10 מאי 2011, 07:16
טיקי חוזר כתב:קראתי אתמול רעיון עם שמעון בידיעות אחרונות , לפי דבריו אלופת האדריאטית משתתפת אוטמתית ביורוליג ומדובר על ליגה אזורית שמוקרת ע"ד יול"ב וגם פיב"א . אדיאטית מוכנה להשקיע המון כדי שמכבי תשתף שם.
את האמת דבר האידיאלי זאת ליגה ים תיכונית-אדריאטית שיוונים מדברים אליה . קבוצות חזקות מיוון , איטליה , ישראל, צרפת, תורכיה ובחירות של באלקו יכול להיות יופי של דבר . בכל מדינות אלו מס' קבוצות טובות מאוד מצומצם ובנגוד לספרד ליגה המקומית היא ככה ככה .
10 מאי 2011, 08:15
10 מאי 2011, 09:55
10 מאי 2011, 11:05
jol9 כתב:ואם לא נזכה באליפות האדריאטית?
אני לא אוהב את המשחקים האלה. הכל צריך להיות ברור ומסודר מהרגע הראשון.
10 מאי 2011, 11:38
10 מאי 2011, 12:02
10 מאי 2011, 13:01
גיא כתב:וכל זה כדי להתנקם בקופל. נשחק שם בשיטת פיינל פור שהמנצחת תזכה בכרטיס ליורוליג.
ואיפה יהיה הפיינל פור הזה? ברור שלא בישראל. מישהו מצפה שאוהדי מכבי יסעו לעודד ולתמוך את מכבי בפיינל פור של האדריאטית?
מכבי תשחק בפיינל פור קובע מאוד מבחינתה - ללא אוהדים.
מדליק!!!
10 מאי 2011, 13:05
10 מאי 2011, 13:06
אבי כתב:jol9 כתב:ואם לא נזכה באליפות האדריאטית?
אני לא אוהב את המשחקים האלה. הכל צריך להיות ברור ומסודר מהרגע הראשון.
אם הבנתי נכון את הציטוט של מזרחי מ'ידיעות אחרונות', מאחר והליגה האדריאטית חברה ביול"ב ומוכרת ע"י יול"ב אז השתתפות בה משולה להשתתפות בליגה הישראלית. כלומר, אפשר להשתתף באדריאטית במקום בליגה הישראלית וכך נפתרת הבעיה התקנונית המעצבנת.
הבנתי נכון?
10 מאי 2011, 13:11
מה מכבי כתב:אבי כתב:jol9 כתב:ואם לא נזכה באליפות האדריאטית?
אני לא אוהב את המשחקים האלה. הכל צריך להיות ברור ומסודר מהרגע הראשון.
אם הבנתי נכון את הציטוט של מזרחי מ'ידיעות אחרונות', מאחר והליגה האדריאטית חברה ביול"ב ומוכרת ע"י יול"ב אז השתתפות בה משולה להשתתפות בליגה הישראלית. כלומר, אפשר להשתתף באדריאטית במקום בליגה הישראלית וכך נפתרת הבעיה התקנונית המעצבנת.
הבנתי נכון?
לא. הבעיה של היורוליג עם התקנון זה סעיף שאומר שקבוצה שלא משתתפת בליגה המקומית שלה לא יכולה לקבל שיריון. עד שהסעיף הזה לא ישונה יש בעיה. השתתפות באדריאטית שחברה ביול"ב לא קשורה לסעיף הזה ולא פותרת כלום, אלא אם כן מחלטים להעתיק את מקום מושם הקבוצה למדינה אחרת ומשתתפים בליגה שלה גם כן. כל עוד אנחנו קבוצה מישראל שמקבל שיריון אנחנו חייבים להשתתף בליגה המקומית או לחילופין לדאוג שהסעיף שקובע את הדבר הזה ישונה\יבוטל.
10 מאי 2011, 13:14
בעל זבוב כתב:גיא כתב:וכל זה כדי להתנקם בקופל. נשחק שם בשיטת פיינל פור שהמנצחת תזכה בכרטיס ליורוליג.
ואיפה יהיה הפיינל פור הזה? ברור שלא בישראל. מישהו מצפה שאוהדי מכבי יסעו לעודד ולתמוך את מכבי בפיינל פור של האדריאטית?
מכבי תשחק בפיינל פור קובע מאוד מבחינתה - ללא אוהדים.
מדליק!!!
אז יש לי חדשות בשבילך:
אם נשחק באדריאטית הפיינל פור יערך בנוקיה. זה סגור ונעול כהבטחה של ראשי הליגה לפדרמן.
10 מאי 2011, 13:20
10 מאי 2011, 13:21
יוסי22 כתב:בעל זבוב כתב:גיא כתב:וכל זה כדי להתנקם בקופל. נשחק שם בשיטת פיינל פור שהמנצחת תזכה בכרטיס ליורוליג.
ואיפה יהיה הפיינל פור הזה? ברור שלא בישראל. מישהו מצפה שאוהדי מכבי יסעו לעודד ולתמוך את מכבי בפיינל פור של האדריאטית?
מכבי תשחק בפיינל פור קובע מאוד מבחינתה - ללא אוהדים.
מדליק!!!
אז יש לי חדשות בשבילך:
אם נשחק באדריאטית הפיינל פור יערך בנוקיה. זה סגור ונעול כהבטחה של ראשי הליגה לפדרמן.
ובנוסף אם זו ליגה שמוכרת על ידי יול"ב כל ה"בעיה" שהמציאו פה כדי להפחיד את מכבי מתפוגגת כי מכבי משתתפת בליגה מוכרת וזכאית לכרטיס ליורוליג מכוח שיריון של היורוליג.
גם לא הבנתי את הגישה המתרפסת של " כל זה כדי לדפוק את קופל" , למי שלא חי פה בשנים האחרונות כדאי להזכיר שהבן אדם לא מפסיק לרגע עם המזימות לפגוע במכבי כשגולת הכותרת זה הפיינל פור הביזיוני שיכול לגרום למצב אבסורדי שבו קבוצה ששלטה בליגה והיתה 10 רמות מעל שאר הקבוצות לא תוכתר כאלופה .
למי ששואל מה אכפת לך מגביע הליגה של קופל התשובה היא לא אכפת , אבל להנהלת מכבי אכפת והיא כבר פירקה קבוצה מצוינת שהגיעה לגמר היורוליג רק כי היא הפסידה את הגביע העלוב של קופל ורק בגלל תגובת הפאניקה הזו שעוד יכולה לגרום למכבי לפרק קבוצה מצוינת כמו שיש למכבי השנה אם תמעד במשחק נתון מכבי חיייבת לברוח מפה כמה שיותר מהר.
10 מאי 2011, 13:22
מה מכבי כתב:מי שמדבר שטויות זה אתה בעל זבוב. פדרמן התבטא בצורה ברורה שמכבי תשחק בליגה בשנה הבאה גם מכיוון שאין אפשרות לעזוב את הליגה ולשחק ביורוליג. אמר שעזיבה של הליגה היא לא על הפרק בכלל.
היורוליג לא צריך לזרוק את מכבי, היורוליג יודע שבשביל מכבי היורוליג זה הכל וגם מכבי חשובה ליורוליג. אז בורתמאו אמר גם לתקשורת וגם לראשי מכבי אין דבר כזה לעזוב את הליגה ולשחק ביורוליג ובזה הכל נגמר.
תפסיק לחשוב שההנהלה פה זה איזה אבו עלי שהם יעזבו את הליגה ויבדקו את היורוליג. אף אחד במכבי לא עד כדי כל מפגר (כמו שאתה חושב) להעמיד למבחן את העובדה הזאת. ולכן גם פדרמן חיסל את כל הספקולציות לגביי עזיבה של הליגה ומהרגע שהתברר שעזיבה של הליגה תגרור בעיה עם השיריון ביורוליג אמרו במכבי בצורה חד משמעית שעזיבה של הליגה היא לא על הפרק.
10 מאי 2011, 13:56
10 מאי 2011, 18:51
10 מאי 2011, 18:59
11 מאי 2011, 19:01
בימים הקרובים יתכנס דירקטוריון מכבי ת"א כדי לאשר את הסיכום שלפיו תשחק הקבוצה בעונה הבאה בליגה האדריאטית. שני סיבובים של 13 משחקים כל אחד (בית וחוץ) ובסיומם פיינל פור.
במכבי לא יעזבו את הליגה הישראלית אלא יעבו את הסגל בשחקנים נוספים שישחקו בעיקר בליגה הישראלית. משמעות ההחלטה היא העובדה שמכבי תשחק בעונה הבאה כ75- משחקים! לא כל חברי הנהלת מכבי ת"א מאוחדים בדעה שמכבי צריכה לשחק בליגה האדריאטית אבל סגן היו"ר דיוויד פדרמן נחוש להודיע עד יום ראשון לראשי הליגה שמכבי ת"א תצטרף אליה.
פדרמן רואה בהצטרפות לאדריאטית יתרונות רבים בעיקר כלכליים. מכבי ת"א תקבל בונוסים כלכליים מהליגה (יש הטוענים שזה יותר משש ספרות בדולרים.( בנוסף תקבל מכבי ת"א כספים נוספים ממכירת זכויות שידור ולא מן הנמנע שתארח את פיינל פור האדריאטית בהיכל נוקיה מה שאמור להכניס למועדון לא מעט כסף.
את בעיית התחבורה מתכוונים לפתור באדריאטית על ידי הסדר צ'רטרים מיוחד שלפיו מטוס ייקח את מכבי ת"א ממשחק היורוליג שלה בחמישי ליעד הבא שלה באדריאטית ומשם לת"א. אבל זה לא יפתור בעיות אחרות.
הפילו עליו תיק
שוב זה קורה לדיוויד בלאט. הוא קורע את הליגה לגזרים זוכה בגביע בקלות ורק ז'ליקו אובראדוביץ' שוב גדול עליו. ב2002- זה היה בחצי הגמר ועכשיו זה בגמר. כ"פרס" לעונה המדהימה שלו בלאט יצטרך להתמודד בשנה הבאה בשלוש מסגרות. בלאט אומרים מקורביו מוכן לשחק באדריאטית אבל בתנאי שתהיה רק אחת משתי המסגרות.
לפני כשבוע התרעם אחד מאנשיו הקרובים ביותר על הנהלת המועדון: "דיוויד לצערי הוא סוג של פראייר חמור עבודה אז קל להנהלה להלביש עליו את התיק הזה של האדריאטית. הרי אם הקבוצה תיפול חס וחלילה בעונה הבאה החיצים יופנו אל בלאט ולא אל ההנהלה שקיבלה את ההחלטה המטופשת. אתם הרי זוכרים מה קרה ב2003- כשבאמצע העונה הקהל שרק לו בוז וההנהלה במקום לתת לו גב אמרה ש'היא שומעת את הקולות."' מישהו אחר הוסיף שעל פיני גרשון ההנהלה אף פעם לא חשבה להנחית את הליגה האדריאטית כי ברור שהוא היה מנפנף אותם.
"טו מאץ' מכבי"
אחת מסיבות ההצלחה היא שבלאט יצר העונה קבוצה רעבה. בלאט יצטרך להילחם בשנה הבאה לא רק בתסמונת העונה שלאחר ההצלחה אלא בקבוצה שבעה עייפה ובעיקר עצבנית.
ב2003- כונתה הליגה האדריאטית "ליגת מפרקי המשפחות." הדבר האחרון שבו מעוניינים שחקני מכבי בעיקר הישראלים הוא לבלות את סוף השבוע בקולחוזי באניה לוקה ושירוקי. כבר עתה בשיחות פנימיות מביעים הישראלים את התמרמרותם על המפעל הנוסף והמיותר מה עוד שהתוספת הכלכלית שעליה מדבר פדרמן עלולה להתמסמס בתוספת השכר שיבקשו השחקנים ובעיבוי הסגל בשחקנים נוספים. גורם המעורה בשוק השחקנים אמר לי בשבוע שעבר ש"יותם הלפרין לא יגיע למכבי אם היא תשחק באדריאטית." במכבי שכחו שעם כל הכבוד למקצוע לשחקנים יש משפחות.
במכבי רואים בליגה האדריאטית אתגר מקצועי אבל התוצאות העונה מוכיחות אחרת. קבוצות בכירות באדריאטית כמו פרטיזן בלגרד ואולימפיה לובליאנה ניגפו השנה על ידי מכבי בהפרש ממוצע של יותר מ20- נקודות. אז מה פה הרבותא על הליגה הישראלית?
בנוסף המותג "מכבי ת"א באירופה" יעבור זילות בשנה הבאה. "ב2003- זה עייף את הקהל. זה טו מאץ' מכבי בעונה אחת" הסביר השבוע בכיר לשעבר במועדון. לדוגמה בינואר 2003 הגיעו רק 6 500 צופים למשחק היורוליג מול לובליאנה. למה שכל מי שיראה את מכבי מביסה את לובליאנה בהיכל בנובמבר 2011 יגיע לאותו משחק מול הסלובנים חודשיים לאחר מכן?
סל עצמי
שיטת הפיינל פור של אבנר קופל היא לא ראויה אבל הוא לא צריך להירתע מאיומיה של מכבי ת"א. אף מאמן של מכבי ת"א לא יעלה עם הרכב שלישי לדרבי עם הפועל למלחה לגן נר ואפילו להרצליה ויסתכן בהפסד שאף פעם לא היה בדנ"א של המועדון.
מצבה של הליגה הישראלית חזר ל2005- ערב כניסת שיטת הפיינל פור כך שגרוע יותר לא יכול להיות. קופל חייב לחשוב על חוסר העניין והזהות של הקבוצות בלא מעט מקומות ולדחוף להחלטה על ארבעה זרים בלבד בליגה ושישה לכל העונה.
11 מאי 2011, 19:11
11 מאי 2011, 19:17