roy1000 כתב:אחדשיודע כתב:אני יכול להסכים עם ההודעה הראשונה שלך בעמוד הזה, פחות עם החלק הזה.
אומנם קאזאן לא מצליחה להביא הרבה אוהדים למשחקים וגלאטסראיי סובלת מבעיות ניהוליות וכספיות חוזרות ונשנות, אבל הן זכו בכרטיסים ליורוליג (לעונה אחת, לא רישיון A) בזכות הישגיהן - אחת דרך ה-VTB והשנייה דרך היורוקאפ.
ז'לגיריס אומנם מחזיקה ברישיון ארוך טווח מבלי להעמיד תקציבים גדולים, אבל מלבד העובדה שהיא מייצגת שוק אוהדים נאמן (גם אם הוא קטן ופוטנציאל הצמיחה שלו לא גדול), היא גם נמצאת שנים על גבי שנים בטופ אירופי. היא זכתה ביורוליג ב-1999 והגיעה לטופ 16 ב-11 מתוך 13 פעמים מאז 2003/4, כולל ב-7 השנים האחרונות. מה ירושלים עשתה ביורוקאפ ב-6-7 השנים האחרונות, במה היא יכולה להתגאות? לא הרבה.
אם ירושלים רוצה להיכנס ליורוליג שלא בזכות הישגיה באירופה (=זכייה ביורוקאפ), דארושפקה זאת הקבוצה היחידה שהיא יכולה להחליף כביכול (וזאת רק בתנאי שהליגה תגדל ל-18 קבוצות, כי החל מהעונה הבאה ספרד הולכת לקבל כרטיס רביעי ע"ח הכרטיס החופשי שהוענק השנה לדרושפאקה). אבל בשביל להחליף אותה, היא ככל הנראה תצטרך לשלם כמוה. וחוץ מזה, לפי הראיונות האחרונים של ג'ורדי ברתומיאו, צריך לקחת בחשבון שהיורוליג גם מעוניינים לחשוף/לפתוח את הליגה לשווקים נוספים (פריס ולונדון).
אני חושב שהיורוליג לא יכול להסתמך על מסורת והישיגי עבר. ז'לגיריס במתכונת הנוכחית לא צריכה להיות במפעל הזה. הקבוצות החלשות האלה פשוט פוגעות במפעל.
ככל שהיורוליג הופך יותר לסוג של NBA אירופאי, ככה צריך יותר להסתכל על זה ככה. פחות להסתמך על איזה אוליגרך מקרי ויותר לחלק רשיונות לקבוצות שיש להם מתקנים מתאימים וקהל מוכח שנותן בסיס כלכלי. לקבוע תקציבי מינימום בכדי למנוע מצב של נמושות שהורסות אתה הליגה.
אני לא חושב שההסטוריה המקצועית חשובה במיוחד. הרי גם לקבוצות הבולונזיות היה עבר מפואר שהוא לחלוטין לא רלוונטי כרגע.
אני חושב שהכיוון של לנסות לפתח שווקים בלונדון ופריז הוא הגיוני, אבל אי אפשר לכפות את זה וכרגע אין עניין בכדורסל בשווקים האלה. דווקא שם זה צריך להתחיל ברמת היורוקאפ ולהבשיל ברגע שיהיה בסיס אוהדים מוכח.
יש פה הרבה אנשים שצופים בערב היורוליג. את מישהו פה מעניין לראות את ז'לגיריס או הכוכב או גלא כשהן לא משחקות מול מכבי? היורוליג חייב ליצור מנגנון אנטי-נמושות בשביל להתקדם. כמו שאנחנו רואים השנה, יש פוטנציאל גדול לליגה שי שיוויונית ומרתקת אם יעשו כמה התאמות.
גלא והכוכב השיגו כרטיס לעונה אחת בזכות הישגיהן במפעלים "אירופים" (יורוקאפ וליגה אדריאטית, שתי ליגות שמכילות קבוצות ממספר מדינות/שווקים), אני לא רואה סיבה לדבר עליהן בכלל, הן אפילו לא מחזיקות ברישיון A. למה ירושלים ראויה יותר מהן? לפי מה? דיבורים ויומרות של אורי אלון? נראה אותם קודם מצליחים לתרגם את השאיפות למציאות, ואז נדבר הלאה. כרגע זה חסר משמעות.
ז׳לגיריס היא נתון. אם היורוליג רוצים ואם לא, הם חתומים איתם כרגע על חוזה ל-10 שנים עם אופציה ל-10 נוספות. רק אם ז׳לגיריס לא יעמדו בתנאיי ההסכם (כמו לסיים 3 פעמים במקום האחרון במשך תקופת ההסכם, או לא להגיע לממוצע של 8000 צופים או יותר במשך שנתיים ברציפות) הם יאבדו את הרישיון שלהם.
אבל גם אם אתה רוצה להעמיק את הדיון, אז אין מה להשוות בכלל בין ז'לגיריס לירושלים. גם לז'לגיריס יש היכל יחסית חדש, קהל נאמן ובסיס כלכלי נחמד (יותר גדול משל הפועל ירושלים אם אתה שואל אותי). רק שהליטאים מגובים בהישגים ושייכים שנים על גבי שנים לטופ האירופי. "האוליגרך" המזדמן דווקא בצד של ירושלים כרגע.
מסכים איתך לגבי לונדון ופריס - הם צריכים להתחיל קודם ביורוקאפ (לפחות לגבי לונדון), אבל גם ליורוליג יש יומרות. בדיוק כמו לירושלים.
בכל מקרה, אם הם לא זוכים ביורוקאפ, אין לירושלים מקום בליגה של 16 קבוצות. יהיה להם על מה לדבר רק אם הליגה תוגדל החל מהעונה הבאה ל-18 קבוצות וירושלים יעפילו לפחות לחצי הגמר (או הגמר) של היורוקאפ. וגם זה יצטרך לבוא ע"ח קבוצות שמוכנות לשלם על הכרטיס (כמו דרושפאקה).