ת'רד היורוקאפ/ליגות פיב"א

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד היורוקאפ/ליגות פיב"א

הודעהעל ידי אחדשיודע » 01 דצמבר 2016, 16:45

roy1000 כתב:
אחדשיודע כתב:אני יכול להסכים עם ההודעה הראשונה שלך בעמוד הזה, פחות עם החלק הזה.
אומנם קאזאן לא מצליחה להביא הרבה אוהדים למשחקים וגלאטסראיי סובלת מבעיות ניהוליות וכספיות חוזרות ונשנות, אבל הן זכו בכרטיסים ליורוליג (לעונה אחת, לא רישיון A) בזכות הישגיהן - אחת דרך ה-VTB והשנייה דרך היורוקאפ.
ז'לגיריס אומנם מחזיקה ברישיון ארוך טווח מבלי להעמיד תקציבים גדולים, אבל מלבד העובדה שהיא מייצגת שוק אוהדים נאמן (גם אם הוא קטן ופוטנציאל הצמיחה שלו לא גדול), היא גם נמצאת שנים על גבי שנים בטופ אירופי. היא זכתה ביורוליג ב-1999 והגיעה לטופ 16 ב-11 מתוך 13 פעמים מאז 2003/4, כולל ב-7 השנים האחרונות. מה ירושלים עשתה ביורוקאפ ב-6-7 השנים האחרונות, במה היא יכולה להתגאות? לא הרבה.

אם ירושלים רוצה להיכנס ליורוליג שלא בזכות הישגיה באירופה (=זכייה ביורוקאפ), דארושפקה זאת הקבוצה היחידה שהיא יכולה להחליף כביכול (וזאת רק בתנאי שהליגה תגדל ל-18 קבוצות, כי החל מהעונה הבאה ספרד הולכת לקבל כרטיס רביעי ע"ח הכרטיס החופשי שהוענק השנה לדרושפאקה). אבל בשביל להחליף אותה, היא ככל הנראה תצטרך לשלם כמוה. וחוץ מזה, לפי הראיונות האחרונים של ג'ורדי ברתומיאו, צריך לקחת בחשבון שהיורוליג גם מעוניינים לחשוף/לפתוח את הליגה לשווקים נוספים (פריס ולונדון).

אני חושב שהיורוליג לא יכול להסתמך על מסורת והישיגי עבר. ז'לגיריס במתכונת הנוכחית לא צריכה להיות במפעל הזה. הקבוצות החלשות האלה פשוט פוגעות במפעל.

ככל שהיורוליג הופך יותר לסוג של NBA אירופאי, ככה צריך יותר להסתכל על זה ככה. פחות להסתמך על איזה אוליגרך מקרי ויותר לחלק רשיונות לקבוצות שיש להם מתקנים מתאימים וקהל מוכח שנותן בסיס כלכלי. לקבוע תקציבי מינימום בכדי למנוע מצב של נמושות שהורסות אתה הליגה.

אני לא חושב שההסטוריה המקצועית חשובה במיוחד. הרי גם לקבוצות הבולונזיות היה עבר מפואר שהוא לחלוטין לא רלוונטי כרגע.

אני חושב שהכיוון של לנסות לפתח שווקים בלונדון ופריז הוא הגיוני, אבל אי אפשר לכפות את זה וכרגע אין עניין בכדורסל בשווקים האלה. דווקא שם זה צריך להתחיל ברמת היורוקאפ ולהבשיל ברגע שיהיה בסיס אוהדים מוכח.

יש פה הרבה אנשים שצופים בערב היורוליג. את מישהו פה מעניין לראות את ז'לגיריס או הכוכב או גלא כשהן לא משחקות מול מכבי? היורוליג חייב ליצור מנגנון אנטי-נמושות בשביל להתקדם. כמו שאנחנו רואים השנה, יש פוטנציאל גדול לליגה שי שיוויונית ומרתקת אם יעשו כמה התאמות.

גלא והכוכב השיגו כרטיס לעונה אחת בזכות הישגיהן במפעלים "אירופים" (יורוקאפ וליגה אדריאטית, שתי ליגות שמכילות קבוצות ממספר מדינות/שווקים), אני לא רואה סיבה לדבר עליהן בכלל, הן אפילו לא מחזיקות ברישיון A. למה ירושלים ראויה יותר מהן? לפי מה? דיבורים ויומרות של אורי אלון? נראה אותם קודם מצליחים לתרגם את השאיפות למציאות, ואז נדבר הלאה. כרגע זה חסר משמעות.
ז׳לגיריס היא נתון. אם היורוליג רוצים ואם לא, הם חתומים איתם כרגע על חוזה ל-10 שנים עם אופציה ל-10 נוספות. רק אם ז׳לגיריס לא יעמדו בתנאיי ההסכם (כמו לסיים 3 פעמים במקום האחרון במשך תקופת ההסכם, או לא להגיע לממוצע של 8000 צופים או יותר במשך שנתיים ברציפות) הם יאבדו את הרישיון שלהם.
אבל גם אם אתה רוצה להעמיק את הדיון, אז אין מה להשוות בכלל בין ז'לגיריס לירושלים. גם לז'לגיריס יש היכל יחסית חדש, קהל נאמן ובסיס כלכלי נחמד (יותר גדול משל הפועל ירושלים אם אתה שואל אותי). רק שהליטאים מגובים בהישגים ושייכים שנים על גבי שנים לטופ האירופי. "האוליגרך" המזדמן דווקא בצד של ירושלים כרגע.

מסכים איתך לגבי לונדון ופריס - הם צריכים להתחיל קודם ביורוקאפ (לפחות לגבי לונדון), אבל גם ליורוליג יש יומרות. בדיוק כמו לירושלים.
בכל מקרה, אם הם לא זוכים ביורוקאפ, אין לירושלים מקום בליגה של 16 קבוצות. יהיה להם על מה לדבר רק אם הליגה תוגדל החל מהעונה הבאה ל-18 קבוצות וירושלים יעפילו לפחות לחצי הגמר (או הגמר) של היורוקאפ. וגם זה יצטרך לבוא ע"ח קבוצות שמוכנות לשלם על הכרטיס (כמו דרושפאקה).
אחדשיודע

הודעהעל ידי jol9 » 01 דצמבר 2016, 19:12

roy1000 כתב:
ankram כתב:קודם שירושליים תנצח קבוצות חלשות כמו גאלאטסריי (אלופת היורוקאפ , ואחת הקבוצות החלשות במפעל היורוליג) לפני שהם מדברים על להכנס ליורוליג , דרושאפקה היא לא דוגמא טובה בהקשר הזה כי היא אחת מהספונסריות של המפעל.

אנקראם, הצלחה מקצועית זה פונקציה של תקציב וניהול. אם הם יהיו ביורוליג, הם יוכלו להעמיד תקציב פחות או יותר בסדר הגודל של מכבי וסגל בהתאם. זה לא שהם הולכים ליורוליג עם הקבוצה הקיימת.
אורי אלון הוא מנהל סביר בהחלט שלא שבוי באיזה קונספציות מטופשות.

לירושלים יש מקום ביורוליג הרבה לפני ז'לגיריס, קאזאן, גלא, דרושאפאקה ועוד כל מיני קבוצות שלא מעניינות אף אחד חוץ מהבעלים שלהם. לירושלים יש אולם מהטובים באירופה, יש להם קהל ויש להם בעלים רציני עם גב כלכלי. הם צריכים להיות ביורוליג איך שלא תהפוך את זה.

אני ממש לא מסכים.
הם לא יביאו תקציב בסדר גודל של דרושאפקה למשל.

והאוהדים? דבר ראשון, אני עדיין לא ראיתי שהם מביאים 11 אלף צופים למשחקים באירופה.
מול ולנסיה, שהיא אחת הטובות במפעל, היו רק 8200, ע"פ האתר הרשמי של היורוקאפ.

דבר שני, גם קבוצות בגרמניה מביאות אותה כמות צופים ואף יותר. אלבה, באיירן וכד'.
גם קבוצות ספרדיות שלא משחקות ביורוליג ראויות הרבה יותר מהם.
הקבוצות הרוסיות אמנם לא מביאות הרבה קהל, אבל מבחינה מקצועית הן ראויות לא פחות ממגדל. סביר שיותר.

כמוהם יש כל הזמן קבוצות שקמות ואז נופלות, ואז שוב כמות. קודם שיעשו משהו ראוי לשמו מבחינה מקצועית,
ואז שיבואו אל היורוליג בדרישות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 01 דצמבר 2016, 19:22

roy1000 כתב:
ankram כתב:הכוכב בבית זאת חווית צפייה , גם לקבוצות הגדולות במפעל אין קהל שמתקרב לקהל הזה , זאלגיריס מחזיקה באולם של 15,552 צופים , והוא די מלא , שתיהן , עם התקציב הנמוך שלהם , לא רואות את ירושליים ממטר , וסובלות בעיקר בגלל שהיורוליג הפך להיות ליגה , איך שלא תסובב את זה , מדובר בשוליים של השוליים , אבל לפחות ביורוליג יש רגל בסרביה ובליטא , 2 אימפריות כדורסל אירופאי , שהכדורסל שם סובל ממחסור במזומנים , מה היא צריכה (לפחות בשלב זה עד שירושליים תוכיח את עצמה) להוסיף עוד נציגה , בינונית , שטרם הוכיחה את עצמה , מישראל????
לפחות ממדינות כמו ליטא וסרביה יכולים לצאת כשרונות ברמת יורוליג , בוגדאנוביץ' וקאליינטיס , מריאנוביץ' ועוד , מה יצא מירושליים? אליהו? הלפרין?
כפי שאגיד בכל אזכור של הנושא הזה , קבוצה שהיא פח ביורוקאפ , לא יכולה לקבל כרטיס ליורוליג , אלא אם היא ספונסרית של המפעל.

שוב, תחשוב במונחי NBA. אין שום בעיה להחזיק בשתי קבוצות משיראל כמו שאין שום בעיה להחזיק בשתי קבוצות מניו יורק או לוס אנג'לס. הליגה הולכת לאיפה שנמצא הקהל, המתקנים והכוח הכלכלי. זה שליטא זו מדינה שמצמיחה כשרונות כדורסל לא אומר שצריכה להיות שם קבוצת יורוליג מקצוענית. אלו שני דברים שונים בתכלית.

אני הייתי מעדיף בהרבה לראות יורוליג בלי ז'לגיריס, גלא והכוכב ועם 3 קבוצות אחרות שיכולות לצור יותר עניין והכנסות ליורוליג.

אתה יודע כמה קהל גלא מביאה למשחקים שלה?
אתה יודע כמה טורקים צופים באופן קבוע במשחקים של גלא ביורוליג?

אתה באמת חושב שמגדל מסוגלת לעבור את זה?

לצורך העניין אתה בוחר לוותר על 3 מהקבוצות היותר ביתיות במפעל, לטובת משהו לא ברור לחלוטין.

אין שום הצדקה לקבוצה שאולי יכולה להביא עשרת אלפים צופים למלחה, אבל גם בערך כמות דומה של צופי טלוויזיה... איך בדיוק היורוליג ירוויח כאן יותר?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 01 דצמבר 2016, 21:02

jol9 כתב:אתה יודע כמה קהל גלא מביאה למשחקים שלה??

כן. משהו כמו 3000-4000 צופים למשחק. בערך כמו חולון בליגה הישראלית.

jol9 כתב:אתה יודע כמה טורקים צופים באופן קבוע במשחקים של גלא ביורוליג?

לפי כמו הצופים במשחקים של גלא, אני מנחש שמעט מאוד.

jol9 כתב:אתה באמת חושב שמגדל מסוגלת לעבור את זה?

בוודאות כן.

jol9 כתב:לצורך העניין אתה בוחר לוותר על 3 מהקבוצות היותר ביתיות במפעל, לטובת משהו לא ברור לחלוטין.

אין שום הצדקה לקבוצה שאולי יכולה להביא עשרת אלפים צופים למלחה, אבל גם בערך כמות דומה של צופי טלוויזיה... איך בדיוק היורוליג ירוויח כאן יותר?

אני בוחר לוותר על אחת מבין 4 קבוצות מאיסטנבול ועוד שתי נמושות שאחת מהן נמצאת בקיבינימט ולא מעניינת אף אחד.

זה לא חייב להיות דווקא לטובת ירושלים, אבל שלושת הקבוצות האלה לא מוסיפות כלום ליורוליג. הקבוצות האלה צריכות להיות מועפות וממש לא מעניין אותי שהן "ביתיות".
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 02 דצמבר 2016, 00:46

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אתה יודע כמה קהל גלא מביאה למשחקים שלה??

כן. משהו כמו 3000-4000 צופים למשחק. בערך כמו חולון בליגה הישראלית.

jol9 כתב:אתה יודע כמה טורקים צופים באופן קבוע במשחקים של גלא ביורוליג?

לפי כמו הצופים במשחקים של גלא, אני מנחש שמעט מאוד.

jol9 כתב:אתה באמת חושב שמגדל מסוגלת לעבור את זה?

בוודאות כן.

jol9 כתב:לצורך העניין אתה בוחר לוותר על 3 מהקבוצות היותר ביתיות במפעל, לטובת משהו לא ברור לחלוטין.

אני בוחר לוותר על אחת מבין 4 קבוצות מאיסטנבול ועוד שתי נמושות שאחת מהן נמצאת בקיבינימט ולא מעניינת אף אחד.

זה לא חייב להיות דווקא לטובת ירושלים, אבל שלושת הקבוצות האלה לא מוסיפות כלום ליורוליג. הקבוצות האלה צריכות להיות מועפות וממש לא מעניין אותי שהן "ביתיות".

במשחק מול בארסה היו 10.5K צופים.
אבל לא משנה...

כל השאר ספקולטיבי לגמרי.
כמה אוהדים יש למגדל שייראו את המשחק בטלויזיה? באיסטנבול יש 14 מליון אנשים, והם די פנאטים
לספורט...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 07 דצמבר 2016, 00:36

כנראה שיש משהוא באוויר שגורם לכל המפציצים להפציץ בימים האלה :)

ג'ימי בארון מנפטונאס הליטאית הפציץ היום 42 נקודות עם 10/15 לשלוש נגד אושק הטורקית! שימו לב שרוב השלשות הן מטווח NBA

- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שמואל1 » 07 דצמבר 2016, 00:47

felix_r כתב:כנראה שיש משהוא באוויר שגורם לכל המפציצים להפציץ בימים האלה :)

ג'ימי בארון מנפטונאס הליטאית הפציץ היום 42 נקודות עם 10/15 לשלוש נגד אושק הטורקית! שימו לב שרוב השלשות הן מטווח NBA

מחר תורו של גאודלוק. כבר קלע 11 שלשות בעבר ביורוליג. אני מצפה לשיפור.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 07 דצמבר 2016, 00:49

אני לא אתנגד
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שועל » 07 דצמבר 2016, 00:49

גאודלוק קלע 10
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי felix_r » 07 דצמבר 2016, 00:50

אולי זה יהיה יבזורי דווקא :laugh2
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי ShiriV » 07 דצמבר 2016, 01:08

שמואל1 כתב:

אין לי בעיה שיפציץ הרבה נקודות, אבל שזה לא יבוא על חשבון ניצחון כמובן..
מחליקה על מדבקה
סמל אישי של המשתמש
ShiriV

הודעהעל ידי שמואל1 » 07 דצמבר 2016, 01:19

ShiriV כתב:
שמואל1 כתב:

אין לי בעיה שיפציץ הרבה נקודות, אבל שזה לא יבוא על חשבון ניצחון כמובן..

עם 11 שלשות שלו מכבי תנצח גם עם איתי השגב הפצוע בחמישייה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 07 דצמבר 2016, 20:14

מגדל פשוט לא משו...משחק צפוי וכבוי..
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי שועל » 07 דצמבר 2016, 20:16

23-6 לקובאן על ירושלים...
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי איתי-שגב » 07 דצמבר 2016, 20:26

שועל כתב:23-6 לקובאן על ירושלים...

ואתה אמרת שהם יכולים להיות ביורוליג..
רואים שאתה לא מבין בכדורסל.
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

Re: ת'רד היורוקאפ/ליגות פיב

הודעהעל ידי my man » 07 דצמבר 2016, 20:27

איתי-שגב כתב:

שצ
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי שועל » 07 דצמבר 2016, 20:30

ירושלים חזרה למשחק
הגנה מאוד חזקה שלה
20-18
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי roy1000 » 07 דצמבר 2016, 20:30

עשיתם נאחס. מרוצים עכשיו?
roy1000

Re: ת'רד היורוקאפ/ליגות פיב

הודעהעל ידי שועל » 07 דצמבר 2016, 20:30

my man כתב:
איתי-שגב כתב:

שצ

:like:
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי my man » 07 דצמבר 2016, 20:37

roy1000 כתב:עשיתם נאחס. מרוצים עכשיו?

והנה זה עלה שוב...עזוב אין להם סיכוי...
סמל אישי של המשתמש
my man

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־24 אורחים