המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:קראתי את פסק הדין של זדורוב.
סיכום:
1. ההודאה שלו כשרה על פי החוק במדינת ישראל. אם תרצו אפרט.
2. החקירה שעבר היא חוקית.
3. מלבד ההודאה צריך "דבר מה נוסף" (יסוד ראייתי נוסף שיעזור להרשיע). לפי השופטים עמית וזילברטל יש לא מעט כאלה- השלכת המכנסיים, השלכת להב הסכין, ניקוי יסודי מאוד של סוליות הנעליים, פרטים מוכמנים בדרגות שונות של חשיבות+ שקרים רבים בחקירה ובבית המשפט.
4. השופט דנציגר קובע שמבחינתו, לא ניתן להסביר שני דברים קריטיים- החתך שעל הצוואר של תאיר (בוצע על ידי אדם ימני+ שכין משוננת) ועקבות הדם שהן בוודאות לא של רומן. לכן החליט שיש ספק סביר.
תהיות שלי:
1.למה רומן החליט להחביא את המכנסיים ולשבור את הלהב של הסכין היפנית שלו ולהחביא אותה?
2.לרומן הייתה סיבה מסויימת לכך שלא רצה שימצאו את המכנסיים והסכין ואם היה חושב שהוא לא רצח באמת, היה צריך להסביר בדיוק איפה זרק אותם ולהתעקש על כך שימצאו אותם כי זאת הראיה המרכזית שיכולה לזכות אותו אבל את הראיה הזו לא מצאו , לא מצאו אותה כי רומן החליט להחביא אותה..
3. למה לא נגעו בזמן בשאר כיווני החקירה שעלו?
בסופו של דבר, יש פה סיטואציה משפטית של הודאה אמינה וחוקית, אל מול ראיות פורנזיות חותכות. לדעתי (ולדעת דנציגר), קיים פה ספק סביר, ולכן היו צריכים לקבל את הערעור. אבל, מדובר בזיכוי מחמת הספק וטו לא.
אחרי שקראתי את פס"ד, אני כמעט משוכנע שרומן היה מעורב בצורה כזאת או אחרת ברצח, אבל היה שם עוד מישהו (אחת לפחות).
Holiday_Armadillo כתב:התחקיר על דני נוימן, כל החלקים הפאזל מתחברים
איזה מדינה רקובה
Holiday_Armadillo כתב:התחקיר על דני נוימן, כל החלקים הפאזל מתחברים
איזה מדינה רקובה
MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:התחקיר על דני נוימן, כל החלקים הפאזל מתחברים
איזה מדינה רקובה
?
Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:התחקיר על דני נוימן, כל החלקים הפאזל מתחברים
איזה מדינה רקובה
?
אתה נותן לו כמה אלפי דולרים והוא מסדר לך פגישות עם מי שאתה רוצה במקום לחכות
ברור לגמרי למה הביזיון הזה שידר את כל הטורנירים הכי גדולים למרות שכל המדינה שנאה אותו, הוא פשוט יודע דברים על אנשים ומחזיק אותם בביצים
MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:התחקיר על דני נוימן, כל החלקים הפאזל מתחברים
איזה מדינה רקובה
?
אתה נותן לו כמה אלפי דולרים והוא מסדר לך פגישות עם מי שאתה רוצה במקום לחכות
ברור לגמרי למה הביזיון הזה שידר את כל הטורנירים הכי גדולים למרות שכל המדינה שנאה אותו, הוא פשוט יודע דברים על אנשים ומחזיק אותם בביצים
לא הבנתי. איזה פגישות? עם מי? מי מבקש ממנו?
MTA2311 כתב:קראתי את פסק הדין של זדורוב.
סיכום:
1. ההודאה שלו כשרה על פי החוק במדינת ישראל. אם תרצו אפרט.
2. החקירה שעבר היא חוקית.
3. מלבד ההודאה צריך "דבר מה נוסף" (יסוד ראייתי נוסף שיעזור להרשיע). לפי השופטים עמית וזילברטל יש לא מעט כאלה- השלכת המכנסיים, השלכת להב הסכין, ניקוי יסודי מאוד של סוליות הנעליים, פרטים מוכמנים בדרגות שונות של חשיבות+ שקרים רבים בחקירה ובבית המשפט.
4. השופט דנציגר קובע שמבחינתו, לא ניתן להסביר שני דברים קריטיים- החתך שעל הצוואר של תאיר (בוצע על ידי אדם ימני+ שכין משוננת) ועקבות הדם שהן בוודאות לא של רומן. לכן החליט שיש ספק סביר.
תהיות שלי:
1.למה רומן החליט להחביא את המכנסיים ולשבור את הלהב של הסכין היפנית שלו ולהחביא אותה?
2.לרומן הייתה סיבה מסויימת לכך שלא רצה שימצאו את המכנסיים והסכין ואם היה חושב שהוא לא רצח באמת, היה צריך להסביר בדיוק איפה זרק אותם ולהתעקש על כך שימצאו אותם כי זאת הראיה המרכזית שיכולה לזכות אותו אבל את הראיה הזו לא מצאו , לא מצאו אותה כי רומן החליט להחביא אותה..
3. למה לא נגעו בזמן בשאר כיווני החקירה שעלו?
בסופו של דבר, יש פה סיטואציה משפטית של הודאה אמינה וחוקית, אל מול ראיות פורנזיות חותכות. לדעתי (ולדעת דנציגר), קיים פה ספק סביר, ולכן היו צריכים לקבל את הערעור. אבל, מדובר בזיכוי מחמת הספק וטו לא.
אחרי שקראתי את פס"ד, אני כמעט משוכנע שרומן היה מעורב בצורה כזאת או אחרת ברצח, אבל היה שם עוד מישהו (אחת לפחות).
MTA2311 כתב:גם אותי יותר מעניינות ראיות פורנזיות מהודאה, אבל מערכת המשפט הישראלית עובדת אחרת. מה גם שזילברטל ועמית הסבירו יפה מאוד למה ההרשעה היא לא רק על ההודאה. יש יותר מדי דברים שהוא ידע, עשה ואמר שלא יכולים להיות מוסברים בצורה אחרת, שבה הוא לא היה מעורב ברצח.
מניע- הוא אמר בחקירות שהיא קיללה והתגרתה בו. בהתחשב בעבר האלים שהיה לו, זה מניע לא רע.
כן. פרשייה הזויה. לעולם לא נדע באמת מה קרה שם.
jol9 כתב:MTA2311 כתב:גם אותי יותר מעניינות ראיות פורנזיות מהודאה, אבל מערכת המשפט הישראלית עובדת אחרת. מה גם שזילברטל ועמית הסבירו יפה מאוד למה ההרשעה היא לא רק על ההודאה. יש יותר מדי דברים שהוא ידע, עשה ואמר שלא יכולים להיות מוסברים בצורה אחרת, שבה הוא לא היה מעורב ברצח.
מניע- הוא אמר בחקירות שהיא קיללה והתגרתה בו. בהתחשב בעבר האלים שהיה לו, זה מניע לא רע.
אפרופו... חשבת על קרימינולוגיה בשילוב נניח עם פסיכולוגיה או משהו דומה?
my man כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:גם אותי יותר מעניינות ראיות פורנזיות מהודאה, אבל מערכת המשפט הישראלית עובדת אחרת. מה גם שזילברטל ועמית הסבירו יפה מאוד למה ההרשעה היא לא רק על ההודאה. יש יותר מדי דברים שהוא ידע, עשה ואמר שלא יכולים להיות מוסברים בצורה אחרת, שבה הוא לא היה מעורב ברצח.
יוני מה אתה עושה??? אל תבלבל את הילד הוא כבר מצא...
jol9 כתב:my man כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:גם אותי יותר מעניינות ראיות פורנזיות מהודאה, אבל מערכת המשפט הישראלית עובדת אחרת. מה גם שזילברטל ועמית הסבירו יפה מאוד למה ההרשעה היא לא רק על ההודאה. יש יותר מדי דברים שהוא ידע, עשה ואמר שלא יכולים להיות מוסברים בצורה אחרת, שבה הוא לא היה מעורב ברצח.
מה הוא מצא? למה אני לא מעודכן?
my man כתב:jol9 כתב:my man כתב:jol9 כתב:MTA2311 כתב:גם אותי יותר מעניינות ראיות פורנזיות מהודאה, אבל מערכת המשפט הישראלית עובדת אחרת. מה גם שזילברטל ועמית הסבירו יפה מאוד למה ההרשעה היא לא רק על ההודאה. יש יותר מדי דברים שהוא ידע, עשה ואמר שלא יכולים להיות מוסברים בצורה אחרת, שבה הוא לא היה מעורב ברצח.
מה הוא מצא? למה אני לא מעודכן?
פכ"מ
https://go.tau.ac.il/b.a_Philosophy_Eco ... al_Science
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־6 אורחים