טוז'ה, אני חושב שהצלחנו קצת לרכך את העמדה שלך...
בכל זאת חסר לי משהו וזה ההצבעה על הגורמים הבעייתיים.
הקו שלך ושל יוסי הוא ברור (וסליחה שאני מחבר בינכם, זה פשוט כי הטיעונים שלכם דומים) - אתם מצביעים ומבליטים את העבר, כאיזשהו
מדד שאמור לשקף בהכרח גם את העתיד, למשל: מכבי לקחה תואר יורוליג רק לפני שנתיים עם אותה ההנהלה, וכו' וכו'..
אלה טיעונים שיש בהם הגיון, אבל הם צריכים להיות מחוברים לקונטקסט. כשאתה, אחד שמבין כדורסל, רואה את ההתנהלות הכללית והמקצועית
של המועדון, אתה לא יכול לעצום את העיניים, להתעלם מהקוטקסט ולהגיד במילים כאלה או אחרות, הם יודעים מה הם עושים.
מה שאתם בעצם עושים זה להגיד - למכבי היה חוסר מזל, ולא צריך לשנות כלום, כי הכל יסתדר. אולי פה ושם תיקון קטן, אבל לא משהו
מהותי באמת.
אני חושב שזאת הטענה המרכזית שרוב האנשים כאן לא מסכימים איתה, כי הם כן מנסים לחבר את ההיסטוריה והעבר למציאות,
ולפעולות שאנחנו רואים מול עיננו.
למעט הדוגמא של גודס והעוזרים שדיברנו עליה, שממחישה בעיניי את חוסר המקצועיות של מקבלי ההחלטות, אפשר לתת עוד המון דוגמאות.
למשל:
- איך יכול להיות שאחרי עונה שבה הקבוצה קרסה מבחינה פיזית, בונים לנו כאן סגל, ש70-80% ממנו הם שחקנים
עם נטיות להפצע/פצועים בפועל/פצועים בעבר ומפטרים את מאמן הכושר המוערך והמקצועי שלה ומביאים במקומו ילד שרק התחיל לעסוק
בתחום לפני שנתיים-שלוש.
- איך יכול להיות ששנה אחרי שנה הסגל לא נסגר בקיץ, ובספטמבר - אוקטובר ממשיכים להגיע שחקנים (אני כמובן לא מדבר על ההחתמות המאוחרות
יותר כי זה הקיצון).
- איך יכול להיות שמשחררים שחקן מסיבה כזאת או אחרת, ואחרי זה מחזירים אותו שוב, אחרי שהוא נכשל בבדיקות רפואיות בקבוצה אחרת,
וללא שום גיבוי (ואני מודע לזה שרוב הפורום לא אהב את השחרור של רנדל, שבדיעבד היה מוצדק. איפה כאן המקצועיות של ההנהלה?).
יש עוד המון סיפורים נוספים, כמו בנדר, פארמר, יבזורי, רכבת הבזיונות שחלפה כאן בשנתיים האחרונות וכו'.
פשוט לא יכול להיות שאתם עוצמים את העיניים אל מול כל זה.