עולם הטניס - נובאק סלאם? עונת החימר יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: פדרר סוף סוף חוגג בברסי. גביע המאסטרס יסיים את העונה

הודעהעל ידי jol9 » 22 נובמבר 2011, 17:43

בינתיים פיש הפסיד לטסונגה, ולדעתי הוא איבד את הסיכוי לעלות, אולי לא באופן תיאורטי אבל בוודאי במעשי.

מנגד בבית השני אנדי מארי פרש מהתחרות בגלל פציעה במפשעה, ומחליפו יהיה טיפסרביץ', אם אני לא טועה.
לטיפשי יש עדיין סיכוי לעלות לשלב חצי הגמר, כי למארי רק הפסד אחד ומחר הוא יפגוש את ברדיך המצויין.
ההתפתחות הזאת, תהפוך את הקרב על המקום הראשון בבית של רפא ורוג'ר לאגרסיבי במיוחד, כדי להמנע ממפגש עם נובאק בחצי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 22 נובמבר 2011, 18:20

jol9 כתב:
misha כתב:מחכה למשחק הזה, מזל שהמשחק צ'מפיונס בין מילאן לבארסה הוא מחר ולא היום.

רפא אמר שנגד פיש הוא הרגיש רע במהלך המערכה השניה והשלישית, כנראה בגלל משהו שאכל. אני מאמין שהיום הוא יראה יותר טוב.

לא בגלל זה. זה שטויות, וגם היה לו יום לנוח.
הוא לא בכושר מספיק טוב, ופדרר מנגד משחק הרבה יותר טוב ועם הרבה ביטחון.

לא קשור, יכול להיות שהוא בכושר לא מספיק טוב אבל גם ברור שזה שהוא הרגיש לא טוב לא בדיוק עזר ליכולת שלו נגד פיש.
זוכר את הפסקת השירותים שהוא לקח במערכה השלישית במצב של 2-0? "Later, it was revealed Nadal had a stomach issue and spent the break vomiting in the locker room."
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 22 נובמבר 2011, 18:47

misha כתב:
jol9 כתב:
misha כתב:מחכה למשחק הזה, מזל שהמשחק צ'מפיונס בין מילאן לבארסה הוא מחר ולא היום.

רפא אמר שנגד פיש הוא הרגיש רע במהלך המערכה השניה והשלישית, כנראה בגלל משהו שאכל. אני מאמין שהיום הוא יראה יותר טוב.

לא בגלל זה. זה שטויות, וגם היה לו יום לנוח.
הוא לא בכושר מספיק טוב, ופדרר מנגד משחק הרבה יותר טוב ועם הרבה ביטחון.

לא קשור, יכול להיות שהוא בכושר לא מספיק טוב אבל גם ברור שזה שהוא הרגיש לא טוב לא בדיוק עזר ליכולת שלו נגד פיש.
זוכר את הפסקת השירותים שהוא לקח במערכה השלישית במצב של 2-0? "Later, it was revealed Nadal had a stomach issue and spent the break vomiting in the locker room."

אני מקווה שזה עבר לו. בכלל יהיה נחמד לראות את שניהם משחקים במצב פיזי ומנטלי תקין. לדעתי זה יכול להיות מרתק, וזה לא קרה כבר די מזמן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 22 נובמבר 2011, 20:08

מישה, יש לך קישור סביר למשחק? אני חורק שיניים עם ה-http://www.sportlemon.tv/c-4.html הרגיל אבל זה לא להיט (בלשון המעטה).
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 22 נובמבר 2011, 20:16

תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 22 נובמבר 2011, 20:18

אחלה, תודה רבה :)
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 22 נובמבר 2011, 20:55

כמו שחשבתי, בינתיים זה לא ממש כוחות. זה נראה כמו דודי סלע מחופש לרפא...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 22 נובמבר 2011, 20:55

סוף המערכה הראשונה ופדרר לוקח 6:3. רוג'ר נראה טוב מאוד. מצד אחד הוא משחק טניס אגרסיבי ומצד שני הוא מצליח להוריד את השגיאות הלא מחויבות למינימום. נדאל נראה מעט פסיבי, אני מעריך שזה ישתנה במערכה השנייה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 22 נובמבר 2011, 21:01

יש עוד לינקים מישה?
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 22 נובמבר 2011, 21:02

yiffy כתב:סוף המערכה הראשונה ופדרר לוקח 6:3. רוג'ר נראה טוב מאוד. מצד אחד הוא משחק טניס אגרסיבי ומצד שני הוא מצליח להוריד את השגיאות הלא מחויבות למינימום. נדאל נראה מעט פסיבי, אני מעריך שזה ישתנה במערכה השנייה.

זה לא באמת משנה מה יקרה. רפא לוקח עוד 2-3 משחקונים, לא יותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 22 נובמבר 2011, 21:06

yiffy כתב:יש עוד לינקים מישה?

לא מוצא משהו יותר טוב :::

רוג'ר ענק. עם כל זה שרפא לא בשיאו, פדרר בכושר פשוט מעולה בטורנירים אחרונים.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 22 נובמבר 2011, 21:09

misha כתב:
yiffy כתב:יש עוד לינקים מישה?

לא מוצא משהו יותר טוב :::

רוג'ר ענק. עם כל זה שרפא לא בשיאו, פדרר בכושר פשוט מעולה בטורנירים אחרונים.

זאת הבאסה...עד שפדרר נותן משחק טוב מול נדאל אי אפשר להינות מזה...
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 22 נובמבר 2011, 21:26

6-0. מערכה שניה מ-ד-ה-י-מ-ה של פדרר. תענוג צרוף. לא יכל להחטיא גם אם מאוד רצה. גם אם רפא היה בכושר יותר טוב - ביכולת כזו של פדרר ועל משטח הזה, רוג'ר לא היה מפסיד לאף אחד. לא ראיתי טניסאי עם עבודת רגליים כזאת מדהימה אחרי שכבר חצה 30.

28 וינרים של פדרר לעומת רק 4 של רפא אומר הכל.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי יוסי22 » 22 נובמבר 2011, 21:28

וואו .

אבל עכשיו פדרר צריך לעשות תיקון להפסדים הכואבים מול דיוקוביץ' ולנצח אותו אחרי שהוא מוביל 40-15 , בלי זה הוא לא יכול לסיים את השנה .

כי אם הוא רוצה לקחת עוד סלאמים ומקצועית ברור שהוא יכול הוא צריך להתגבר על הנפילות המנטאליות מול נובאק שלקחו לו לפחות סלאם אחד .
יוסי22

הודעהעל ידי yiffy » 22 נובמבר 2011, 21:29

בייגל במערכה השנייה. המשחק הזה היה גרסה הפוכה של חצי גמר מיאמי של השנה, בו פדרר נראה כמו הצל של עצמו ונדאל לא ראה אותו ממטר.

נדאל אמנם היה בשילוב של כושר לא גבוה וככה"נ גם מחלה כלשהי, אבל אי אפשר שלא להתענג על הרמה שפדרר מפגין כרגע. מצד אחד, בתור אוהד פדרר אתה רואה את המשחק הזה ואומר לעצמך "למה לעזאזל לא שיחקת ככה כל השנה??". מצד שני, אפשר להבין למה פדרר בשלב זה של הקריירה מעדיף לפתוח מבערים בסוף העונה, כאשר רוב השחקנים מותשים ולא ממש רצים ביחד איתו.

בסוף העונה שעברה פדרר זכה בשטוקהולם, באזל ולונדון והשנה בבאזל ופריז והעין על הגביע של לונדון פעם שנייה. נתון זה, בשילוב העובדה שפדרר נטה לאורך הקריירה לשחק פחות טוב בסוף השנה (חוץ מבגמר גביע המאסטרס בו הוא כמעט תמיד בא דרוך), מקבלים עוד ראיה לאסטרטגיה המוצלחת לשחקן איכותי שחוצה את ה-30.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 22 נובמבר 2011, 21:34

ברור לי היה עוד לפני המשחק שזה לא כוחות, אבל לכזה דבר לא ציפיתי. רפא עושה בושות, וכבר לא בפעם הראשונה.

עובר עליו משהו רע מאוד. אני לא מאמין שהוא עולה לחצי גמר, ואם כן, אז הוא יכול להתכונן לעוד בייגל מול נובאק.
לא זוכר את נדאל כ"כ פסיבי וחסר מוטיבציה, כמו שהוא בחודשים האחרונים. לא חושב שראיתי משחק מלא שלו מהווימבלדון.

לזכותו ייאמר שבסלאמים הוא כן עשה את העבודה, אבל בשאר הטורנירים, זה פשוט לא זה.

הסרב שלו זאת זוועה אחת גדולה. בושה לשחקן ברמה הזאת. הטקטיקה, עוד יותר גרועה מהסרב. חצאי הלובים האלה למרכז המגרש, שום נסיון ליוזמה,
אין יציאות לרשת, אין את הפורהנדים לפינות. פשוט כלום.

עצוב לראות את זה. אני רק מקווה שינוח טוב, ינקה קצת את הראש, ויבוא לעונה הבאה במצב רוח יותר טוב. מישהו כתב טוקבק יפה מאוד בוואלה
שהבחור פשוט איבד את חדוות המשחק, ורואים את זה.

לגבי פדרר - הוא לא עשה שום דבר מיוחד ממה שהוא עושה בדר"כ. בטורניר הזה. הוא משחק מצויין ויציב, וזה מספיק בשביל להביס
את כל היריבים בשנה שעברה, ובינתיים גם השנה.
מארי בחוץ, וברדיך אולי יהיה במקום השני. זה יכול להיות אתגר עבור פדרר, במיוחד אם ברדיך יישחק טוב כמו אתמול, אבל אני מאמין שנראה
את הגמר הצפוי בין שני הטניסאים הכי טובים בעולם היום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 22 נובמבר 2011, 21:40

יוני, אני מכיר מקרוב את התסכול ואת הצורך להיכנס ב-favorite שלך אחרי ערבים כמו היום מקרוב. אני מזדהה איתך, אבל לא בהכל מסכים. אין ספק שנדאל נראה חסר חשק היום, אבל אני כמעט משוכנע שמדובר במחלה. במשחק מול פיש הוא נראה אפילו חיוור עוד יותר ולא היה ספק בכלל שמשהו שם לא במקום. מן הסתם שיומיים זה לא מספיק זמן להבריא לקראת משחקים חשובים וככה"נ זה עשה את שלו.

דעתי האישית היא שפדרר ביכולתו הנוכחית היה פייבוריט בכל מקרה, אבל בטוח שלא היינו רואים בייגל. מקסימום 6:4, 6:3 כזה.

שאלה: מכיוון שפדרר ניצח גם את נדאל וגם את צונגה, הוא בעצם יעלה מהמקום הראשון בכל מקרה מכיוון שאין משולש ניצחונות-הפסדים עמם, נכון?
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 22 נובמבר 2011, 21:41

yiffy כתב:בייגל במערכה השנייה. המשחק הזה היה גרסה הפוכה של חצי גמר מיאמי של השנה, בו פדרר נראה כמו הצל של עצמו ונדאל לא ראה אותו ממטר.

נדאל אמנם היה בשילוב של כושר לא גבוה וככה"נ גם מחלה כלשהי, אבל אי אפשר שלא להתענג על הרמה שפדרר מפגין כרגע. מצד אחד, בתור אוהד פדרר אתה רואה את המשחק הזה ואומר לעצמך "למה לעזאזל לא שיחקת ככה כל השנה??". מצד שני, אפשר להבין למה פדרר בשלב זה של הקריירה מעדיף לפתוח מבערים בסוף העונה, כאשר רוב השחקנים מותשים ולא ממש רצים ביחד איתו.

בסוף העונה שעברה פדרר זכה בשטוקהולם, באזל ולונדון והשנה בבאזל ופריז והעין על הגביע של לונדון פעם שנייה. נתון זה, בשילוב העובדה שפדרר נטה לאורך הקריירה לשחק פחות טוב בסוף השנה (חוץ מבגמר גביע המאסטרס בו הוא כמעט תמיד בא דרוך), מקבלים עוד ראיה לאסטרטגיה המוצלחת לשחקן איכותי שחוצה את ה-30.

פדרר הוא בכלל גאון בכל מה שקשור בניהול קריירה. לא סתם הוא זכה בכ"כ הרבה סלאמים וטורנירים.
יש לו 69 זכיות בטורנירים. זה מספר עצום, שאף שחקן פעיל לא יגיע אליו.

מצד שני, תמיד אפשר לומר שמה שנספר תמיד זה הסלאמים, ושם פדרר זייף השנה. האמת, אם חושבים על זה לעומק, אז היה לו הפסדים סבירים באוסטרליה ובצרפת
ושני פלופים מטורפים בווימבלדון ובארה"ב. יש מצב שהכל היה נראה אחרת עבורו אם היה לוקח את טסונגה בלונדון ואת אחת מהמצ'פוינטס בניו יורק.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 22 נובמבר 2011, 21:47

yiffy כתב:יוני, אני מכיר מקרוב את התסכול ואת הצורך להיכנס ב-favorite שלך אחרי ערבים כמו היום מקרוב. אני מזדהה איתך, אבל לא בהכל מסכים. אין ספק שנדאל נראה חסר חשק היום, אבל אני כמעט משוכנע שמדובר במחלה. במשחק מול פיש הוא נראה אפילו חיוור עוד יותר ולא היה ספק בכלל שמשהו שם לא במקום. מן הסתם שיומיים זה לא מספיק זמן להבריא לקראת משחקים חשובים וככה"נ זה עשה את שלו.

דעתי האישית היא שפדרר ביכולתו הנוכחית היה פייבוריט בכל מקרה, אבל בטוח שלא היינו רואים בייגל. מקסימום 6:4, 6:3 כזה.

שאלה: מכיוון שפדרר ניצח גם את נדאל וגם את צונגה, הוא בעצם יעלה מהמקום הראשון בכל מקרה מכיוון שאין משולש ניצחונות-הפסדים עמם, נכון?

אני מלכתחילה אמרתי שפדרר הוא פייבוריט מובהק. זה רשום אפילו כאן.
יכול להיות שאפשר להאשים את המחלה או השד יודע מה, אבל האמת היא שבתור אוהד רפא, כבר נמאס לי לשמוע ולהתעסק בפציעות ובמחלות שלו.

אם הוא חולה או פצוע, שלא יעלה לשחק. לפרר הוא הפסיד בתחילת השנה, כשהיה ברור שהוא לא כשיר כי הוא נפצע אחרי 3 משחקונים. אבל הוא התעקש
לסיים את המשחק. למה? אלוהים יודע.

אותו הדבר היה בתחילת השנה כשהוא בא לאיזשהו טורניר זניח עם מחלה גם כן, וגם שם לא פרש.
זה פשוט טיפשי.

אני חושב שאם הוא יציג טניס פסיבי ופחדני מול טסונגה, זה ייגמר בשתי מערכות מאוד מהירות לצרפתי, ולכן אם הוא לא כשיר, שלא יעלה בכלל.
נבחרת ספרד צריכה אותו, והעונה החדשה בסה"כ כבר בפתח.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 22 נובמבר 2011, 22:12

זה איזשהו מצ'יזמו ספרדי כזה של "להפסיד בכבוד" ותמיד לתת את הכל, כולל כשההכל הוא לא הרבה. יש לזה חסרונות, אבל מצד שני זה אנטי-תזה לגישה של נולה למשל, שפרש לא מעט פעמים אחרי שראה שהוא עומד להפסיד ושאין לו כוח להשקיע הרבה כדי להפוך את התוצאה. אני אישית מעדיף את הגישה של רפא.

חוץ מזה, אי אפשר להתעלם מהעובדה שזה מרכיב בולט באופי הבלתי מתפשר שלו שסוחף מיליוני מעריצים ובעיקר את הגרעין הקשה שבהם. אז נכון, זה עולה להם מדי פעם בהפסד לאיזה דודיג אחד או במאזן שלילי מול דווידנקו, אבל נראה לי שהם לא היו רוצים נדאל אחר.
yiffy
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים