30 נובמבר 2011, 13:53
where is the love? כתב:חביב אורנג'ד כתב:אסף, אתה צודק, אבל אני לא אומר שצריכים לזרוק את העונה הפח, אלא להיות קצת מצאותיים יותר ולהנמיח צפיות.
עצם העובדה שהגענו למצב בו בכל מקרה מכבי תצטרך לעשות מהפכות בקו האחורי בקיץ, קצת מעידה על טעויות שנעשו בקיץ ועל חולשתו של הסגל הקיים.
הזכיה בהשגים מתחילה כבר בקיץ, ובקיץ הנוכחי מכבי די פשילה ונעשו יותר מדי נזקים בכדי שיהיה ניתן לתקן אותם תוך כדי תנועה.
לצפות מהקבוצה הזאת לשחזר את אותו השיג מזה של העונה שעברה, נראה לי פשוט לא ראלי.
אני מקווה מאוד שאתבדה, אבל אני חושב שפשוט צריכים להנמיך ציפיות.
אני גם חושב שצריך להנמיך צפיות , במיוחד שהמצב לא נראה מעודד כל כך... בכל אופן חביב גם אני בעד להחתים שחקן בעל פוטנציאל לשנים הבאות, אם יש אחד כזה מאשר להביא שחקן רק בשביל לסגור את הפער שנוצר ואז בסוף השנה שוב ילך, כי אז עוד פעם תהיה בעיה של כסף.
30 נובמבר 2011, 14:11
30 נובמבר 2011, 14:22
Chen כתב:לא היה צריך מההתחלה להיכנס להרפתקאות עם פארמר.
30 נובמבר 2011, 14:44
30 נובמבר 2011, 14:57
30 נובמבר 2011, 15:02
30 נובמבר 2011, 15:30
Chen כתב:אז מה יצא? הוא העביר אותנו רק את השלב הראשון, נגד הקבוצות בטופ 16 מה שיש עכשיו לא יספיק. היה עדיף לאתר להחתים רכז טוב מראש שלא ינטוש אותנו באמצע ואם זה להסתדר עד איפה שנגיע.
30 נובמבר 2011, 17:04
חביב אורנג'ד כתב:אני חושב שאם באמת לא ניתן להחתים איזה שחקן תותח או להביא שחקן סטייל פארגו שיתפתח ועוד עונה יהפוך לשחקן על, אז באמת אין שום סיבה להביא שחקן בכלל.
אם מכבי תצליח לנצח מחר, היא כנראה תבטיח את המקום הראשון בבית.
במקרה כזה, שלב הטופ 16 יהיה יחסית יותר קל משלב הבתים ומכבי ככל הנראה תסיים בין שני המקומות הראשונים ותעפיל לשלב ההצלבה.
מעבר לשלב ההצלבה, אין למכבי הרבה מה לחפש, עם או בלי חיזוק. אני בספק שגם אם פארמר כן היה נשאר, מכבי יכלה להתמודד עם קבוצות כמו צסקא וברצלונה.
מכבי לא בנתה בקיץ קבוצה ששווה פיינל-פור ובטח שלא אליפות אירופה.
רצוי לחסוך את הכסף ולחשוב על העונה הבאה.
טופ 8 זה הישג לא בכלל ואולי עם קצת לחימה מכביסטית נוכל להגיע לקצת יותר.
30 נובמבר 2011, 17:20
חביב אורנג'ד כתב:Chen כתב:אז מה יצא? הוא העביר אותנו רק את השלב הראשון, נגד הקבוצות בטופ 16 מה שיש עכשיו לא יספיק. היה עדיף לאתר להחתים רכז טוב מראש שלא ינטוש אותנו באמצע ואם זה להסתדר עד איפה שנגיע.
קצת מפתיע אותי מה שאתה כותב, שהרי דבריך הם אינם נכונים ברמה העובדתית.
ברשותך, אעשה סדר בעובדות.
ממכבי נפרדו בקיץ משלושה שחקנים משמעותיים - פרקינס, פארגו ואידסון.
מכבי הביאה להם מחליפים - סמית' החליפה את אידסון בעמדה מס' 3 ופאפאלוקאס ולנגפורד (יחד עם גיבוי של אוחיון) החליפו את פרקינס ופארגו בעמדות 1-2.
מכבי הביאה את פארמר כבונוס.
במכבי ידעו שפארמר יעזוב, אך ציפו שלאחר עזיבתו ישאר במכבי קו אחורי טוב ויציב, אבל לצערינו כאן הם טעו.
הפרופסור הגדול התגלה כשחקן די אנמי, שאייר שהגיע כהבטחה הפך לנער פוסטר, בורשטיין ממשיך להיות אותו שחקן בינוני גם העונה, פאפלוקאס לא עושה יותר מדי (וגם כמעט לא משחק) ולגנרפוד לא מחובר לשום דבר.
כשמתבוננים בעובדות רואים שאין שום קשר לפארמר. מכבי היא לא קבוצה שתקום ותיפול על שחקן אחד, גם אם הוא כוכב גדול. פארמר היה שחקן מאוד משמעותי במכבי ואחת הסיבות המרכזיות להצלחתה, אבל הסיבה לחולשותיה לא תלויה בו, אלא הרבה יותר בשחקנים אחרים.
אני משער שלאחר שהתבוננת בעובדות, גם אתה מבין מדוע הבאתו של פארמר היתה כ"כ חשובה וחיונית למכבי.
מכבי לא יכלה להביא שום שחקן ברמות שלו או מישהו שיביא אותה לאותם השגים.
יאמר לזכותה של מכבי, שבצוות המקצועי הבינו את חשיבותו של פארמר והחלו לחפש לו מחליף כבר לפני הרבה זמן. לצערינו, אין אף שחקן בשוק שבאמת יכול לתת את אותה תרומה בלי קשר לאיך ומתי הוא יצטרף.
הטענה שלך על כך שמכבי היתה צריכה להביא רכז בינוני כלשהו במקום פארמר באמת מאוד תמוהה (שמא נאמר הזויה).
אני לא רואה איך מכבי היתה מסתדרת בטופ 16 עם רכז פחות טוב מפארמר ובכלל, החתמתו של פארמר לא היתה קשורה לאותו רכז שלדבריך היה צריך לבוא. כאמור, הוא הובא כבונוס וגם לאחר שהוא הצטרף מכבי המשיכה בלחפש לו מחליפים.
אגב, אתה קצת יותר מכיר את השוק ממני, איזה שחקן לדעתך היה צריך לבוא לכאן במקום פארמר?
לכל הידוע לי (ואני ממש לא מומחה), שוק הרכזים היה די מת וזאת גם אחת הסיבות שמכיב לא הביא מחליף לפארמר עד עכשיו.
30 נובמבר 2011, 17:53
30 נובמבר 2011, 19:34
30 נובמבר 2011, 19:46
30 נובמבר 2011, 19:51
30 נובמבר 2011, 20:00
30 נובמבר 2011, 20:08
30 נובמבר 2011, 20:08
חנו'ש כתב:חביב,
בוא נעשה עוד קצת סדר בדברים שלך.
אם נבדוק רק את קו הגארדים העונה (בעמדה 3 סמית' החליץ את איידסון ואני מניחה שלדעת רובינו מדובר בירידה ברמה), אז נראה שלמכבי היה שנה שעברה את הצמד פרקינס-פארגו.
במקור הצמד היה אמור לתפקד כשני הרכזים כשאחד המחליף של השני, אך מכיוון שמכבי לא הביאו שוטינג גארד, הם בעצם תיפקדו כצמד גארדים אחד ליד השני ולשמחתינו זה עבד יפה מאוד.
אבל די ברור שלמכבי היה מחסור חמור במחליפים בעמדות הגארדים מכיוון שדריק ובורשטיין לא היו ממש פאקטורים בעניין.
השנה, הצמד חמד עזבו, והיה צורך להביא במקומם 2 גארדים מובילים שיהיו איתנו לכל העונה, עם דגש על מובילים ולא מחליפים.
בנוסף היה צורך גם לחזק את קו המחליפים שהיה חלש שנה שעברה (בטח עם ההצטרפות לאדריאטית).
מה שעשו בפועל, זה חיזוק קו המחליפים עם שאייר (שהפך בינתיים לעציץ), אוחיון ופאפאס, כאשר האחרון לא יכול להיות בשום אופן מחליף לפארגו או פרקינס כי הוא שחקן מחליף ולא יכול להיות שחקן מוביל (יש לציין שכמחליפים נעשתה דווקא עבודה טובה ובחירת שחקנים נכונה).
אבל תחליפים אמיתיים לצמד פ"פ, קרי צמד גארדים מובילים, פה היתה הפאשלה הרצינית של מכבי, משום שאם באמת רוצים להתייחס לפארמר כאל בונוס, אז מכבי היתה אמורה להחתים 2 גארדים מובילים עוד בקיץ אך היא לא עשתה זאת אלא הביאה את לאנגפורד בשלב מאוד מאוחר, וכנראה תחתים גארד נוסף רק בתקופה הקרובה.
כלומר, בסופו של דבר, מי שאמורים להיות המחליפים העיקריים של פארגו את פרקינס יהיו שחקנים שלא הוחתמו בכלל בקיץ, אלא רק אחרי שהעונה כבר החלה.
כך שאי אפשר להגיד שזה רק טעיויות של בלאט שהביא את השחקנים הלא נכונים, אלא גם יש כאן בעיה גדולה של תיזמון לא נכון והחלטות שגויות.
30 נובמבר 2011, 20:09
30 נובמבר 2011, 20:13
30 נובמבר 2011, 20:31
yarinsaky כתב:מה שצריך בקיץ הבא זה שבלאט יתרכז רק במכבי ! ואני מאוד מקווה שיגמור כבר עם סיפור הנבחרת הרוסית.
אני גם מקווה שמכבי תתכנן כך את התקציב ששחקנים מרכזיים יגיעו בקיץ ולא בסתיו.
אני גם חושב שמכבי לא תחזור על עניין 3 הליגות בשנה הבאה, זה כבר לא יעבוד. בקיצור, זו עונה מיוחדת וקשה שגם בלאט בעצמו הזהיר מפניה.
ד"א, חנוש ניתחה יפה מאוד את השתלשלות העיניינים הקיץ במכבי.
30 נובמבר 2011, 20:45