פיני מדבר ב-103

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: פיני מדבר ב-103

הודעהעל ידי toja27 » 08 מרץ 2016, 10:17

roy1000 כתב:
toja27 כתב:אמרת שארז לא מוכן לאמן את מכבי בגלל התערבות ההנהלה(למרות שזה בכלל לא היה קשור לנקודה המקורית אבל נניח), אבל אמרתי לך ששמעון אמר בראיון שארז אמר שהוא רוצה לאמן אבל לא העונה. אז שוב פעם דחפת את לברון ג'יימס.

אם שמעון אמר אז זה בטוח נכון כי שמעון הרי אף פעם לא משקר. אנחנו בגן ילדים? אנחנו לא יודעים מי זה ארז אדלשטיין? ארז רוצה שליטה מלאה על הצד המקצועי, כמו כל מאמן רציני.

אוקיי אז שמעון שיקר וארז פסל את מכבי תל אביב עד שניקולה ואבי אבן יעופו מהמועדון. נשאר עם זה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 08 מרץ 2016, 10:19

toja27 כתב:הם צריכים למצוא את האיזון הנכון. בבניית הקבוצה בקיץ, אני חושב שאת רב ההחלטות המאמן צריך להחליט, חוץ ממקרים מסויימים שחשוב להם מאוד ששחקן מסויים ישחק אצלם כמו מקל למשל או שחקנים שהם ממש לא רוצים למרות דעת המאמן כמו פארגו למשל. אבל בעיקרון הם צריכים למצוא את האיזון הנכון. לדעתי ,כרגע הם נותנים יותר מדי קרדיט לסקאוט,גנרל מנג'ר וכו' מאשר למאמן.

זה לא רציני. לשמעון היה חשוב שיבזורי ישחק במכבי. "איזון נכון" זה להמשיך במצב הקיים כי דייויד פדרמן חושב שהמצב הקיים הוא האיזון הנכון. לא ברור לי איך אתה תומך בזה שאנשים שהם לא אנשי מקצוע מקבלים החלטות מקצועיות. כל עוד דני פדרמן ימשיך להיות מעורב בהחלטות מקצועיות הקבוצה תמשיך להיראות כמו שהיא עכשיו.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 08 מרץ 2016, 10:19

toja27 כתב:
roy1000 כתב:
toja27 כתב:אמרת שארז לא מוכן לאמן את מכבי בגלל התערבות ההנהלה(למרות שזה בכלל לא היה קשור לנקודה המקורית אבל נניח), אבל אמרתי לך ששמעון אמר בראיון שארז אמר שהוא רוצה לאמן אבל לא העונה. אז שוב פעם דחפת את לברון ג'יימס.

אם שמעון אמר אז זה בטוח נכון כי שמעון הרי אף פעם לא משקר. אנחנו בגן ילדים? אנחנו לא יודעים מי זה ארז אדלשטיין? ארז רוצה שליטה מלאה על הצד המקצועי, כמו כל מאמן רציני.

אוקיי אז שמעון שיקר וארז פסל את מכבי תל אביב עד שניקולה ואבי אבן יעופו מהמועדון. נשאר עם זה.

לא. ארז מטומטם ויבוא לאמן שחקנים שניקולה ודני פדרמן בוחרים לו. רק ארז יסכים לזה. אתה צודק.
אה כן, ולאולסי פרי באמת הייתה שפעת ושמעון לא זוכר את הדריסה של גל בק.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 08 מרץ 2016, 10:31

roy1000 כתב:
toja27 כתב:
roy1000 כתב:

לא. ארז מטומטם ויבוא לאמן שחקנים שניקולה ודני פדרמן בוחרים לו. רק ארז יסכים לזה. אתה צודק.
אה כן, ולאולסי פרי באמת הייתה שפעת ושמעון לא זוכר את הדריסה של גל בק.

אלו מקרים שונים. במקרים ההם לשמעון היו סיבות "טובות" לשקר. במקרה הזה אין לו שום אינטרס להזכיר את הפרט הזה שארז לא שלל ואף רוצה לאמן בעתיד. אין לו פשוט שום אינטרס לעשות את זה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 08 מרץ 2016, 10:41

toja27 כתב:אלו מקרים שונים. במקרים ההם לשמעון היו סיבות "טובות" לשקר. במקרה הזה אין לו שום אינטרס להזכיר את הפרט הזה שארז לא שלל ואף רוצה לאמן בעתיד. אין לו פשוט שום אינטרס לעשות את זה.

אין לו אינטרס לשמור על הכבוד של מכבי? אין לו אינטרס להכחיש את זה שארז לא מוכן לאמן קבוצה שבה הבנים של הבעלים מרכיבים את הסגל ועוד איזה שחקן עבר מנחית כל מיני קרואטים מאינטרסים אישיים? באמת?
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 08 מרץ 2016, 10:47

roy1000 כתב:
toja27 כתב:הם צריכים למצוא את האיזון הנכון. בבניית הקבוצה בקיץ, אני חושב שאת רב ההחלטות המאמן צריך להחליט, חוץ ממקרים מסויימים שחשוב להם מאוד ששחקן מסויים ישחק אצלם כמו מקל למשל או שחקנים שהם ממש לא רוצים למרות דעת המאמן כמו פארגו למשל. אבל בעיקרון הם צריכים למצוא את האיזון הנכון. לדעתי ,כרגע הם נותנים יותר מדי קרדיט לסקאוט,גנרל מנג'ר וכו' מאשר למאמן.

זה לא רציני. לשמעון היה חשוב שיבזורי ישחק במכבי. "איזון נכון" זה להמשיך במצב הקיים כי דייויד פדרמן חושב שהמצב הקיים הוא האיזון הנכון. לא ברור לי איך אתה תומך בזה שאנשים שהם לא אנשי מקצוע מקבלים החלטות מקצועיות. כל עוד דני פדרמן ימשיך להיות מעורב בהחלטות מקצועיות הקבוצה תמשיך להיראות כמו שהיא עכשיו.

שמע, המאמן לא יכול לקבוע כל דבר בבניית הסגל. דבר ראשון , יש תקציב מסויים שההנהלה מקציבה לו. הוא צריך להיות בקשר איתם מהבחינה הזאת.דבר שני, יש שחקנים מסויימים שההנהלה רוצה מאוד ומצד שני לא רוצה וזה לא תמיד תואם עם דעת המאמן. ניקח למשל את ג'רמי פארגו, מבחינת יכולת קשה להתווכח שיש לו מקום במכבי ואכן גיא גודס התעקש שהוא ימשיך גם העונה, אבל ההנהלה כנראה לא אהבה את ההתנהלות הכללית שלו והחליטה שהיא לא רוצה סוג כזה של שחקן במועדון שלה. ניקח את גל מקל, ההנהלה רוצה שהישראלי השני בטיבו ישחק בקבוצה שלהם, וזה בזמן שטבק בעצמו אמר שאין לו ממש היכרות עם גל מקל. אז מה יעשו? דבר שלישי, עם כל חוסר המקצועיות של ההנהלה, הם יודעים גם לפגוע בשחקנים הנכונים. הבעיה שבשנתיים האחרונות ,ההחלטות שלהם מזוויעות בתחום הזה מה שמשכיח את העובדה שהם ידעו לאתר את השחקנים הנכונים. עם כל הנאמר, אני שוב אומר, שאני כן חושב שהם צריכים לתת יותר כוח בידיים של המאמן מאשר עכשיו. למשל, אם המאמן מתעקש על הנדריקס או מקלין אז שיעשו את מה שהם יכולים כדי להחתים אותם ולא יפטרו בקלות כזאת את הרצון שלו באיזה תירוץ שהדברים לא הסתדרו(בטח לא הסתדרו בגלל איזה 100 אלף דולר שהם לא היו מוכנים לשלם) ואז ילכו לפבראני שנמצא ברשימת הסקאוטינג שלהם. אין דרך קלה ממש להסביר את זה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 08 מרץ 2016, 10:52

roy1000 כתב:
toja27 כתב:אלו מקרים שונים. במקרים ההם לשמעון היו סיבות "טובות" לשקר. במקרה הזה אין לו שום אינטרס להזכיר את הפרט הזה שארז לא שלל ואף רוצה לאמן בעתיד. אין לו פשוט שום אינטרס לעשות את זה.

אין לו אינטרס לשמור על הכבוד של מכבי? אין לו אינטרס להכחיש את זה שארז לא מוכן לאמן קבוצה שבה הבנים של הבעלים מרכיבים את הסגל ועוד איזה שחקן עבר מנחית כל מיני קרואטים מאינטרסים אישיים? באמת?

לא נראה לי. אם כבר הכבוד של מכבי כבר קיבל מהלומה בכך שארז סירב.כרגע לאף אחד לא אכפת אם ארז יגיע למכבי עונה הבאה או לא ,(ואם מכבי יציעו לו חוזה בכלל) אני חושב שמעטים מאוד האנשים שלוקחים את זה רחוק כל כך כמוך עם כל ההשערות האלו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 08 מרץ 2016, 10:56

toja27 כתב:שמע, המאמן לא יכול לקבוע כל דבר בבניית הסגל. דבר ראשון , יש תקציב מסויים שההנהלה מקציבה לו. הוא צריך להיות בקשר איתם מהבחינה הזאת.דבר שני, יש שחקנים מסויימים שההנהלה רוצה מאוד ומצד שני לא רוצה וזה לא תמיד תואם עם דעת המאמן. ניקח למשל את ג'רמי פארגו, מבחינת יכולת קשה להתווכח שיש לו מקום במכבי ואכן גיא גודס התעקש שהוא ימשיך גם העונה, אבל ההנהלה כנראה לא אהבה את ההתנהלות הכללית שלו והחליטה שהיא לא רוצה סוג כזה של שחקן במועדון שלה. ניקח את גל מקל, ההנהלה רוצה שהישראלי השני בטיבו ישחק בקבוצה שלהם, וזה בזמן שטבק בעצמו אמר שאין לו ממש היכרות עם גל מקל. אז מה יעשו? דבר שלישי, עם כל חוסר המקצועיות של ההנהלה, הם יודעים גם לפגוע בשחקנים הנכונים. הבעיה שבשנתיים האחרונות ,ההחלטות שלהם מזוויעות בתחום הזה מה שמשכיח את העובדה שהם ידעו לאתר את השחקנים הנכונים. עם כל הנאמר, אני שוב אומר, שאני כן חושב שהם צריכים לתת יותר כוח בידיים של המאמן מאשר עכשיו. למשל, אם המאמן מתעקש על הנדריקס או מקלין אז שיעשו את מה שהם יכולים כדי להחתים אותם ולא יפטרו בקלות כזאת את הרצון שלו באיזה תירוץ שהדברים לא הסתדרו(בטח לא הסתדרו בגלל איזה 100 אלף דולר שהם לא היו מוכנים לשלם) ואז ילכו לפבראני שנמצא ברשימת הסקאוטינג שלהם. אין דרך קלה ממש להסביר את זה.

מה שאתה אומר בקיצור זה שההנהלה צריכה להחתים שחקנים טובים ולא להחתים שחקנים גרועים. זה רעיון באמת מצויין. בפועל בשביל שזה יקרה, צריך למנות איש מקצוע (מאמן או GM) שיבחר את השחקנים בכפוף למגבלות התקציב. כל השאר זה קשקושים.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 08 מרץ 2016, 10:57

toja27 כתב:לא נראה לי. אם כבר הכבוד של מכבי כבר קיבל מהלומה בכך שארז סירב.כרגע לאף אחד לא אכפת אם ארז יגיע למכבי עונה הבאה או לא ,(ואם מכבי יציעו לו חוזה בכלל) אני חושב שמעטים מאוד האנשים שלוקחים את זה רחוק כל כך כמוך עם כל ההשערות האלו.

אני חושב שהרבה מאוד פה יסכימו עם "ההשערות" שלי ומעט מאוד יסכימו אם הפרשנות שלך. למעשה, אני חושב שאתה די לבד פה בדעות שלך (ביחד עם "יוסי").
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 08 מרץ 2016, 11:05

roy1000 כתב:
toja27 כתב:שמע, המאמן לא יכול לקבוע כל דבר בבניית הסגל. דבר ראשון , יש תקציב מסויים שההנהלה מקציבה לו. הוא צריך להיות בקשר איתם מהבחינה הזאת.דבר שני, יש שחקנים מסויימים שההנהלה רוצה מאוד ומצד שני לא רוצה וזה לא תמיד תואם עם דעת המאמן. ניקח למשל את ג'רמי פארגו, מבחינת יכולת קשה להתווכח שיש לו מקום במכבי ואכן גיא גודס התעקש שהוא ימשיך גם העונה, אבל ההנהלה כנראה לא אהבה את ההתנהלות הכללית שלו והחליטה שהיא לא רוצה סוג כזה של שחקן במועדון שלה. ניקח את גל מקל, ההנהלה רוצה שהישראלי השני בטיבו ישחק בקבוצה שלהם, וזה בזמן שטבק בעצמו אמר שאין לו ממש היכרות עם גל מקל. אז מה יעשו? דבר שלישי, עם כל חוסר המקצועיות של ההנהלה, הם יודעים גם לפגוע בשחקנים הנכונים. הבעיה שבשנתיים האחרונות ,ההחלטות שלהם מזוויעות בתחום הזה מה שמשכיח את העובדה שהם ידעו לאתר את השחקנים הנכונים. עם כל הנאמר, אני שוב אומר, שאני כן חושב שהם צריכים לתת יותר כוח בידיים של המאמן מאשר עכשיו. למשל, אם המאמן מתעקש על הנדריקס או מקלין אז שיעשו את מה שהם יכולים כדי להחתים אותם ולא יפטרו בקלות כזאת את הרצון שלו באיזה תירוץ שהדברים לא הסתדרו(בטח לא הסתדרו בגלל איזה 100 אלף דולר שהם לא היו מוכנים לשלם) ואז ילכו לפבראני שנמצא ברשימת הסקאוטינג שלהם. אין דרך קלה ממש להסביר את זה.

מה שאתה אומר בקיצור זה שההנהלה צריכה להחתים שחקנים טובים ולא להחתים שחקנים גרועים. זה רעיון באמת מצויין. בפועל בשביל שזה יקרה, צריך למנות איש מקצוע (מאמן או GM) שיבחר את השחקנים בכפוף למגבלות התקציב. כל השאר זה קשקושים.

דבר ראשון, כל הרעיון שיש לך GM מקצועי שיבטיח לך הצלחה הוא יותר חלומות מאשר מציאות. GM לא מבטיח שום דבר, תסתכל בNBA, יש לך מספיק דוגמאות. גם בחירת השחקנים על ידי המאמן לא מבטיח שום דבר. אפשר לראות את זה בכל מקום באירופה. דבר שני, תקרא את מה שכתבתי, אם כבר היית יכול להבין שההנהלה צריכה להתערב בדברים עקרוניים בשבילה כמו: התנהגות של שחקן או החתמת ישראלים מובילים וכו'.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 08 מרץ 2016, 11:09

toja27 כתב:דבר ראשון, כל הרעיון שיש לך GM מקצועי שיבטיח לך הצלחה הוא יותר חלומות מאשר מציאות. GM לא מבטיח שום דבר, תסתכל בNBA, יש לך מספיק דוגמאות. גם בחירת השחקנים על ידי המאמן לא מבטיח שום דבר. אפשר לראות את זה בכל מקום באירופה. דבר שני, תקרא את מה שכתבתי, אם כבר היית יכול להבין שההנהלה צריכה להתערב בדברים עקרוניים בשבילה כמו: התנהגות של שחקן או החתמת ישראלים מובילים וכו'.

קראתי מה שאתה אומר. זה עמום לחלוטין גם לשיטתך. האם ההנהלה צריכה להחתים זרים? זו השאלה המרכזית שעומדת על הפרק. ברור שלהנהלה יש זכות וטו על שחקנים עם אישיות או עבר בעייתי - אין על זה שום ויכוח. השאלה הרלוונטית היא האם דני פדרמן צריך להיות זה שמחליט איזה זרים להביא. תשובה של כן או לא.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 08 מרץ 2016, 11:10

roy1000 כתב:
toja27 כתב:לא נראה לי. אם כבר הכבוד של מכבי כבר קיבל מהלומה בכך שארז סירב.כרגע לאף אחד לא אכפת אם ארז יגיע למכבי עונה הבאה או לא ,(ואם מכבי יציעו לו חוזה בכלל) אני חושב שמעטים מאוד האנשים שלוקחים את זה רחוק כל כך כמוך עם כל ההשערות האלו.

אני חושב שהרבה מאוד פה יסכימו עם "ההשערות" שלי ומעט מאוד יסכימו אם הפרשנות שלך. למעשה, אני חושב שאתה די לבד פה בדעות שלך (ביחד עם "יוסי").

אווו רוי, אל תעשה לי את התרגיל של "אני מבודד בקהילה הבין לאומית" באמת. רק תראה את קו המחשבה שלך: שמעון שיקר לגבי הדברים של ארז(כשבקלות יכולים לשאול את ארז על התוכניות שלו לעונה הבאה) רק כדי "להציל את הכבוד של מכבי" (כשבקו המחשבה הזה, הכבוד ממילא מרוסק אחרי הדחייה) שאנשים לא יחשבו שארז מסרב בגלל אדון דני פדרמן וניקולה וויצ'יץ'. כן, זה בדיוק מה שהאדם הממוצע חושב לעצמו.אם אתה שואל אותי , אתה לוקח את זה רחוק מדי.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 08 מרץ 2016, 11:27

toja27 כתב:אווו רוי, אל תעשה לי את התרגיל של "אני מבודד בקהילה הבין לאומית" באמת. רק תראה את קו המחשבה שלך: שמעון שיקר לגבי הדברים של ארז(כשבקלות יכולים לשאול את ארז על התוכניות שלו לעונה הבאה) רק כדי "להציל את הכבוד של מכבי" (כשבקו המחשבה הזה, הכבוד ממילא מרוסק אחרי הדחייה) שאנשים לא יחשבו שארז מסרב בגלל אדון דני פדרמן וניקולה וויצ'יץ'. כן, זה בדיוק מה שהאדם הממוצע חושב לעצמו.אם אתה שואל אותי , אתה לוקח את זה רחוק מדי.

אני ממש לא לוקח את זה רחוק מדי. שמעון מנהל את הקבוצה הזו כבר 40 שנה. אנחנו מכירים את הסגנון ויודעים לקחת את הדברים שלו בערבון מאוד מאוד מאוד מוגבל.
אתה באמת לא מבין למה שמעון ירצה לשקר ולא לחשוף את זה שאפילו מאמן שלא עשה כלום בקריירה שלו כמו ארז מסרב למכבי בגלל הניהול הכושל שלה? אתה לא מבין למה הרבה יותר נוח לו להגיד שזה מטעמים אחרים? זה ממש לא רציני.
ארז לא יגיד כלום ככה או ככה ושמעון יודע את זה. ארז לא אמר מילה על מכבי ואפילו לא אישר שקיבל הצעה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 08 מרץ 2016, 12:10

toja27 כתב:
jol9 כתב:
toja27 כתב:
jol9 כתב:
toja27 כתב:מכבי לא מחפשים בובה, אם כן, לא היו פונים לאדלשטיין. גם בלאט לא היה בובה, הוא לא היה צביקה שרף אבל לא בובה. אז אפשר לקחת את הדברים של פיני ולדחוף אותם ל...

אני מנסה להבין את הקו שלך ולא כ"כ מצליח.
אתה בכל הכוח מנסה להגן על מהלכי ההנהלה, למרות שזה די ברור מי אשם במצב של הקבוצה (וזה לא פיני).

איך אתה מסביר למשל את זה, שלקחו מאמן שבבסיסו היה חלש מול ההנהלה, וקיצצו לו עוד יותר את הכנפיים, בכך שפיטרו את כל הצוות שלו,
והלבישו לו צוות חדש על הראש, ואני לא מדבר על החתמת שחקנים בלי שום קשר למה שהוא ביקש ורצה בקבוצה.

אני לא מנסה להגן בכל הכח על מהלכי ההנהלה, אלא מנקודת המבט שלי, מנסה לאזן את הביקורת הבלתי פרופורציונלית על ההנהלה. פשוט Give them a brake.
איך אני מסביר את זה שלקחו את גיא גודס לתפקיד המאמן? כי הבן אדם היה עוזר מאמן מכבי לתקופת נצח ולפני כן היה מאמן ראשי, ומכבי רצו לתת לו את ההזדמנות לאמן את הקבוצה. אין כאן קשר לזה שהוא חלש מול ההנהלה. איך אני יודע שאין קשר ? כי במכבי אימנו מאמנים מכל הסוגים, מאמנים חלשים יותר במעמד כמו אפי, קטש, וגודס ומאמנים חזקים יותר כמו פיני, בלאט ושרף אז בוא לא ניקח כל פלוץ שפיני מפריח מהפה , רק כי הוא מתאים לאג'נדה של התקופה ונהפוך את זה לאמת.

לא שאלתי למה גודס מונה להיות מאמן, אלא למה אחרי עונה חלשה שהסתיימה בכשלון מהדהד, קיצצו לו עוד יותר את הכנפיים
באופן שתיארתי, כולל מינוי שני ליצנים לעוזרים.
לזה אין שום הסבר הגיוני.

אני בכוונה לא נכנס לדיונים על שחקנים כרגע, כי כבר דיברנו על זה מספיק.

אני שואל את עצמי למה המשיכו איתו קודם כל אחרי עונה שכזו. לגבי העוזרים שלו, אין לי מושג. רק מחמת הספק, אני אגיד שדני פדרמן אמר בראיון שגודס ביקש את אבי אבן בתור עוזר מאמן. לא יודע אם זו האמת אבל נציין זאת. לגבי קובלסקי, אני חושב שלא היה קשר לגודס, אלא יותר לפוליטיקה והדרמות שהלכו עם פיני גרשון. לא אהבו את זה.

שאלה טובה מאוד. אבל אם כבר החלטתם להמשיך, אז לפחות תנו לו את הכלים ואת הסביבה התומכת בשביל להצליח.
מי זה אבי אבן שגודס ירצה אותו בתור עוזר מאמן? מי זה רפי שגודס ירצה אותו כעוזר מאמן? אם הוא באמת היה רוצה אותם,
והם היו האנשים שלו, הם היו עוזבים איתו כשפוטר.
זה ברור לחלוטין שהם לא מתאימים בשביל להיות עוזרים, של מאמן שגם ככה הוא לא מאמן מהטופ, אז מה היתה המחשבה מאחורי זה?

ועם כל הכבוד - אתה לא מאמין לפיני, אבל מאמין לדני פדרמן?? האחד היה אחראי על זה שמכבי חזרה להיות אימפריה אירופאית,
מאמן בעל זכויות ואיכויות, והשני שנוזל לא ראוי לתפקיד, שהרס כל חלקה טובה במועדון, והגיע לאן שהגיע רק בזכות שהוא הבן של...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 08 מרץ 2016, 12:25

טוז'ה, אני חושב שהצלחנו קצת לרכך את העמדה שלך... :D

בכל זאת חסר לי משהו וזה ההצבעה על הגורמים הבעייתיים.

הקו שלך ושל יוסי הוא ברור (וסליחה שאני מחבר בינכם, זה פשוט כי הטיעונים שלכם דומים) - אתם מצביעים ומבליטים את העבר, כאיזשהו
מדד שאמור לשקף בהכרח גם את העתיד, למשל: מכבי לקחה תואר יורוליג רק לפני שנתיים עם אותה ההנהלה, וכו' וכו'..

אלה טיעונים שיש בהם הגיון, אבל הם צריכים להיות מחוברים לקונטקסט. כשאתה, אחד שמבין כדורסל, רואה את ההתנהלות הכללית והמקצועית
של המועדון, אתה לא יכול לעצום את העיניים, להתעלם מהקוטקסט ולהגיד במילים כאלה או אחרות, הם יודעים מה הם עושים.

מה שאתם בעצם עושים זה להגיד - למכבי היה חוסר מזל, ולא צריך לשנות כלום, כי הכל יסתדר. אולי פה ושם תיקון קטן, אבל לא משהו
מהותי באמת.

אני חושב שזאת הטענה המרכזית שרוב האנשים כאן לא מסכימים איתה, כי הם כן מנסים לחבר את ההיסטוריה והעבר למציאות,
ולפעולות שאנחנו רואים מול עיננו.

למעט הדוגמא של גודס והעוזרים שדיברנו עליה, שממחישה בעיניי את חוסר המקצועיות של מקבלי ההחלטות, אפשר לתת עוד המון דוגמאות.
למשל:
- איך יכול להיות שאחרי עונה שבה הקבוצה קרסה מבחינה פיזית, בונים לנו כאן סגל, ש70-80% ממנו הם שחקנים
עם נטיות להפצע/פצועים בפועל/פצועים בעבר ומפטרים את מאמן הכושר המוערך והמקצועי שלה ומביאים במקומו ילד שרק התחיל לעסוק
בתחום לפני שנתיים-שלוש.
- איך יכול להיות ששנה אחרי שנה הסגל לא נסגר בקיץ, ובספטמבר - אוקטובר ממשיכים להגיע שחקנים (אני כמובן לא מדבר על ההחתמות המאוחרות
יותר כי זה הקיצון).
- איך יכול להיות שמשחררים שחקן מסיבה כזאת או אחרת, ואחרי זה מחזירים אותו שוב, אחרי שהוא נכשל בבדיקות רפואיות בקבוצה אחרת,
וללא שום גיבוי (ואני מודע לזה שרוב הפורום לא אהב את השחרור של רנדל, שבדיעבד היה מוצדק. איפה כאן המקצועיות של ההנהלה?).

יש עוד המון סיפורים נוספים, כמו בנדר, פארמר, יבזורי, רכבת הבזיונות שחלפה כאן בשנתיים האחרונות וכו'.
פשוט לא יכול להיות שאתם עוצמים את העיניים אל מול כל זה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 11 מרץ 2016, 18:19

jol9 כתב:טוז'ה, אני חושב שהצלחנו קצת לרכך את העמדה שלך... :D

בכל זאת חסר לי משהו וזה ההצבעה על הגורמים הבעייתיים.

הקו שלך ושל יוסי הוא ברור (וסליחה שאני מחבר בינכם, זה פשוט כי הטיעונים שלכם דומים) - אתם מצביעים ומבליטים את העבר, כאיזשהו
מדד שאמור לשקף בהכרח גם את העתיד, למשל: מכבי לקחה תואר יורוליג רק לפני שנתיים עם אותה ההנהלה, וכו' וכו'..

אלה טיעונים שיש בהם הגיון, אבל הם צריכים להיות מחוברים לקונטקסט. כשאתה, אחד שמבין כדורסל, רואה את ההתנהלות הכללית והמקצועית
של המועדון, אתה לא יכול לעצום את העיניים, להתעלם מהקוטקסט ולהגיד במילים כאלה או אחרות, הם יודעים מה הם עושים.

מה שאתם בעצם עושים זה להגיד - למכבי היה חוסר מזל, ולא צריך לשנות כלום, כי הכל יסתדר. אולי פה ושם תיקון קטן, אבל לא משהו
מהותי באמת.

אני חושב שזאת הטענה המרכזית שרוב האנשים כאן לא מסכימים איתה, כי הם כן מנסים לחבר את ההיסטוריה והעבר למציאות,
ולפעולות שאנחנו רואים מול עיננו.

למעט הדוגמא של גודס והעוזרים שדיברנו עליה, שממחישה בעיניי את חוסר המקצועיות של מקבלי ההחלטות, אפשר לתת עוד המון דוגמאות.
למשל:
- איך יכול להיות שאחרי עונה שבה הקבוצה קרסה מבחינה פיזית, בונים לנו כאן סגל, ש70-80% ממנו הם שחקנים
עם נטיות להפצע/פצועים בפועל/פצועים בעבר ומפטרים את מאמן הכושר המוערך והמקצועי שלה ומביאים במקומו ילד שרק התחיל לעסוק
בתחום לפני שנתיים-שלוש.
- איך יכול להיות ששנה אחרי שנה הסגל לא נסגר בקיץ, ובספטמבר - אוקטובר ממשיכים להגיע שחקנים (אני כמובן לא מדבר על ההחתמות המאוחרות
יותר כי זה הקיצון).
- איך יכול להיות שמשחררים שחקן מסיבה כזאת או אחרת, ואחרי זה מחזירים אותו שוב, אחרי שהוא נכשל בבדיקות רפואיות בקבוצה אחרת,
וללא שום גיבוי (ואני מודע לזה שרוב הפורום לא אהב את השחרור של רנדל, שבדיעבד היה מוצדק. איפה כאן המקצועיות של ההנהלה?).

יש עוד המון סיפורים נוספים, כמו בנדר, פארמר, יבזורי, רכבת הבזיונות שחלפה כאן בשנתיים האחרונות וכו'.
פשוט לא יכול להיות שאתם עוצמים את העיניים אל מול כל זה.

יוני אני אצביע על הגורם הבעייתי העיקרי מנקודת ראותי, מכבי זאת קבוצה שהשאיפות שלה גדולות יותר מהיכולות הכלכליות שלה, מה שגורם לכך שהם כל הזמן בחיפוש אחר "המציאות" , ולקחת סיכונים בהחתמת השחקנים. הציפיות ממכבי הן כמו הציפיות מברצלונה, ריאל וצסק"א רק ההבדל הוא שהאחת מחתימה את תיאודוסיץ' או רודריגז ומכבי מחתימה שחקנים אלמוניים כמו רייס או היינס. לפעמים זה הולך לה ולפעמים לא. עכשיו איפה השגיאה של מכבי לדעתי, בתור אחת שמודעת למצבה היית מצפה שהיא תקיף את עצמה באנשי המקצוע הטובים ביותר כל הזמן ובכל התפקידים. למשל, הסקאוטים שלה אמורים להיות ברמה העולמית כדי לאתר את אותן המציאות שהיא מחפשת, אני לא חושב שאבי אבן הוא בקטגוריה הזאת(למרות שאם להיות הוגנים, היו לו כמה הברקות כמו היקמן- שחקן ששיחק בליגה הפינלנדית למען השם, רייס וסמית וכו'), המאמן שלה אמור להיות תמיד הטוב ביותר שזמין באותו רגע וכו'. בעיה שניה, אני חושב שיש יותר מדי מחליטים בבנייה של הסגל. זה יוצר בלאגן מסוים. אני הייתי שמח שההנהלה תיתן יותר אשראי לצוות המקצועי בבניה.
עכשיו, אין שום הבדל מהותי בין ההתנהלות בעבר להתנהלות כיום, ככה שאני לא רואה שום סיבה להתעלם מזה. ההבדל העונה בשנתיים האחרונות זה נטו המאמן ובחירת השחקנים.

ההבדל ביני(ועוד מספר אחרים)לרובכם כאן הוא שאיבדתם אימון בהנהלה, חלקכם אפילו מאמינים שהם הורסים את המועדון. אני רואה את זה אחרת, אני פשוט תופס את זה כהחלטות גרועות במיוחד, וגם סוג של חוסר מזל איפשהו בשנתיים האחרונות. לי פשוט יש אימון בהם שיצליחו להתאושש. כי הם אלו שבנו את המועדון והביאו אותו לגדולה מלכתחילה, וכי אלו אנשים שאכפת להם מהמועדון.

אני לא אכנס כאן לכל החלטה והחלטה שהם עשו השנה, ברור לי שנעשו הרבה טעיות, המצב היום הוא העדות לכך. אבל אלו דברים שבהחלט ניתנים לתיקון.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 11 מרץ 2016, 18:40

אוקיי, אני מסכים לגמרי עם מה שכתבת.

מכבי לא יכולה להתמודד עם צסקא על תאודוסיץ' ועם אול' על ספאנוליס, אבל היא בהחלט יכולה להתמודד על המאמנים הטובים ביבשת
ולא להסתפק בגודס וטבק.
לא רק שהיא יכולה - היא חייבת.

לבנות קבוצה זאת אומנות. אני חושב שהיום כולנו מבינים, עד כמה פיני (שהיה ראש המערכת המקצועית) היה גדול כשבנה שתי קבוצות
גדולות שונות לחלוטין זו מזו.

בדיוק בגלל זה הכעס כאן הוא כזה גדול. כולנו יכולים להבין טעות או מעידה, אבל טעויות שחוזרות על עצמן שוב ושוב, זה כבר לא סביר.

הטענה שלי היא שדרוש שינוי אמיתי במערך המקצועי של המועדון, ובשיטות הניהול. הבעלים יהיו בעלים, המנהלים יהיו מנהלים, ואנשי המקצוע
יהיו אנשי המקצוע.
אין שום סיבה לדון על שחקנים עם דני פדרמן, שי רקנאטי ושמעון מזרחי, כי זה לא מתפקידם. אפשר לשמוע מה הם חושבים, וכמובן שיש
להם זכות וטו (אם שחקן X מתברר כשחקן שלא מתאים לרוח המועדון), אבל אין שום סיבה, שיתקיימו ישיבות מקצועיות עם כל האנשים האלה.

אלה תהליכים שנכנסו מהרגע שדני פדרמן לקח את המושכות לידיים, והם הביאו אותנו למקום הזה. את זה צריך לשנות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, Google [Bot] ו־18 אורחים