הנפילות הגדולות של מכבי עם זרים בעשור האחרון

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הנפילות הגדולות של מכבי עם זרים בעשור האחרון

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 03 דצמבר 2011, 12:45

קובי, שוב פוסט משובח :clap2

הרשה לי להתייחס למספר נקודות שהעלת -

דיויד בנואה - באמת לא כזה פלופ והוא גם נמצא בין המקומות האחרונים של הרשימה שלי.
עם זאת, אני חושב שמשחקן עם רקורד כמו שלו, ציפינו לקצת יותר במיוחד בעמדה שהיתה החלשה ביותר של מכבי באותה תקופה.
אני חושב שכל מה שקרה באותה עונה עם העמדה מס' 3 היה סיפור די משעשע.
בקיץ מכבי מחתימה את בנואה שבאופן מסתורי, מתנתק עמו הקשר והוא מבריז. אח"כ מכבי ממהרת להחתים את מיודעינו מרטין מיורסאפ שגם הוא אינו יכל להמשיך בקבוצה (כמדומני, היו לו בעיות עם האזרחות הישראלית או שהוא לא קיבל שחרור מהNBA) ולבסוף, נוחת כאן ווילי אנדרסון, ששמו הוזכר עוד לפני שבנואה חתם. לאחר זמן מה, אנרדסון מתגלה כפלופ ונחתך ואז לפתע מתחדש הקשר עם בנואה שלבסוף מחליף את אנדרסון בתפקיד.
עונה די משעשעת והזויה.

רנדי וויט - באמת היה שחקן NBA לא רע בדאלאס ולפני שהגיע למכבי נתן עונה מפלצתית בספרד במדיה של חובנטוד.
בספרד העמיד ממוצעים של משהו כמו 18 נקודות וקרוב ל 10 רבאונדים למשחק, כולל משחק של 47 נקודות במחזור הפתיחה של הליגה הספרדית (תצוגה מאוד לא שכיחה באירופה, מאז ימיו של דארזן ועד היום).
כאשר הגיע למכבי הוא באמת היה נראה כמו איזה סוג של מפלצת - הרבה כוח, אגרסיביות וכמה הצגות יוצאות מן הכלל (לרבות כמה משחקים של 30 נקודות ויותר).
מדוע בכל זאת בחרתי לאזכר את הבולדוג האימתני? ראשית, נראה היה לי שהוא זכה להערכה מפורזת. לצד ההצגות ביורוליג היו לו גם כמה משחקים מאוד בינוניים, ויציבות היתה ממנו והלאה. כמו כן, בליגה המקומית הוא בכלל לא היה פקטור, ואף היה זר שקולע הכי מעט נקודות מבין כל זרי הליגה (אפילו פחות מדן בינגנהיימר השמנמן).
כמו כן, הוא גם לא היה רחוק מלהיות הד קייס (וגם זכור לי שהוא חטף השעיה מתישהו) ובעיות הברכיים שלו שבאמת הפכו למאוסות.
שוב, אני חושב שמן המים ששאובו לו מן הברכיים יכולנו לפתור הרבה בעיות במשק הישראלי ולעזור לשקום הכנרת.
אגב, לצערי יצא לי להיות נוכח במשחק פתיחת עונת היורוליג ב96 מול. קודלין עם שלשה מחצי מגרש ללא כל התראה (מהלך אותו הוא היה עושה מדי משחק) וגם אותה שלשה של אותו קודלין על פניו של ברד ליף בשניות האחרונות של המשחק. איזו אכזבה...

לגבי תום צ'יימברס - אני באמת ממליץ לקרוא את ספרו של רלף קליין - "המאמן". בספר זה, רלף ז"ל מתאר את כל הפארסה מאוחרי הבאתו של צ'יימברס. כמו שכתבתי בפוסט הקודם, רלף רצה שחקן אחר (שברח לי שמו) אך ההנהלה לא היתה בטוחה לגביו. אותו שחקן הגיע למשחקי מבחן במכבי ורשם שני משחקים עם 30 נקודות ומעלה. לאחר שהוכיח את עצמו, רלף דרש מההנהלה להחתים את אותו שחקן, אך מזרחי ופדרמן סירבו בטענה שמדובר שחקן יקר. מה שרלף לא ידע, הוא שאותו שחקן בכלל לא היה בתכוניות של הקבוצה ובאותו זמן שהוא שיחק במשחקי המבחן, צ'יימברס כבר היה על המטוס. לגבי הטענה שמדובר שחקן יקר, אז לאחר משחקי המבחן במכבי, אותו שחקן חתם עבור 100 אלף דולר בהפועל אילת וכצ'יימברס הגיע, רלף כבר חיבר את הנקודות והבין שההנהלה עשתה לו זובור. פרטים נוספים על אותה תקרית ניתן למצוא בספר.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי מקאדו » 03 דצמבר 2011, 12:48

יכול להיות שהשחקן הוא ג'ון האדסון ? הוא נבחן בזמנו במכבי היה טוב והלך לאילת ואחריי זה להרצליה ונתן יופי של עונות אם אני זוכר טוב.
מקאדו

הודעהעל ידי קובי » 03 דצמבר 2011, 15:37

jol9 כתב:קובי,
בנואה לא היה רול פלייר פנטסטי. הוא היה רול פלייר נחמד. כשליוטה הגיעו באמת רול פליירס פנטסטיים הם הגיעו לגמר - פעמיים: ראסל, הייסלי, ביג דוג והורנסק שלא באמת
היה רול פלייר אלא הכוכב השלישי של יוטה.

אולי פנטסטי זה קצת מוגזם, אבל נחמד, מאידך, זה קצת מעליב לשחקן שקיבל 20-25 דקות לערב בממוצע ובעונת השיא קלע מעל ל-10 נק' ו-5 ריב' לערב. כמובן שהוא לא היה מהשחקנים הבולטים, אך בהחלט מהחשובים במכונה הזו של ג'רי סלואן. הוא היה נותן דקות איכותיות, בעיקר בהגנה ואספקת נקודות סבירה.

לגבי השחקנים שהזכרת: הורנסק, ביג דוג ואייזלי לא שיחקו בסמול ושלושתם שיחקו יחד עם בנואה. ג'ף 'ליטוף לחי' הורנסק היה שוטינג וביג דוג (הוא ראה משהו עם המשקפיים האלו? תמיד היה נראה לי כמו האח התאום והשמן של סטיבי וונדר...) שיחק בפנים. הורנסק, כמובן היה בולט מבנואה ותמיד היה לכינור השלישי לצד מאלון וסטוקטון. לביג דוג היה תפקיד ספציפי, כמו שלבנואה היה. לא חושב שהוא, באובראול, תרם הרבה יותר.
אייזלי, גם לא באותו תפקיד. שיחק כגארד וגם הוא שיחק עונה אחת עם בנואה. בסה"כ, אייזלי, גם היה "עוד" שחקן משלים במכונה ולזכותו ייאמר שהוא בהחלט הראה התקדמות יפה ביוטה עם השנים.

לגבי בראיין ראסל - גם הוא שיחק עם בנואה ובאמת על שניהם אפשר לדבר יותר בהשוואה, מאחר ושיחקו על אותה בלטה. קודם כל, הם שיחקו יחד שנתיים וסלואן העדיף את בנואה על פניו. שניהם בערך באותו גיל. בנוייט הגיע לליגה שנתיים קודם.
ראסל היה שחקן טוב יותר ומוכשר יותר. בדיעבד, הוא גם עשה קריירה טובה יותר ב-NBA ובשיאו אפילו היה לקלעי השני בקבוצה, אחרי מאלון, בשלהי הקריירה של השלישייה הזקנה והעקשנית של מאלון-סטוקטון-הורנסק.

שורה תחתונה - בנואה בא לכאן עם רזומה יחסית יפה מה-NBA ובזמנו היה מוכר לכל חובב כדורסל ובזכות.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי קובי » 03 דצמבר 2011, 15:42

מקאדו כתב:יכול להיות שהשחקן הוא ג'ון האדסון ? הוא נבחן בזמנו במכבי היה טוב והלך לאילת ואחריי זה להרצליה ונתן יופי של עונות אם אני זוכר טוב.

לא נראה לי שהיה באילת...
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 03 דצמבר 2011, 16:32

עכשיו בדקתי בספר, השחקן היה דוויין מורטון.
שיחק עם מכבי בשלושה משחקי מבחן. באחד קלע 32 נקודות ובשניים הנותרים 30 כ"א.

אגב, בפרק בו קליין מספר על תקרית מורטון/צ'יימברס נקרא - "אני המאמן ואני רוצה את השחקן הזה".
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 03 דצמבר 2011, 20:33

קובי כתב:
jol9 כתב:קובי,
בנואה לא היה רול פלייר פנטסטי. הוא היה רול פלייר נחמד. כשליוטה הגיעו באמת רול פליירס פנטסטיים הם הגיעו לגמר - פעמיים: ראסל, הייסלי, ביג דוג והורנסק שלא באמת
היה רול פלייר אלא הכוכב השלישי של יוטה.

אולי פנטסטי זה קצת מוגזם, אבל נחמד, מאידך, זה קצת מעליב לשחקן שקיבל 20-25 דקות לערב בממוצע ובעונת השיא קלע מעל ל-10 נק' ו-5 ריב' לערב. כמובן שהוא לא היה מהשחקנים הבולטים, אך בהחלט מהחשובים במכונה הזו של ג'רי סלואן. הוא היה נותן דקות איכותיות, בעיקר בהגנה ואספקת נקודות סבירה.

לגבי השחקנים שהזכרת: הורנסק, ביג דוג ואייזלי לא שיחקו בסמול ושלושתם שיחקו יחד עם בנואה. ג'ף 'ליטוף לחי' הורנסק היה שוטינג וביג דוג (הוא ראה משהו עם המשקפיים האלו? תמיד היה נראה לי כמו האח התאום והשמן של סטיבי וונדר...) שיחק בפנים. הורנסק, כמובן היה בולט מבנואה ותמיד היה לכינור השלישי לצד מאלון וסטוקטון. לביג דוג היה תפקיד ספציפי, כמו שלבנואה היה. לא חושב שהוא, באובראול, תרם הרבה יותר.
אייזלי, גם לא באותו תפקיד. שיחק כגארד וגם הוא שיחק עונה אחת עם בנואה. בסה"כ, אייזלי, גם היה "עוד" שחקן משלים במכונה ולזכותו ייאמר שהוא בהחלט הראה התקדמות יפה ביוטה עם השנים.

לגבי בראיין ראסל - גם הוא שיחק עם בנואה ובאמת על שניהם אפשר לדבר יותר בהשוואה, מאחר ושיחקו על אותה בלטה. קודם כל, הם שיחקו יחד שנתיים וסלואן העדיף את בנואה על פניו. שניהם בערך באותו גיל. בנוייט הגיע לליגה שנתיים קודם.
ראסל היה שחקן טוב יותר ומוכשר יותר. בדיעבד, הוא גם עשה קריירה טובה יותר ב-NBA ובשיאו אפילו היה לקלעי השני בקבוצה, אחרי מאלון, בשלהי הקריירה של השלישייה הזקנה והעקשנית של מאלון-סטוקטון-הורנסק.

שורה תחתונה - בנואה בא לכאן עם רזומה יחסית יפה מה-NBA ובזמנו היה מוכר לכל חובב כדורסל ובזכות.

קובי, אני באמת מכיר מצויין את ההיסטוריה של יוטה. אני יודע מי יחק באיזה תפקיד. השוותי אותו לרול פליירס אחרים, מבחינת החשיבות שלו לקבוצה.
בשורה התחתונה, הוא היה שחקן טוב, אבל יוטה היתה צריכה את החבורה המצויינת שהיתה שם דווקא בשנים אחרי שהוא עזב.

אבל כל זה באמת לא כזה משנה, אין ספק שזה שחקן עם רזומה שהציפיות ממנו היו בהתאם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קובי » 03 דצמבר 2011, 20:38

טוב מה כעסים בפתיחת שבוע חדש ???? (:

אני יודע שאתה חולה יוטה ושבחדר שינה יש לך פוסטר של סלואן מעל המיטה... בכל אופן, לדעתי הג'אז היו יכולים להגיע לגמר גם עם בנואה. ממש לא חושב שהוא זה ש"תקע" אותם. עיתוי איז אבריטינג בעניינו...

בכל אופן, שנינו יודעים מי היה הבעייה האמיתית של החברים המורמונים שלך...

מיכאל ירדן.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי yarinsaky » 03 דצמבר 2011, 21:03

חביב אורנג'ד כתב:עכשיו בדקתי בספר, השחקן היה דוויין מורטון.

אגב, בפרק בו קליין מספר על תקרית מורטון/צ'יימברס נקרא - "אני המאמן ואני רוצה את השחקן הזה".

אם אני לא טועה הוא היה שחקן בעמדה 3 וזו העמדה שרלף ז"ל רצה, צ'יימברס היה 4. אפילו 4-5 עם כל הכובד והגודל שלו.

גם רלף בעצמו היה מועמד של פשרה אז אחרי שלא הגיעו להסכמות עם אחרים.

וההנהלה באמת עשתה לו תרגיל - רלף היה אדם תמים והנחיתו לו את צ'יימברס ואמרו לו שהוא שחקן מצויין עדיין. רלף ראה כבר באימון הראשון שהוא לא בכושר.
צ'יימברס הובא כדי למכור מינויים בעיקר.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 03 דצמבר 2011, 23:36

yarinsaky כתב:
חביב אורנג'ד כתב:עכשיו בדקתי בספר, השחקן היה דוויין מורטון.

אם אני לא טועה הוא היה שחקן בעמדה 3 וזו העמדה שרלף ז"ל רצה, צ'יימברס היה 4. אפילו 4-5 עם כל הכובד והגודל שלו.

גם רלף בעצמו היה מועמד של פשרה אז אחרי שלא הגיעו להסכמות עם אחרים.

וההנהלה באמת עשתה לו תרגיל - רלף היה אדם תמים והנחיתו לו את צ'יימברס ואמרו לו שהוא שחקן מצויין עדיין. רלף ראה כבר באימון הראשון שהוא לא בכושר.
צ'יימברס הובא כדי למכור מינויים בעיקר.

נכון. רלף גם מספר בספרו שמחלקת השיווק באותם שנים טענה ששמו של צ'יימברס יביא לבד למכירתם של כ2000 מנויים.
מדהים עד כמה חומרנית היתה החשיבה של מכבי אז.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 04 דצמבר 2011, 08:46

קובי כתב:טוב מה כעסים בפתיחת שבוע חדש ???? (:

אני יודע שאתה חולה יוטה ושבחדר שינה יש לך פוסטר של סלואן מעל המיטה... בכל אופן, לדעתי הג'אז היו יכולים להגיע לגמר גם עם בנואה. ממש לא חושב שהוא זה ש"תקע" אותם. עיתוי איז אבריטינג בעניינו...

בכל אופן, שנינו יודעים מי היה הבעייה האמיתית של החברים המורמונים שלך...

מיכאל ירדן.

אין כעס.... בכלל לא. רק על שופטים של אז שנתנו למיכאל כל מה שרצה. :happy2
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yellowaura » 04 דצמבר 2011, 09:52

אם נלך קצת יותר אחורה היו כמה יציאות : באק ג'ונסון "המריק" ואנדרה זלינבבה.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי ankram » 04 דצמבר 2011, 11:04

הזכירו קצת את ספנסר דאנקלי? אד הורטון?
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי קובי » 04 דצמבר 2011, 21:14

yellowaura כתב:אם נלך קצת יותר אחורה היו כמה יציאות : באק ג'ונסון "המריק" ואנדרה זלינבבה.

מישהו זוכר את הבוקס של באק למצח של תומפסון ?
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
סמל אישי של המשתמש
קובי

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־17 אורחים