אחד ואובססיבי.

זה באמת היה דוחה ברמה אחרת..
אולי פשוט תגיד בריש גלי שאתה אוהד של ירושלים ושאתה רוצה שהם יעלו שלב וזהו?! כי בלזרוק רמזים אתה ״גרוע״..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הודעהעל ידי my man » 25 דצמבר 2015, 00:04

מכביסט31 כתב:
אדם כתב:גועל ובושה לראות ולשמוע את ארז מפרשן משחקים של ירושלים,קיצוני לצד אחד ואובססיבי.

זה באמת היה דוחה ברמה אחרת..
אולי פשוט תגיד בריש גלי שאתה אוהד של ירושלים ושאתה רוצה שהם יעלו שלב וזהו?! כי בלזרוק רמזים אתה ״גרוע״..

ראיתי את הסוף של המשחק עם חבר על מיוט ודיברנו...
קיצר הסברתי לו שאני לרוב רואה את המשחקים של מגדל על מיוט כי זה בלתי נסבל החיבה התקשורתית לאדומים...
הוא אמר שאני מגזים...
אז פתחתי לשנייה להראות לו ובדיוק אדלשטיין אמר:"כבר ירושלים יחזרו בקלות כמו שהם יודעים"
מ.ש.ל
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי rc4991 » 25 דצמבר 2015, 00:39

מכירים את זה שלפעמים שומעים את אנשי הסאונד במהלך השידור?
שמעתי פעם את אחד מאנשי הסאונד אומר "תנקו פה מהר, הוא שוב גמר" במהלך משחק שאלי סהר שידר את ירושלים
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 25 דצמבר 2015, 00:42

rc4991 כתב:מכירים את זה שלפעמים שומעים את אנשי הסאונד במהלך השידור?
שמעתי פעם את אחד מאנשי הסאונד אומר "תנקו פה מהר, הוא שוב גמר" במהלך משחק שאלי סהר שידר את ירושלים

:laugh3 :laugh3 :laugh3 :laugh3 :laugh3 :laugh3
איכס!
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 25 דצמבר 2015, 00:45

rc4991 כתב:מכירים את זה שלפעמים שומעים את אנשי הסאונד במהלך השידור?

תיכננתי לאכול ארטיק אבל בסדר, לא באמת צריך
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־31 אורחים