08 נובמבר 2016, 23:53
my man כתב:עיתון שמציג עצמו אובייקטיבי ובפועל מציג פרשנות מוטה אמנם לא פוגע בחופש הביטוי אבל יש פה גניבת דעת של הציבור ובכך נפגמת זכותו לדעת וממילא זו פגיעה בדמוקרטיה.
09 נובמבר 2016, 00:00
jol9 כתב:felix_r כתב:פייי! איזה מועיל זה לצפות בערוץ 20!
דיברו שם ב"פטריוטים" על פרס נובל לשלום שקיבל אובאמה, ואז הם הזכירו את העובדה, שב 1939 (לפני פרוץ המלחמה) המליצו על היטלר לקבלת פרס נובל לשלום. ומי הימליץ עליו? מי שהמליץ עליו הייתה גרטרוד שטיין - סופרת יהודיה לסבית אמריקאית, שחייה את רוב חייה בפריז
לא ידעתי את זה.
בטח שפטל אמר, נכון?
האיש הזה הוא אנציקלופדיה מהלכת.
09 נובמבר 2016, 00:00
MTA2311 כתב:
אתה מערבב פה מושגים והגדרות יוני. חופש הביטוי קובע שלאדם, או גוף תקשורת לצורך העניין יש זכות להביע דעתו בפומבי. בשום מקום לא נקבע שהדעה צריכה להיות מאוזנת.
עיתון שמביע דעה הוא עיתון שפועל מתוך עיקרון חופש הביטוי.
חופש הביטוי הוא עקרון מפתח בשלטון דמוקרטי. עיתון שמקיים עיקרון מפתח בדמוקרטיה הוא לא אנטי דמוקרטי.
09 נובמבר 2016, 00:01
jol9 כתב:MTA2311 כתב:
אתה מערבב פה מושגים והגדרות יוני. חופש הביטוי קובע שלאדם, או גוף תקשורת לצורך העניין יש זכות להביע דעתו בפומבי. בשום מקום לא נקבע שהדעה צריכה להיות מאוזנת.
עיתון שמביע דעה הוא עיתון שפועל מתוך עיקרון חופש הביטוי.
חופש הביטוי הוא עקרון מפתח בשלטון דמוקרטי. עיתון שמקיים עיקרון מפתח בדמוקרטיה הוא לא אנטי דמוקרטי.
אתה יודע מה? סבבה. זורם.
אז איך אפשר להגדיר את חוק ישראל היום? למה ניסו להגביל את הפצת העיתון הזה, שעושה בדיוק את מה שכתבת בהגדרה, רק מהצד השני?
ושוב, אני חושב שכבר הסכמתי, שאין בעיה שיהיו דעות לכאן ולכאן, אבל
בתקשורת שלנו, אין צד שני כמעט. על זה רוב התלונות אני חושב.
09 נובמבר 2016, 00:02
MTA2311 כתב:my man כתב:עיתון שמציג עצמו אובייקטיבי ובפועל מציג פרשנות מוטה אמנם לא פוגע בחופש הביטוי אבל יש פה גניבת דעת של הציבור ובכך נפגמת זכותו לדעת וממילא זו פגיעה בדמוקרטיה.
לא נפגמת זכותו לדעת, כי יש עוד עיתונים אחרים.
ובלי קשר זכות הציבור לדעת לא נגזרת מהעיתונות ישירות, אלא מהשלטון עצמו.
בכל מקרה, כל אחד מפרש את המונח אובייקטיביות בצורה שונה. בידיעות אחרונות חושבים שהמצג שלהם על ביבי הוא אובייקטיבי. הם לא ממציאים דברים, הם פשוט פועלים בסלקטיביות.
09 נובמבר 2016, 00:02
MTA2311 כתב:my man כתב:עיתון שמציג עצמו אובייקטיבי ובפועל מציג פרשנות מוטה אמנם לא פוגע בחופש הביטוי אבל יש פה גניבת דעת של הציבור ובכך נפגמת זכותו לדעת וממילא זו פגיעה בדמוקרטיה.
בכל מקרה, כל אחד מפרש את המונח אובייקטיביות בצורה שונה. בידיעות אחרונות חושבים שהמצג שלהם על ביבי הוא אובייקטיבי. הם לא ממציאים דברים, הם פשוט פועלים בסלקטיביות.
09 נובמבר 2016, 00:05
my man כתב:MTA2311 כתב:my man כתב:עיתון שמציג עצמו אובייקטיבי ובפועל מציג פרשנות מוטה אמנם לא פוגע בחופש הביטוי אבל יש פה גניבת דעת של הציבור ובכך נפגמת זכותו לדעת וממילא זו פגיעה בדמוקרטיה.
זו לא טענה שבאמת מתקבלת כמו גם "אם הציבור מטומטם מכדי להבין שמדובר בעיתון מוטה אין לו מה לעשות אם דעה מאוזנת"
כלי התקשורת הגדולים הם מעצבי דעת קהל. חד משמעית ואי אפשר להתכחש לזה. ודווקא התקשורת כן תופסת את תפקידה ככזה שנותן את מרבית המשקל של זכות הציבור לדעת.
יכול להיות ששאתה ואת תופסים את זה אחרת אבל לתקשורת יש תפקיד שהיא מסגלת לעצמה והיא כן טוענת שהיא אובייקטיבית. כמו כן התקשורת יודעת היטב את כוחה ומשתמשת בזה בצורה מעוותת. לדעתי יש פה בהחלט פגיעה באזרחים הפשוטים..
09 נובמבר 2016, 00:10
MTA2311 כתב:my man כתב:MTA2311 כתב:my man כתב:עיתון שמציג עצמו אובייקטיבי ובפועל מציג פרשנות מוטה אמנם לא פוגע בחופש הביטוי אבל יש פה גניבת דעת של הציבור ובכך נפגמת זכותו לדעת וממילא זו פגיעה בדמוקרטיה.
זו לא טענה שבאמת מתקבלת כמו גם "אם הציבור מטומטם מכדי להבין שמדובר בעיתון מוטה אין לו מה לעשות אם דעה מאוזנת"
כלי התקשורת הגדולים הם מעצבי דעת קהל. חד משמעית ואי אפשר להתכחש לזה. ודווקא התקשורת כן תופסת את תפקידה ככזה שנותן את מרבית המשקל של זכות הציבור לדעת.
יכול להיות ששאתה ואת תופסים את זה אחרת אבל לתקשורת יש תפקיד שהיא מסגלת לעצמה והיא כן טוענת שהיא אובייקטיבית. כמו כן התקשורת יודעת היטב את כוחה ומשתמשת בזה בצורה מעוותת. לדעתי יש פה בהחלט פגיעה באזרחים הפשוטים..
לא הבנתי למה הטענה לא מתקבלת
09 נובמבר 2016, 00:14
09 נובמבר 2016, 00:17
my man כתב:MTA2311 כתב:my man כתב:MTA2311 כתב:my man כתב:עיתון שמציג עצמו אובייקטיבי ובפועל מציג פרשנות מוטה אמנם לא פוגע בחופש הביטוי אבל יש פה גניבת דעת של הציבור ובכך נפגמת זכותו לדעת וממילא זו פגיעה בדמוקרטיה.
לא הבנתי למה הטענה לא מתקבלת
אם אדם מקבל דעה לא אובייקטיבית שמוצגת כאובייקטיבית משני הצדדים אז שני הצדדים פוגעים בו. זה לא משנה ימין או שמאל. ולכן כמו שידיעות פוגעים בדמוקרטיה ככה גם ישראל היום.
אני לא נכנס לוויכוח על כיוון ההטייה אלא על עצם ההטייה. הציבור בישראל לא באמת מקבל מידע אמיתי מאף כיוון. לדעתי יש פה פגיעה קשה לדמוקרטיה..
לדעתי "כאן" היה יכול להיות משב רוח מרענן- ביבי פה עושה מעשה שאני לפחות אבכה עליו לא מעט..
09 נובמבר 2016, 00:32
09 נובמבר 2016, 00:36
my man כתב:אוף אור אני עייף ויש לי ברית מחר...זה מעניין בטירוף אבל אני לא באמת מסוגל להישאב לדיון הזה..
09 נובמבר 2016, 00:37
my man כתב:אוף אור אני עייף ויש לי ברית מחר...זה מעניין בטירוף אבל אני לא באמת מסוגל להישאב לדיון הזה..
09 נובמבר 2016, 00:40
09 נובמבר 2016, 00:53
09 נובמבר 2016, 00:54
09 נובמבר 2016, 00:55
Holiday_Armadillo כתב:לא נהוראי
09 נובמבר 2016, 00:56
MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:לא נהוראי
זה כרגע עבר לי בראש.
09 נובמבר 2016, 00:57
09 נובמבר 2016, 01:00
LIAV10 כתב:אם זה מתנאל אני מנתק איתך קשר.
בכללי אני מסכים לך רק דניאל, מיכאל, רפאל מבין הסיומת אל.
מאשר לך אריאל גבולי.
עריכה: יודע מה? אם תקרא לילד רפאל יוני ואני נשמח מאוד.