11 מרץ 2016, 00:45
חנו'ש כתב:rc4991 כתב:ואין עוד משרות חוץ מהשתיים שציינת?
בעיקרון מבחינתי יש משרה אחת - אופטומטריסטית.
מה עוד אפשר לעשות בתחום האופטיקה? להיות מוכרת וטכנאי שבזה תכלס לא צריך הרבה הכשרה (אולי בשביל להיות טכנאי צריך קצת יותר אבל יש לי כבר קצת נסיון).
בעיקרון חנויות פרטיות נותנות לאופטומטריסטים שלהם לעשות הכל כי כמה כבר עובדים הם יכולים להעסיק?
אז גם אם תעשה בדיקות סופר מקצועיות וטובות, זה לא מספיק אם בסופו של דבר הלקוח לא קנה כלום ולא הכניס כסף לחנות כי זה מה שחשוב לבעל המקום בשורה התחתונה, וזה חלק חשוב מאוד בלהיות אופטומטריסט, וזה אני לא טובה ואין לי רצון להיות טובה בזה. ואפילו אם יש בחוץ מוכר עדיין למי שעושה את הבדיקה יש אחריות מאוד גדולה על המכירה.yanay21 כתב:אני יודע שזה נשמע סופר עמוס, אבל אולי שווה לך לשלב משרה חלקית במקצוע הנוכחי(למקרה ותרצי להישאר) ביחד עם לימודים מסוג כלשהו?לא חייבים משהו של שלוש ארבע שנים, אפשר גם תעודה כלשהי.
זה משהו שחשבתי עליו, אבל שוב, ללמוד מה?? אין לי שום כיוון.....
11 מרץ 2016, 01:02
11 מרץ 2016, 01:26
חנו'ש כתב:rc4991 כתב:ואין עוד משרות חוץ מהשתיים שציינת?
בעיקרון מבחינתי יש משרה אחת - אופטומטריסטית.
מה עוד אפשר לעשות בתחום האופטיקה? להיות מוכרת וטכנאי שבזה תכלס לא צריך הרבה הכשרה (אולי בשביל להיות טכנאי צריך קצת יותר אבל יש לי כבר קצת נסיון).
בעיקרון חנויות פרטיות נותנות לאופטומטריסטים שלהם לעשות הכל כי כמה כבר עובדים הם יכולים להעסיק?
אז גם אם תעשה בדיקות סופר מקצועיות וטובות, זה לא מספיק אם בסופו של דבר הלקוח לא קנה כלום ולא הכניס כסף לחנות כי זה מה שחשוב לבעל המקום בשורה התחתונה, וזה חלק חשוב מאוד בלהיות אופטומטריסט, וזה אני לא טובה ואין לי רצון להיות טובה בזה. ואפילו אם יש בחוץ מוכר עדיין למי שעושה את הבדיקה יש אחריות מאוד גדולה על המכירה.yanay21 כתב:אני יודע שזה נשמע סופר עמוס, אבל אולי שווה לך לשלב משרה חלקית במקצוע הנוכחי(למקרה ותרצי להישאר) ביחד עם לימודים מסוג כלשהו?לא חייבים משהו של שלוש ארבע שנים, אפשר גם תעודה כלשהי.
זה משהו שחשבתי עליו, אבל שוב, ללמוד מה?? אין לי שום כיוון.....
11 מרץ 2016, 07:48
חנו'ש כתב:זה משהו שחשבתי עליו, אבל שוב, ללמוד מה?? אין לי שום כיוון.....
11 מרץ 2016, 11:28
11 מרץ 2016, 11:37
11 מרץ 2016, 11:47
Holiday_Armadillo כתב:אני דווקא סולדת מהרעיון של לפתוח עסק פרטי
מהיכרותי עם אנשים שיש להם עסק משלהם, זה פשוט זוועה בשבילם
אלא אם כן אתה מצליח בצורה יוצאת דופן, בסוף החודש אתה נשאר בלי כלום
11 מרץ 2016, 12:03
11 מרץ 2016, 16:25
11 מרץ 2016, 16:31
11 מרץ 2016, 16:45
MTA2311 כתב:חנוש, נשמע שכרגע, האופציה הכי טובה בשבילך היא לקחת את העבודה במעבדה. אפילו באופן זמני, בשביל שלא תאבדי את זה לחלוטין.
משם, כשתסבלי קצת פחות בעבודה, יהיה לך יותר קל לחשוב על צעדי המשך.
11 מרץ 2016, 17:00
11 מרץ 2016, 17:51
11 מרץ 2016, 17:58
11 מרץ 2016, 18:00
jol9 כתב:אם התחום עצמו לא מעניין אותך כלל, עד כדי כך שלא בא לך אפילו לחשוב על לימודי המשך, אז אולי באמת שווה להתחיל לחשוב על שינוי
קריירה, כי זה שתעברי לעבוד במעבדה ולחתוך עדשות, לא ישנה את זה שזאת הקריירה שלך, אלא רק ידחה את הצורך להתמודד עם
מקצוע שבחרת, ואת לא רוצה בו עוד (ושוב, זה משהו שמאפיין חלקים גדולים באוכלוסיה בעידן המודרני).
11 מרץ 2016, 18:07
MTA2311 כתב:זה אופייני לכולם האמת.
הימים בהם היית נשאר במקצוע שבחרת בגיל 20 עד הפנסיה נגמרו מזמן. וזה אפילו יותר מהותי לגבי דור הy( שחני נמנית עליו) .
11 מרץ 2016, 18:20
חנו'ש כתב:jol9 כתב:אם התחום עצמו לא מעניין אותך כלל, עד כדי כך שלא בא לך אפילו לחשוב על לימודי המשך, אז אולי באמת שווה להתחיל לחשוב על שינוי
קריירה, כי זה שתעברי לעבוד במעבדה ולחתוך עדשות, לא ישנה את זה שזאת הקריירה שלך, אלא רק ידחה את הצורך להתמודד עם
מקצוע שבחרת, ואת לא רוצה בו עוד (ושוב, זה משהו שמאפיין חלקים גדולים באוכלוסיה בעידן המודרני).
משהו שמאפיין כ-90% ממי שבוחרים באופטומטריה (עוד בזמן הלימודים זה כבר מתחיל...)
וכן ברור שאני רוצה לשנות קריירה, אבל גם להישאר איפה שאני היום לא יעזור לי כרגע לעשות את השינוי.
אני לא יודעת מה אני רוצה לעשות, אבל בינתיים צריך לעבוד לא? וזה התחום היחידי כרגע שיש לי בו ידע וניסיון, אז מה עדיף? להישאר איפה שאני היום??
האידיאל הוא לשנות קריירה, אבל זה לא משהו שניתן לעשות מהיום למחר, בטח כשאין לי מושג למה, אז אם אני אמשיך באותו מקום, אז אני אמשיך להתמרמר וגם לא להרוויח מספיק כי השעות מעטות.
למרות שייאמר שזה כן הכי קל לי כרגע להישאר איפה שאני, זה כן נוחות ברמה מסוימת כי אני כבר מכירה את העבודה וזה אף פעם לא קל להתחיל עבודה חדשה. אבל אז אני שוב נתקעת ושוב אני לא אעשה כלום עם עצמי.
11 מרץ 2016, 18:21
jol9 כתב:השאלה היא האם גיל 30 הוא הזמן לעשות את השינוי.
בוא ניקח את האדם הממוצע, שמסיים צבא ב20-21, עושה טיול, לומד ויוצא לשוק העבודה בערך בגיל 25-26.
האם אחרי 4-5 שנים זה זמן טוב לעשות שינוי קריירה? לא בטוח.
כמובן שיש יוצאים מן הכלל בכל סיפור. למשל מישהו שכסף זה לא שיקול עבורו, יכול להעביר את הקריירה בשינויי קריירה.
ומהצד השני, מישהו שאין לו טווח ביטחון, לעולם יפחד לזוז מהמקום שהוא נמצא בו ולקחת סיכונים.
בכל מקרה, זה לא ממש נכון להגיד את מה שאמרת.
אני חושב שהיום יש הרבה יותר פתיחות והבנה לשינויי קריירה, וגם תוחלת החיים עלתה, מה שמשאיר יותר זמן לעסוק בזה, אבל
אני לא חושב שזה המצב הנפוץ. עדיין רוב האנשים נצמדים פחות או יותר לתחום שאותו הם למדו ושולטים בו טוב, ולא ממהרים
לעשות שינויים מרחיקי לכת.
11 מרץ 2016, 18:27
roy1000 כתב:jol9 כתב:השאלה היא האם גיל 30 הוא הזמן לעשות את השינוי.
בוא ניקח את האדם הממוצע, שמסיים צבא ב20-21, עושה טיול, לומד ויוצא לשוק העבודה בערך בגיל 25-26.
כמובן שיש יוצאים מן הכלל בכל סיפור. למשל מישהו שכסף זה לא שיקול עבורו, יכול להעביר את הקריירה בשינויי קריירה.
ומהצד השני, מישהו שאין לו טווח ביטחון, לעולם יפחד לזוז מהמקום שהוא נמצא בו ולקחת סיכונים.
אני חושב שהיום יש הרבה יותר פתיחות והבנה לשינויי קריירה, וגם תוחלת החיים עלתה, מה שמשאיר יותר זמן לעסוק בזה, אבל
אני לא חושב שזה המצב הנפוץ. עדיין רוב האנשים נצמדים פחות או יותר לתחום שאותו הם למדו ושולטים בו טוב, ולא ממהרים
השאלה היא מה זה שינוי קריירה? אם מתכנת הופך למנהל הוא עשה שינוי קריירה? אם מנהל בתעשיית המזון עובר לתרופות זה שינוי קריירה?
אנשים מחליפים מקומות עבודה ותעשיות, אבל לאו דווקא מחליפים ממש מקצועות, לפחות לא רוב האנשים.
אני חושב שהאדם הממוצע לא מסוגל לעשות באמת שינוי קריירה בגיל 30-40 ולעבור למקצוע שונה לחלוטין ממה שהוא עשה. זה מתאים רק לאנשים עם כישורים מאוד גבוהים ואופי מסויים.
11 מרץ 2016, 18:33
jol9 כתב:MTA2311 כתב:זה אופייני לכולם האמת.
הימים בהם היית נשאר במקצוע שבחרת בגיל 20 עד הפנסיה נגמרו מזמן. וזה אפילו יותר מהותי לגבי דור הy( שחני נמנית עליו) .
השאלה היא האם גיל 30 הוא הזמן לעשות את השינוי.