yzafrir כתב:1. מה קשור של מכבי יש את ההכנסות הכי גבוהות ביורוליג ? אין ביורוליג פייננשל פיירפליי וכל הקבוצות העשירות ביורוליג זה רק בגלל שיש להם בעלים עשירים מטורפים ששופכים סכומי עתק אפילו אם הם ישבו לבד באולם ויצפו במשחקים . מכבי עם כל ההכנסות לא מגיע לסכומים האלו.
אבל זהו שביורוליג אין כ"כ הרבה קבוצות שמבתססות על בעלים עשירים ומטורפים.
בטח ובטח שאין 12-13 כאלה...
yzafrir כתב:2. אנחנו חיים במדינה שמחירי הדיור , מזון , דלק...גבוהים מאוד טיולים משנה לשנה , זה מעלה את ההוצאות של הקבוצה על השחקנים . למכבי גם אין אולם בבעלותה והחא צריכה לשלם שכירות על יד אליהו. למכבי יש הוצאות אבטחה מטורפות במשחקים גם בגלל שהאולם תמיד מלא וגם בגלל המצב בארץ ( הרבה יותר קל וזול לאבטח משחק ברוסיה לעיניים 1000 צופים...) . אגב המנכל החדש לא מרוויח הרבה בכלל , לבחור לא חסר כסף והוא אוהד שרוף שעושה את זה כמעט בהתנדבות...
אתה מספר לי תירוצים על למה כל שנה תקציב השחקנים יורד ביחס לתקציב הכללי?
אם כן, אז זה ממש לא משכנע, כי כל מה שאמרת, נכון לכל אירופה.
אני לא יודע כמה המנכ"ל החדש מרוויח. אני יודע כמה הוא הרוויח לפני זה, בתפקיד הקודם שלו.
משום מה במכבי כולם עובדים בהתנדבות, אבל עדיין לא נשאר כסף לשחקנים...
yzafrir כתב:3. בתקציב הרעוע מכבי עושה את המקסימום לדעתי . פעם זה מצליח ופעם זה מתרסק. רוב הפעמים זה איפשהו באמצע שזה טופ 8. בשיטה החדשה זה קצת קשה יותר...למעט העונה האחרונה למכבי תמיד יש סגל איכותי כדיי לשלוט בליגה ללא עוררין. זה שזה לא קורה זה עניין מנטאלי אצל חלק מהזרים שמבחינתם הליגה זה נופש ורק היורוליג זה מה שחשוב. דוגמא קלאסית זה בעונה שמכבי הפסידה את גביע האליפות לחולון היא סיימה את הליגה במקום השני והייתה בגמר הפיינלפור , אז מה ? חולון הייתה שווה גביע יורוליג ? לפעמים יש אלן אנדרסון כזה ולפעמים טייריס רייס . אני מאמין שארז יודע למצוא את השחקנים עם המנטאיליות הנכונה ולא רק הכישרון
העונה ביורוליג הכסף ידבר יותר מאי פעם בגלל הליגה הסגורה. מכבי במבנה בעלות הנוכחי לא יכולה להעמיד תקציב ברמת טופ 8 וכל מה שנותר לה זה לסמוך על המזל , ההיסטוריה והניסיון. או כמובן להחליף בעלות כי אם הבעלים לא מביאים סכומים נכבדים מהבית אז ההכנסות של מכבי לא מספיקות לתקציב של יותר ממקום 12-13....
לסיכום , אם אני רוצה לחיות בפנטזיה שמחר פדרמן ושות' מוכרים את הקבוצה לגולדהר אז ברור שאני לא יהיה מרוצה מהמצב הקיים אבל מכיוון שלא כך הדבר אז נישאר לי לראות את הדברים החיוביים וזה החמה של שחקנים כמו ווימס צירבס ומילר (בלי קשר לפציעה...) או עונות כמו פארגו פרקינס או היקמן רייס...
כשיתחלפו הבעלים נדבר אחרת אבל כרגע הם הבעלים וזה זכותם...
מכבי לא שולטת בליגה כבר שנים.
אני יכול להבין את זה שאליפות שמוכרעת במשחק אחד, תלך לאיבוד מדי פעם, אבל צריכים להגיד
את האמת. מאז שמכבי נתנה לליגה לשנות ולעקם את כל החוקים, היא איבדה את היכולת לשלוט
בליגה.
אין כאן שום קשר למכירת הקבוצה. גם בתנאים הנוכחיים, חייבים לעשות עבודה הרבה יותר טובה
ממה שנעשית.
את הבחינה של הסגל לא עושים בנובמבר כמו שאתה מציע, כי אז זה כבר מאוחר מדי, אלא ביולי-אוגוסט.
מכבי החתימה בחודש שלם והכי קריטי בקיץ, שחקן מחליף ביורוקאפ. זהו.
שוק השחקנים הולך ומדלדל, והמחירים הולכים ועולים.
אם אתה חושב שאוגוסט יהיה טוב יותר מיולי, בהקשר הזה, אז אתה מאוד אופטימי.