המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
roy1000 כתב:jol9 כתב:קורס טייס אזרחי הוא באמת לא ארוך (אפשר לעשות רשיון בחודשיים-שלושה אם עובדים באופן אינטנסיבי)
ומאוד יקר.
אבל זה לא חשוב. בוגר קורס טייס אזרחי לא באמת יכול להטיס משהו מעבר לצסנה פיצפון או משהו בסגנון.
בטח ובטח לא מטוסי סילון ונוסעים.
בשביל זה צריך לעשות עוד ועוד קורסים ולצבור מאות אם לא אלפי שעות טיסה.
זה אחרת לגמרי ממה שנדרש מנהג אוטובוס.
כולנו נוהגים ברכב ומכירים את מה שכרוך בזה.
לוח המכוונים הממוצע של רכב כולל 2-3 מדדים, כשגם מתוכם לרוב הנהג הממוצע מסתכל אולי רק על מד
המהירות.
במטוס יש עשרות מכוונים ומדדים שצריך לשים אליהם לב ולדעת מה לעשות ואיך להגיב במקרים של תקלות.
זה שונה לגמרי מנהיגה ברכב (גדול או קטן).
נהג האוטובוס מן הסתם עובד קשה יותר ביומיום (בדיוק כמו שפועל במפעל עובד יותר קשה ממתכנת
או איש סגל באוניברסיטה), זה עדיין
לא אומר שההכשרה שלו והכישורים שלו גבוהים יותר. בדיוק להיפך.
נהיגה ברכב דורשת המון תשומת לב למליון דברים שקורים בכביש. זה נראה לך טריוויאלי כי כולם עושים את זה, אבל זה הרבה יותר מסובך מלטוס במטוס שבו אתה למעשה לבד באוויר.
הטסת מטוס לא דורשת כישורים גבוהים יותר מנהיגה באוטובוס. כל מי שיכול להסיע אוטובוס יכול גם להטיס מטוס.
Holiday_Armadillo כתב:רשמתי שקים ג'ונג און וה.....שבויה שלו(?) נראים כמו זוג לסביות
מכביסט31 כתב:Holiday_Armadillo כתב:רשמתי שקים ג'ונג און וה.....שבויה שלו(?) נראים כמו זוג לסביות
רציני? לא הבנתי למה מחקת את זה.. לא משנה.
שמואל1 כתב:לדעתי המצב קרוב לפיצוץ. התגובה של צה"ל הייתה יחסית מאוד מאסיבית.
זה נראה כאילו ידי שני הצדדים קלות יותר על ההדק ומצב כזה (כפי שניסיוננו מלמד) בדרך כלל מוביל בהדרגתיות לעימות.
MTA2311 כתב:שמואל1 כתב:לדעתי המצב קרוב לפיצוץ. התגובה של צה"ל הייתה יחסית מאוד מאסיבית.
זה נראה כאילו ידי שני הצדדים קלות יותר על ההדק ומצב כזה (כפי שניסיוננו מלמד) בדרך כלל מוביל בהדרגתיות לעימות.
במקום להפציץ בניין ריק אחד הפציצו כמה בניינים ריקים. יש פצוע אחד בינתיים לפי התקשורת הפלסטינית.
בינתיים אין לקיחת אחריות של אף גורם רציני על הרקטה אתמול.
הכל טוב.
roy1000 כתב:MTA2311 כתב:שמואל1 כתב:לדעתי המצב קרוב לפיצוץ. התגובה של צה"ל הייתה יחסית מאוד מאסיבית.
במקום להפציץ בניין ריק אחד הפציצו כמה בניינים ריקים. יש פצוע אחד בינתיים לפי התקשורת הפלסטינית.
בינתיים אין לקיחת אחריות של אף גורם רציני על הרקטה אתמול.
הכל טוב.
לא נגמר מלאי הבניינים הריקים בעזה?
שמואל1 כתב:לדעתי המצב קרוב לפיצוץ. התגובה של צה"ל הייתה יחסית מאוד מאסיבית.
roy1000 כתב:הקאסמים בכלל עובדים כשיורד גשם?
שמואל1 כתב:אני רק רוצה להזכיר לכם שעופרת יצוקה ועמוד ענן פרצו בחורף.
צוק איתן היה המבצע היחיד בעזה שהתנהל בקיץ.
MaccabiTA כתב:שמואל1 כתב:אני רק רוצה להזכיר לכם שעופרת יצוקה ועמוד ענן פרצו בחורף.
ולבנון השנייה, חצי קיץ של דמקה במקלט
שמואל1 כתב:MaccabiTA כתב:שמואל1 כתב:אני רק רוצה להזכיר לכם שעופרת יצוקה ועמוד ענן פרצו בחורף.
ולבנון השנייה, חצי קיץ של דמקה במקלט
דיברתי על מבצעים בעזה. לבנון זה סיפור אחר.
שמואל1 כתב:אני רק רוצה להזכיר לכם שעופרת יצוקה ועמוד ענן פרצו בחורף.
shayD כתב:שמואל1 כתב:אני רק רוצה להזכיר לכם שעופרת יצוקה ועמוד ענן פרצו בחורף.
בעמוד ענן לא הייתה כניסה קרקעית.
כל היתרון הטקטי של צהל מתבטל בחורף
על כן אלא אם זו מלחמת חורמה סטייל כיפור לא תהיה כניסה קרקעית בחורף.
אני לא יודע מה עשית בצבא , אבל אם היית לוחם על כל גווניו אתה תבין למה צהל ערוך ולמה לא.
שמואל1 כתב:shayD כתב:שמואל1 כתב:אני רק רוצה להזכיר לכם שעופרת יצוקה ועמוד ענן פרצו בחורף.
אני לא יודע מה עשית בצבא , אבל אם היית לוחם על כל גווניו אתה תבין למה צהל ערוך ולמה לא.
מה זה משנה אם הייתה כניסה קרקעית או לא?
מבצע היה. בעיקר חיל אוויר וארטילריה.
הצבא ערוך למבצע גם בתנאי חורף. את עופרת יצוקה ועמוד ענן אפילו הצבא פתח באופן יזום בחורף.
דרך אגב, אני הייתי בצבא לוחם בחיל התותחנים והשתתפתי השני המבצעים האחרונים.
shayD כתב:שמואל1 כתב:shayD כתב:שמואל1 כתב:אני רק רוצה להזכיר לכם שעופרת יצוקה ועמוד ענן פרצו בחורף.
מה זה משנה אם הייתה כניסה קרקעית או לא?
מבצע היה. בעיקר חיל אוויר וארטילריה.
הצבא ערוך למבצע גם בתנאי חורף. את עופרת יצוקה ועמוד ענן אפילו הצבא פתח באופן יזום בחורף.
דרך אגב, אני הייתי בצבא לוחם בחיל התותחנים והשתתפתי השני המבצעים האחרונים.
לא היתה כניסה בעמוד ענן , ובעופרת יצוקה הוגדר קו בתים ברור מאוד .
הצבא לא ערוך לחורף , ולא יכנס לחול העזתי בחורף.
בטח ובטח לא לבוץ הלבנוני/סורי.
תזהר מאש נס.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים